Yazan |
Konu |
|
Deli_Balta
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 11:37:25
akademik unvanı bulunduğunu da öğrendiğimiz bir sivilin korgeneral rumuzuyla bu tartışma forumuna baskıyı savunan yazı yazmasını garipsiyorum Üniversitelerde bilimsel bir araştırma ortamı ancak demokrasi ile sağlanabilirdi ve insanların bilim üretmesi farklı görüş ve davranış biçimleri sergileyen insanların farklı hipotezler geliştirerek akademik ortamda çalışmaları ile mümkündür. Bizim gibi bilim fakiri ülkelerin üniversitelerinin ülkede bir şeylerin iyiye gitmesini isteyen sol görüşlü öğrencileri üniversite kapılarında katlediliyordu hemde dün sınıf çatışması bahane edilerek şimdide sadece vicdanında ki dini inancını yaşamak isteyenlerin inançlarına düşmanlık ayyuka çıkmış durumda kendi toplumunun insanına tahammülsüzlük,onları kültürleri inaçları ve gelenekleri nedeniyle aşağı görme ve düşmanlık sürdürülüyor bir insan hakkına sadece giyim kuşamına bakarak tavır konursa daha çok şu Türkler adam olmaz deriz biz ve hiçbir bilimsel buluş yapamayan sadece diğer emperyalist ülkelerin ürettiklerini satın alarak tüketen zavallı bir ülke ve muhtemelen artık bugün iyice su yüzeyine çıktığı gibi dünyada ki her gelişmiş ülkenin ve toplumun ( ABD,Avrupa ülkeleri,Yunanistan,hatta yarın Rusya) sömürgesi olan kendi vatandaşları hariç Türkiye yi dünyadaki her ülkenin faydalandığı bir zavallı ülke yapmak kaçınılmaz bir sonuç olacaktır Türkiye de çoğu zaman olduğu gibi gene halka yalan söyleniyor ne demektir başını dini inançları gereği örten insanların son 30-40 yıldır türediği bu ne kadar bariz bir yalandır böyle bunu söyleyenler Türk halkının gözüne baka baka bu tutarsız yalanı nasıl söyleyebiliyor acaba bu iddiayı seslendiren insanlar Mars’tan mı geldiniz?? Yoksa hiç mi Türk halkının arasında yaşamadınız ?? Türk halkının Anadolu ya 1071 den sonra yerleştiğini varsayarsak eğer son 1000 yıldır Türk kadını bu topraklarda eğer İslam dinini kabul etmişse dini inancı gereği başını yabancı erkeklere karşı kapatıyordu bu kural son 1000 yıldır hiç değişmemişti bunu bütün Türk milleti hala çok iyi biliyorken propaganda gereği son yıllarda bilmem ne siyasi görüşü gereği öyle yapıyorlar diye bariz ve inandırıcılığı hiçte olmayan bir iddia atıp sonra fanatikçe onu savunmaya kalkmanız sırıtıyor çook fazla Büyük Türk filozofu Nasrettin Hoca’nın fıkrasında söylediği gibi ‘’ye kürküm ye’’ mantığı ile insanların üzerindeki kılık kıyafet vs , vs ile varlık nedeni bilim olan bir kuruluşu bir hapishane gibi işletmek artık ayıp oluyor!!! anlayan için Üniversitelerde özellikle sosyal bilimlerde akademisyenlerin bilimsel araştırma yapabilmesi için bilim adamlarının farklı düşünebilen insanlar olması lazım halbuki görüyoruz ki hapishane gibi işletilen Türk üniversitelerinde en küçük farklılığa bile birilerinin tahammülü yok bu niye Üniversitenizin bilimsel bir başarıya imza atamadığını çok açıklıyor tabii bu ülkede bilimsel gelişme olmasa da olur onlar için yanlış anlamadıysam sizin üniversitenizi doğru tahmin ettiysem 1 dereceden yöneticisinin bilimsel sahtekarlık olayı vardı iyice ifşa olan ve sırıtan Bu arada boynuna haç takıp Üniversiteye gelen öğrencileri de kovalamamanız gerekmektedir onlarında dini özgürlükleri olmalı sadece mantıki ve felsefi tartışmalarınızda Bunun doğru olmadığını söyleyebilirsiniz gerisi onlara kalmış İstismar edilmesin kimse başörtülüleri kovalayıp haç takanları alıyorsunuz üniversiteye demedi haç takanların özgür olması gibi başörtülülerinde normal bir davranış sergilediği anlatılmaya çalışıldı faşizan paranoyak olmayan insanların anlayacağı gibi Bu normal bir şeydir yanii hem haç takanların hem de başörtüsü takanların üniversiteye girebilmesi gerekiyor Başörtüsünden bu kadar niye korkulduğunu asla anlamadım kadınların başını örtmesi bütün dinlerde var batı toplumlarının inandığı bütün hristiyan mezheplerinde kadınlar başlarını hristiyanlığın başlangıcından beri yaklaşık 2000 yıla yaklaşan süredir örtüyor onların ki de dini inanç ama bu hiç batıları kendi ülkelerinde onları hiç rahatsız etmiş olmamalı Büyük bir marifet olarak nasıl insanlara başlarını açtırmak için baskı yaptığınızı anlatmanız benim çok ilgimi çekti Saddam da geçen günlerde dünya basınından yansıyan görüntülerde halkına yaptığı baskı ve işkenceleri onların iyiliği için yaptığını aslında kendisine teşekkür edilmesini istediğini söylemişti sizin savunmanızda bunun tıpatıp aynısı önce insanlara zülüm ve cebir uygulayın sonra aslında biz bunu onların iyiliği için yapıyoruz deyin burada cidden yanlış olan bir şey varr Mazeret olarak ileri sürdüğünüz gerekçeler içerisinde yer alan bir siyasetçi hakkındaki görüşünüz bir bilim ve mantık insanına hiç yakışmadı ve komik kaçtı bir siyasetçi için onu karalamak isteyen siyasi rakiplerinin iddialarını malzeme yapıp suçunuzu mazur gösterme çabası durumunuzu iyice vahimleştirmekte o adı geçen siyasetçi eğer o suçları işlemişse Türk halkı onu affetmez ama bunun için tarafsız dürüst insanların onu araştırıp onların bu kişi hakkında kanaat bildirmesi lazım yoksa pisliğe iyice batmış diğer siyasetçilerin ortaya attığı bizans entrikalarına inanacak değiliz Edited by - deli_balta on 12/07/2004 12:17:05
|
Admin
Forum Admin
Turkey
154
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 13:31:05
quote:
Devlet milet icin degildir, millet devlet icindir. Bunu anlayamayanlara ogretmek gerekir bence...
Bu sözünüzün üzerinde bir daha düşünmeye davet ediyorum! quote:
Sayin Yuksek, inanin, bir Ataturk genci, diktatorlugu, anti-demokratligi asla savunmaz, ama gecici olarak da , bu halk egitilene kadar da, bir olaganustu cabayi da (guzel, bariscil bir cercevede) desteklerim.
Acababu halkı eğitenler arasında siz var mısın? Lütfen söyleyin siz eğitilen misiniz yoksa eğiten mi? Sanıyormusunuz ki; diktatör rejimler sizin iddia ettiğiniz gibi "halkın buna ihityacı var!" gibi söylemler olmadan diktatörlük için güç buluyorlar. Sadece biz değiliz ki! Dünyada pek çok ülkede bu oyun oynanıyor. Ülkeleri kendi silahlarıyla yani kendi ordularıyla vuruyorlar. Bakınız, işte İsrail'in etekleri tutuştu ordumuzu ihtilale kışkırtıyor! Saygılarımla; Türk Yıldızı |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 14:30:18
quote:
herneyse daha fazla uzatmayayım sonuç olarak devrimin bütün inklapları bir konsey yada bir ekip bir oluşum yerine bir tek akıldan çıkmış ve Türk milletinin bütün değerlerini kökten değiştirmek isteyen adımlardır yani demem oki cumhuriyetin kurulduğu yıllarda herşey süt liman meslisin tamamı destekliyor falan değildi bu inanç meselesi 80 yıldır var sayın korgeneral 30 yıl neki bu kavga erbakandan önce de vardı öyle görünüyorki bundan sonrada olaracak (erbakanı zerre kadar sevmem)
Senin kökten değişen değerlerin ne 29 Ekim 1923'ten sonra!Neyzen Tevfik ne güzel yazmış aşağıdakileri.Oku,oku da anlamaya çalış "o tek akıl" olmasaymış ne olurduk! Ne ararsın Tanrı ile aramda Sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda, Başı açığa niye türban sorarsın Rakı, şarap içiyorsam sana ne. Yoksa sana bir zararım içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim. Esir iken mümkün müdür ibadet? Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et. Senin gibi dürzülerin yüzünden, Dininden de soğuyacak bu millet İşgaldeki hali sakın unutma, Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
[Admin tarafından banlandı] [Admin tarafından banlandı] [Bu iki mısrayı forum kurallarına uymadağı için mesajdan çıkardık! Birgicim lütfen biraz daha dikkat et!] Birgi
|
Deli_Balta
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 14:52:56
Konu gene saptırıldı Bunlar yeni örneklerde değil sık sık tekrar ediliyor zaten Neyzen Tevfik’in bu anlamsız şiirinin topikte ne aradığını kavrayan varmı? Birde bu şiir edebi bir eser midir? Bence hiçbir şair halkına şerefsiz diye hitap ederek o halkın kültürüne bir katkı yapamaz şiir kendi içerisinde de çok vahim hatalar işliyor sarhoş ken değil ince kıl koprüden Boğaziçi köprüsün den bile geçemez insan aynı şekilde şuursuzsa ve bilincide yoksa Ülkesi ve halkı için en iyi si nedir bunu da kestiremez Her türlü emperyalist oyuna da kapılır rüzgarda sallana yaprak misali ne yazılır çizilirse o tarafa meyleder başkalarının fikrini savunur Sorun herhalde başı açığa türban sormak değildir ülkemizde kendini bu toplumun bir parçası hissetmeyen ruhen yabancı bir kesimin 1000 yıldan fazla dır süren başörtüsü kültürüne kendi geleneğine ne hikmetse düşman olması ve bu sebeple insan haklarını ihlal etmesi değilmiydi ?? Edited by - deli_balta on 12/07/2004 15:01:26 |
Deli_Balta
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 15:06:34
tayyareci sitesi havacılık sevgisi ve kültürü olan butun T.C. vatandaşlarına ve hatta evrensel olarak dünyadaki herkese hitap etmesi gereken bir internet portalı değilmiydi o zaman neden ??? böyle asparagas ve toplumda düşmanlık yaratmayı amaçlayan kavhehane haberlerini bu ciddi sitenin baş sayfasına taşıdınız neden halaaa silmiyor ve kaldırmıyorsunuz??? bu sitenin devamlı ziyaretcilerine olması gereken saygınız nedeniyle o başlığı oradan kaldırmanız gerekmektedir bunu sizden ciddi olarak talep ediyorum. |
Korgeneral
üye
USA
66
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 17:33:29
SEVGILI DELI BALTA BENIM AKADEMIK UNVANIMA BAKIP BURDAKI KULLANDIGIM SANAL ADIMLA ILINTI KURARAK BENI MILITARISTLIKLE SUCLAMAN COK KOMIK. KORGENERAL YAZINCA MILITARIST OLUNUYORSA SENIN SANAL ADINA BAKINCA AKLIMA DEGISIK SEYLER GELIYOR SENI DELILIKLE MI SUCLAYAYIM YOKSA BALTALIKLA MI?. BEN OGRENCILERIME BASKI YAPMIYORUM YASALARA AYKIRI DAVRANAN OGRENCILERIMI YASALARA UYMAYA DAVET EDIYORUM BUGUNUN YASALARINA GORE UNIVERSITELERE BASORTUSU ILE GIRMEK YASALMI DEGILMI? BUNA YANIT VER ONCE! YERE GOGE SIGDIRAMADIGINIZ AKP IKTIDARI NIYE DEGISTIREMIYOR BU YASALARI NIYE HALKA SIKAYET EDIYOR NIYE YEMEDI DIYEMIYORDA GEREKLI DESTEGI GORMEDIK DIYOR BU SORULARA YANIT VER ONCE. ERBAKANA GELINCE BENIM SAVLARIM MAHKEME YOLUYLA ONANMISTIR BU SAHIS 1 TRILYONU ZIMMETINE GECIRMEKTEN 2 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALMISTIR VE YARGITAYCADA ONANMISTIR. 53 KILO ALTINI SEN MERAK ETMIYORSAN HAKKINI HELAL ETTIYSEN O SENIN SORUNUN BEN ETMIYORUM. SEN BUNLARI YAZDIGINA GORE BU KISILERI YAKINDAN TANIYORSUN. BENI HIC TANIMADAN BASKICILIKLA SUCLUYORSUN AMA BEN BASINI ACTIGI ICIN TEHDIT EDILEN EVINE KADAR TAKIP EDILIP TACIZ EDILEN OGRENCIMI BILIYORUM.BANA DEMOKRATIKLIKTEN BAHSETME BU ISIN SONUCUNU NEREYE VARACAGINI BEN SENDEN IYI BILIYORUM IRANA HIC GITTINMI? BEN GITTIM ORDAKI BASORTUSU ZULMUNU GITTE GOR BASI ACIK GEZENLERIN NASIL PASTARLAR TARAFINDAN KIRBACLANDIGINI GOR. TAHRANDAKI UNIVERSITEDE TURK OGRENCILERIN NASIL TURKIYE VE ATATURK HAYRANI OLDUGUNU GOR. TEBRIZ DE YOBAZ MOLLALARA PROTESTO ICIN TURKMEN KIZ KARDESLERIMIZIN BASLARININ YARISINI NASIL ACTIKLARINI GOZLERIMLE GORDUM.TABI SENIN SANAL ADINDA KI BIR KISIYE BUNLARI ANLATMAK OLDUKCA ZOR. IRANA AFGANISTANA ARABISTANA GIDIN GORUN SONRADA YUCE ONDERIN MEZARINDA 3 REKAT SUKUR NAMAZI KILIN YUCE TANRININ BIZE BOYLE BIR ONDER NASIP ETTIGI ICIN. ARTIK BU KONUYLA ILGILI YANIT YAZMIYACAGIM TANIYAN BENIDE SENIDE TANIDI ZATEN. SAYGILARIMLA |
mehmetcemilkale
üye
USA
166
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/07/2004 : 05:24:59
Evet bir insan devleti icin yasamali.Yalniz belirteyim, benim yalnizca ornek aldigim Kemal Ataturk, demokrasiye inandi, ben de inaniyorum. Olagan kosullarin en uygun rejimi. Diktayi asla savunmuyorum, sadece dikta olmayan, fakat bir konsensus ile saglanmis, bir olaganustu cabayi desteklerim. Kusura bakmayin daha ayrintili bir tanim yapamam, ben politika ile cok ilgili degilim. Yalniz, eski mesajlarima bir eklenti olsun, cok demokratik olmayan bir Cin, uzaya insan yollamayi basarmisti yanilmiyorsam. Ordumuzun ise siyaset gibi kalitesiz islerle vakit kaybettigine inanmiyorum. Bu arada sorunuza cevap vereyim, lisans egitim esnasinda 1 yil sure ile yaptigim asistanlik disinda acikcasi kimseyi resmi olarak egitmedim. Zaten de egitimsizler kesiminden de, egitmeyenler kesiminden de kendimi soyutlamadim. Turkiye' ye donmuyorum da, evet bu benim sucum. Acik ve durust konusayim, elestirdigim kesimlerden kendimi ayirmadim. Sonucta bir butunuz. Saygilarimla, Mehmet Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :))) |
A_310
üye
26
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/07/2004 : 07:51:49
Herkese selam, Arkadaşlar, bu konu git gide aramızda siyasal ve politik bir polemiğe dönüşmeye başladı. Gerçi ben şu ana kadar herhangi bir cevap ya da yorum yazmadım, yazmamamın sebebi ise politik konulardan pek hoşlanmadığımdır. Ancak görüyorum ki kırıcı olmaya başladık! İsterseniz bu konuyu kapatıp, sitenin gerçek amaçları doğrultusunda tartışalım.Unutmayın ki TSK; ülkenin iç ve dış düşmanlarına karşı daima görevinin başında ve bilinci içindedir. Laik sistem daima ayakta kalmaya devam edecektir. Onun için herkes rahat olsun ve bizde artık asıl konulara dönelim... |
Deli_Balta
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/07/2004 : 08:26:13
Sn. Korgeneral Merak etmeyin sanal adımın deli balta olması sizi keseceğim anlamına gelmiyor bu konuda endişe etmenize gerek yoktur bu ismi seçmenin nedeni biraz daha farklı ama bana bir şey anlatmak isterseniz bu akla insan haklarına ve bilimsel gerçeklere uygun olursa kesinlikle anlarım Masum genç insanların en temiz ve sade yürekleriyle eğitim almak için geldikleri Üniversite’nin kapısında ya inancınızdan vazgeçersiniz yada üniversiteye giremezsiniz garabetiyle karşılaşması sizce baskı olmazsa ne oluyor ??? İşaret ettiğiniz gibi Ortadoğu da İran da aslında bizimki kadar baskıcı bir idare var ve tam sizin üniversitenizin yönetimine yakıştığı gibi baskıcılar onlarda şimdi siz kalkmış onları eleştiriyorsunuz? Halbuki bu durumdan memnun olmanız gerekirdi onlar da sizinkine benzeyen bir dünya görüşüne sahipler diye bu işten gerçektende memnun olanlar var Türkiye de medyayı izlediğimde İran da ki baskıdan dolayı kendilerinin haklı görülebileceğini düşünüp kendisine yandaş bulduğuna inanan kimseler de yok değil ( bu başörtüsü yasağını savunanlar arasında ) aslında bizim YOK ve Universite rektörleri Türkiye deki referanslarıyla gidip te İran da iş arasalar çok iyi olur hemen işe alınırlardı referans olarak Türkiye deki okula sokmadıkları gençleri göstersinler onlar kesinlikle bu adamların nasıl baskıcı olduklarını ve nasıl acımasızca baskıyı uyguladıklarını anlatırlar ve Tahran da ki mollalarda hemen bizimkileri, kesinlikle işe alınırlardı nasılsa onlarda böyle işini iyi yapan Üniversite yöneticileri arıyorlardır ama aynı zamanda bilim yapan bir İran üniversiteside istiyorlarsa bizimkileri kesinlikle almamalılar zira bizimkilerin baskıcılıktan bilimsel çalışma yürütmeye zamanları olmuyor bizimkilerin dışarıdan başkasının bilimsel yayınını çalıp öyle akademik olarak yükselip işte Üniversite rektörü falan oluyorlar sizin Üniversitenizi doğru tahmin ettiysem meşhur olan rektörü tam da Tahran Üniversitesine rektör olacak bir insan Edited by - deli_balta on 13/07/2004 09:00:05
|
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/07/2004 : 10:04:05
birgicim neyzen teyfiğin bir şiirini yazmışsın ama itiraf etmeliyimki çok kırıldım benim neyi savunduğumu hala anlamamışsın ben Atatürke karşı falan değilim ki o yaptıklarının hepsinde memleketinin çok gerilerde kaldıdığını ve bu arayı kapatmak isteği üzerine bu adımları attı benim memleketim için çalışan beni düşünen birine nasıl dil uzatabilirim tersine ben iyi yaptıklarının yanında hatalarıda olduğunu savunuyorum günümüz eğitiminde yazılan tarihimiz ezberciliğe dayanmakta sen hiç bir tarih dersinde Atatürkün yaptıklarını tartışan Atatürkü gerçek anlamda tanıtan bir öğretmen gördünmü tabiiki hayır çünki bu yasak kesinlikle Atatürkü peygamberleştiriyorlar buda ezberciliğin bir parçası olsa gerek eğer bunu yapmasalardı bugun ona dil uzatanlarda olmazdı irtica korkusuda olmazdı başörtü meseleside bak mesela Atatürk türk kadının dünya kadınlarıyla eşit olmasını isterdi burda ölçü kendi düşünceleri değil emsal olan avrupa bunun için bazı düzenlemeler yaptı kadınlara seçme seçilme hakkı eğitim şimdi günümüze dönelim avrupada tesettürlü bayanlar doktor avukat hemşire olabiliyor ve aklıma gelmeyen bir çok şey eğer onun gibi düşünürsek ölçünün bu alması gerek ama bize ezber öğretildiğinden vay efendim Atatürk bunları istemiyordu kesinlikle böyle birşey olamaz evet aynen böyle deniyor umarım beni anlamışsındır evet ben bir muhafazakar ım ama Mustafa Kemal' e düşman olmayan onu daha iyi tanımaya çalışan bir muhafazakar ve böyle olmaktanda mutluyum böyle yaparak gerçek Atatürk çü olduğumu düşünüyorum bu gün İslam dininin üzerinden insanları sömüren insanlar olduğu gibi Mustafa kemal ismi üzerinden de insanları sömüren insanlar olduğunu unutma lütfen sevgilerimle,fulas |
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/07/2004 : 10:05:46
bu arada anasayfada ahiret hava yolları haberinin kaldırıldığını gördüm tepkilerimizi değerlendirip bu kararı alan site yönetimine teşşekkür ederimfulas |