ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 hava şehitlerimize saygısızlık
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 5
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
yilmazer
üye


Turkey
49
Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/12/2002 :  21:01:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,
2000 yılında TRT'nin Altın Kanatlar projesiyle birlikte 1914 yılında gerçekleştirilen İstanbul-Kahire uçuşunu ve TRT'nin bir skandala dönüşen projesini burada uzun uzun tartıştık. İnternet ortamında 1914 İstanbul-Kahire uçuşuyla ilgili, çoğu da doğru olan bilgilere ulaşmak mümkün. Özellikle sitemiz bu konuda zengin bilgi içeriğine sahip ve herkesin kullanımına da açık bir ortam. Hal böyleyken, kendini tarih konusunda uzman olarak tanıtan ve medyayı da kullanarak herkese tarih öğretmeye kalkan bazı köşe yazarları halen cahil kalmayı ve cehaletlerini de herkese bilgi olarak satmayı tercih etmekte ve buna imkan da bulmaktalar. Bunun en son örneği 19 Kasım tarihli Hürriyet Gazetesinde Murat Bardakçı'nın yazdığı "İlk hava şehidlerimiz, Fatih Meydanı'nda uyuyorlar" başlıklı yazıdır. Eminim ki hepiniz daha bu yazı başlığını okuduğunuz anda irkilmişsinizdir. Yazıyla ilgili yanlışlar sadece başlıkta kalmıyor. Murat Bardakçı'nın baştan aşağı "düzmece tarih" konusunda bir ibret belgesi olan yazısı sitemizin "Makaleler" kısmında bilgilerinize sunulmuştur. Söz konusu yazı içindeki, eğer bir cehalet ürünü değilse ancak aziz hava şehitlerimize ve şanlı havacılık tarihimize hakaret amacıyla art niyetle yazılmış olabilecek vahim hatalarla ilgili yorumum da aynı bölümde sunulmuştur. 21 Kasım tarihinde, yazısındaki hatalar sitemizde sunulan yorum yazımdaki detaylarla ve doğru bilgilerin bulunabileceği kaynaklar da belirtilerek Murat Bardakçı'ya bildirilmiş, bu büyük yanlışını gazetenin aynı sayfasında düzeltmesi kendisinden rica edilmiştir. Ayrıca, gazetenin Genel Yayın Yönetmenine de, gazetede yer alan yanlış haber ve bilgilerle ilgili sorumluluğu kendisinin de paylaştığı hatırlatılarak, düzeltme yayınlanmasının gereği bildirilmiştir. Konuyu kendilerine bildirmem üzerine, HvKK Tarihçe Şubesi tarafından da Murat Bardakçı'nın bu konuda dikkati çekilmiştir. Ancak, üzerinden bir aya yakın bir zaman geçmesine rağmen, gazete halen gazetecilik temel görev ve ilkelerine uygun olarak hareket etmemiş, herhangi bir özür veya düzeltme yayınlamamıştır. Sitemiz üyelerinin, ilgili haberi ve yorumumu okuduklarında bana hak vereceğine inanıyorum. Sizlerden ricam; aziz hava şehitlerimize ve şanlı havacılık tarihimize büyük bir saygısızlık olan bu konudaki kendi düşüncelerinizi içeren bir mesaj yazarak, aşağıdaki kişilere göndermenizdir. Murat Bardakçı mbardakci@hurriyet.com.tr Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) eozkok@hurriyet.com.tr Orhan Erinç (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı) orhanerinc@tgc.org.tr Turgay Olcayto (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Genel Sekreteri) turgayolcayto@tgc.org.tr
Arzu eden üyelerimiz, sitemizde yer alan konuyla ilgili yorum yazımın bir kopyasını www.tayyareci.com/hurriyet.doc adresinden indirerek kendi mesajlarının ekine koyabilirler. Yukarıdaki ilgili adreslere göndereceğiniz mesajınızın bir kopyasını lütfen bu foruma da gönderiniz. Bu tayyareci forumda sesimizi daha güçlü duyurmamızı ve bunun sonuçlarını takip etmemizi sağlayacaktır. Bu konuda ki duyarlılığımızı, Tayyareci'nin üyeleri olarak sesimizi duyurmanın zamanı gelmiştir.
Hepinize saygı ve sevgilerimle,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.net

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/12/2002 :  11:49:52  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Ülkemiz gazeteleri maalesef masa başında uydurulmuş haberlerle, ilmi (!) yazılarla dolu. Havacılıkla ilgili uydurma haberlere son Afganistan kampanyası sırasında çok sık rastladık. Son olarak ta karşımıza 19 Kasım 2002 tarihinde Murat Bardakçı'nın "Ramazan Çadırı" köşesinde yayınlanan düzmece tarih yazısı çıktı. Bu yazıyı okuduğumda gözlerime inanamadım. Daha doğrusu böyle bir yazıyı bu kişinin yazmış olduğuna inanmak istemedim. Hazırladığım düzeltme yazısını iş yoğunluğum nedeniyle gönderemedim. Bu konudaki hassasiyeti ve hepimizin hislerine tercüman olması dolayısıyla Sayın Bülent Yılmazer'i en içten duygularla kutluyorum ve sevgilerimi, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Hazırlamış olduğum yazımı derhal bugün Hürriyet Gazetesi'ne gönderiyorum. Bu tip yayınlar yapanın yanına kar kalmamalıdır. Hepimiz hem Hürriyet Gazetesi'ni, hem de TGC'yi mektup, e-mail, telgraf yağmuruna tutmalıyız. Tutmalıyız ki yaptıkları ayıbı derhal düzeltsinler ve özür dilesinler. Hatta durumu başka gazetelere de bildirelim. Madem kendileri hatalarını düzeltme cihetine gitmediler, bizleri umursamadılar, biz de her hukuki yolu deniyerek üzerlerine gidelim.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Haluk SEVEL

Haluk SEVELSayfa Başına Git

birgi
üye


Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/12/2002 :  21:58:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yazılanlar gibi yapılan çok büyük ayıp. sayın Haluk Sevel'in de belirttiği gibi yayın kuruluşunu yanlışını düzeltip,özür dileyesiye kadar e-mail,fax,mektup bombardımanına tutmalıyız.Benim önerim ise hazırlanacak ortak bir metnin,herkes tarafından ayrı ayrı yollanmasıdır.

The Sixth Goal
"I see dead lions"

Edited by - tayyareci on 18/12/2002 23:43:16Sayfa Başına Git

tayyareci
Moderator


Turkey
13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/12/2002 :  00:43:28  Profili Göster  Ziyaret tayyareci'ın Anasayfasını   tayyareci a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Gönderdiğim Mail

To : mbardakci@hurriyet.com.tr,eozkok@hurriyet.com.tr,orhanerinc@tgc.org.tr,turgayolcayto@tgc.org.tr

Bcc : yilmazer@tr.net

Konu : Murat BARDAKCI nın buyuk yanlisi

Sayın Murat BARDAKÇI
Sayın Ertuğrul ÖZKÖK
Sayın Orhan ERİNÇ
Sayın Turgay OLCAYTO

Bugüne kadar Sayın Murat BARDAKÇI'nın yazdıklarının uydurma olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Fakat 19 Kasım 2002 tarihli Hürriyet Gazetesinin RAMAZAN ÇADIRI sayfasındaki İLK HAVA ŞEHİDLERİMİZ FATİH MEYDANINDA UYUYORLAR başlıklı yazısını okuduktan sonra, yazının baştan sona yanlışlarla dolu, dolayısıyla boş bir yazı olduğunu üzülerek gördüm.

Sanki bir ortaokul talebesine "şu anıtla ilgili bir yazı hazırla getir" denmiş de, talebede ne bulduysa, ne duyduysa altalta sıralayıp getirmiş.

Buna tarih yazmak değilde TARİH UYDURMAK mı diyelim...

Aşağıdaki linkte belirtilen sayfada bu konuda yazılmış bir makale var.
http://www.tayyareci.com/makaleler/uydurma.asp

Bu makale incelendikten sonra gazetecilik anlayışı ve sorumluluğu içerisinde gereğinin yerine getirileceği umudu ile, saygılar sunuyorum.

Celal UZAR
Tayyareci

attachment:
http://www.tayyareci.com/hurriyet.doc

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/12/2002 :  10:35:30  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Geçmişte "Forum"da birçok konuyu beraberce işledik. "Kendi Uçağını Kendin Yap", Rus-ABD uçaklarının havacılık felsefesi açısından incelenmesi gibi. Bu forumlara yüzün üzerinde yazı yazdınız. Birileri bunları incelerse rahatlıkla herbirinden bir kitap çıkarır. Hepiniz havacılık konusunda dopdolu kişilersiniz.

Sevgili Ayfercim bundan bir süre önce bir heykeltraşın Fethiye'de belediyenin talebi üzerine Fethi Bey'in ve uçağının anıt-heykelini yapacağını ancak bu konuda yardım istediğini bizlere e-mail'le bildirdi. Ben Heykeltraş Eray Bey'le birkaç sefer görüştüm, kendine teknik resimler ve fotoğraflar gönderdim. İlgiden o kadar memnun ki! Kendisiyle devamlı temas halindeyiz. Heykelin açılışında Fethiye'de olacağım ve hepimiz adına çiçek koyacağım (Üzerinde "www.tayyareci.com" yazacak).

Sizler her havacılık konusunu bu denli içinizde hisseden, bu aşkı herkesle paylaşan kişilersiniz. Bu uydurma tarih yazısı konusunda da neler hissettiğinizi ben buradan hissedebiliyorum. Bence bu konu "Rus-ABD uçakları"ndan da "Kendi Uçağını Kendin Yap"tan da daha önemlidir.

Benim çevremden 4 kişi bu rezaleti protesto etmek için ilgili kişilere e-mail gönderdi. Bir dahaki yazımda bu kişileri sizlere tanıtacağım. Sizler de yaptıklarınızı bu köşeye yansıtın."Ben de protesto ettim, ben de sizlerle beraberim" deseniz yeter.Görüşlerinizi yansıtın ki diğer sevgili arkadaşlarımıza örnek olsun.Biz büyük, ama çok büyük bir camiayız.

Sevgi ve saygılarımı sunarım.

Haluk SEVELSayfa Başına Git

Cengiz
üye



47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/12/2002 :  16:15:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar, aşağıdaki yazıyı bugün gönderdim..
to: murat bardakçı, ertuğrul özkök
cc: orhan erinc, turgay olcayto, emin çölaşan..
1. gönderdiğimde yazı çok karşık gitmiş..yazı karakteri uyumsuzluğundan..sonra word ekinde tekrar gönderdim..inşallah duyarlıdırlar...yine de bu sesleri duymazlarsa..hürriyetin önüne protestoya gidelim diyorum ben..o da olmazsa yargıya intikal ettirelim..kusura bakmayın ben biraz sertleşmek gerektiğine inanıyorum..biraz hafif kaldık galiba..hepinize kucak dolusu sevgiler..


Sayın Özkök, sözü fazla uzatmanın sanırım anlamı yok. 19.11.2002 tarihinde Ramazan Çadırı adlı sayfasında Murat Bardakçı'nın İLK HAVA ŞEHİTLERİMİZ FATİH MEYDANINDA UYUYORLAR başlıklı yazısındaki bi ton uydurma haberin nasıl yazıldığını açıklamak zorundasınız. Tekzip yazısını ise derhal yazmak zorundasınız. Zorundasınız diyorum, çünkü Milli Havacılığımıza yapılan bu saygısız, mesnetsiz tamamen uydurma olan bir haberin sorumlusu olduğunuz gazetede yayınlanmasının yanında, kimbilir kaç kişinin de kafasını bulandırdığının farkında mısınız? Yeryüzünde çok değiştirilmiş tarih olabilir, ama 2002 yılının sonunda hemde bir Türk yazarının kaleminden çıkıp yakın milli havacılık tarihimizi gözlerimizin içine baka baka katleden bir örnek daha var mıdır acaba? Tekzip yazısının bu kadar uzatılmasındaki sebep nedir? Bırakın tabir-i caizse tükürdüğümüzü yalayalım..ama n'olur bireysel gurur için milli değerlerimizi bozmayalım..
Murat Bardakçı Beyefendi!!'ye de bir iki sözümüz var..Hocam kulaktan duyma haber olmaz..altına imza attıysanız o haber sizindir..Lütfen yanlışınızı düzeltin. Hatadan dönmek erdemliktir. O sayfadaki haber havacılık aşığı kimbilir kaç gencimizi yanlış bilgilendirdi.İleride o sayfayı referans gösterecek eloğlunun da olmayacağı ne malum?
Sayın Çölaşan biliyorum bu konunun sizle ilgisi yok ama size iş düştü herhalde..Bu arkadaşlarımız tekzip yazısını yazmakta niye direniyorlar bilinmez..ama yazmazlarsa bi zahmet kulaklarını çekiverin.....
Biz kim miyiz ? Havacılık tarihimizle övünen, gururumuz Sabiha Gökçen hanımın vefatını basından bilmem kaçıncı sırada duyduğunda işyerinde masalarımıza kapanıp hıçkırarak gözyaşı döken 1500 civarındaki havacılık aşığı vatan evladı...

Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki adresten alabilirsiniz..
http://www.tayyareci.com/makaleler/uydurma.asp

Saygılarımla,
Cengiz Şengönül
Tayyareci
(PPL-(IR)A 4126 Pilot)

Sayfa Başına Git

flyingfortress
üye


Turkey
81 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/12/2002 :  21:13:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Murat Bardakçınının yazılarını bundan sonra okuyup, araştırmadan direk olarak inanıp kabul etmek yok. Güveni sarstı yani...
Öte yandan yazdıklarında hatalar olsa da güzel bir yanı daha var o da şu: Havacılığın, körfezdeki savaş dışında basının pek gündemine girmediği ülkemizde ilk pilotlarımızı ilk hava şehitlerimizin hatırlanmış olması; makalede Fatih meydanındaki Hava şehitleri abidesinin resmine yer verilmesi. Ben bunda açıkçası şehitlerin aziz ruhlarını incitme niyeti güdüldüğü kanısında değilim. Yapılan şey tamamen yazarın "bilgi eksiklğine" dayalı çam devirmesidir.
Tepki yazıları eminim gerekli mesajı verecektir. Ve bundan sonrasi için ümit vadeden bir yön de şu olacaktır: Türkiyede havacılığa gönül vermiş, bu işi uçma merakından doğan sadece kuru bir teknolojik hevesle yapan, ama tarihi süreci de iyi bilen ve sahip çıkan duyarlı insnaların varlığını da teyid edilmiş olacak. Bundan böyle havacılık üstüne herhangi bir yazı, haber, röpörtaj kaleme alanların bir referans mercii bulunduğu hatırlarda olacaktır.

Son tahlilde bu konunun güzelce bir kez de aynı gazetenin pazar ekinde, çoğumuzun aşina olduğu "kokpit" sayfası sahibi Uğur Cebeci'yi de durumdan haberdar edip gerekirse düzeltme yazısının "kokpitte" yayınlanmasını sağlamak. Murak Bardakçı da köşesinde düzeltme yazısı ekleyip; ilgili sayfaya atıfta bulunabilir.

Selamlar saygılar
Remzi ÖztürkSayfa Başına Git

hakan737
üye


Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/12/2002 :  23:28:07  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Konu ile ilgili olarak gönderdiğim yazı aşağıdaki gibidir.

Sayın Murat Bardakçı,

Çocukluğumdan beri "Hürriyet" gazetesi okur bir ailenin ferdi olarak halen bu alışkanlığımızın devamı vesilesi yazarı olduğunuz gazetenin devamlı ve vazgeçilmez okurlarındanım. Tarih konularına olan ilgim nedeni ile yazılarınızı büyük bir dikkat ile takip ettiğim gibi, çoğu zaman tarih bilgisi konusunda yetersiz oldukları halde kitap, makale veya haber yazan kişilere karşı olan sert ve ders verici tavırlarınızıda köşenizi sürekli okuyan bir kişi olarak izlemekteyim. Bu tip gerçeğe dayanmayan ve/veya hayali konları gerçekmiş gibi yansıtan kişilere karşı edindiğiniz ve okuyucuyu sürekli olarak bu tip yazılara veya haberlere karşı uyaran bir gazeteci-yazar olarak eminimki tarih gibi bir tek kelimenin bile yanlış aksettirilmesi halinde ne denli yanlış bir anlatıma ve bilgilendirmeye sebebiyet verilebileceğine bizlerden çok daha fazla önem gösteriyor olmalısınız. Uzunca bir süredir gururla üyesi olduğum tayyareci'ye ait forum ve haber grubunda gördüğüm haberinin sizin gibi tarih konusunda azami hassasiyet gösteren bir kişinin kaleminden nasıl çıktığını anlamak kesinlikle mümkün değil, zira bu konuyu gündeme getiren arkadaşımızın tespitleri Türk havacılık tarihinin maalesef kanla yazılmış hazin bir hatırasıdır ve grubumuza infial'e neden olmuştur. Tayyareci forum'unda dile getirilen hataların her türlü şart altında araştırılamadan veya havacılık tarihi konusunda deneyimli bir kişiye danışılmadan yazılması icap eden ciddi hadiselerdir.

Topluma hizmet eden diğer gazetelerin yanında adının saygınlığı ile de Türk basını içinde ayakta durmayı başarabilen Hürriyet gazetesinin , okuyucuyu doğru bilgilendirmesi esasına saygı göstermesi ve bunu her koşulda yerine getirmesi biz okuyucuların en temel beklentisidir. Tüm bu bilgilendirmeler doğrultusunda şehit pilotlarımızın anısı adına gerekli düzeltmeleri üyesi bulunduğumuz Tayyareci grubunda yer alan bilgiler ışığında yapacağınıza ve bugüne kadar biz okuyucularınıza verdiğiniz güveni suistimal etmeyeceğinize eminim. Aynı şekilde Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğininde "Hürriyet Gazetesi"nin yayın ilkeleri ve okuyucuya olan saygıyı göz önüne alarak bir tekzip yayınlanması konusunda gereğini yapacağını ummaktayım. Bahsi geçen konu ile ilgili tüm ayrıntıları http://www.tayyareci.com/makaleler/uydurma.asp ile http://www.tayyareci.com/hurriyet.doc adreslerinde bulabilirsiniz.

Saygılarımla

Hakan Güven
Y.İçmimar
amatör paraşütçü ve planörcü
THK Kartal Şube Başkanı


Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.

Edited by - hakan737 on 21/12/2002 23:31:20Sayfa Başına Git

interLion
üye



3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/12/2002 :  20:09:37  Profili Göster  Ziyaret interLion'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu konuda bir gelisme oldu mu ?
özür veya düzeltme gibi...

eger olmadiysa internet kanaliyla biraz daha girisimde bulunabiliriz...

email gruplari vasitasiyla tepkiler çogalabilir, bu konuda yardimci olabilirim...

vakit geçmis diye düsünmüyorum, hatta gec olmasi daha etkili bile olabilir...

-----------------------------------------------------------

uçmak ayri ama KANATLI takim tutmak bize yakismaz...

Edited by - interLion on 28/12/2002 20:12:06

Edited by - interLion on 28/12/2002 20:13:18Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/12/2002 :  13:13:05  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hayır maalesef hiçbir gelişme olmadı. Hürriyet Gazetesi ve Murat Bardakçı hala aynı vurdumduymazlıklarını sürdürüyorlar.

Ben konuyu ülkemizde yayınlanan tarih dergilerine aktaralım. Bu konuda bir makale yazmalarını sağlıyalım. Bu uygulama da bize yakışan bir diğer uygulama olur.

Hepinize kucak dolusu sevgi ve saygılar

Haluk SEVELSayfa Başına Git

yilmazer
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/01/2003 :  14:14:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Konuyla ilgili hiç bir olumlu gelisme olmadi. Az önce Emin Çölasan'a, devletin hangi kafalara emanet oldugunu isledigi yazisi üzerine, "medya hangi kafalara emanet" basligi ile gönderdigim mesaj bunun nedenini tüm açikligi ile ortaya koyuyor. Forumda yazabildigimiz mesaj uzunlugu sinirlandirilmis oldugu için, Emin Çölasan'a gönderdigim mesajin bir kopyasini bu foruma bir sonraki mesajimda bilgilerinize sunuyorum.

Bazi arkadaslarin tepkilerini sadece bu foruma yazarak verdiklerini görüyorum. Forumda konuyu açtigim ilk yazimda da bahsettigim gibi, sizlerden ricam, lütfen sadece bu foruma yazmayiniz; tepkinizi dile getirdiginiz mesajinizi adresleri verilen yerlere de gönderin. Gönderdiginiz tepki mesajlariyla ilgili olarak forumu da bilgilendirin.

Yeni yilda hepinize saglik ve mutluluklar diliyorum.


Bülent Yylmazer
yilmazer@tr.net

Edited by - yilmazer on 01/01/2003 14:21:03Sayfa Başına Git

yilmazer
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/01/2003 :  14:18:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Emin Çölasan'a gönderdigim, "medya hangi kafalara emanet" baslikli mesaj:

Sayin Emin Çölasan,

31 Aralik tarihli gazetedeki kösenizde düzmece temel atma törenlerini yermis, yeni hükümetin Bayindirlik Bakanindan da geçmiste imzaladigi, belgesini açikladiginiz konuda iki gündür yanit gelmediginden bahsetmissiniz. Ne kadar da sabirsizsiniz!

Yani basinizdaki meslektasiniz Murat Bardakçi, 19 Kasim tarihli gazetede yayinlanan düzmece tarih yazisiyla ilgili dogrular ve belgelerin bulunabilecegi kaynaklar kendisine açiklandigi halde, ne gazetedeki yazilarinda ne de kendi yönetiminde çikartilan tarih dergisinde, 6 (alti) haftadan beri bir özür ve düzeltme yayinlamazken, nedir bu aceleciliginiz!

Murat Bardakçi’nin söz konusu düzmece tarih yazisi size ilk olarak 20 Aralik 2002 tarihinde Cengiz Sengönül arkadasimiz tarafindan duyurulmustu. Konuyla ilgili bilgilerinizi tazelemek için lütfen http://www.tayyareci.com/makaleler/uydurma.asp adresindeki yaziyi okuyunuz. Ayni internet sitesindeki forum sayfasinda yazilanlari da (size hitaben yazilmis yazinin bir kopyasini da) http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=284 adresinden izleyebilirsiniz.

Ben konuyu size kisaca özetleyecegim. Murat Bardakçi’nin söz konusu yazisi içindeki, eger bir cehalet ürünü degilse ancak aziz hava sehitlerimize ve sanli havacilik tarihimize hakaret amaciyla yazilmis olabilecek, vahim hatalarla ilgili olarak 21 Kasim 2002 tarihinde kendisine bir elektronik posta gönderilmistir. Yazisindaki en temel hatalar siralanmis, dogru bilgiler sunulmustur. Daha detayli dogru bilgilerin bulanabilecegi kaynaklar da bildirilerek, bu büyük yanlisin gazetenin ayni sayfasinda düzeltilmesi kendisinden rica edilmistir.

Gazetenin Genel Yayin Yönetmenine de elektronik posta gönderilerek, ilkeli gazetecilik anlayisindan yoksun bir biçimde, hiçbir arastirma yapilmadan kaleme alinmis ve hiç kontrol edilmeden yayinlanmis yanlis haber ve bilgilerle ilgili sorumlulugu paylastigi hatirlatilmis, bir düzeltme yayinlanmasi konusunda geregi rica edilmistir.

Yukarida bahsi geçen elektronik posta gönderilerimin birer kopyasi ekte sunulmustur. Aradan alti haftayi asan bir süre geçmis olmasina ragmen, gazetecilik temel görev ve ilkelerine uygun olarak hareket edilmemis, herhangi bir özür veya düzeltme yayinlanmamistir.

Ne yazik degil mi, gazetelerin köseleri ve yönetimleri bu kafalara emanet! Size de ne yazik ki, meslektasiniz sifatina sahip bu kisilerle ayni çati altinda mesai yapiyorsunuz.

Bayindirlik Bakanina seslenmissiniz; “eger yüregi yeterse, kalibinin adami ve sözünün eri ise” o vahim önergeyi yeniden vermeli, niçin imza koydugunu açiklamali. Sizden, 10 (on) gün önce haberdar edildiginiz, bu vatanin yücelmesi ve korunmasi için kanlarini dökmüs sehitlerimizi küçülten, milli birlik ve beraberligimizi zedelemeye yönelik düzmece tarih yazisiyla ilgili olarak Murat Bardakçi’dan da ayni sekilde hesap sormanizi beklerdim. Ne yazik bu henüz gerçeklesmedi ...

Saygilarimla,


Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

Fethi
üye


USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/01/2003 :  05:51:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,
Sayin YILMAZER ve Sayin Haluk beylerin gayretlerinden dolayi bir tesekkuru borc bilirim.Sayin YILMAZER,gonderdiginizin adreslerden ikisine cevap yazdim.Ama bizlerin yazdigi cevaplarin ne kadar etkili olucagi bir soru isareti.Dediginiz gibi baska gazetelerle iliski kurulmasi bu sorunu daha hizli cozebilir.Cumhuriyet gazetesinin dogru adres oldugu kanisindayim.
saygilar

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 :  16:53:09  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Önce hepimizin başı sağolsun. Bütün şehitlerimize ve hayatını kaybeden kişilere Tanrı'dan rahmet dilerim.

TV8'de Pazar günleri saat 11.30'da çok güzel bir program yayınlanmakta, adı da "SKY". Geçen Pazar Mürted-Akıncı'ydadılar, bir hafta önce de Konya'da. Program yetkilisi Sayın Hande EKŞİ'ye bir e-mail gönderdim. Bana hemen cevap geldi. Sakın şaşırmayın, evet hemen cevap geldi. Hiçbir yorum yapmaksınız önce kendi yazdığım e-maili, arkasından da bana gelen son derece içten mesajı hiçbir yorum katmaksızın bilgi ve görüşlerinize sunuyorum.

to:sky@tv8.com.tr

Sayın Hande Duygu EKŞİ,
Pazar günleri saat 11.30'da başlayan "SKY" isimli programınız için sizleri tebrik ediyor, en içten teşekküğrlerimizi sunuyoruz. Geçen Pazar seyrettiğimiz 143. "Öncel" Filo çok güzel tanıtılmıştı.Büyük bir zevkle izledik.

Biz havacılığa gönül vermiş, "www.tayyareci.com" isimli bir sitede bir araya gelmiş değişik yaş ve meslek gruplarından insanlarız. Amacımız ülkemizdeki havacılık sevgisini yaygınlaştırmak ve mevcut bilgileri paylaşmak. Sitemize girerseniz bu hususu çok iyi anlarsınız. Özellikle "forum" bölümünde her konu seviyeli olarak tartışılmaktadır.

Bizi bugünlerde üzen bir konu var. 19 Kasım 2002 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin "Murat Bardakçı'nın Ramazan Çadırı" köşesinde "İlk Hava Şehitlerimiz Bu Anıtın Altında Yatıyorlar" tarzında tamamen düzmece ve tarihi hakikatlerden uzak bir yazı yayınlandı. Yazıda belirtilen şehitlerimiz orada yatmadığı gibi, verilen tarihler, uçak tipleri ve şehit olan kişilerle ilgili bilgilerin tamamı yanlıştır. Bunu düzelttirmek için çok uğraştık.Ancak Murat Bardakçı ve gazete yetkilileri talebimizi umursamadılar;cevap vermek nezaketini dahi göstermediler. Aradan haftalar geçmesine rağmen bir düzeltme ve özür yazısı dahi yayınlamadılar. Bizim sizden ricamız, ülkemizdeki en iyi birkaç havacılık programının yayıncısı olarak bu konunun düzeltilmesine ve programınızda yayınlanmasına yardımcı olmaktır. Bu konu ile ilgili bilgileri "www.tayyareci.com"un ön sayfasında, üst-ortadaki "İlk Hava Şehitlerimize Saygısızlık" başlığını tıklayarak veya "forum"a girip "genel konular"da "Hava Şehitlerimize Saygısızlık" konusundaki yazıları okuyarak ulaşabilirsiniz (www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=284). Bu konuda ve diğer konularda sizlere her zaman yardıma hazırız. Cevabınızı....... adresine gönderirseniz sevinirim. Cevabınız sitemizde yayınlanacaktır.

-----------------------------------------

to:haluk.sevel@teba.com
sub:Re:SKY

Merhaba..
Güzel sözleriniz için tesekkür ederiz.
Tabii ki SKY'da ilk hava sehitlerimize yer verebiliriz. Nitekim SKY'in yeni 13 bolumu icin calismalara baslama asamasindayiz. Bizler sitenizi buyuk bir keyifle takip ediyoruz ve ben programin ilk hazirlik asamasinda siteniz gorevlileri ile baglanti kurmaya calismis ama bunda pek basarili olamamistim.
Bana telefonlarinizi da yazarsaniz cok sevinirim.
Bu mail adresinden de bana ulasabilirsiniz..
dheksi@yahoo.com

Iyi calismalarDuygu Eksi
---------------------------------------
Evet bundan sonra iş basa düsüyor.

Ama siz TV8'in "SKY" programını kaçırmayın; Pazar'ları saat 11.30'da

Hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 :  17:42:35  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bugün beni bir de Zaman Gazetesi'nden aradılar. Malatya'daki müessif kazadaki uçaklar hakkkında bilgi alabilmek için. İstedikleri bilgileri verdikten sonra 19 Kasım 2002 günü Hürriyet Gazetesi'nde çıkan yazıyı ve bu konuda ne düşündüğümüzü anlattım. Hürriyet Gazetesi'nin uyarılarımı umursamadığını, bu konuda bize yardımcı olup olamıyacaklarını sordum. Konuştuğum kişi çok iyi tanıdığım bir muhabir. Afganistan'ın hava bombardımanı sırasında bilgi alışverişimiz olmuştu. O zaman da örneğin Sabah Gazetesi'nin yaptığı yanlışları yazılı olarak vermiştim. Kendisi de sitemizin ve benim adımı vererek (ama gazetenin adını vermeden)bizim düzeltmelerimizi haber olarak yayınlamıştı.Bu sefer de "Kesinlikle" dedi. ""www.tayyareci.com" benim bilgi kaynağım. Üstelik bir konunun doğrusunu yazmak ta bizim vazifemiz" diye devam etti.

Ben kendisine elimizdeki bütün dökümanları yollayacağım. Ayrıca sitedeki ilgili adresleri de vereceğim. Birşeyler olmak üzere gibime geliyor.

Sizleri son gelişmeler hakkında bilgilendireyim dedim.

Sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

Cengiz
üye



47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 :  22:40:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Haluk bey selamlar..
Hocam bundan sonra her yol mubahtır..Diil mi ki bizi kaale almadılar, belden alta da vurmak serbest..hani uslanmayanın hakkı kötektir gibi..Hürriyet'e acaip gıcık olmaya başladım..Bi daha bu gazeteyi alırsam, bırak almayı okursam Rahmetli Fethi Bey'in uçağı kadar taş düşsün başıma..Adamların bugün yaptığı habere bakın Allahaşkına hem de birinci sayfada sol altta.. yenilir yutulur gibi değil..aynen şöyle yazmış bu işi bilen amcamlar " İDDİAYA GÖRE PİST BAŞINA GELİNDİĞİNDE YÜKSEK KALDIĞINI FARKEDEN PİLOT, BİR DALIŞ İLE BURNU AŞAĞI VERDİ. ANCAK YOĞUN BİR SİS KİTLESİNE GİREN PİLOTUN PANİK YAPMASI SONUCU UÇAK HIZLA YAKINDAKİ DERE YATAĞININ KENARINA VURDU." Şimdi Allahını seven söylesin.. Böyle vurdum duymaz habercilik olur mu? A be (afedersiniz) bu yazıyı yazan kuş beyinli her kimse madem sis vardı uçağın bu hareketi yaptığını nasıl gördüler..Siz de hiç vicdan yok mu? Böyle sallama, uydurma haber olur mu? Nasıl daha hiçbir şey belli değilken uçuş ekibini töhmet altında bırakırsınız..Ne kaza kırım ekibi toplanmış ne bi şey, kazanın üzerinden (gazetede basıldığına göre) 12 saat bile geçmemiş..ortada fol yok yumurta yok..herkes havacılık uzmanı kesildi başımıza..meğer hürriyet muhabirlerini gazetecilik ? eğitiminden önce astronot eğitimine göndermiş..Yaw bu benim bildiğim Hürriyet böyle değildi..Hani küçükken hele pazar günleri rahmetli babam beni bakkala gönderirdi..önce fırına uğrardım..sıcacık ekmeklerle bakkala girerdim..Hürriyeti de koltuğumun altına koydumu doğru eve..rahmetli kahvaltıda ve sonrası keyifle çayını içerken bu gazeteyi okurdu..ne hale sokmuşlar bu gazeteyi yaa..bu kadar acemi, bu kadar ciddiyetsiz adamlar...hocam ben sinirlenmeye başladım..konuyu kapatıyorum...
Tekrar herkesin başı sağolsun..
Saygılarımla.
Cengiz Şengönül

Sayfa Başına Git

hakan737
üye


Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 :  23:31:02  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese Selam,

Murat Bardakçı veya Hürriyet Gazetesi tayfasından herhangib bir kişi bu haklı talebimiz hakkında (gazeteyi satın almak istemiyoruz sadece bir tekzip yazısı hepsi bu!!!) cevap verselerde vermeselerde 30 ocak 2003 sayılı Gökyüzü Haberci dergisinde bana ait olan köşede konu olarak işlenecektir. Eh madem Murat Bardakçı hazretleri tenezzul edip cevap vermiyorlar, aynı dil ile kendileri benim köşemde en azından benim tarafımdan cevaplarını alacaklar.

sevgiler


Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator


Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/01/2003 :  09:33:59  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bugün sabahleyin ilk işim elimdeki yazıları derleyip Zaman Gazetesi'ne göndermek oldu. Politik görüşünü paylaşalaım veya paylaşmıyalım, havacılık konusunda bizlerle işbirliği yapan, bizim siteyi devamlı takip eden bir gazete (ilgili kişi Erkan Acar e.acar@zaman.com.tr . Afganistan'ın hava bombardımanı sırasında da bizlere danışarak haber yayınlamıştı.

Sevgili Cengiz Şengönül,
Yanlız bahsettiğin haber-yorum mu! 9.1.2002 tarihli aynı gazetenin iç sayfalarında sağ alt köşede şöyle bir haber "Yurtdışı tek THY kazası Orly'de". Buna el insaf veya başka bir şey denir ona da dilim varmıyor. Yahu Londra-Gatwick'te düşen Vickers Viscount uçağımız ne oldu! Orada ölenler bizim şehitlerimiz değil mi! O kişiler Mars'dan mı geldi! Orada yazar geçinen adama "sayfanın şu köşesi boş kaldı, çabuk doldur" demişler, o da kafasındaki bilgi kırıntıları ile, hiçbir araştırma yapmadan bir haber yazmış. Nasılsa ülkemizde kültür seviyesi düşük, herkes her yazılanı yutuyor diye b unu da gazeteye koymuş.

Cengiz Bey'in dediği gibi bu gazete çok değişti. Benim çoçukluğumun gazetesi değil. Çünkü o zaman gazetenin sahipleri çekirdekten yetişme gazeteciler idi. Şimdi hiçbiri kalmadı. Köşe yazıları da öyle. İsim vermiyeceğim bazı yazarlar en amiyane tabirleri kullanarak, külhanbeyi ağzıyla yazı yazıyorlar. Bir köşe yazarı "Kalk gidelim" derken diğeri aynı nüshada "Halt etme otur" diyor.

Ben derim ki bu "Orly" haberi ile ilgili olarak ta gazeteyi bir bombardımana tutalım. Hiç olmazsa biraz daha dikkatli olmalarını sağlar.

Sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

yilmazer
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/01/2003 :  01:31:10  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Özdemir İnce “Tersi Yüzü” başlıklı köşesinde, 31 Aralık 2002 tarihinde yayınlanan yazısında, kendisine “sizler” şeklinde hitap edilerek diğer gazetecilerle aynı kefeye konmasından rahatsız olduğunu dile getirmektedir. 29 Aralık 2002 tarihli gazetede ise “erdem” kavramını işlerken, Cağaloğlu gazetelerinin kitaptan, bilgiden nefret eden magandalarla yaptığı işbirliğinden bahsetmektedir. Aynı yazı içinde “dinozor” kavramını kendince yorumlamakta, sonra da “erdemsiz, cahil, ben merkezci ve maganda gençliğin ne işe yaradığını” sorgulamaya kalkmaktadır.

Ancak, anlaşılan odur ki, Hürriyet Gazetesinin de bir Cağaloğlu gazetesi olduğunu unutmakta ve aynı çatı altında mesai yaptığı cahil, sorumsuz, erdem yoksunu maganda gazetecileri görememektedir.

Gözlerini açar ve gerçekleri görmesine yardımcı olur umuduyla, 1 Ocak 2003 tarihinde kendisine, Murat Bardakçı’nın bir gazeteci olarak, burada işlediğimiz konuya ilişkin haysiyetsiz tutumu ve gazetenin genel yayın yönetmeninin meslek ilkelerinden uzak sorumsuz tutumuyla ilgili bir mesaj gönderdim.

Erdemsizlik üzerine sıraladığı sıfatları sadece gençlere mal etmesinin büyük bir hata olduğuna işaret ederek, ne fiziki yaşları ne de meslekte geçirdikleri yıllar hesabıyla hiçte “genç” sayılmayacak maganda gazetecilerin ne işe yaradığını kendisinden sordum.

Maalesef bugüne kadar kendisinden bir cevap alamadım. Bu durumda, kendisini de “sizler” grubundaki diğer gazetecilerle aynı kefeye mi koymam gerekiyor diye düşünüyorum!

Özdemir İnce’ye gönderdiğim, yukarıda bahsi geçen mesajımı sizlerle paylaşmak üzere bu forumda bir sonraki mesajımda bilgilerinize sunuyorum.

Hepinize saygı ve sevgilerimle,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

yilmazer
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/01/2003 :  01:38:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Özdemir İnce,

31 Aralık 2002 tarihli gazetedeki köşenizde, okuyucuların medyadaki yazılarla ilgili eleştiri yöneltirken “sizler” tabirini kullanmasından rahatsız olduğunuz anlaşılıyor. Sürdürdüğünüz mesleğin adı “gazetecilik” olunca, siz de içinde bulunduğunuz meslek topluluğunun diğer üyelerinin hatalarından nasibinizi alıyorsunuz.

“Dinozorca” başlıklı yazınızda “erdem” kavramlarıyla birlikte işlediğiniz, “gerçek” peşinde olanlara yapılan yakıştırmalarla ilgili saptamalarınız çok yerinde. Ancak, yazınızın sonunda erdemsizlikle ilgili kavramları sadece “gençliğe” mal etme hatasına düşmüşsünüz. Cahil ve sorumsuz tutumun hiçte genç sayılmayacak meslektaşlarınız arasında da yaygın olması, gazetecilik mesleğini sürdüren “sizlerin” saygınlığını sürekli olarak zedelemektedir. Ne yazık ki, çalıştığınız gazetede de bu tür bir yoz tutumun süre geldiğini görüyorum.

19 Kasım tarihli Hürriyet Gazetesinde, Murat Bardakçı tarafından “İlk hava şehidlerimiz, Fatih Meydanı’nda uyuyorlar” başlıklı bir yazı yayınlanmıştır. Söz konusu yazının tamamı, 1914 İstanbul-Kahire uçuşu olarak bilinen, havacılık tarihimizin ilk ve en uzun mesafeli uzun mesafe uçuşu ve ilk hava şehitlerimizle ilgili yanlış ve asılsız bilgiler içermektedir. 21 Kasım 2002 tarihinde Murat Bardakçı’ya bir elektronik posta gönderilerek yazısındaki en temel hatalar sıralanmış, doğru bilgiler ve bunların bulunabileceği kaynaklar kendisine sunulmuştur. Kitaplar, dergi ve gazetelerde yayınlanan yazıların gelecek kuşaklara kaynak niteliği taşıdığı hatırlatılarak, büyük yanlışının gazetenin aynı sayfasında düzeltilmesi kendisinden rica edilmiştir. Gazetenin Genel Yayın Yönetmenine de elektronik posta gönderilerek, ilkeli gazetecilik anlayışından yoksun bir biçimde, hiçbir araştırma yapılmadan kaleme alınmış ve hiç kontrol edilmeden yayınlanmış yanlış haber ve bilgilerle ilgili sorumluluğu paylaştığı hatırlatılmış, bir düzeltme yayınlanması konusunda gereği rica edilmiştir.

Yukarıda bahsi geçen elektronik posta gönderilerimin birer kopyası ekte sunulmuştur. Aradan altı haftadan daha uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen, gazetecilik temel görev ve ilkelerine uygun olarak hareket edilmemiş, herhangi bir özür veya düzeltme yayınlanmamıştır. Bu duyarsız tutumla ilgili yorumum http://www.tayyareci.com/makaleler/uydurma.asp adresinde yayınlanmaktadır, lütfen okuyunuz. Aynı konu, bahsi geçen sitenin forum sayfasında da (http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=284) gündeme alınmıştır. Dikkatli ve duyarlı okurların tepkilerini buradan izleyebilirsiniz.

Söz konusu düzmece tarih yazısı içinde yer alan, eğer “kitaptan, bilgiden nefret eden” bir “cehalet” ürünü değilse ancak aziz hava şehitlerimize ve şanlı havacılık tarihimize hakaret amacıyla yazılmış olabilecek, vahim hatalarla ilgili olarak henüz bir özür ve düzeltme yayınlanmamış olması acaba “ben merkezci” bir “dinozor” tutumun ürünü mü? Burada “dinozor” tanımını tabi ki “haysiyet ve erdem yoksunu olarak mevcut durumunu korumak isteyen kimse” anlamında kullanıyorum. Fiziki yaşlarına veya meslekte geçirdikleri yıllara bakmadan, “maganda” gazetecilerin ne işe yaradığını, yarayacağını söyleyebilir misiniz bana?

Saygılarımla,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

yilmazer
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2003 :  07:37:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bugüne kadar bu konuyu Hürriyet Gazetesinin diğer bazı köşe yazarlarına da duyurdum. Ancak, burada da sergilediğimiz iki örnekte olduğu gibi, ilkeli gazeteci geçinen bu köşe yazarlarından hiçbiri yanı başlarında süre giden medya ahlaksızlığına ilişkin olarak köşelerinde bir şey yazmadılar (yazamadılar!).

Bu köşe yazarlarından biri köşesinde “benim hürriyetim var, eleştiririm” manşeti altında gazeteye methiyeler dizen bir yazı yayınlamıştır. Bununla da kalmayarak, arkasından başka bir köşe yazısında gazetesini “din” ilan etmiş ve bunu sağlayanlarında vizyon, misyon ve motivasyon sahibi olduğundan bahsetmiştir.

Kendisine, Murat Bardakçı’nın hava şehitlerimize ve havacılık tarihimize karşı büyük saygısızlığı ve bu durum karşısında gazete genel yönetmeninin sorumsuz tutumunu duyurdum. Madem eleştirme hürriyeti vardı, Hürriyet Gazetesinde süre giden vizyon, misyon ve motivasyon yoksunu bu davranışı köşesinde eleştirmesi gerektiğini hatırlattım. Aynı zamanda bir öğretim görevlisi olan bu köşe yazarının cevabı düşündürücüydü: Çok özür dilerim, ben tarih uzmanı değilim diyebiliyordu!

Bu forumda, ben dahil, bu konuda tepkilerini dile getiren kaç üyemiz tarih uzmanı acaba?

Murat Bardakçı’ya vahim hatalarını açıkladığım, bir kopyasını da hürriyetine düşkün köşe yazarına gönderdiğim mesajımda doğru bilgilerin hangi milli arşiv ve kütüphanelerimizde bulanabileceğini bildirmiştim. Sitemizde, “ilk hava şehitlerimize saygısızlık” başlığı altında yayınlanan makalede de, eleştirilerin söz konusu yerlerde mevcut belgelerdeki gerçeklere dayandığı açıkça ifade edilmektedir. Kaldı ki, Murat Bardakçı’nın manşetten verdiği ve yazısında işlediği, ilk hava şehitlerimizin Fatih Meydanındaki anıtın altında yattığı yalanı, makalemle beraber yayınlanan, ilk hava şehitlerimizin Şam’daki mezarının fotoğrafı ile belgelenmiştir.

Tarih uzmanı olmadığı için hürriyetini teslim etmeye hazır olan köşe yazarına, arşiv belgelerinde sergilenen gerçekleri anlamak, meslektaşının ve gazete yöneticisinin haysiyetsiz tutumunu görmek için sadece okur yazar ve düşünebilme yetisine sahip olmanın yeterli olacağını hatırlattım. Eğer samimi ise, tüm güçlüklerine katlanarak bahsi geçen arşivlerden belgeleri derleyip kendisine gönderebileceğimi belirttim. Yeter ki, kendisi gerçekler önünü sergilendiğinde çalıştığı gazetenin ve mesai arkadaşlarının vizyon, misyon ve motivasyon eksikliğini belgelenmiş olan bu konuyla birlikte köşesinde teşhir edebilme hürriyetini koruyabilsin.

Sitemizin en değerli üyelerinden Sayın Haluk Sevel’in girişimi ile, ilk hava şehitlerimizle ilgili olarak, TRT’nin “Altın Kanatlar” projesi dahil, bugüne kadar süre gelen yanlış ve uydurma girişimlerin üzerini çizebilme ve ilk defa konuyu bütün gerçekleriyle doğru olarak duyurabilme imkanı oluşmuş görünmektedir.

Bu forumu izleyen herkese sesleniyorum: Lütfen bu foruma sadece seyirci kalmayınız! Sizlerde tepkilerinizi adresi verilen yerlere bildiriniz. Forumumuzu izleyenler arasında, ilk hava şehitlerimiz ve havcılık tarihimize yapılan bu saygısızlıkla ilgili olarak bizzat üzerlerine görev düşenler bulunmaktadır; lütfen gerekli girişimde bulunsunlar. Lütfen hepiniz girişimlerinizden forumu da haberdar ediniz.

Ay yıldızlı kanatlarımızı yarının aydınlık ufuklarına açalım ...

Hepinize saygı ve sevgilerimle,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

Konu 5 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2  3  4  5
 
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000