ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 PLANÖRCÜLÜK SPORU
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Hermes
üye

Turkey
32
Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/02/2004 :  15:39:30  Profili Göster  Hermes 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Türkiye' de Planörcülük sporu ve bu sporla ilgilenenleri bir araya getirip soruları yanıtlamak ve tartışmaları havacılık disiplinine yakışır bir şekilde yapmak için bu forum konusunu açtım. Planörcülük Sporu ile ilgili sorularınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,
Hermes

Hoover
üye

Turkey
17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/02/2004 :  22:35:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar
Herşeyden önce Hermes arkadaşımıza bu konuyu açtığı için teşekkür etmek istiyorum,şu bir gerçekki her ne ile uçarsanız uçun;uçmak gerçekten çok özel ve kutsal bir şeydir,planörcülük konusu ise bence başlı başına bir efsane bana göre.
Aslında hani derler ya kuşlar gibi uçmak,planörcülük herhalde bu olmalı diye düşünüyorum.Planör pilotları çok özel insanlar çünkü motorsuz bir hava aracı ile yüzlerce kilometre gidebilmek herkesin harcı değil diye düşünüyorum.
Bu güne kadar hep ağır tonajlı uçaklarla uçma şansını elde edebildim ne yazıkki,ama şöyle düşündüğümde şu planörün bir tadına bakmak lazım diye düşünüyorum.
Plaörcü arkadaşlarım,Sizler gerçekten özel insanlarsınız lütfen bu spora sahip çıkın ve bizlerde yardımcı olalım sizlere.
Ayrıca geçenlerde vefat eden sevgili kardeşime tanrıdan rahmet diliyorum...

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2004 :  09:11:25  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Hoover ve forumu ziyaret edecek olan diğer arkadaşlara şimdiden ilgi gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. THK ekolünde yetişmiş bir Planör Pilotu olarak Planörcülük konusunda nacizane bilgilerim ile istediğiniz bilgileri ya da sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.

Türkiye Planörcüler Derneği adı altında bir yahoogroup kurulmuştur. Bu platformda güzel ülkemizdeki bütün Planörcüleri ( uçuş seviyeleri ne olursa olsun ) ve Planör Sporu ile ilgilenen herkesi bir çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Gayemiz bu sporda ülke olarak ilerleyip muasır medeniyetlerinde ilerisinde ülkemizi temsil edecek bireyler yetiştirmek ve yetişmesine yardımcı olmaktır.

Bu sporla ilgilenen herkesi platformumuza bekliyoruz.

T_P_D@yahoogroups.com

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/02/2004 :  16:38:02  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hoover,A brövesi takmış bir planörcü olarak bizi öven sözlerin için tüm planörcüler adına teşekkür ederim.

İnönü Eğitim Merkezi'ndeki sayın hocam Zeynel KARAAĞAÇ'ın bizlere dediği gibi;"Uçmak aşk gibidir;anlatılmaz,yaşanır" hele planörle uçmanın zevki.Vinçin çekişiyle başlar herşey,sonrası termiğe kalmış.:)

Hoover'ında verdiği adreste planörcüler toplanmaya başladı,daha fazlsını oradan bulabilirsin.

(Hoover'a not;kahrolsun tekamül 2003,yasaşın başlangıç 03/1!)

Birgi
"IN PUCHACZ,WE TRUST"
TC-PEASayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/02/2004 :  16:02:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese selamlar!!!
Geçen sene katıldığım paraşüt bşl. kursunda planörlerin nasıl bu kadar güzel ve zarif uçtuklarını gördüm.ve bu sene de planör bşl. kursuna katılmayı düşünüyordum ki başvuru için araştırdğımda karşıma maket uçak sertifikası alınmış olunması gerekliliğini öğrendim ve yıkıldım. çünkü ben maket uçağı kursuna katılmadım . gene de internetten formu doldurup göndereceğim. ama maalesef planörcü olma ilk adımımda şansım %10. acaba ,internetten formu doldurduktan sonra ne yapmalıyım? bana yardımcı olabilecek bir planör hocam var mı? gerçekten planör bşl. kursuna katılıp planör ile uçmanın keyfine varmak istiyorum bütün planörcülere en derin sevgi ve saygılarımla...!

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/02/2004 :  16:10:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar! Değerli HAVACILAR!
Acaba daha önceki yıllarda THK yurt dışı öğrenci mübadelesine katılan var mı? Yada öğrenci mübadelesi ile ilgili bilgisi olan var mı? Ben yurt dışı öğrenci mübadelesine form gönderdim ve beni Ankara'ya sınava çağırdılar. acaba bu sınavın içeriği hakkında bilgisi olan var mı?
En derin sevgi ve saygılarımla...!

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/02/2004 :  16:25:39  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Planör başlangıç kursuna mektupla başvurman daha iyi olur.(hatta iadeli tahütlü) en azından dilekçenin kurum yetkililerinin eline geçip geçmediğini anlarsın.Ankara'da oturuyorsan veya gidebilme imkanın varsa,gidip yetkililerle bizzat konuş,unutmadan başvuru dilekçende paraşüt başlangıç yaptığını mutlaka belirt.

mübadele sınavında ise yazılı inglizce sınavı ve ingilizce mülakata girersin.sınav ve mülakat sonuçlarına göre puanlama yapılır.puanına göre yabancı bir ülkeye gidersin ya da türkiye'ye gelecek yabancı mübadelecilere rehberlik edersin ayrıca mübadaleye girmeye hak kazanırsan 3 sorti planör uçuşun var :)

Birgi
"IN PUCHACZ,WE TRUST"
TC-PEASayfa Başına Git

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/02/2004 :  15:46:16  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,
Birgicim umarım bu sene tekamüle seçilirsin de neler çektiğimizi anlarsın. Sende burada olduğuna göre soruları olan arkadaşlara planör sporunu anlatıp yeni bireyler kazanabiliriz.

Hermes

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/02/2004 :  15:53:36  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
birgi hocam çok teşekkür ederim.
Ayrıca ben malesef Ankara da oturmuyorum ben de İzmirden (Hatay-Noktadan)

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/02/2004 :  15:58:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Önemli değil kartal14,şu ülkede sportif havacılıkla ilgilenen maalesef çok az insan var,hele planörcülük gibi bir konuda isteyen arkadaşlara ben olsun,hermes olsun dilediklerini uzun uzun anlatırız.

Birgi
THK Pln.Baş. 03/1
İnönü-EskişehirSayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/02/2004 :  12:59:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

****TEŞEKKÜRLER BİRGİ VE HERMES HOCAM****

Sayfa Başına Git

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/02/2004 :  10:59:14  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Bu konuyu Planörcülük Sporu ile ilgili sorularınızı yanıtlamak ve düşüncelerinizi paylaşmak için açmıştım. Daha sonrada Türkiye Planörcüler Derneği adı altında bir grup kurulduğunu haberini verdim. Adresi baştan 3. yazıda mevcuttur.

Şu anda bu platformdaki arkadaşlarımız websitesi yapıyorlar. Artık Planörcülük Konusunundaki gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki tüm gelişmeleri ve haberleri takip edebileceğiniz bir web sitesi yapılıyor.

Websitemiz bittiği zaman sizlere haber vereceğim.

Sorularınız ve Düşünceleriniz için Birgi ve ben sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Sorularınızı ve düşüncelerinizi bekliyoruz.

Çok Sevdiğim Bir Hocamın Dediği Gibi,

Maviniz Daima Yukarıda Olsun,
HERMES

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/02/2004 :  21:42:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Birgi ve Hermes Hocam
Ben bu yıl THK'ya yurtdışı öğrenci mübadelesi ve planör başlangıç kurslarına dilekçe gönderdim ve Ankara'dan bana mübadele için ing.sınavına çağrı mektubu geldi. Yani nasip ise önümüzdeki hafta İzmir'den Ankara'ya gidip sınava gireceğim. Ayrıca sınav THK'nın merkez binasının olduğu yerde olcağından ötürü ben planör başlangıç kursu içinde dilekçemin tam ulaşıp ulaşmadığını soracağım ve eğer tanıdığınız ve samimi olduğunuz THK lı planör ile ilgili yetkili bir kişi biliyor iseniz sizin selamınızı iletmek isterim.(belki zaten %10 luk olan girme şansım sizin sayenizde artar) (neden %10 çünkü ben maket uçak kursuna katılamadım) bu konuda bana yardımcı olur iseniz çok sevinirim...

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/02/2004 :  21:52:16  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kartal ayıp oluyor ama. Torpil imaları falan. Ben 4 yıldan beri beklerken, sen torpille girersen ayıp olur.

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/02/2004 :  11:57:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Özür dilerim Devil Hocam ben bunu bilmiyordum

Sayfa Başına Git

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/03/2004 :  10:26:23  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Arkadaşlar öncelikle bilmeniz gereken bir şey var! Mübadelede yedek olarak seçilseniz bile o seneki kurslardan birine katılamıyorsunuz. Mübadele öğrenci sınavına girerken ise daha önce katıldığınız kurslar size artı puan getirecektir. Yani kurslara katılmış adayların kazanma oranı çok yüksek. Bildiğim kadarıyla mübadele içinde model uçak kursu şartı vardı ama bu son bilgi yanlış olabilir.

Hangisine katılacağını kesinleştirirseniz size daha rahat yardımcı olabiliriz.

Sevgiler,
HERMES

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/03/2004 :  14:16:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SELAM HERMES HOCAM
Aslında ben öncelikle mübadele istiyorum ama sanırım şansım çok az çünkü ing. sınavından elenirim sanırım.. ama olsun gene de sınava gidip gireceğim. eğer mübadeleden elenirsem belki planör bşl. olur diye düşünmüştüm... ama bu yıl planör için maket uçağı şartı koyunca gene benim şansım azaldı. offf yaaa
(sanırım bu yıl havacılık ile ilgili kurs alamayacağım)
kendinize iyi bakın

Sayfa Başına Git

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/03/2004 :  11:43:20  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Hemen pes etmemelisin Kartal14. Neden mübadele istediğini bilmiyorum ama sınavda sadece ingilizce yok. Almanca ve Fransızca dillerinden de girebilirsin. Öncelikle kendine güvenini yitirme ve hemen pes etme. Bunlar bir havacıda bulunması gerekn en önemli özelliklerden ikisidir. Planör başlangıç için halen % 10' da olsa şansın var.

Yazın başında ya da şimdi model uçak kursuna katılıp ikinci dönem başlangıçlardan olabilirsin. Pes etme ve çalışmaya devam et.

Bildiğim kadarıyla THK' nin yeni yönetmeliğine göre yeterli sayıyı toplayan herkes bölgesel kurs talebinde bulunabiliyor ve açtırabiliyor. Yeterli sayı = 20!!! İzmirliydin diye hatırlıyorum. İzmirde bir model uçak kursu açtırabilirsiniz. Belki Planör bile olabilir kurumla temasa geçmelisin.

Sevgiler,
HERMES

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/03/2004 :  17:22:06  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
****Teşekkürler Hermes Hocam****

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/03/2004 :  16:21:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Planör devrem bir arkadaş www.download.com sitesinden bir planör simülasyonu bulmuş "Sailors Of The Skies" (SOTS),ben henüz indirip kurmadım,planörle uçmayı merak eden arkadaşların ilgisini çekebilir.

(Puchacz yokmuş [THK başlangıç/tekamül planörü] ama Discuss,Ventus gibi krallar mevcutmuş,hadi bakalım herkese iyi termikler)

Birgi
THK Pln.Baş. 03/1

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/03/2004 :  16:46:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
http://www.tvwebradio.com/glidersim/

Birgi
THK Pln.Baş. 03/1

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000