iletin,15 Temmuz tarihli son iki mesajının acayip bir şaka olma ihtimalini es geçerek ve fikirlerine kıyasla fazlasıyla değerli zamanımı harcayarak iddia ve "so-called" önerilerine cevap verme ihtiyacı hissediyorum.
Her şeyden önce, yüzümde acı bir tebessüm yaratan ve bunun gerçekten bir şaka olma ihtimalini düşündüren şey, saldırıda bulunup devre dışı bıraktığın bir internet sitesinin yapısı ve işleyişi ile ilgili öneri yapma cüretini göstermendir. "iletişim hakkımızı elimizden almayın" demişsin, yaptığın saldırı ile savunma endüstrisi ve askeri tarih gibi konularda araştırma yapan, meraklı olan forum kullanıcılarının iletişim hakkını alan (gasp eden, çalan vb) kişi sensin. Üstüne üstlük etik değerlerden bahsetme cüretini de göstererek, asla yükselme ihtimalinin olmadığı irtifaları işaret etmişsin. Daha önce defalarca, hem de şeref ve namus sözleriyle bezeli "bir hata yaptık pişmanda olduk", "bak iyi biri gibi davranabiliyorum" cümleleriyle bezeli pişmanlıkların, etik değerler ve ilkelerle ilgili konumunu saklamaya yeterli olmadı, olamaz da. Emeğe ve alın terine saygısızlık eden, mümkün olan her türlü biçimde aşağılama, hakaret ve karalama kampanyasını çeşitli kereler "şaka" kisvesiyle geçiştirmeye kalkışan sen, şimdi hangi cüretle "Çok çocukca ve etik dışı" diyebiliyorsun, açıkçası anlayabilmiş değilim. Anlaşılan otorite boşluğu, inisiyatif alma zaafiyeti gibi kusurlar seni cezbediyor, boy göstermen için sana cesaret veriyor.
Jedi, iletin, hiç bir zaman senin rumuzun olmadı, bunu sen de biliyorsun. Geçmişteki hem Savunma Sanayi, hem de Türk Ordusu forumlarında "Jedi" rumuzuyla yazı yazan şahıs Levent Özgül'dür, bunu, bu ortamları yakından takip eden herkes bu şekilde bilir. Jedi rumuzuyla senin bağlantın Turkish Defence forumunun ilk açıldığı günlere tekabül ediyor. Foruma kayıtlar açıldığı sırada önceden, Levent Özgül henüz kayıt olmamışken Jedi rumuzunu aldın ve akabinde foruma çarpıtılmış bilgi ve provokatif yorumlar içeren bir yazı yazdın (daha sonra olay ortaya çıktığında ise "sadece şaka yapmak istemiştim, Jedi ben değilim" şeklinde bir mesaj yazmıştın foruma). "Jedi" rumuzunu işgal ettiğin için Levent Özgül bu rumuzla kaydolamadı ve uzun bir süre "Jedi the Jadeite" alternatif rumuzuyla yazmak zorunda kaldı. tabii bir de daha sonra "jedı the jadeıte", "admın" gibi rumuzlarla foruma yakası açılmadık küfürler yazan, Levent Özgül'ü ve forum yöneticilerini karalamaya yönelik "şaka"ların da bulunmakta sicilinde.Burada kimsenin avukatlığını yapmaya niyetli değilim, ancak ben bilgiye ve bilgiyi paylaşmaya değer veren bir kişiyim. Üreten insan, yalan söyleyenin tam aksine her zaman için kim olursa olsun benim nazarımda büyük değere sahiptir.
"Ortada biryerlerde uzlaşalım"...Uzlaşma karşılıklı saygının ve güvenin ürünüdür. Geçmişte yaptıklarınla, bozduğun yeminlerinle, saldırılarınla, hakaret ve karalamalarınla sen kesinlikle uzlaşı, güven ve saygı hedefi değilsin. "Empati" kelimesi sana ne ifade ediyor, merak ediyorum.
"Karşımda elit lerin lak lak ına tahammül edemem"... Karşındakiler, senin şimdiye kadarki yukarıda saydığım ve daha nicesi davranışlarına haddinden fazla tahammül etmiştir. Bu sabrın ve tahammülün birazını da sen göster lütfen, yok eğer istemiyorsan "lak lak"a katılma. Amacın üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? İnsanları kışkırtıp galeyana mı getirmek istiyorsun?
Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz... Bu kadar yazmış olmam sana ve düşüncelerine değer vermek değil, bazı gerçeklerin bilinmesini sağlamak içindir. Bir düşünceyi okuyup değerlendirmeye alan kişi, düşünce sahibi hakkında ön bilgiyi haiz olursa, daha sağlıklı bir şekilde yorum yapabilir. Aslında bu kadar ön bilgi siciline oranla son derece az, "irtifana" göre ise son derece fazladır.
En samimi dileklerimle....
Arda Mevlütoğlu
Edited by - orko_8 on 16/07/2004 02:32:00