ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Savaş Ay saçmalamış
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
pitts
üye



85 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/03/2005 :  02:55:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar
Sevgili scorpion22 deiklerinde haklı olabilirsin ama bazı şeyler çok çabuk değişmiyor ki bugüne kadar havacılık sektörüde böyle ağır aksak ve kötü örneklerle ilerledi hepimizin bildiği gibi.Maaş ödemeyen şirketler pilotuna değer vermeyen şirketler ve bu dönem zarfında maaşını gününde yatıran şirketler sanki bir lütufta bulunuyormuş gibi bunu uzun dönem kullandılar ve bugünlere kadar gelindi.Sektörde canlanma olduğu günden beri bu kötü örnekler artık yavaş yavaş iyiyi ve hatta daha iyiyi örnek alarak şirket politikalrını belirlemeye başladılar niye çünki havacılar artık huzur ister hale geldi ve bu tarz şirketlerden arkalarına dahi bakmadan uzaklaştılar.Personel bulamadığı için kapanma noktasına gelen şirketler oldu bugünlerde ama hepsi mecburen iyileşme yoluna gittiler.
Gelelim uçuş okullarına onlarda artık talep arttıkça ve potansiyeli gördükçe çitaları yukarı kaldırmaya başladılar çünki gelen talep doğrultusunda pilot adayları iyiyi arama yoluna giderek eğitim almak istediler.Ve neticesinde türkiyede jar dan tam yeterlilik almış bir uçuş okulu çıktı bu örnekler çoğaldıkça standartlarda yükselicektir kanısındayım.

Sayfa Başına Git

scorpion22
üye


Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/03/2005 :  10:56:03  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu konuya katılıyorum ki farklı davranmış olsalardı şuan herşey yolunda giderdi öyle değilmi?Neyse istediğim boş konuşmak değil bu şekilde sorunları halledemeyiz ama birileri burdan sesimizi duyupta kullakardı ettikleri yada hiç düşünmedikleri bir noktaya çözüm getirmek isteyebilir.İyi yönden bakmak gerek.Herşey bir yana da tek istediğim birilerinin ekmeğine yağ sürülmek istenirken toplu bir katliam daha yaşanmaması.

.........Sayfa Başına Git

Skyhero
üye



24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/03/2005 :  01:04:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
q

Sayfa Başına Git

Black
üye



50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 :  23:51:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Herkese Merhabalar
Sayın Arkadaşımız bence konuyu çok güzel özetlemiş...
'Pilot olmak kolay değil' diyenlerden yanıt var

Özel pilot okullarının ne kadar tehlikeli olduğu yolunda görüş bildiren okuyucumuz taşları yerinden oynattı. O kadar çok yanıt, karşı görüş ya da destek geliyor ki anlatamam. Bunları azar azar yayınlayacağım burada.. Çünkü konu önemli, çünkü durum hayat memat meselesi. İşte bir karşı görüş yazısı.

"Sayın Savaş Ay, köşenizde yer alan 'Günümüzde pilot olma koşullarının kolaylaşmasına' ilişkin yazıyı okudum. Yazıyı gönderen sayın Güral, pilot olmanın artık çok kolay olmasından dem vurarak, kendi ifadesiyle "ÖSS'den yeterli puanı dahi alamayan bir kişinin, parayı bastırıp pilot olabileceğini" belirtiyor. Evet, pilot olmak, taksi şoförü olmak kadar basit olmamalı elbet, ancak pilotaj yeteneklerini sadece diplomaya bağlamak da bir o kadar yanlış bir yaklaşımdır.

Vasıflı olmak
Eğer, mühendis diplomasına sahip olmak veya Hava Kuvvetleri'nde uzun süre pilotluk yapmış olmak iyi bir pilot olmak anlamına gelecekse, bir Diyarbakır veya Van kazalarını yaşamamış olmamız gerekmez miydi? Pilot olabilmek bir zeka ve kabiliyet meselesidir. Ancak üniversite diploması sahibi olmamak, her zaman bu iki vasfa sahip olmamak anlamına gelmez. Eğer bu yazıyı yazmaktaki amaç, havacılığın kalitesini yükseltmek ise yapılması gereken özel eğitim veren FTO (Fixed Training Organisation) dediğimiz özel uçuş okullarının eğitim kalitesini sıkı bir şekilde denetlemek olmalıdır. Bu okulların kapısının JAR kriterlerini sağlayan herkese açık olması gerektiği gibi, mezun etme şartlarının da JAR kriterlerini sağladığının çok iyi denetlenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Başarı nereden?..
Lise mezunu, ancak parası olan birisi, yazıda iddia edildiği gibi yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan özel uçuş okulundan lisansını alıyor ve pilot olarak iş bulabiliyorsa, bu, o kişinin mi kabahatidir, yoksa lisansı veren, verilme koşullarını denetleyen kurum ve kuruluşların mıdır? Ben üniversite okumuş amatör bir pilot olduğum halde, yazıda belirtilen zihniyetle hareket edildiğinde, bu alanda başarılı olabilecek lise mezunu pek çok yetenekli kişinin önünün kapanacağını düşünüyorum.
Evet, havacılık kuralları kanla yazılmıştır, doğrudur. Ancak, kuralları da, hayatta kalmayı başaran yetenekli pilotlar yazmıştır ve yetenek asla diplomaya endeksli değildir.
Saygılarımla... Murat TÜLAY."


Sayfa Başına Git

scorpion22
üye


Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 :  09:41:45  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Güzel bir açıklama katılıyorum.Hepimizin bahsettiği de neredeyse farklı açılardan konuya değinilse de denetlemeler.Yani pilot adayının başvuru anından itibaren işe başladığı ana kadarki aşamalarda denetiminin dünya sıtandartlarına göre denetlenmesi.Bu da uçuş okullarının denetimi ve sınavları yapan kurumların denetimi,en son olarakta başvuracağı hava yolunun denetimi çok önemli.Yetersiz eğitim alıp sınavlardan öylesine geçmek ve işe yeterliliğiniz umursanmadan alınmakelbette sorun yaratır.Bir de şu var pilotlar arası dengeler.Ben daha deneyimliyim daha iyiyim ast-üst,sivil asker,Bunların tek nedeni empati yapabilsek ve sorunlarımızı kabul edebilsek görürüz belki kızacaksınız ama kompleks.Daha kötü olduğunu düşünme yanındaki pilotun gerek deneyiminden gerekse eğitiminden rütbesinden etkilenmek.Genellemiyorum ama insan faktörü.......yok diyemezsiniz.Bunun tek sorunu da sivil pilotlarımızı yetiştiren HHO formatında bir okul olmaması.Ben oranın sınavına gönül rahatlığıyla girerim çünkü herkesle eşitim.Aynı kişiler bizi gözlemleyecek ve pilot olmak için herkes aynı engellerden geçmek durumunda kalmayacak.İster istemez bir eğitim eşitliği olacak.Koşullar ve şartlar herkesiçin aynı olunca da kişisel olarak sadece birkaç adım önde olmanızı sğlayacak yetenekleriniz.Ordan mezun olduğumda da kimseyle sivil-asker,lise mezunu-üniv. mezunu,mühendis-öğretmen vs......farklılıklarımız en aza inerdi.bizde burda uçuş güvenliğini tehlikeye sokan gereksiz ve üstümüze düşmeyen ama düşenlerin umursamadığı konuları çözmeye kalkmazdık.Hala burda üniv. okumadan alınan sertifikalar beni rahatsız ediyor.Kişilik gelişimimizi tamamlamamız için bence ve biraz daha büyümemiz,olgunlaşmamız için şart.5yıllık eğitimi 2yıla sıkıştırabilirsin fakat insan öyle bir varkki zamanla yaşiayarak olgunlaşıyor.Hem neden bu kadar karşıyız eğitilmeye.Sorun nerden aldığın değil eğitimi ne kadar aldığın.Maden ki pilot olmak istiyorsun neden daha iyibir pilot olmak için kendini yenilemek zaman kaybı.Neyse pilotlar arası farklar bu kadar çok olması pilot olmak için çok farklı yolların kullanılmasından.Çözüm standartları belli eğitim kalitesi güzel tek bir uçuş okulu olması bence.

.........Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2
 
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000