ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 yunanlılar
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2003 :  09:37:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu kadar yeter gercekten ıletın kardesım takma adın da bıle garıp mesaj oldugunu tahmın edıyorum neyı sovundugun yada savunmadıgın bellı degıl bence tek amacın ortalıgı karıstırmak komsulardan bızene dıyosun ama yazını
Biraz daha uğraşıp anadolu zencilerinide kovarsak çok daha rahat edicez inşallah ilerde. şeklınde bıtırıyosun amacını anlamıs gıbıyım ama burda sana ıtıbar edecek kımse yok bunu anla artık yetenegını baska sıtelerde baska konularda kullan burda sana ekmek yok harcanıcaksın

fulasSayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2003 :  09:50:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tamam tayyareci artık ıslah oldum
beni siteden atmazsan sevinirim
uçaklarla alakası olmayan konular dı zaten
artık gereksiz gereksiz laflar yok
bilmiyorsan izle öğren dimi
savunma sanayi forumundan attılar zaten burdanda atılırsam bu çok koyar bana.
artık çok değiştim
bambaşka biri oldum hissediyorum
bundan sonra laga luga yok söz

sevilerimle
iletin

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2003 :  21:34:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Iletin aslinda biraz ucmus ama, bir konuda o kadar dogru bir tespit yapmisti ki hepimizin bundan ders almamiz lazimdi.

Kendi ucagimizi yapmamizla ilgili olan iki konudan birisinde, uyelerimizden birisi, buyuk ulkeler bize ucak yapmamamiz icin ellerindn geleni yapyorlar demisti. Halbuki Iletin' in de dedigi gibi , ya bazi noktalardaki insalarimiz komisyonlarini aliyordu, ya da hakikaten eziklikten bu arge isinden kaciyorduk. Hayir bu ciddi bir konu. TAI bugun ben kendi F 16 imi kendim yaprim diyorsa, bu ciddi bir konudur. JSF projesi bir daha gozden gecmelidir.

Denilebilir ki, JSF , F16 dan iyi ucak, tamam. Pekiyi diyelim ki yanina da F 22 alik. Hatirlayin Kibris savasini. Ambargo yemisiz, beli bir sure sonra yedek parca sikintisi. Pekiyi simdi JSF miz, F 22 miz varken ambargo olunca ne yapacagiz? Hangarlara, ic-dis yikama. Her ne olursa olsun, bence hele ucan aletlerde, tamamen kendi urunumuz olan seylerle ucmaliyiz.

Saygilarimla,
Mehmet Kale

Sayfa Başına Git

Melisss
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  19:42:18  Profili Göster   Melisss a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

yunanlılar felsefeyle uğraşırken ege denizini kafaya takıp derinliklerini ip sarkıtıp ölçerken ayasofya gibi dehşet bir şeyi yaparken tiyatrolarda oyunlar seyrederken tavuk göğsü ve zeytinyalı dolma yerken ilk olimpiyatları yaparken. ingilizler almanlar fransızlar ruslar ağaçlardan sarkarak yaşıyorlardı Türklerde muhtemelen daha yoğurdu bile icat edememişti.
Düşmanı tanıyın ve saygı duyun diye yazdım.
şoven şoven konuşupda güldürmeyin kendinizi. Birilerini aşağılıyacaksanız bulgarları gürcüleri filan deneyin . Ama şaşırıpda arapları iranlıları filan da yapmayın yine yalnış olur.

! ! ! ! ! ! BU NASIL BİR MANTIKTIR???!!!
VEYA MANTIK MIDIR???

YANİ ARKADAŞLAR BİR ÇOK KONUDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP İNSANLAR OLARAK SİZLERLE HAVACILIK KONUSUNDA FORUM YARATMAK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR. BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE BURADAKİ HERKESE, KENDİNE VE TARİHİNE SAYGILI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER!

BU ARADA SEVGİLİ ARKADAŞIM İNSANLARIN ŞOVEN ŞOVEN KONUŞUP KENDİLERİNİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRMEMELERİYLE İLGİLİ ÖĞÜT VERMEYE ÇALIŞMIŞSIN... AMA İNAN BANA BEN HAYATIMDA ŞU YAZDIKLARINA GÜLDÜĞÜM KADAR ÇOK AZ ŞEYE GÜLDÜM! HATTA GÜLME KELİMESİ AZ KALIYOR KOPTUM YANİ!!!

BİR KERE ŞUNU İYİ ANLAMAN LAZIM ... TARİHİNİ KABUL ETMEYEN , ÖZÜMSEYEMEYEN BİR İNSAN BUGÜNÜNÜ YAŞAYAMAZ... SEN GEÇMİŞİNİ AŞAĞLAYAN BİR TAVIR İÇİNDESİN... DEMEK Kİ BUGUNÜNÜ AYNI ŞEKİLDE YAŞIYORSUN! ŞU YAZDIKLARINI OKUYUNCA CANIM ATA'MIN TÜRK TARİH KURUMUNA VERDİĞİ ÖNEMİN NEDENİNİ BİR KEZ DAHA ANLADIM. BİR TÜRK GENCİ ACABA TARİH KONUSUNDA -Kİ O KADAR ŞANLI BİR TARİHİMİZ VAR Kİ! SEN BUNU NE KADAR ŞOVENİZİM DİYE ALGILASAN DA!- BİLGİSİZ OLABİLİR Mİ DİYE DÜŞÜNÜRDÜM.... O KADAR BİLGİSİZ OLABİLİYORMUŞ Kİ!!!

BÜTÜN BUNLARI SENİN TARİH BİLGİNİN -YADA OLMAYAN TARİH BİLGİNİN - EKSİKLİĞİNE VERİYORUM... SANA KÜÇÜK BİR TAVSİYEM VAR.... 'SOCIETIES AND CULTURES IN WORLD HISTORY. BY MARK KISHLANSKY. HARVARD UNIVERSITY-HARPER COLLINS COLLEGE PUBLISHERS NEW YORK, 1995' ADLI KİTABI BİR TEMİN ET VE OKU BAKALIM YUNANLILAR NE YAPARKEN... TÜRKLER NELER YAPIYORDU!?

BU ARADA ŞOVENLİK GİBİ OLMAZSA KÜÇÜK BİR BİLGİ! :
İLK OLİMPİYATLAR PİRGOS'DA-MORA- İ.Ö. 776 YILINDA YAPILDI....
BULDUĞUMUZ SON VERİLER VE MOĞOLİSTANDA YAPILAN KAZILAR SONUCU ELDE ETTİĞİMİZ CARBON 14 DENEYİYLE + - 80 YILLIK YANILMA PAYINA GÖRE TÜRKLER İ.Ö. 1400 YILINDA YOGURT YAPMAYI BİLİYORLARDI!...

BENİ ÇOK GÜLDÜRDÜN... TEŞEKKÜRLER

Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  23:56:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tayyareci bu topic e devam etmemi yasakladı.
Aksi halde atılabilirim.

Sayfa Başına Git

misafir
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2005 :  22:47:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
14. yüzyıldan itibaren Osmanlılar’ın Balkanlar’a yerleşmeye başlamasıyla Balkanlar’daki siyasi dengeler de değişmeye başlar. Osmanlılar kısa sürede Makedonya ve Arnavutluk’ta hakimiyet sağlarsa da Kuzey Arnavutluk dağlarında denetim kuramaz ve sert bir direnişle karşılaşır. Enderun’a alınan ve şehzâde Mehmet’le (Fatih Sultan Mehmet) beraber eğitim gören Kastriyot Prensi Cerj (George), Epir bölgesine vali olarak atanır ama bunu kabul etmez ve baba memleketi olan kuzeyi ister. Bunun saray tarafından reddedilmesi üzerine isyan eder, kendi bölgesine gelir ve diğer Arnavut prenslerini de Osmanlı’ya karşı ayaklandırıp başlarına geçer. Venedik’den ve Papa’dan da büyük maddi ve manevi yardım gören İskender Bey (sarayda bu ismi almıştır), üzerine gelen bütün Osmanlı ordularını yenmeyi başarır, Fatih’in bizzat ordunun başında yönettiği iki sefer de sonuçsuz kalır. 1467’de ölümüne kadar Osmanlıya kök söktürür ve kuzey bölgeleri bir türlü Osmanlı’ya boyun eğmez. Bazı tarihçiler Fatih’in bundan dolayı hayıflandığını “...oysa ben İskender’le İtalya’yı fethetmeyi planlıyordum” dediğini aktarırlar. İskender Bey’in ölümünden sonra Osmanlılar bütün Arnavutluğu idareleri altına alabilmişler ve kuzeydeki prenslere de Müslüman olmaları halinde büyük ayrıcalıklar ve muhtariyet tanımışlardır. Diğer Balkan ülkelerinin aksine Arnavutluk’ta yoğun bir Müslümanlaştırma çabası sarfedilmesinin sebebi de budur. Bu tarihte sayıları 200.000 kadar Katolik Hıristiyan Arnavut (o zaman için bu sayı çok önemlidir), İtalya’ya göçetmişler ve Kalabriya ile Sicilya’ya yerleşmişlerdir. Dillerini, dinlerini ve adetlerini korumayı başarıp günümüze kadar “Arbreş”ler olarak gelmişlerdir. Kalabriya’da hâlâ kendi okulları hattâ bir de üniversiteleri vardır. 19. yüzyılda ortaya çıkan “Rilindja” (Yeniden doğuş) hareketi Arnavut milliyetçiliğinin ifadesi olup bu hareket içerisinde İtalya’daki Arnavutlar’ın da katkısı büyük olmuştur.
http://www.arnavut.com/forum/viewtopic.php?t=84

Boşnaklar hakkında konuşmak istemiyorum ama arnavutların tarihte toplu olarak birden müslümanlıga gecen tek millet olmalarının en büyük sebebi büyük kabileler yani aşiretler halinde yaşamaları ve reislerinin sözünün kanun olmasının çok büyük etkisi vardır.Osmanlınında arnavutları müslümanlıştırmasınında en büyük sebeblerinden biride arnavutların devletine çok bağlı ve savaşçı bir toplum olmalarıdır araştırınız göreceksiniz osmanlı tarihinde türklerden sonra en çok sadrazam,paşa,din adamı ,asker arnavutlardan çıkmıştır.....

Müslümanlığı benimsememiş olan arnavutlar ise katolik olanlar italyaya (arbereşler)diye geçer italyanın en büyük azınlığıdır,ortadoks olanlar ise yani arvanitesler yunanistana göçmüşlerdir bunlarda şu an yunanistanda en büyük azınlığı oluştururlar...sayğılar...

Edited by - misafir on 28/06/2005 23:02:12Sayfa Başına Git

lordbogart
üye

Turkey
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  21:27:42  Profili Göster  Ziyaret lordbogart'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
misafir demişki
"Boşnaklar hakkında konuşmak istemiyorum ama arnavutların tarihte toplu olarak birden müslümanlıga gecen tek millet olmalarının en büyük sebebi büyük kabileler yani aşiretler halinde yaşamaları ve reislerinin sözünün kanun olmasının çok büyük etkisi vardır."
Bu konuyu gerçekten iyi biliyormusun?
Ben boşnakların müslamanlığa geçişin kabile resilerin zoruyla olmadıklarını biliyorum hatta geçen ay "TRT 2 de boşnaklarla ilgili bir program yayınlamışlardı.
BOŞNAK'lar mülamınlıa geçişi, o dönemde Selçıkluların balkanlara girmesi ile İslamiyeti tanımış oldular.İnadıkları tek tanrılı dinlerin İsalmiyetle benzeştiği için İslamiyeti seçti. Bir konu daha İslamiyete geçtikleri dönemde Sırplar Boşnaları hemen hemen yok etmek üzere idiler.

Sayfa Başına Git

kennan
üye

Turkey
3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/07/2005 :  18:55:03  Profili Göster   kennan a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar siz bu ileti ile muhattap olmayın. Tartışma yaratıyor. Osmanlı tarihi tartışılmaz bile. Kimse tartışamaz. Bu gün bile Ortadoğuda yaşayan insanlar Osmanlıdan sonra Ortadoğda barışın olmadığını söylüyor. Yunanlılar bile burda Yunanistanı bu kadar savunamaz. Ben sinirden bu illetin yazdıklarını okuyamadım.

Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/07/2005 :  00:43:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

merhaba mavi gönül dostları .!!!!
aslında iletinin yazdığı yazıya kızsam mı üzülsemmi bilmiyorum ,hem kızıyor hemde üzülüyorum , gerçi hepinizin açıklaması çok güzeldi tşk , bilginize ve fikrinize sağlık ve bu konuda benim birşey yazmama gerek kalmadı ama sadece kısada olsa birşeyi belirtmek istiyorum ...
bir türk gencin geçmiş tarihini bukadar iyi bilmemesi beni üzdü,bilseydi böyle birşeyide yazmazdı ve böyle bir mantıksızlığı neden bizimle paylaştığınıda anlıyamadım ama düşmanınıda bu kadar iyi araştırmasıda hoşuma gitti ve gerçekten düşmanlarımızı iyi tanımak gerek ve bir yunanlı bir yılandan daha sinsidir belki sokabilir ama asla zehirliyemez ,sadece bize dost gibi görünen yüzümüze gülen bir sinsi bir düşman sadece ,dost olunmaz ama biz sevgiden yanayız gerçi onlar bunu fazlasıyla su istimal ettiler herdefasında ,bu topraklar atalarımızın kanlarıyla yoğruldu ve biz şuan rahat yaşıyorsak onların allah sevgisiyle onların vatan sevgisiyle onların türk olma gururuyla ,onların gelecekteki türk çocuklarının rahat ve huzurlu mutlu olması için hayellerini herşeyini feda ederek vatan millet aşkıyla bu kutsal toprakları bu yoğun duygularla kurtarmışlardır düşmanın elinden , geçmişimiz öyle derin ve kuvvetliki ,dünya daki hiç bir ülke bizim tarihimizle boy ölçüşemez ve ayrıca biz asil türkler koşul ve şartlar ne olursa olsun ülkemiz ve halkımız için herşeyi yapmaya hazırız ve bunları hatırlatmama gerek bile yok ama bu kişinin bizim ordumuzu ve geçmişimizi yunanlıyla karşılaştırması resmen bir saçmalık ve gereksiz manasız bir zayıf düşünce olarak görüyorum malesef ...
sana önerim geçmişini öyle iyi bil ki gelecekteki ve şuanki nesile öğretebileceğin önemli bir görevin olsun ve çocuklarına da tabiki buraya gelen turistlere ve onlar öğrensin tanısın bizi ama düşmanlarımızı da iyi tanımak gerek ....
dün eskişehirde 20 kişilik bir gurup yabancı genç gördüm bizlerle yaşıt çoğu ,ülkelerinden gelip bizim tarihimizi merak edip öğrenmeye gelmişlerdir ve sen ve biz ve senin gibiler ne kadar TÜRK TARİHİNİ gerçekten iyi bilir merak ediyorum !!!! bu çok acı bir gerçek tabiki ..!!!

ben bir gazi torunuyum ve dedem 6 kardeşlermiş 3 sene askerlik yapmış ve 6 erkek hepside askere gitmiş ve 5 tane kardeşi şehit olmuş sadece kendisi kurtulmuş gazi olmuş ,bize hep savaş anılarını anlatırdı gözleri yaşlı ,16 yaşındaki geçnler askere alınır düşmanla savaşırmış çok zor günler yaşamışlar hatta 1hafta hiç birşey yemeden içmeden aç susuz savaşmışlar öyle bitap ve güçsüz kalmışlar ki , bir türk köyüne sığınıp ekmek istemişler , türk köylüsü ne var ne yok hepsini türk ordusuyla paylaşmış ve onlara yardım etmiş ve ogün dedemlerin gelmesiyle köyde bir düğün havası oluşmuş ,öyle bir dayanışma vardıki diyor yokluğu acıyı hissetmiyorduk ama huzurluyduk , savaşırken içimizde bir huzur ve güç vardı diyordu ...sevgi , sevgili hayeller amaç ,aile çocuk evimiz herşey toprak içinde ve aklımızda sadece vatanımız vardı diyordu .. onu dinlerken ağlamamak gerçekten çok zordu .
annanemin bir sözü var :(kendisi 87 yaşında ,halen gözleri çok iyi görüyor ve sağlığı iyi allah hepimize sağlıklı uzun bir ömür versin)
biz o savaşlarda o kadar yokluk içinde zor şartlarda yaşadık çok büyük şeyler gördük ve yaşadık ve sizler yani yeni nesil hiç birşey görmedi ve yakınıyorsunuz , ne için neyin yükünü çekiyorsunuz ve neyi alıp veremiyorsunuz ,biz bıraktık size bu ülkeyi sizden bizden aldınız ama ne yapıyorsunuz gerçekten anlamış değilim neden başka kültürlere özeniyorsunuz
buna çok üzülüyordum diye konuşurdu...
dedem 2 sene önce malesef kalp kırizi sonucu 85 yaşında vefat etti ..
ve ben bir türküm bedenim gücüm ruhum ,ülkemin her karış toprağına değmesi için sonuna kadar bu yolda ölmeye her zaman hazırım .. elimden gelen herşeye yapmaya hazırım ve tüm TÜRK GENÇLİĞİ ADINA ne mutlu türküm diyene ....

gerçi uzun bir yazı oldu sadece her türkün geçmişini bilmesi gerektiğine inanıyor ve savunuyorum .
saygılarla mavipilot

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000