ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 AMERIKADAKI TURK PILOTLAR
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
SUNDOWNER
üye

24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  15:05:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bahadir arkadasima bir sorum var,

FAA medical testleri ABD disinda avrupada da Frankfurtta yapilor bir tek diye duydum dogrumudur ? bilgin var mi ?

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/06/2005 :  00:36:23  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sundowner,
Alamanyalara kadar gitmeye gerek yok. FAA'in sitesi Turkiye'de de bir AME oldugunu cikardi. Iste bilgileri..

AME Number: 03222
First Name: MUSTAFA
Last Name: ALAN
Name Suffix:
Medical License: MD
Medical Specialty: Aerospace Medicine
First Class AME: Y
Appointment Date: 12/21/2000
Pilots License: None
Accident Investigator: N
Phone Number: 903122912460
Mailing Address: GULHANE AS. TIP. AKADEMISI, HAVAVE UZAY HEKIMLIGI AD HAVA HASTANESI
City Name: ESKISEHIR
State Name: TURKEY
Zip Code: 26020
County Name: UNKNOWN
Region Name: INTERNATIONAL

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/06/2005 :  00:39:55  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Cilgin pilot,
bir proje var. O olursa 6 ay NY'da olacagim (haftasonlari seattle'da olmak uzere) . NY un uzerine kimse daha iyi turk yemegi yapamaz. :) Resmen turk mahalleleri var ya :) Adam bakkala gidip "Bi hurriyet, iki ekmek" diyebiliyor resmen.

Time Square'deki Dervis'in tadini hala unutamiyorum. Sahibi eski Fenerbostan'li futbolcu olunca yemeklerin tadi daha da guzel oluyor. :)

Neyse, seni de bekliyorum Cilginpilot. Boston'daki arkadas basliyor Temmuz'da lisanslar icin ugrasmaya..

Sayfa Başına Git

copilot99
üye

13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/06/2005 :  09:54:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slm
son gelisme tr da
18 temmuz cpl ir convesion ankara sindelde
ben kaydimi yaptirdim ama bu arada istanbulda da acilirsa ayri
herkese basarilar
kaynak icin bana basvurabilirsiniz bilgi verebilirim
soru bankasi,manuals etc....
herkese iyi ucuslar

Sayfa Başına Git

nuri
üye

16 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/06/2005 :  12:07:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bahadir,

ACU wings deki ACU ne demek ?

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/06/2005 :  12:12:43  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Acuner 'in Acu su ayni zamanda da "accurate" i andiriyor..

Sayfa Başına Git

HEATHER
üye

6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/06/2005 :  13:53:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bahadir,
ben sifirdan geldim cpl icin kac dolara cikarim daha sonra Turkiyeye gelsem o zor SHGM sinavlarinin hepsine girmeden/vermeden ucma sansim varmi ? yani cpl ile Turkiyede ne yapabilirim oradan aldigim veya orada kalsam is olanaklari nasil ?

Sayfa Başına Git

cilginpilot
üye

USA
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2005 :  12:18:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bahadir,
Kesinlikle beklerin gel herzaman misafirim ol bu arada evet aynen oyle ben bazen gidip 1 hurriyet iki ekmek, eh sen birazda su pastirmadan ver diyebiliyoruz burada :) Sen gel soz goturecem seni iyi bir yemek yeriz.. Herkese hayirli ucuslar beyler....

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2005 :  19:57:54  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Valla baktım olcak gibi degıl pideyi ülkemde yemeye kara verdim,şükürler olsun geçici bir süre icin de olsa gelebildim ülkeme, önce vatan toprağını sonra pideyi yedim :))) ...hani ayıp oluyo size biraz ama neh na neh na neh na yanı heheh.. kaç pide göndereyim oraya? Şaka bır yana ,bir isteğiniz olursa Türkıye'den elimden geldiği sürece yardımcı olmaya calışırım.Çok sık internete giremiyorum ama kontrol etmeye çalışıcam..Sevgiyle kalınız efenim.

I'D RATHER BE FLYING!

Edited by - wizzo on 28/06/2005 19:58:53Sayfa Başına Git

cilginpilot
üye

USA
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  12:40:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Wizzo dalimiza bastin yani.. Eglenmene bak ulkenin tadini cikart valla. Bizim icnde eglen gez.. tek istegimiz neseli, saglikli guvenli bir bicimde donmen.. Eh pideleri de ye afiyet olsun diyelim. Ya bu arada o ucusta arka koltukta hic cekilmiyor dimi? dile kolay 10 saat

Sayfa Başına Git

gurbetci
üye

17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  19:34:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
su cpl maliyeti ne olur bahadir aciklarmisin ?

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  03:45:16  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bizdeki iki kisilik ucakla maliyet su an 28,000 , 4 kisilik ucakla maliyet 32,000. Bununla cift motorlu ve tek motorlu CPL alinabiliniyor.

Ayrintilar icin bahadir@acuwings.com a yazarsan daha cok brosur, dosya yollamam mumkun. Buraya ekleyemiyorum pdf dosyalari..

Sevgiler,

Bahadir

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  20:37:20  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili cılgınpilot,
evet dediklerinin hepsini yapmaya niyetliyim,gerci dönerken ne kadar neşeli olacağım şüpheli ama onu o zaman düşünürüz :) havada yolculugum toplam 12 saati bulmustur,havaalanlarındaki (özellikle THY nin 3 saatlik rotarıgibi)zombi haliyle beklemeler de çok egleceliydi...bir de dediğin gibi 9 saatlik uçuşu en arka koltukla konuşkan bir beyle geçirmek zorunda kaldım ama amaç daha önemli tabii..Neyse bu arada çok merak ettiğim bir şey var: eğer rica etsem beni kokpite sokarlar mı? Sormayı çok istedim ama "Koca kadın olmus kokpitte ne işi var" deyip almama olasılıkları büyük müdür?
Sevgiler,saygılar....

I'D RATHER BE FLYING!Sayfa Başına Git

copilot99
üye

13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  23:20:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
cockpite alinmama ihtimalin cok yuksek
ama deneyeceksen istanbul bacaginda ve usa airspace ini gectikten sonra sormani tavsiye ederim
kurallar dan dolayi cockpit ziyareeti yasaklandi
artik yolcularla cay kahve muhabbeti yok :)

bu arada ben ayin 18 inde conversiona basliyorum ankarada
selamlar herkese

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  15:24:05  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Eh öyle olması gerekir zaten ama yine de bir umut,sorayım dedim.
Cevabınız için teşekkür
Saygılar

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  21:47:05  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Wizzo,
kokpite alinma THY'de 11 eylulden once yasaklandi. Adana'da ucak kacirma olaylarindan sonra. Gerci ben 1998-2000 arasinda ic hat uctugumda FAA lisansimi gosterip kaptandan da izin alip 2 737 bir de A310-200 kokpitinde guzel ucuslar/sohbetler yaptim. Bir de THY nin IST-NY ucusunda tabii..

Yine de tanidik abilarimize denk gelirsek sans var ama THY ile gitmiyorum Turkiye'ye giderken. Gecen sene 120,000 mil ucunca United'la ekonomi fiyatina business ucunca THY ile tek aktarma yerine 2 aktarma bile daha kolay oluyor.. :)

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2005 :  21:52:28  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar!
Aslında Bahadır bey sormak istediğim başka bir noktaya parmak bastınız. Ben 1 yıldır Amerika'dayım.İlk defa oradan buraya tatile geliyorum.St Louis-NewYork'dan İst.a kadar delta h.yolları ile ,ist.dan da thy ıle izmir'e geldim..peki ucuzluk ve cok fazla zaman kaybı olmadan ucabılecegim ,tavsiye edebileceğiniz h.yolları hangisidir?? Anladığım kadarıyla USA dan İst.-İst.'dan X'e ....yani Thy ile mi yaptınız bütün yolculuğu? Gerçi biletim gidiş-dönüş ama bir dahaki sefere biraz daha uyanmış olarak bileti(leri) ayarlarım :)
Saygı ve Sevgiler...

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000