merhaba arkadaşlar ve Devil ...!!!
mesajlarınızın hepsini okudum bu konuda kısa bir bilgi vermek istedim ne kadar yardımcı olurum bilemiyorum ,ama araştırdıkça size bu konuda aydınlatacağıma söz veriyorum ,malum hepimizi heycan duyduğu ve çok istediğim bir tutku ,kimimiz sahipibiz kimimiz değil ama sonuçta bu hayel için yürekten el birlikte bu mavi sevgi için bir birimize destek olmalıyız ....
şimdi değil belki sonra yada belki yarın bilemeyiz ama istersek yarınlar çok yakında olabilir o yüzden lütfen mücadelenizi ve umuıtlarınızı asla azaltmayın ..
hayeller ise gerçek olmak için vardır değilmi....
Türk Hava Yolları pilotlarının kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi/Sivil Havacılık Yüksek Okulu'dur. Ortaklığın ihtiyaç duyduğu durumlarda, pilot adayları, eğitim görmek üzere yurt dışındaki pilot okullarına gönderilmekte ve eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar filomuza kokpit personeli olarak katılmaktadırlar. Bunların dışında, yurt dışında kendi imkanları ile pilot eğitimi almış olan kişiler de pilot adayı olabilmektedirler.
Uçuş Eğitim Merkezi, kokpit ve kabin eğitim binası olarak iki bölümden oluşmaktadır. Kokpit eğitiminde birer adet RJ100/70 , B737-400 ve B737-800 simülatörü kullanılmaktadır. Kabin eğitim merkezinde ise, bir adet A340 first class kabin servis aracı (mock-up), bir adet B737 Economy Class kabin servis aracı (mock-up), bir adet B737/A310/A340 hareketli acil tahliye simülatörü (emergency evacuation simulator) ve bir adet A310 kanat üstü çıkış kapısı eğitim aracı (mock-up) mevcuttur.
Türk Hava Yolları pilotlarına olumsuz hava koşullarında, bir diğer deyimle, görüşün ve bulut alt tavanının düşük olduğu şartlarda, iniş ve kalkış yapabilmelerine imkan veren, CAT II ve CAT III eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan pilotlar, uçuş planlanan meydandaki seyrüsefer kolaylıkları ve ilgili uçak tipindeki sistemler uygun olduğu taktirde bu meydanlara emniyetle uçabilmektedirler.
T.H.Y ‘da uçuş eğitimi :
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi Atatürk Havalimanı içinde, yaklaşık 15.600 m² kullanım alanına sahip, üç blok üzerine kurulmuştur.
Merkezimizde, kokpit ve kabin personeline konularında, son derece tecrübeli uçucu eğitmenlerimiz tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık standartlarında, her türlü uçuş eğitimi verilmektedir.
Bu eğitimler temel olarak "Initial ,Conversion , Difference, Upgrade , Advanced ve Recurrent " olarak guruplandırılabilir.
Uçuş Eğitim Başkanlığımız bünyesinde diğer havayolu uçucu personeline de, Kokpit ( Simulator ve Computer Based Training) ve Kabin (Cabin Service Trainer , Emergency Evacuation Trainer) eğitimleri verilmektedir
Eğitim verilen ve simülatör eğitimi yapan havayolları arasında: Pegasus , AirAnatolia , KTHY, Bilgin Havayolları , Air Rose ,Air Alfa , Euro Sun , Sun Express , Onur Air gibi yurt içi havayollarına ilaveten Cross Air (İsviçre ), Air Zena, Özbekistan Havayolları, Agean Airlines , Air Kazakhstan , Braathens gibi, yabancı havayolları da yer almaktadır.
THY Uçuş Eğitim Merkezi, Türkiye'de " Type Rating Training Organization - TRTO" yetki belgesine sahip tek uçuş eğitim merkezi olup, JAR-FCL standartlarında, eğitim vermektedir.
Kokpit Ekibi Eğitimi :
TÜRK HAVA YOLLARI Uçuş Eğitim ve Standartlar Başkanlığı Yer Eğitim Müdürlüğü' nce, Airbus 340 , Airbus 310, Boeing 400/500/800 ve RJ 70/100 uçak tiplerinde aşağıdaki eğitimler verilmektedir.
1. Type Rating eğitimi,
2. Initial eğitim,
3. Conversion eğitimi,
4. Difference eğitimi,
5. Upgrade eğitimi,
6. Advanced eğitim,
7. Reccurent eğitimi.
Bu eğitimler ; ortaklık içi uçucu personeline verilmekle birlikte , talep edildiğinde ortaklık dışı yerli ve yabancı hava yolu şirketlerinin pilotlarına da, verilmektedir.
Eğitimler ; uluslararası sertifikaya sahip yer eğitim öğretmenleri tarafından, bilgisayar ortamında hazırlanmış dersler şeklinde, 15 veya tek kişilik sınıflarda verilir. Yapılan bu eğitim; çeşitli video kasetler , kitaplar , slaytlar ve yansılar kullanılarak, desteklenir.
Başkanlığımız ; Type Rating Organization yetki belgesine sahip JAR-FCL standartlarında eğitim yapan, tek Türk Hava Yolu şirketidir. Bu nedenle, eğitimler sonunda uluslararası geçerliliğe sahip sertifika verilir.
ERİŞİM BİLGİLERİ :
Email: flighttrainingcenter@thy.com
Adres:
Türk Hava Yolları A.O.
Uçuş Eğitim Merkezi
Atatürk Havalimanı 34830
İSTANBUL
SEVGİYLE ve MAVİYLE KALIN