ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Almanya ile Ucak Uretimi
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
pilot
üye

13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2004 :  15:26:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese selamlar,
Umarım bu projeden Türkiye zararlı çıkmaz!!!!!!

Sayfa Başına Git

warrior
üye

Turkey
4 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/06/2004 :  12:46:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Değerli Arkadaşlar,
Tayyareci Forumuna yeni üye oldum.Foruma göz attığımda ilk dikkatimi çeken bu konu oldu.

Arkadaşları değerli fikirlerine katılmakla birlikte,birkaç şeyde ben eklemek istiyorum.Şöyleki;

Malumunuz olduğu üzere havacılık ve teknolojileri,ABD ve Rusya hariç hiç bir zaman bağımsız bir şekilde yürümemiştir.Buna birazda Fransa'yı katarsak,diğer ülkeler bu sektörde kendi başlarına bir uçağı A-Z'ye tasarlayıp üretmesi teknik,ekonomik ve bilgi yönünden yeterli değildir.Bu durumda bazı ülkeler buna karşı uluslararası bir korsorsiyum kurarak.bunun altından kalkmaya çalışmıştı.Örnek verecek olursak,Tornado için;İngiltere,Almanya ve İtalya,EF-2000 Typhoon için;yine İngiltere,Almanya,İtalya ve İspanya birleşerek her ülke kendi bilgi ve birikimini ortaya koyarak bu ürünleri üretebilmişlerdir.

Fransa ise malum Mirage serisi uçaklardan sonra,EF-2000'e karşı çıkartığı Rafele adlı uçak aynı jenarasyona sahip olmasına rağmen bir türlü Fransa dışından talep görmemiştir.Bunun nedeni Rafele'nin kötü olması mıdır yoksa Dünya'da ki ve özellikle Avrupa'da bir savaş olasılığının düşük olarak algılanması mıdır.?Bu birazda politikaya da bağlı olabilmektedir.

Duruma Türkiye açısından bakarsak,yıllardır NATO ülkesi olan ve tüm askeri ekipman ve silahlarını ABD tarafında hibe-FMS adı altında vermesinden dolayı genellikle bu ülkenin etkisinde kalmıştır.Bu durumun Level-3 F-35 JSF'den dolayı bir süre daha devam edeceği şüphesiz.

Fakat,Türkiye'nin bir AB aday ülkesi olması ve Aralık ayında da müzakere tarihi alınacak olması ihtimali bazı söylentilere göre EF-2000 Typhoon savaş uçaklarından 20-25 adet alınması ihtimalini güçlendirmesi,Türkiye açısında tek kaynağa bağlı olma riskinden kurtarabilecektir.Ben böyle bir şeyi kalben destekliyorum.Üye olunması durumunda ise Avrupa üretimi uçak,tank,gemi,uçaksavar silahlarını bol bol görme imkanı buluruz.

Saygılarımla...Sayfa Başına Git

hyssus
üye

9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2004 :  13:58:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hükümetin AB yi yumuşatmak için uçak alımlarını kullandığı bir gerçek. Zira THY 50 adet uçağı Airbus'tan alarak da bunu yapmak istiyor. Tabii ne de olsa Türkiye'de alışıklar ihale peşkeşine. Fakat AB zaten ABD karşısında bir güç elde etmek için kuruluyor. Zaten İngiltere var bir de Türkiye'yi alarak ABD'yi iyice içeri almak istemez. Bizi istememesi o sebeple bence. Buş'da ABye baskı yapması da ters tepki yapıyor.

Koca AB bütün bu planlarını Türkler'den gelecek 2-3 Milyar Dolara satmaz. Bütçesini düşünürseniz. Bizdeki bazıları gibi kendi geleceklerini üç kuruşa satacak mı adamlar. AB'ye rüşvet en son planımız herhalde.

Kendi kendimize vaatler uydurmayı bırakalım LÜTFEN. AB'nin vermediği vaatler bizi batırdı zaten. Simitciye "iş kurup zengin olcaksın", sosyeteye "pasaporsuz gezeceksin":), profa ABden beleş fon alacaksın, tayyareciye de bi sürü uçak göreceksin...Her kesime ayrı propaganda...Ben çalar ben oynarım...

AB'ye girmeye çalışkmak yerine bazı Avrupa ülkeleriyle birebir ilişkiler kursak daha sağlıklı. Denge politikası lazım bence.

Bu arada İran kendi eğitim jetini tasarlamış bile...Dipnot

Sayfa Başına Git

ReNK
üye

Kazakhstan
26 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2004 :  15:00:22  Profili Göster   ReNK a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar
yak-130 Rusya Fransa ortak projesi
Sn.Haluk bey eski forum tartismalari gormek isterim ,bana oraya nasil girebilecek bir yol gosterebilirmisiniz? cok sevenirim
tesekurler

http://www.yak.ru/PROD/new_130.php

Turkiyede uretebilecek bir Rus ucak olabilir
bir sart var o da istek

rinatSayfa Başına Git

ReNK
üye

Kazakhstan
26 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2004 :  15:10:14  Profili Göster   ReNK a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
www.yakalacon.com
www.yak.ru

Turkiyede satis yetkilisi Celal UZAR

rinatSayfa Başına Git

ReNK
üye

Kazakhstan
26 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2004 :  15:32:12  Profili Göster   ReNK a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yalnislik icin herkesten ozuldilerin
Yak 130 Rusya-ITALYA ortak

rinatSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/07/2004 :  13:53:21  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Rinat Kaken,

Forumdaki eski konulara girmek için foruma girdikten sonra "Genel Konular" veya "Teknoloji"yi tıklayın. Birinci sayfa açılınca sağ üst köşede bir kutu görünecektir. Bu kutunun içinde "Son 30 günün konularını göster" yazar. Siz isterseniz bunu "Bütün Konuları göster" veya "1 Yılın konularını göster" olarak değiştirebilirsiniz. Buradan da istediğiniz eski forum konularına girebilirsiniz.

Selamlar ve saygılar

Haluk SEVELSayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000