ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 FAA LI PILOTLAR BU VATAN EVLADI DEGILMI????
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
zaftik
üye

18 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/07/2005 :  10:15:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Valla arkadasim dedigin gibi iki ucu b... degnek. Ama shgmdekilerin bi yerleri tutusuncaki cok yakin bi zamanda 2006 yazi gibi tutusacak saniyorum, o zaman FAA lilere yapilan sacma sapan seyleri degistirecekler nedeni ise 2 ayri havayollari kuruldu bu yaz corendon vede baska bir cargo sirketi, 2006 kisina varan airline kuruyo, izmir havayollari kuruluyo, tk veridigi ucak siparislerinin az bir kismini filoya katiliyo, onur saga mng freebird atlas fleet expansiona gidecek,gidecekte peki bunlari ucuracak yetismis eleman nerde? Her yil sinavlari gecen 20 kisiden fazlasi yok. Eskisehir mezunlari toplasan 10 kisi etti sana 30 yetismis adam. Bu 30 kisi zaten sirf THY nin alacagi ucaklara yetmez.THK'da hemen hemen pilot kalmadi,Ilaclama pilotlarinin ingilizce bilenleri airlinelara gecti,Duha Havacilik eli bagrinda bahira bahira hoca ariyo, Sindelde durumlar kotuluyo ogrenciler sira bekliyo ucmak icin hocalarda kacmak icin.SHGM sitesine girin ve Hava Harp yada Kara Havaciliktan emekli olanlarin sinav sonuclarina bakin, 7 sinavi bile gecmekte zorlaniyorlar ki bu adamlarin 15-20 senelik ucus gecmisi var. Ne olcak bu isin sonu: allahin yugoslavlarini rumenlerini kiraliyacaklar, ingilizcenin i sinden haberdar olmayan. Bizlerde boyle disardan bakacaz taki sinavlari verene kadar. Cunku bizim CPL IR ME ATPL, lisans degil:) Yada degilmis cunku cilginpilotun dedigi gibi 3 sene once tk embrry'e bir suru adam yolladi. Neden Lufthansa Academy yada baska avrupa academilerine degilde USA'e.Cunku bu isi en iyi ogrenebilecegin ve avrupaya gore hem imkanlar olsun hem mali acidan olsun en iyi yer burasida ondan, arti ingilizce.

Sayfa Başına Git

tanlearjet
üye

USA
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 :  08:07:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili serkan(COPILOT) yazini okuyunca cok uzuldum cunku ne umitlerle TR'ye dondun.Beklemekten baska bir care yok gibi gozukuyor yakin bir zamanda belkide bir kurs acilirda; bu kadar insanlari madur etmezler. Sana ozelde yazmak isterdim ama en azindan belki bir iki yonetici kazara okur da yardim edebilir diye yaziyorum.Oteki arkadaslarin universite olayi ,yok muhendis daha iyi anlar vs cok komik ve uzucu buluyorum biz bu kafayla hayata bir yere gidemeyiz.Yaklasik 5 kere learjet'in motorunu kaybettim birisi ise gecen sene olan IVAN di o zaman cok iyi anlarsin Allah basiniza vermesin ama MUhendismi lazim ucagi kurtarmak icin yoksa gercekten bu isi hakkiyla ogrenmis durmus basit bir pilot mu eger basiniza gelirse o zamn anliyabilirsiniz.ISTEDIKTEN SONRA BENCE HERKES PILOT OLABILIR YETERKI ONU GERCEKTEN ISTESIN.Burada pilt var pilotcuk var(3sene once benimkaptan DME arc i yanlis yapti ucagi daga cakiyordu en basiti kendisi 7 yillik kaptan .Anlatmak istedigim muhendisvs universite degil odakllandigim konu pilotun aldigi egitimlerle kendini yetistirebilmesi EGER GERCEKTEN BIR IYI BIR EGITIM ALMISSA ,eger almadiysa muhakkak bir gun haberlerde gorecegizdir eger ucagin teknik bir sorunu olamdiktan sonra Konu tamamen farkli ama bende yazamadan edemedim.

Sayfa Başına Git

copilot99
üye

13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 :  22:20:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tevfik abi selam
evet ya tamis zamani buraya geldik
is zamani derken firtinalardan ucak kurtarma zamani bizim orada biliyosun
oralarda nasil uctugumuzu biz biliyoruzda bilmeyenlwerde war
bizi pilot saymayanlar var
neyse girmiyecegim o konulara
aldinmi cd leri tevfik abi
\let me know

Sayfa Başına Git

tanlearjet
üye

USA
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 :  23:24:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili serkan Cd leri aldim.Baktin orada olmuyor bana email at ben burada birseyler zaten bakiyorum ama olursa belki eylul gibi birseyler olabilir,detayli sana ozel yazacagim.Butun arladaslar Allah yardimciniz olsun.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 :  00:08:46  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Zamaninda bir havayolunun sef pilotu resmen yuzume karsi "Biz Amerika'dan gelenleri almiyoruz ise" demisti. :) simdi o havayolunun yerinde yeller esiyor, o ayri konu :)

Turkiye'ye donecekseniz eger, su anki durumdaki bir is ortami ile karsilasmadiginiz taktirde ve tanidiginiz olmadigi taktirde cok ama cok zorlanacaksiniz. Onceden uyarmadi demeyin :)

Sayfa Başına Git

tanlearjet
üye

USA
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 :  03:03:09  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bahadir Inanamiyorum bu kadar emek caba burada ucmak o kadar kolay degil burada berbat pilotlarda var ama sana soylenen resmen rezilikten baska birsey degil.Herhalde bir tur kiskanclik mi yada kompleks mi bilemiyorum ama hepimiz o ulkenin insalariyiz.Boyle insanlarin yaptiklarini anlamak elde degil zaten de goruyoruz TR deki havaciligi Bu arada Copilot bir ucus ogretmenidir yani burada kalsa ucus ogretmenligi yapardi ve ucus saatlerini doldururdu.Ona soylenen bu kurs temmuz da acilacak burada ol. Ne kurstan haber var neden bilen.

Sayfa Başına Git

obenogul
üye

8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 :  16:12:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar,

nonjaa-jaa lisans cevrimi ile ilgili olarak hazirda bir yahoogroup mevcut. Bu durumdaki arkadaslarin hepsine non-jaa2jaa-subscribe@yahoogroups.com adresine bir bos mail gondererek uye olmasını siddetle tavsiye ederim.

Bu konudaki ekstra gelismeleri tayareci forum'u mesgul etmeden takip edebilirsiniz. Grupta su anda yaklasik 15 kisi var ve hepinizi bekleriz. Bu konuda alternatif bazi cozumler cok yakinda grupta anons edilecek.

Oben OGULTARHAN
MNG Ucus Akademisi
Instructor/Pilot

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000