ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ahiret hava yoluna tepki
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2004 :  20:26:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
az önce ana sayfada duyurulan ahiret hava yollarıda kuruldu başlıklı yazıyı okudum yazının başlığından karikatür falan zannettim ikonu tıkladığımda şaşırdığımı itiraf etmeliyim bu güne kadar bu sitede siyasi konularun yer almamasına özen gösteren hatta forumda buna benzer yazılar yazıldıgında forumdaki açılan konular esrar cengiz bir şekilde ortadan kaldırılıp konuyu açanların ısrar etmesi ve kendisini ve yazdıklarını savunması halinde forumdan atılmalarına dahi şahit olmuşken celal abinin neden böyle bir şey yaptığını anlamadım ayrıca söz konusu haber hakkında da bir kaç şey yazmak istiyorum

haberin yayınlandığı gazete cumhuriyet yani siyasi görüşü ve tarafı açık olan bir gazete ayrıca öğretmenin dağıttığı broşürü en ince ayrıntısına kadar tasvir eden ve haberi büyük puntolarla duyuran bu gazete acaba broşürün bir tanesini tarayıp sayfalarının bir köşesine neden koymadılar ayrıca peygamber efendimizin bir hadisi yazıyormuş bu hadisi yeniden yazmıyacağım okumak isteyen ana sayfada gözümüze sokulan spot u açıp okur ve yazılan hadiste haydaa bu kadar olmaz deninecek hiç bir şey yoktur nasılki cumhuriyet gazetesinin bir görüşü varsa islamında bir hayat görüşü ve duruşu vardır islam kadınlar için böyle bir duruş önermiş ve bunu peygamber aracılığıyla anlatmıştır buna ya inanırsınız yada inanmazsınız bunun o haberde ne aradığını ve neden hayretle yazıldığını anlamış değilim ayrıca islam SAPIK ideoloji olarak nitelendiriliyor asıl sapık islamı bir ideoloji sanan ve bu haberi yapan ahmaklarda haberleri yok son olarak öğretmen inanç ayırımı yapmış deniyor
simdi sorarım size bir düşünün istanbul üniversitesi önünde iki bayan biri hristiyan ve boynunda görülür derecede hristiyanlığın simgesi olan bir haç taşıyor bu gayet normal bir davranıştır gelelim diğir öğrenciye oda tahmin edersinizki türbanlı bir öğrenci şimdi benim gözümde ikiside bir dir ikiside inançlarının gereği simgeleriyle dolaşıyorlar
peki üniversitenin kapısından sadece hristiyan öğrencinin geçebilmesi bir inanç ayrımcılığı değilmidir madem inanç ayrımcılığına dikkat çekmek istiyorlar neden olayı böyle ele alıp bir haber yazmıyorlar sizce neden ?

son olarak umarım sevgili murat yüksek kendisi forumdan sorumludur bu yazıyı esrar cengiz bir şekilde ortadan kaldırmaz bu yazının aynısını mail grupa da yazıcam ama eminimki ayferin sansüründen aşamıyacaktır

bende böyle saçma sapan bir haberi bu alanda gözümüze sokanları kınıyorum

fulas

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/07/2004 :  00:34:18  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgılı Fuat
Yazında Cumhurıyet gaztesının objektıf olmayan spekulatıf haberını eletırıyorsun ama sende acayıp spekulasyon yapmıssın. Ne zaman gordun yada sahıt oldun Istanbul Unıversıtesının kapısında boynunda hac olan bır ogrencının gırdıgını ve aynı anda bası ortulu olanın gıremedıgını. Kusura bakma en hafıf deyımıyle atıyosun.Ya da cok safsın sana anlatılan bu hıakyelere ınanıyorsun.Bundan 20 yıl once bu ulkede ıslam yokmuydu senın annen baban hrıstıyanmı oldular 20 yıl evvel bu turban konusu yoktu. Bu ılletı basımıza saran senın benım 52 kılo altınımızı develıyen devletın partınde harca dıye namusuna emanet ettıgı 1 trılyonu develeyen 100 bın tank yapmaktan bahsedıp gumus motıru batıran, kaddafı denılen manyaktan colde fırca yıyen Erbakandan baskadı degıldır.
Saygılarımla

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/07/2004 :  16:11:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sitede yayınlanan haber kesinlikle siyasi bir yazı değildir.Konu Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline olan bir saldırı ise bu her alanda yayınlanır,yayınlanmalıdır da!!

Ayrıca yazıda herhangi bir dine,herhangi bir ideoloji yakıştırılmamıştır.Sapık ideolojiciler köşeye sıkıştıklarında hep aynı savunmayı kullanıyor.Eskidi artık bu dinimize laf ediyorlar numaraları!!!Sende biliyorsun benim neye saldırdığımı!!Türbanda öyle,bi ara mini etekli kızlarımızla türbanlılar kolkola yürüyordu,şimdi haçlılarla türbanlılar,eee AB'ye uyum.Yüzyıllardır zaten ya bu haçlılar çıktı başımıza ya da tarikatlar,şehler.Şimdi torunları kolkola AB'ye sokacaklar bizi!!!

Cumhuriyet Gazetesi,kurulduğu günden ber çizgisini değiştirmemiştir.Ondan dar görüşlü bir gazetedir ama bak medya devlerine her iktidar yeni yayın politakası!!!

Saygılar
BirgiSayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/07/2004 :  16:28:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Babam arasira Cumhuriyet' te konuk olarak yazar. Bu yuzden o gazetenin bir parcasi olarak gorurum hep kendimi.

Kurulduklari gunden beri pozisyonlari degismedi. Bellerini kirdilar, yakin zamanda iki buyuk yazarlarini (Ugur Mumcu ve Ahmet Taner Kislali) katlettiler, itiraf edeyim guc kaybettiler, ellerinde yazar kalmadi desem yeridir!!!!

Belirli olan bir durus mu? Her gazetenin tutmus oldugu bir pozisyon(sabit veya hareketli) var. Tabii ki buyuk cogunlugunun ne oldugu belli degil. Hele bir gazete/televizyon var ki, milliyetci bir iktidar gelir hemen milliyetci cizgiye gecer, cok gecmez bu sefer islamci bir parti gelir, hemen islamci cizgisine gecer, firildaktir, doner. Bunlar hicbirseydir, din iman deyip, insanlarin paralarini faizsiz bankacilik ayagindan hortumlar ogullari enver mi desem, oren mi desem, kacar gider.

Otekisinin kizi bikmistir babasinin manyakca islamciligindan, zavalli kurtulusu uyusturucuda bulmustur, sonra da tabii asil belanin bu oldugunu anlayip buyuk ihtimalle asiri dozla intihar edip hayatina son vermistir. Yepyeni bir asya mantigi ile de kizin babasi, kizimi istihbarat teskilatimiz oldurdu der.

Baska bir ornek ise ismini eda dan seda' ya cevirmistir borclarindan yirtabilmek icin. Anlayan anladi... Ayni gazete asim yenihaber imzasiyla, RTUK un bir uyesinin generallerimize hakaretiyle gundeme geldi. Daha ne olduklari belli olmayan adamlar, internet sitelerine bakmistim davanin sonuclanmasindan sonra, bu asim yenihaber halen yazi yaziyor... Ne buyuk yuzsuzluk.

Tabii en tehlikesi firildaklik kapasiteleri tavana vurmus populer gazetelerimiz. 1996 yilinin basinda hurriyet degil miydi az daha Kardak yuzunden bizi Yunanistan ile kapistiracak? Bugun ayni gazete KKTC cumhurbaskanina en buyuk hakaretleri eden gazete.

Ugur Mumcu, altan ailesine firildak, fehmi koru ya da takkeli libos derdi. Dogru derdi. Cumhuriyet' te en azindan boyle firildaklar ve takkeli liboslar yok.

Dunyada hicbir gazete bu kadar yazarini silahli saldirilara kurban vermedi. Demek ki gucluymus de birileri careyi oldurmekte bulmus.

Saygilar...

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

Edited by - mehmetcemilkale on 03/07/2004 16:41:40

Edited by - mehmetcemilkale on 05/07/2004 21:34:58Sayfa Başına Git

Deli_Balta
üye

9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 :  08:56:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yukarida İstanbul üniversitesine ne zaman haç taşıyan insanlar girmiştir gibi bir yazı yazılmış bu yazıyı yazan arkadaşımız herhalde Türkiye mizde günlük hayatta yaşanan gelişmeleri takip edemiyor
Türkiye de bilinç siz bir biçimde başka biir dinin simgesi olan haç takı vs vs süs eşyası yapılmıştır gencecik çok güzel kızlarımız ve bazı erkek arkadaşlarımız kendilerine pompalanan baskı kültürünün etkisi ile sanki basit bir şey miş gibi boyunlarında haç taşımaktadır bazılarıda gerçekten hristiyan olmuştur yine iyi eğitilmiş öğretim üyelerinin bazıları satanizm dahil değişik iddiaların şaibesi altındadır ve sizin inkar ettiğiniz Üniversiteye ne zaman girmişlerdir dediğiniz soruya cevap bulduğumuzda her gün bilinçsiz insanlarımız girmektedirler tıpkı dini bir bayram olan noel ve yılbaşını bütün türklerin din değiştirmiş gibi kalben çoşkuyla kutlaması gibi üstelik iyice yoğunlaşan misyonerlik faaliyetleri sonucu onbinlerce Türk vatandaşının hristıyan olduğunu ve kendi ülkelerinin öz değerlerinden soğuduğunu ve misyoner keşişlerinin övgüyle Türkiye de elit tabakada yer alacak olan çok önemli bir hristiyan türk toplumu yaratma projelerinin yakında başarılmış olacağını söylediklerini sanırım hiç bilmiyorsunuz bu şekilde tıpkı bazı afrika ülklerinde olduğu gibi veyahut çinlilerin yaşadığı hong kong gibi ülkelerde yerli halkın sadece ingiliz adları kullandığı sadece kliseye gidip avrupalılar gibi yaşadığını ve onların haklarını savunduğunu içlerinden çıktıkları yerel topluma ait bir şey hissetmemeleri asla kendi toplumlarını savunmamaları faciası gibi bizim ülkemizde de emperyalizm e hizmet edecek köle guruhu oluşturmak için yapılanların da farkında değilsinizdir muhtemelen
çok savunduğunuz Cumhuriyet gazetesinin bu amaçlara hizmet etmek için rakip kültürlere saldırmak amacıyla kullanılan türk halkına yöneltilmiş tehlikeli bir silah olduğunun inkarı ne kadar istensede mümkün değildir
Türkiye de hiç bir gurup AB ye babasının hayrına girmek istemiyor AB ye girmek isteyenlere baktığımızda AB ya en çok girmek isteyenlerin Türkiye de en çok ezilen insanlar olduğunu unutmamak lazımdır
tıpkı bir zamanların Amerikasında ezilen ve sömürülen siyahi Köleler gibi türkiye de de insan haklarının ihlal edilmemesi kendi insanlarını ezmeden ve kendisine düşman etmeden şu güzelim ülkede insanları yaşatmayı öğrensinler önce tipik ortadoğu diktatörleri gibi insanları küçük bir kalıba sokmadan,baskı altına almadan,ülkeyi büyük bir hapishane haline getirmeden yönetmek lazımdır Cumhuriyet gazetesindekiler veya belli bir elit gurup içlerindeki emperyalist canavarı gömebilseler zengin gelişmiş demokratik bir refah ve mutluluk toplumunun bireyleri olarak yaşamanın dayanılmaz güzelliğini anlayacaklardır
kendi içerisinde çatışan toplumların geliştiğini taRİH BU GÜNE KADAR KAYDETMEMİŞ
Çıkan haber kesinlikle spekülasyon ve istismar amacını taşıyor belli bir guruba saldırma amacını güden taraflı ve centilmenliğe beyefendiliğe ( böyle bir niyet zaten yok ya )sığmayan harekettir

Edited by - deli_balta on 06/07/2004 08:59:21

Edited by - deli_balta on 06/07/2004 09:07:17

Edited by - deli_balta on 06/07/2004 09:10:04

Edited by - deli_balta on 06/07/2004 09:21:00Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 :  17:06:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Buda farklı bir durum;misyonerler etrafımızı sardı paranoyası!Yılbaşının kutlamansınad dini bir amaç arıyanlara sadece gülerek bakıyorum.Dikkatli bakarsak Türkiye'de kutlanan Noel değil yeniyıldır.Yeniyılıda insanlar türk noeli olarak değil,yeni bir yılın gelişi olarak kutlarlar çünkü ülkemiz insanları yeni bir güne umutla bakabilmeyi ancak yeni yılda başarırlar.Yok siz yarınları gülümseyerek düşünmek ülkemizin hristiyanlaşması olarak düşünüyorsanız o ayrı.

Bir de misyonerlik olayına şu açıdan bakmak lazım;Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir dini yani vatandaşların devletçe dayatılan resmi bir dini yoktur.Bunda yola çıkarak şunu söyleyebiliriz isteyen müslüman olur,isteyen hristiyan,isteyen de dağa taşa tapar!Anayasal düzeni bozmadıktan sonra isteyen istediğini yapar.Bir hristiyan müslüman olduğunda semptiyle karşılanıyorda,bir müslüman hristiyan olduğunda neden teki veriliyor?Herkes tanrının çocuğu,farklılık herkes aynı bahçede oynamıyor.

Bu arada ben hristiyan vatanı satmış kanı bozuk biri değilim,birileri çıkıp bunları söylebilir bu yazdıklarımdan sonra.Ben sadece bir şeyleri söylemeden önce birazda olsa düşünüyorum.

Birgi

Edited by - birgi on 06/07/2004 17:08:41Sayfa Başına Git

Deli_Balta
üye

9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2004 :  08:00:39  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
‘’ülkemiz insanları yeni bir güne umutla bakabilmeyi ancak yeni yılda başarırlar.’’ İfadeniz de ironik olarak hakli olabilirsiniz çünkü gelişmemiş 3 dünya ülkelerine özgü yapay olarak yaratılan sorunlar yumağında insanlarımız sadece yılbaşında hayata umutla bakabiliyor olabilir oda yılbaşı gecesi sünger gibi fıçıyla içilen içkinin oryantal dansözün ve zenginlik hayali satılan ve sömürülen piyango hayali ile olabiliyor ancak normal günlerde bu ülkede sizinde taraftar olduğunuz baskılar ve kendi halkına düşmanlık başta olmak üzere sorunlar yüzünden yılın kalan 364 gününde hayata mutlu ve umutla bakabilmenin şu an için pratiki yok
Şu ifadeniz ise çok garip bir anlam veremedim ‘’Yok siz yarınları gülümseyerek düşünmek ülkemizin hristiyanlaşması olarak düşünüyorsanız o ayrı’’ evet yılbaşı akşamları yukarıda saydığım aktiviteleri yaparak siz mutlu olup kendi yarınınıza mutlulukla bakabilirsiniz ama Turkiye’nin ve Türk milletinin mutlu geleceğinden söz edemezsiniz
Türkiye nin resmi bir dini yoktur ama isteyen istediğine tapar ve dini hayatını yaşar demişsiniz eminmisiniz ? yukarıda ki ölümcül silah olarak kullanılan gazetenin buraya malzeme olan asparagas haberini ve sizin yine yukarıda yazdıklarınıza baktığımda herkesin öyle özgürlüklerinin olmadığı anlaşılıyor o özgürlükler bu ülkenin zencileri için değil 1 sınıf vatandaşı olan ayrıcalıklı doğuştan imtiyazlı sınıfa verilen özgürlükler ve onları dini için olsa gerektir 2 dereceden vatandaşların bu haklara ihtiyacı olmamalı onlar sadece 1 sınıf ta ki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara hizmet etmek için dünya ya geldiler sanırım

Edited by - deli_balta on 07/07/2004 08:02:46Sayfa Başına Git

Deli_Balta
üye

9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/07/2004 :  08:20:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ana sayfada yer alan ve hiç bir şekilde havacılık ve tayyareci ruhuyla ilgisi olmayan ve teknolojik bir atılımı ifade etmeyen ve çok önemli başlıkların bulunduğu bölümdeki ''Ahiret hava Yollari'' başlıklı yazı nedense gösterilen tepkilere rağmen nedense bir türlü yayından kaldırılmamıştır Bu haber belli siyasi maksatlarla bazı amaçlar için yayınlanmıştır vr Tayyereci sitesinin yayın amacına uygun bir anlam ve ifade taşımıyor Site ve forum yönetiminden bu anlamsız yazıyı kaldırmasını bir kere daha rica ediyorum
bu turden tahrik edici ve saçma asparagas medya siyasetine karşı tayyarecilerin daha hassas olmasini bekliyoruz
Sn Admin
sitenizi beğenen ve forumuda ilgiyle takip eden bizler Ahiret hava Yollari başlıklı yazıyı kaldırmanızı mutlaka bekliyoruz bu forum uyesi olan bizlere karşı duyduğunuz saygının bir göstergesi olacaktır
Saygılarımla

Edited by - deli_balta on 08/07/2004 08:51:59Sayfa Başına Git

onbaşı
üye

13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/07/2004 :  08:44:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
adı neden ahiret ama ben anlamadım
her sene hac a gitsem ben yine ahiret diye bir havayoluna binmem
insanın mecbur kalsa ayakları geri gider
bir havayolu şirketine verilecek en kötü isim bu
sanki havalanınca ahirete inecekmiş gibi
adam binerken demezmi allah söyletmiş se diye
şey gibi
öteki dünya otobüs işletmeleri

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/07/2004 :  09:21:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili korgeneral ve birgi

önce korgeneral
bana bir suçlama yapmışsınız peki bu yazdıklarınıza kendınız ınanıyormusunuz
hodrı medydan unıversıte orada kapısıda bellı buyrun beraber gıdıp bakalım bakalım kımler gırebiliyor kimler giremiyor bunları gördükten sonra hala yan çizerseniz vay halinize ayrıca deli balta çok güzel yazmış bu ülkede haç simgesi artık bilinçsiz ce takı olarak takılıyor onun için bahsettiğim olayı fazla beklemeden göreceğinizi size garanti ederim

birgicim

yıl başı kutlamalarıyla noeli karıştırmamak lazım demiş sin tamam kabul biz yılbaşının kutluyoruz demişsin onada kabul şimdi şöyle bir şey düşün bir hristiyan günde beş vakit namaz kılıyor ve ben bunu spor olsun diye yapıyorum diyor sence bu gülünç değilmi aynı şekilde bizde çam ağaçlarını süsleriz alış veriş merkezlerimizde noel babalar kol gezer hatta çam ağaçlarına çorap asıllır
içkiler içilir hindiler yenilir ki hindi hristiyanların şükran günü yemeği olup noeldede yerler vs... biz hristiyan inancının tüm gereklerini bilinçsiz ve gülünç bir şekilde yerine getirip e biz noel değil yılbaşını kutluyoruz dememiz komik olmuyormu spor olsun diye 5 vakit namaz kılan hristiyandan ne farkımız kaldı Allah aşkına ve misyonerlerin bu denli başarılı olmasının nedenleri nedir bir düşün çünki zaten bir hristiyan gibi yaşıyoruz bunu kabul etmek onun için pekte zor olmuyor

artık kurtulmak lazım bu şeriat korkusundan cümhüriyet tarihinden bu yana bu korku ile büyümüş cumhuriyet özgürlük rejimi olmak yerine baskıcı bir rejim haline gelmiştir çok yazık.....

tekrar cumhuriyet gazetesinin bu asparagas haberini ve havacılıkla hiç bir alakası olmayan haberin siteden çıkarılmasını istiyorum

fulasSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/07/2004 :  19:23:48  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Her şeyden önce haber kesinlikle asparagas bir haber değil.Aynı haber pek çok basın kuruluşunda bizzat "Ahiret Havayolları"nın broşürü ile yayınlandı.Bazı gazeteci arkadaşlarımız,biraz araştırırsa çok rahat yazdıklarımı teyit edebilir.

deli_balta,eğer sen ancak sünger gibi içip,dansöz seyrettikten sonra umutlanabiliyorsan veya insanların umutlanmasını buna bağlıyorsan...

Hristiyanların tüm inançlarını bilinçsizce yerine getiriyormuş.Ben bilinçsiz bir vatandaşım (!) ama babam beni vaftiz ettirmedi,sünnetimide kilisede olmadım.Evleneceğim kızın babası,kızın koluna girip,papazın önünede yürümeyecek.Artı Noel 26 veya 28 Aralık'ta kutlanır,yılbaşı 31 Aralık'ta.

Son olarak havacılıkla alakası olmayıp,cumhuriyetin temel niteliklerine saldırı olan bu haberi sitede yayınladığı için tayyareci.com'un bütün yetkililerine teşekkür ediyorum.

BirgiSayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/07/2004 :  20:25:03  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SEVGİLİ FUAT
HODRİ MEYADAN DEMİSSİN BURDA PEHLİVANLIK YAPMIYORUZ AYRICA BUNA GEREK YOK BEN TURKİYENİN EN BÜYÜK ÜNİVERSİTESİNDE 8 YILDIR ÖGRETİM ÜYESİYİM SON 2 YILINIDA ABD NİN BİR ÜNİVERSİTESİNDE CALISARAK GECİRDİM. BU SÖYLEDİGİN SAHNELERE ABD DE RASTLAMADIM HELE HELE PAZAR GÜNLERİ KİLİSE CIKISI ELLERİNDE INCILLERLE AGIZLARINDAN SALYALAR AKITARAK TEK YOL HRİSTİYANLIK BU DEVLET YIKALACAK ELBET DİYE BAGIRANLARI HIC GORMEDIM.GELELIM TURKIYEYE KENDI UNIVERSITEMDE HAC TAKARAK GELEN OGRENCIM OLMADI BASLARINI ORTEREK GELEN VE UNIVERSITEYLE ILGISI OLMAYAN BU KIZCAGIZLARI KULLANARAK DINI SIYASETE ALET EDENLERIN BASKISINDAN KURTARDIK SEVGI VE ANLAYISLA YAKLASTIK BIR COGU BASORTULERINI CIKARDI ICLERINDEN GERCEKTEN BUNU SIYASI IDEOLOJI OLARAK TAKMAYIP INANDIGI ICIN TAKANLARADA UNIVERSITENIN KURALLARI OLDUGUNU VE BUNUN KANUNLARLA UYGULANMASININ ZORUNLU OLDUGUNU ANLLATTIK. BU SEKILDE GELEREK EGITIMLERINI YARIM BIRAKACAKLARINI BUNUN KENDILERINE ZARAR VERECEGINI ONLARI KULLANANLARIN ISE BUNDAN ZERRE KADAR UZUNTUU DUYMAYACAGINI ANLATTIGIMIZDA KAH PERUJ TAKARAK KAH SACLARINI ACARAK UNIVERSITEYE GELMEYE BASLADILAR. SU ANDA UNIVERSITEMDE BASORTUSUNDEN DOLAYI ATILAN HIC BIR OGRENCI YOKTUR.OYLE SENIN ATTIGIN GIBI KAPISINDA POLIS BEKLEYIP BASORTULUYU KOVALAYIP HAC TAKANI OKULA ALMA GIBI BI ROLAY OLMAMISTIR.SANA ILK YANITIMDA SORDUGUM SORUYA YANIT VERMEMISSIN. SENIN ANNENIN VE BABANIN GENCLIGINDE TURBAN SORUNU YOKTU SENIN AILEN MISYONERLERIN KISKACI ALTINDA HRISTIYANMI OLDULAR OLDULARSA SENI CAMI AVLUSUNAMI BIRAKTILARDA BOYLE SEN DINI BUTUN MUSLUMAN OLDUN. BIRDE BU BASORTUSUNU VE DINI EN COK KASIYAN KISININ BU ULKEDE SON 30 YILDIR HIC BIR IS YAPMADAN ( GUMUS MOTORU BATIRMAK, VE HAVADA YAKIT IKMALI YAPARKEN HUKUMET UCAGINI YERE CAKMAK DISINDA) 52 KILO ALTIN BIRIKTIREN, DEVLETIN PARTISINDE KULLAN DIYE VERDIGI 1 TRILYONU CEBINE ATAN KISI OLMASI MUSLUMANLIK GIBI FAZILETIN VE NAMUSUN TIMSALI BIR DININ MENSUBU OLARAK SENI HICMI RENCIDE ETMIYOR YADA ACABA DIYE DUSUNDURTMUYOR. BENI RENCIDE EDIYOR VE DUSUNDURTUYORDA.
SAYGILARIMLA

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/07/2004 :  09:56:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili korgeneral

yazınızı buyuk harflerle yazmanızdan sınırlerınızı ne kadar zıplattığımı anladım mesaj alındı yani bazen bende açsalar ne olur diye düşünürüm ama yapmak istemedikleri bir şeyin zorla yaptırılması ne kadar doğrudur sizce ayrıca sorunuza cevap vermek gerekirse bence bu sorun cumhuriyetin kuruluşundan beri mevcut yani şeriat kanunlarının geleceği ve cumhuriyeti yıkacağı korkusu askerde siyasette hep bunun paranoyası içinde cumhuriyet tarihi Atatürk ilke ve inklapları dersleri aldım bu derslerden anladığım şu olmuştur cumhuriyet hareketi bir devrimdir bu devrim Mustafa Kemal'in önderliğininde gerçekleştirilmiştir. işte bize öğretilen en büyük yanlış birinci dönem TBMM ve istiklal harbi güçler birliği ilkesinden yola çıkarak tek bir şey için çalıştı memleketi kurtarmak memleket yani o dönemde mebus olan hatta asker olan hiç kimse cumhuriyet laiklik ve birçok Atatürk ilkesinden habersizdi istiklal harbi kazanıldıktan sonra ekonomik sorunlar baş göterdi ve bu arada Mustafa Kemal ilkelerini kafasında oluşturmaya başladı ama bundan kimsenin haberi yoktu tabii bu arada bizim kerkükü almak için yaptığımız askeri manevrayı bertaraf etmek amacıyla "ki tatbikat bahanesiyle yapılmış akıllıca bir manevradır" ingilizlerin fişteklemesiyle ortaya çıkan şeyh said isyanı ve ardından gelen takdir-i sukun kanununun hazırladığı zeminle Gazinin kafasındaki ilkelerin hayat bulması aynı dönemdedir o güne kadar güçler birliği ilkesini kullanan meclis devrim sürecideki ilke adı altında atılan adımlardan dolayı yaşanan tartışmalardan dolayı dağılır ve ikinci dönem meclis kurulur istiklal harbinde Gazi ile omuz omuza çalışan insanlardan büyük bir çoğunlu onunla aynı fikri taşımaz ve ona muhalefet etmek için bir parti kurarlar Atatürk'ün silah arkadaşı olan Fevzi ÇAKMAK önderliğinde ki Fevzi Çakmak istanbul hükümetinin Atatürkü tutuklaması yolundaki emirlerini hiçe sayarak bizzat kurtuluş mücadelesinde beraber olan komutandır şimdi ne oldu bu adamada birden değişti
bir düşünün ha daha sonra bu parti kapatılmış ve fevzi çakmak idamla yargılanmıştır.

herneyse daha fazla uzatmayayım sonuç olarak devrimin bütün inklapları bir konsey yada bir ekip bir oluşum yerine bir tek akıldan çıkmış ve Türk milletinin bütün değerlerini kökten değiştirmek isteyen adımlardır yani demem oki cumhuriyetin kurulduğu yıllarda herşey süt liman meslisin tamamı destekliyor falan değildi bu inanç meselesi 80 yıldır var sayın korgeneral 30 yıl neki bu kavga erbakandan önce de vardı öyle görünüyorki bundan sonrada olaracak (erbakanı zerre kadar sevmem)

ayrıca sevgili birgi

o haber ajanstan geçer ama habere yorumu gazeteler katar merak etme o günün bütün gazetelerine göz gezdirdim cumhuriyetin yorumu diğer bütün gazetelerden daha saldırgan ve ateşli eee cumhuriyete de bu yakışır dimi :)

ve son bir şey daha vaptiz olmamış olabilirsin sünnetini kilisede olmamış olabilirsin kilisede evlenmeyecek olabilirsin ama farkında değilsin asimilasyona uğruyoruz bu olmayanlar gelecek elli yıl içinde çok normal karşılana bilir mesala vaptiz olayı günümüzün noel kavgası gibi normal karşılanabilir.

sevgilerimle

fulasSayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/07/2004 :  15:28:24  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

....son olarak umarım sevgili murat yüksek kendisi forumdan sorumludur bu yazıyı esrar cengiz bir şekilde ortadan kaldırmaz bu yazının aynısını mail grupa da yazıcam ama eminimki ayferin sansüründen aşamıyacaktır...

Sevgili fuat, silinen mesajlar "esrarengiz" biçimde silinmiyor. Esrarengiz olacak bir durum yok her şey forum kurallarında açık. Dolayısıyla biribirini aşağılayan hakaret eden, kanunsuz veya topluma zarar veren mesajlar atıldığında silineceği de açık.

Dolayısıyla, hakaret etmiyorsan, amacın karşındakini aşağılamak, kavga etmek vs değilse mesajın silinmez. Mesela bu konuyu silmedik. Ayrıca, silme yetkisi sadece bende yok.!

Saygılar, sevgiler

Türk YıldızıSayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/07/2004 :  18:55:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
herseyden once Birgi nin soyledigi paranoya olayina degineyim. hic duydunuzmu bilmem ama istihbarat diye bisey var bu ulkede ve bu paranoyalarin kaynagi odur. ama bunlar paranoya degil bizzat istihbarat raporlarinin gozumuze soktugu gerceklerdir.
Ayrica Ataturk e muhalefet eden kişilerle ilgili sunu soyleyeyim tek partili donemden cok partili doneme gecmeyi Ataturk iki kez denemis ve muhalefet partilerini bizzat kendisi kurdurmustur.okuyun goreceksiniz!!!!
su kurulan hava yollarina binen yolcularda BENIM GOZUMDE haindirler cunku daha adinda bizzat ben bu ulkeyi yıkmak için seriatci(BENCE) ve dini alet eden(BENCE) serefsizlere(BENCE) para kazandiriyorum(BENCE) diyen bir sirkete para kazandrmaktadirlar. ve butur orgutlere para kazandırılan paralar sucsuz insanlarimiza bomba ve mayın ile, ulke kaynaklarina bomba ile, askerlerimize kursun ile, genclerimize türlü kotuluklerle geri donmektedir.
butun bunlara karsi cikan bu ulkede sadece asker vardir ve bugun askerin siyasette bazen sesini cikariyor olmassi hepimizin geleceginin garantisidir.
bugun askere ve Ataturk e her turlu dil uzatan (BENCE) iki tip insan vardir. ya vatan hainleridirler yada zihinleri okuma yazma duzeyinden anlama ve arastırma vatanseverlikten uzak kişilerdir.
burda yazdigim seyler serttir ama ulkenin karsi karsiya bulundugu gercekleri anlayip turban gibi aslinda tartismaya dahi gerek olmayan konulari gundeme gelmesine ragmen konulari en kucuk bir taviz vermeden ve en sert sekilde kesip atmak lazim ki benzeri konulari gundeme getirmeye kalkisanlar on kez daha dusunsunler ve bu ulkede bu ATATURKCULUK varken olmaz desinler.
SEVGILER SAYGILAR

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/07/2004 :  21:49:54  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

...bugun askerin siyasette bazen sesini cikariyor olmassi hepimizin geleceginin garantisidir.
...

Bu sözünüze "katılmıyorum". Türk Ordusunun varlığı tabiki hepimizin geleceğinin garantisidir ama "siyasette bazen" ve aslında sıklıkla sesini çıkarması hiç iyi değil. Çünkü böyle olunca ne siyaset kurumu gelişebiliyor ne de halkın siyasete ve demokrasiye olan inancı.

Ne olursa olsun siyasete müdahele edilmemeli (BENCE)! Eğer bir yanlış yapılıyorsa siyaset ve hukuk kendi dinamikleri içinde gerekli cevabı verir. Halk desteğini çeker! Yargıçlar gerekli kararları verirler. Halkı veya yargıyı veya diğer dinamikleri işte "halk cahil biz onun adında daha iyisini biliriz" işte "yargı bağımsız mı ki..." gibi ifadelerle küçümseyerek aslında bu işlere hiç bulaşmaması en başta kendi saygınlığını ve gücünü koruması için hiç bulaşmaması gereken Türk Ordusu ve mensuplarını birazda zorlayarak, onların bir takım hassas duygularını kamçılayarak bulaştıranlar, bu yöntemle edindikleri güç-güven ve nemayı aslında uzun vadede tüm vatana ödetmektedirler.

İşte bakın hala askeri anayasayla idare ediliyoruz. Ben svil bir hukuk düzeni istiyorum.

Saygılarımla;

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/07/2004 :  16:45:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayin Turk Yildizi,

Turk Silahli Kuvvetleri, bu millete sivil anayasa da verdi 27 Mayis Ihtilalinden sonra.

Pekiyi millet nasil tesekkur etti?

Binlerce insani sokaklarda katlederek.

Bize sivil hayat hic yaramiyor. Ordunun aktif personeli elbette siyasete girmemeli, bunu siyasetimizin kalitesi icin soylemiyorum, cunku dolmus soforu kilikli cahil insanlarin bakan oldugu kalitesiz siyasetimize ordu personelimizi yakistirmiyorum. Ciddi anlamda bu insanlarla beraber olmalarinin personelimizin hayrina olmayacagini dusunuyorum.

Saygilar,
Mehmet Kale

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/07/2004 :  21:29:06  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Sayin Turk Yildizi,

Turk Silahli Kuvvetleri, bu millete sivil anayasa da verdi 27 Mayis Ihtilalinden sonra.

Pekiyi millet nasil tesekkur etti?

Binlerce insani sokaklarda katlederek.

Bize sivil hayat hic yaramiyor. Ordunun aktif personeli elbette siyasete girmemeli, bunu siyasetimizin kalitesi icin soylemiyorum, cunku dolmus soforu kilikli cahil insanlarin bakan oldugu kalitesiz siyasetimize ordu personelimizi yakistirmiyorum. Ciddi anlamda bu insanlarla beraber olmalarinin personelimizin hayrina olmayacagini dusunuyorum.

Saygilar,
Mehmet Kale

Biz ordu millet olabiliriz ama bizi ordunun yönetmesini istiyorsanız o zaman bunun ne anlama geleceğini siz de gayet iyi biliyorsunuz. Bu siyasi yönetimde de orduya güvenmek hastalığı sadece biz de değil kendine siyasetcisine potansiyeline güvenemeyen pek çok ulusta da görülmüştür, görülmektedir. Halbu ki bunun kabul edilebilir bir unsur olmadığı bizzat Türk Ordusunun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de görmüş ve hızla siyasi bir iktidarın tüm unsurlarıyla iktidara gelmesini sağlamış hatta askerlerden siyasete bulaşmak istiyenlere de ya askerlik ya siyaset diyebilmiştir!

Türk Ordusu ve milletin de büyük ksımı biliyor ki bu tip Ordu-Siyaset yaklaşımları bizi bugünün dünyasına değil yüzyıl öncesinin dünyasına götürmektedir. Böylece ne teknoloji ne de ekonomi gelişebilmekte ve bazıları Mars'ta hayat izleri bulurken bazıları da "Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem" diyebilmektedir. Çünkü bunların gelişmesi için gerekli ortam ancak insanların özgürce kendilerini ifade edebildikleri bir siyasi ortamda mümkün olabilmektedir.

Siyasetcileri sizler bizler seçiyoruz. Onlara dolmuş şoförü benzetmesi yaparak aslında milleti yani kendinizi küçümsüyor- işte bizi ancak askeri disiplin yönetir, biz ancak bundan anlarız demeye getiriyorsunuz. Belki kısa vadede Orduya yakın olanlar ve Türk Ordusu da bundan nemalanabilir. Ancak, artık Tü
rk Ordusunun kendisi de biliyor ki uzun vadede bozduğu dengelerin millete verdiği teknolojik, kültürel ve ekonomik yıpratma daha büyük felaketlere, Dünyanın sömürgeci devlerinin ekonomik ve kültürel oyuncağı haline gelme ve bir nevi bağımsızlığımızı kaybetme, açlık sınırında insanlar olarak geri dönmekte.

Bizim siyasetimiz daha yeni bluğ çağına giriyor. Ve şimdi siz onu tekrar öldürüp yeni bir bebek mi doğurtmayı ima ediyorsunuz. Ben "HAYIR" diyorum. Artık siyasetimle ekonomimle teknolojimle kültürümle büyümek dünya devi olmak istiyorum. Ve sizi temin ederim bunu artık Türk Ordusunun tepesi de görüyor. Her ne kadar bazı gökten zembille düşme iktidar heveslileri Orduyu bu tip yaklaşımlara itmeye çalışsa da!

Saygılarımla;

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 :  02:30:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Efendim, Mustafa Kemal Ataturk, Turk Siayasal yapisini bastan asagi duzenledi, lutfen birinci ve ikinci meclislere bakalim. Mevcut, satilmis ittihat ve terakkici ve de hurriyet ve itilafcilari disladi. yineliyorum, orduma bu cirkin yapida yer yoktur, benim ordum 2213 yillik kurumdur, cirkeflikle, satilmislikla isi olmaz, serseri ile muhatap olamaz.

Evet ordu siyaset yaklasimlari belki bizi bir yuzyil geriye goturuyor ama bizi seriat takiminin atmak istedigi 7. yuzyil degil bu yuzyil.

Evet, dunyanin bir kesimi Mars' ta incelemelerde bulunurken, ben bu ulke ucak yapmadan olmek istemiyorum cunku ulkemi bir buyuk guc olarak gormek istiyorum.

Insanlarin ne kadar ozgur olduklarini ancak ordumuzun icinde bulounarak anlarsiniz. Her yerde yalakalik, saksakcilik olurken, bir partide muhalifler dislanirken bizim ordumuz Inebahti gibi yenilgilerden tutun, Dumlupinar gibi zaferlerden once daima tartismasini yapmistir, tum kurmay uyeler fikirlerini ozgurce beyan etmislerdir. Bugun gazetecileri sarhos diye itekleyen basbakana bakin, kurultaydan halki dislayan muhalefet liderine bakin. Iste Turkun sivil hayati budur. Hangi sivil sirket ASELSAN kadar teknoloji uretebilmis?

Siyasetcileri sizler bizler seçiyoruz. Onlara dolmuş şoförü benzetmesi yaparak aslında milleti yani kendinizi küçümsüyor- işte bizi ancak askeri disiplin yönetir, biz ancak bundan anlarız demeye getiriyorsunuz.

Evet efendim, 1/4 u resmi sekilde ruh hastasi oldugu belirli, cahil, cuheyla, kesimin secimlere katildigi bir ulkeyiz biz.

20 yil boyunca 100 milyar dolarimizi sadece bankalarda hortumlayanlari secen bir ulkeyiz biz.

Belki kısa vadede Orduya yakın olanlar ve Türk Ordusu da bundan nemalanabilir.

Sozlerinize dikkat edin efendim, ordumuz nemalanacak kelimeleri yakismiyor. Suphe duymuyorum ki burada yanlislikla yazdiniz bu cumleyi. Bizim ordumuz sadece dusmanini yenerek, devletimizin bekasini koruyarak sevinir, yanlis yapar, dogru yapar, o ayri...

Ama yine de belirtiyorum, keske ulkem bir Almanya olsaydi, ama olamaz. Halkini egitmeden, bu duzeni tutturamaz bir devlet, ve belirli propogandalarin oyuncagi olur.

Islamci hukumet geldi denir, Allahsiz, kitapsiz denilen Ecevit bile daha direnisli cikar bir Irak krizinde. En basta teslimiyet politikasini zaten bu ulkenin siyasetcisi gutmustur 50 yildir.

Miletin bekkasi mi, devletin bekaasi mi?

Sakarya savasini kaybetseydik, millet varlmaya devam edecekti ama esir olarak.

Kazandik, devletimiz varoldu.

Devlet milet icin degildir, millet devlet icindir. Bunu anlayamayanlara ogretmek gerekir bence...

Sayin Yuksek, inanin, bir Ataturk genci, diktatorlugu, anti-demokratligi asla savunmaz, ama gecici olarak da , bu halk egitilene kadar da, bir olaganustu cabayi da (guzel, bariscil bir cercevede) desteklerim. Bu sahsi gorusumdur, kimseyi kirmak istemem. Ote yandan, orduma deger veririm, cunku kirlenmemmis tek kurumu olarak gorurum ulkemin. Cunku kirlenemez, 2213 yilin getirdigi tecrube bu...

Saygilarimla,
Mehmet Kale

Edited by - mehmetcemilkale on 12/07/2004 02:30:49

Edited by - mehmetcemilkale on 12/07/2004 02:35:48

Edited by - mehmetcemilkale on 12/07/2004 02:44:34Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 :  10:07:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bence ordunun paranoyası var her daim sivil idarenin ülkeye ihanet edeceğini ve kendisininde bunun garantisi olduğunu düşünüyor varlığını her daim hissettirmek için de siyaset yapıyor siyasi açıklamalar yapıyor bu ülkede 3 tane ihtilal oldu sivil idareciler hapse gönderildi sözüm ona ordu herşeyi düzelttikten sonra idareyi tekrar sivillere bıraktı evet ordumuz şanlı bir geçmişe sahip dünyanın en korkusuz ve deneyimli ordusudur onunla gurur duymamak elde değildir zaten ordusuyla gurur duymayanın vatanperverliğinden süphe duymak lazım gelir sorun şu neden ordu kendını sıvıl ıdarenın ustunde durarak siyasete karısmaktadır bu doğrumudur tabıkı degıl bu gune kadar ee adamların bır bıldıgı var mantıgı guduldu 28 şubatta ordu yıne devreye gırdı ve garantörluğunu kullandı nıye yaptı bunu vatana ıhanet eden kımse yoktu bır seyler oldukı boyle yaptılar hayır bence hıc bırsey olmadı sadece kendılerının bız burdayız dedırttıler
ordunun sıvıl ıdarenın emrınde oldugu zaman turk sıyasetının daha ılerlıyecegı kanısındayım sıvıl ıdarenın etkılı yetkılı olaması ordunun sılınecegı anlamına gelmez tabıkı ama pek cok seyde gerı adım atması ve olayların olgunlasmasını beklemesı gerekmekte ordunun su an kı mantıgı bır olgu olgunlasmadan onunu kesmek buda cok acelecı ve gereksız bır sey

fulasSayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 :  10:10:18  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yaw bızım konumuz neydı neye dondu bırakın orduyuda su ahıret hava yollarını konusalım murat yuksek te konuya dahıl olmak uzere sormak lazım spottan everılen ahıret hava yolları haberı kaldırılacakmı kaldırılmayacakmı muratcım ?????

fulasSayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000