Sevgili Enbitürk....Havacılıktaki birikiminizi bilmiyorum...
Ben Şahsen 1992 yılından buyana Havacılık camiasının icerisinde bulunmaktayım(Almanya/Kısmende Amerika ve Türkiye)...Herseyi en iyi sekilde bilmedigim malum
fakat cok iyi bir Havacılık genel Kültürüne sahip oldugumu rahatlıkla ve mütavazi bir sekilde ifade etmek isterim...Fehmi Beyin belirtmis oldugu gibi..Ülkemizde Havacılık Sektöründe eksiklerimiz mevcut...ve bilindigi gibi yeniden bir yapılanma sürecine girildi...MNG UCUS AKADEMİSİNİN bu yapılanmada cok büyük bir görevi..Profesyonel Kadrosu ile...son derece ciddi...cesaret dolu ve Türk Sivil Havacılıgının Parlak gelecegi adına Yüksek yatırmlarla cok önemli bir katkıda ve hatta kısa zamanda rakipleri arasında Lider olabilme niteligine sahip olması gercegini '' KESİNLİKLE SİMDİDEN TEBRİK ETMEMİZ GEREKTİGİNİ DÜSÜNÜYORUM''
Amerikada bulundugum dönemde 3 kez COAST-TO-COAST Ucusu yaptıgımdan dolayıbir cok Havalimanında cok sayıda Ucus Okulunu yerinde görerek yakından tanıyabilme sansım oldu...ve Oradada hersey dört-dörtlük degil...bu arada Amerikadaki Havacılıgın Türkiyemiz ile Kıyasla cok daha uzun bir gecmisi oldugunu ve İmkanlarında cok daha iyi oldugunu belirtmek isterim...Türkiye Amerikaya kıyasla henüz Emekliyor ama MNG gibi Kuruluslar sayesinde STABLE & CONTROLLED bir sekilde ilerlediginden sahsen cok eminim...Bizlerede bu girisimleri desteklemek gibi bir görev düstügü kanaatindeyim....Cünkü Tüm bu Cabalar..Yatırımlar..Bizlere ve bizlerden sonraki Havacılık Hayranlarına son derece Saglıklı Egitim İmkanları sunacaktır....Herseyi Devlet Yapacak diye birsey yok..Özel Sektörde'' elini tasın altına Koymalı tabiiki'' ...fakat MNG'nin bu ise olan Bakıs acısını FEHMİ Bey enine- boyuna acıklamıs...ve MNG HARİCİNDE bu nise bu kadar ciddi yakasan ve seffaf bir sekilde Hedeflerini acıklayabilen 2. Bir okulu su an icin Ülkemizde göremiyorum....
Yanlıs anlasılmaması adına MNG UCUS AKADEMİSİ yada MNG Havayolları ile hicbir baglantım olmadıgını belirtmek isterim....
Fakat MNG UCUS AKADEMİSİNİN yakın gelecekteki basarısından ve Vaad ettigi herseyi makul bir zaman icerisinde yerine getireceginden kesinlikle emin olmamın sebeblerini bilgine sunmak isterim..
1) Maddi Güc
2) Genel Koordinarör : Sn.Mete Akın
Kendisini Sahsen tanıyorum ve Olmayacak islere kesinlikle girmeyeceginden eminim..
3)Bu is bircok Okul icin sadece Ticari nitelik tasıyor dememiz yerindedir...
4)Tabiiki MNG 'NİNDE bu Pastadan mümkün oldugunca büyük bir Parca alabilmek arzusu gayet dogal...Fakat MNG almadan önce.. Digerlerinin veremedigi bir cok seyi vermeyi Kabullenmis...dogrusununda bu oldugunu düsünüyorum...
5)MNG isin Basından ''MARATON'' Kosup ve bitirme kararı almıs kanaatindeyim...
Sevgili Enbitürk....
Gecenlerde MNG UCUS OKULUNU aradım ve Fehmi Beye Non-JAA lisansım ve Egitimin bundan sonrası icin bilgi aldım...
Sorularıma som derece net cabuk cevap verebildi...o anda isini Profesyonel yapan bir Egitimci ile görütügümden emindim...Cünkü aradıgım diger Okullarda maalesef binbir türlü procedürler anlatıldı...Aslında ben sorularımın Cevabını kısmen SHGM Websitesinden ögrenmistim...Fakat farklı Okullardan bu kadar farklı Cevaplar alınce birde MNG'YE sorma ihtiyacını duydum....Dogru Cevaplarda ard aRda gelince ''Bir Ögrencinin MNG UCUS OKULU BÜNYESİNDE KESİNLİKLE EMİN ELLERDE OLACAGININ KANAATİNE VARDİM''
Sevgili ENBİTÜRK...
HAVACILIK/PİLOTLUK ...Bir tutkudur...aynı zaamanda Bir Yasam Tarzı oldugunu düsünüyorum...Hayata en güzel bakıs POSİTİVE/YAPICI oldugu kanaatindeyim...
Bundan dolayı sizi ve sizin fikirlerinizi paylasan Arkadaslarımızı gerek MNG gerek Türkiyemizin Havacılık sktörünün syrine daha Yapıcı bir Pencereden bakmaya davet ediyorum...
ALMAN ATASÖZÜ : İYİ SEYLER ZAMAN İSTER...:-)))
Saygılarımla..
Barıs Kemal Tabak