ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 bence de yapılır
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 4
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/01/2003 :  20:16:00  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ohooo İletin sende herşeyden nem kapıyorsun. Hiçbir şeye güvenmiyorsun. Aslında o hatalı uçak üretimi oldukça basit bir şey. Biz de herşeyi medyadan takip ettiğimiz için olayları hep yüzeysel öğreniyoruz:(başka şansımız yok. Kendi adıma konuşuyorum)Basit bir olay abartıldıkça abartılıyor. Magazin haberlerinden arta kalan zamanlarda, önemli olayları yayınlıyabiliyorlar :)

Sayfa Başına Git

n/a
deleted

96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/01/2003 :  21:10:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili iletin
şimdiye kadar yazdığın tüm yazıları ilgi ile okudum.haklı olduğun taraflar olmasına rağmen olaylara değişik boyutlardan bakamaman düşündürücü.ya aptalın tekisin ya da herkesi aptal yerine koymaya çalışan bir şaklaban .
not: bir cevap yazacaksan kısa olsun
saygılar...

bu üslübumdan dolayı tüm arkadaşlarımdan ve özellikle tayyareci'den özür diliyorum.

Edited by - afacan on 13/01/2003 21:33:49Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2003 :  13:42:44  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
diyarbakır ve malatyada hayatını kaybeden pilotlar hostesler kabin görevlileri ve yolculara allahtan rahmet, acılı ailelerine allahdan metanet ve bu büyük acıya dayanma gücü diliyorum
inşallah insanlarımız böyle büyük açıları bir daha yaşamaz

gökteki yıldızlar kaymakla tükenmez

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/01/2003 :  08:54:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
...

Edited by - mehmetcemilkale on 25/11/2003 19:52:45Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2003 :  02:29:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
...

Edited by - mehmetcemilkale on 25/11/2003 19:52:24Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/05/2003 :  18:11:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
<

Sayfa Başına Git

gurkancetin
üye

39 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/05/2003 :  01:42:59  Profili Göster  Ziyaret gurkancetin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

ART (Ankara Rüzgar Tüneli) http://www.aselsan.com.tr/DERGI/ocak99/art_fr.htm adresinde net biçimde anlatılıyor. :(

1920-1940 : THK planör üretecek, model bir uçankanat uçuruluyor başarıyla.
19?? : THK planör üretiyor: 6 kişilik. THK planör fabrikası kuruyor. THK fabrikası kereste fabrikasına dönüştürülüyor.

197?: İTÜ'de Trisonik Laboratuvarı kurulmasına girişiliyor, kurulum kalibrasyonu 30 yıl boyunca yapıl(a)mıyor.

2002: ODTÜ'de MEMS laboratuvarı kurulmasına çalışılıyor, yapılan çalışmalar dünya seviyesinden aşağı değil.

tarih hep tekerrür edecek değil ya. akıllı olmak lazım. hedefi büyük tutmalı ama hayalin büyüsüne kapılmamalı.

bence de yapılır.

iyi günler,
gürkan

Sayfa Başına Git

graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/12/2003 :  01:05:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yazıların bir kısmını okudum,bir arkadaş arçelik gibi firmaların dünyada tek.sattığını yazıyor.Kimisi tayyare yapmaktan söz ediyor.Söyledikleriniz çok güzel ama 15-20 yıl önce öyleydi.Artık ileri ülkeler bilgi ve onun yan ürünlerini üretiyor.yazılım vs.siz hal top tüfek yapın onlar bir win xp cd'sni 100$ satsın.siz buzdolabı yapın(arkadaşı eleştrmek gibi olmasın ama gerçek bu).Onlar son kalan dandik uçaklarınıda bize satıyorlar.Bizde hala 1950 gibi onları bayramlarda uçurup vay be işte teknoloji diyoruz.Atatürkün dediği muasır medeniyetten çok uzaktayız.Hala elimizdeki birkaç dandik şeyle oyalanırken millet uzay prj.bitirdi.Geleceğin en büyük şavaş tekniği.Bilgisayar ağları ve veri depolarıdır.Sizin hayalet uçağınız bunlar olmazsa sade uçan bir tenekedir.Bütün bunlar sizi yanıltmasın havacılığa karşı bir sözüm yok.yaklaşık 15 yıldır uçaklarla beraberim.Ama dünya bu yönde koşuyor.

Sayfa Başına Git

karaca26
üye

6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/01/2004 :  22:24:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Selamlar Arkadaslar,

Graf'in mesajini okuduktan sonra aklimdan bir suredir gecirdigim desteksiz atmasyonlarimi sizinle paylasip degerlendirmek istedim eger bir gercekligi varsa...

Simdi graf arkadasim demiski Arcelik buzdolabi yapiyor ve bunu yurtdisina satabilmesi bir basari ama bununla avunmamiz pek gercekci degil cunku yetismemiz gereken ulkeler cok daha ileri teknoloji gerektirecek islerle ugrasiyorlar...

Benim teknolojiyi yakalama konusunda Arcelikle ve Turk sanayisiyle ilgili olarak genelden biraz farkli fikirlerim var..Bence Turkler uzay teknolojisi yada ileri teknoloji gibi konularda su siralar maddi kaynak ayirirlarsa karsiligini alamayacagi ve konu uzerinde birkac bilim adamindan fazla kazanim saglayamayacagi bir yatirim yapmis olur..Onun yerine Arcelik, Vestel gibi Ar-Ge uzerine yatirim yapan sirketlere tesvik olarak kaynak ayirisa memleketin gelismesi ve asil amacina ulasmasi daha saglam ve geri donulmesi mumkun olmayan surece sokulmasini saglayabilir...

Su an hala sanayimiz gelisme doneminde ve Ar-Ge gibi riskli yatirimlari yapan sirketlerimiz yeni yeni turuyor Arcelik ve Vestel orneginden sonra ben Ar-Ge yapan sirketlerin sayisinda patlama bekliyorum, hele Anadololulu Mehmet Aganin kafasina yattigini gordukten sonra..Ar-Ge altyapisini kurup surekliligi sagladiktan sonra artik "Treni Kacirdik" gibi salakca elestirilerinde yari kalmayacaktir..Aslinda tren orada her zaman hazir duruyor ya biner ilerlersin yada istasyonda oturur .kuzun trene baktigi gibi trenlere binenlere bakarsin..Ozellikle Turkiye ve Guney Korenin ayni anda '60'larda trene bindigini Turkiyenin daha sonra indigini bilmek ve Guney Korenin su anki durumunu gormek kahrediyor insani...

Ar-Ge kurduktan sonra, uretim yapisini degistirebildikten sonra yo uzay sanayi yok genetik, yok bilgisayar..bunlarin hangisini istersen sec, hepsini sec..

Sayfa Başına Git

graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/01/2004 :  10:28:18  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
karacanın iyi niyetini anlıyorum.bende türkiyenin en büyük beyaz eşya markalarından birinde çalışıyorum.ama gerçek olan şu;modern dünya artık sanyii ürünlerinin üretimlerini 3.dünya ülkelerine attı.bizde onlarla övünüyoruz,işte ereğli dem.çelik şöyle,vestel böyle.adamlar o ambargo işleri yıktı bize şimdi ne hava kirliliği ne işçi prg.insan hakları.bırak onları geri ülkeler yapsın biz beyin satalım.bakın ah 1w olayında.bell teknoloji ortaklığını kabul etmedi,niye etsin diyerini babamda yapar.avionik olmadan bir tenekeden ibarettir.arge önemli ama ileri teknolojiler konusunda.elektronik-bilgi işlem.(yoksa bzd.100 yıl önceyle pek bir farkı yoK).saygılar

Sayfa Başına Git

karaca26
üye

6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/01/2004 :  20:23:03  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Graf, seninle bircok konuda anlasiyoruz ama biraz daha detayli anlatmaya calisayim..Sanayinin turkiyeye girmesinin, bu dedigin gibi buyuk olcude batinin artik competitive olamadigi dallarda oluyor, en buyuk faydasi Ar-Ge kulturunude birlikte getirecek olmasi..Ulkemizde ar-ge gelistirebilmenin ve insanlarimiza is saglayabilmenin tek yolu sanayilesme..

Peki Ar-Ge kulturu geldikten sonra ne olacak, belki dunya uzerindeki tum teknolojik gelismeleri yapabilecek kapasitede insanlarimiz yetisecek, altyapimiz olacak ama o zamanda batili ulkeler kendilerini kalbur ustu tutabilmek icin super-tech, higher high-tech gibi konulara yonelmis olacaklar degilmi, senin demeye calistigin bu, ama ben diyorumki Ar-Ge bir kere memlekete girerse batili ulkelerin bizden tek farki buyuk Ar-Ge projelerini finanse edebilecekkapitallari olacak..oda Turkiyede birikiyor bazilarinda ..Eninde sonunda fark kapnmak zorunda, bu farki ilk kapatanlar kafasinin kullanan Japonya, Kore oldu..Cin, Malezya gibi ulkeler yolda..Bizde umarim Iran bile islerin nasil oldugunu cok iyi belledigine gore , onlardan geriye kalmayiz..

Sayfa Başına Git

Konu 4 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2  3  4

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000