Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/10/2002 : 11:22:38
Arkadaşlar..küçük uçakların eğitiminde kullanılacak bir pisti kendi tırnaklarımızla düzelterek yapamaz mıyız..Bu konuda görüşlerini bekliyorum..Touch-and go yapacak parasız hiç bir pist yok..sadece çalışmalarda kullanılsın yeter bence.. Herkese selam.. |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/10/2002 : 20:38:06
Cengiz Abi;herşeyden önce "touch and go" kavramı ne biraz açıklayabilir misin?Pist yapımına gelince;geçen yıl yeni bir nüfus cüzdanı almak için yaptıklarım aklıma geldikçe,bu işin biraz sabır işi olduğunu düşünüyorum,ne demek istediğimi anlamışsındır. BRAVE THINGS HAVE WINGS ! Birgi
|
DEVIL
üye
Turkey
108
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/10/2002 : 10:40:45
Birgi;Öncelikle touch and go; pilotajı(iniş ve kalkışları) geliştirmek içindir, pisten kalkılır, pist bitiminden sonra uçak sağa yada sola yatırılarak (genelde sola yatırılır)geniş mesafe 180 derece dönülür(pilota bağlı;isterse dar döner) sonra piste paralel gidilerek iniş için hazırlanılır, pisti belli bir mesafe geçtikten sonra tekrar 180 derecelik dönüş gerçekleştirilir ve piste yaklaşmaya başlanır, piste teker konur ve sonra tekrar kalkışa geçilir, ve ilk başta anlattıklarım tekrar gerçekleştirilir, En basit şekilde budur "Touch and go", Ayrıca Küçük uçaklar için pist yapımına gelince; zaten uçmak için milyonları yada milyarları harcıyorsunuz, bu milyonların içinde ufak bir miktar pist parası(Tam olarak bilmiyorum) Pistten önce çözülmeyi bekleyen bir sürü sorunlar var. Yalnız parası olanlar uçabilir gibi... Onları halledebilsek pist olayını çözmek çok kolay. Ve bunlarıda biz çözemeyiz, anca tartışırız.Edited by - DEVIL on 05/10/2002 10:42:43 |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/10/2002 : 12:32:29
yok arkadaşlar, isterseniz biraz daha açayım konuyu..Ben böyle bir pisti yaptığımızda oraya inen kalkan uçakları hayal ediyorum..Bırakın benzin olmasın orda..bırakın hiç bir alt yapıda olmasın..sadece inilecek ve kalkılacak bir yer olsun..(örneğin gidenler bilir Gökçeada daki piste sadece inersiniz, adada dolaşıp tekrar uçağınıza atlayıp geri dönersiniz ..benzin yok..hatta inmek için pistin üstünde bir tur atarsınız..neme lazım..pistte taş vs. vardır..son halini bilmiyorum..yanda bir pist daha yapılıyordu 2 sene evvel..)gibi.. Ben gelen uçakları hayal ediyorum dedim..bi de küçük bir baraka yaptık mı..havacılık muhabbeti de orda..Sonra herşey kendiliğinden gelişir..o eksikti bu yoktu..şunu yapalım falan..orda büyük bir baraka yapıp uçağınızı da belki orda yaparsınız..şu bir gerçek ki kimseden bir şey beklemeyelim..yapacaksak biz yapacağız..çeneden öteye geçmek isterseniz buyrun..HERŞEY HAYALLE BAŞLAR.. |
flyingfortress
üye
Turkey
81
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/10/2002 : 21:14:38
Bence ucak yapmak pist yapmakla baslar. bos bir yerde ulasim imkanlari kolay olan bir yerde ve de sehir mekzexzine cok cok uzak olmayan bir yerde yapilabilir.ultimate simulator projects designer |
ayfercim
Moderator
Turkey
46
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/10/2002 : 22:26:38
Heeyyy selaammm birileri "touch and go" mu dedi Cengiz seni gönülden destekliyorum.. Yusuf beyin hepbirlikte uçakyapalım projesine başlayamadık ama Remzi beyin fikrine katılıyorum önce pist tayyaremizi de orda yaparız.. :) yahuu şöyle uzunca bir arsam olsa hiç düşünmem toprak pistle başlayalım , düşmanlar çatlasın derdim.. şöyle derme çatma birde çatısı olan bir yerimiz olurdu " tayyareci klubü " :) ay kulağa bile hoş geliyor..hafta sonları uçuş arası mangal parti yapardık yahuu :)) maketler yapardık hemde orjinal elemeği göz nuru ,bilen arkadaşlarımız bilmeyenlere uçuş dersleri verirdi bellimi olur belki kendimize iyibirde sponsor bulurduk ne yani çok uzak bişey mi bu sanki büyük şirket yada iş sahiplerine herşey gökten zembille inmedi onlarda çok çalışıp fırsatlarını iyi değerlendirdiler..biz milletçe malesef hep birileri yapsın biz ardından rahat edelim deriz..buna çok güzel bir örnek vermek isterim zamanında sadece tırların uğrak yeri olan barakadan bozma bir lokantada yapılan pilicin tadına doyum olmazmış ve birgün oradan yol geçecek diye adamcağızın yerini istimlak etmişler..fakat o vazgeçmemiş sayılı zengin insanların kapılarını aşındırmış elinde harika bir tarif olduğunu bununla bütün dünyanın ağzının tadının değişeceğini anlatıp durmuş..birçok iş adamı çılgın muamelesi yapmış ama birgün işte ondan çılgın bir zengin diyeyim destek olmuş ve işte şimdi dünyanın bir çok yerinde şubesi var üzerindede kendi resmi :)) eveeett" kentucky fried chiken " dan bahsediyorum..işte inanamayanlara kıssadan hisse diye yazdım hiçbirşeyi hafife alamamk lazım diye düşünüyorum :) vee Cengiz haklısın insanın hayalleri büyük olmalı .. kim nederse desin bu hayalleri düşünmeye devam.. insan hayatına düşünceleri yön vermez mi ki ?? biz düşünelim yönümüzü buluruz..hem hangi yöne bakarsak o yöne gidermişiz büyüklerimiz böyle demiş..bir bildikleri var elbet :)) bu dediklerimiz bugün olmaz da yarın olur.. acelemiz yok yeterki olsun, ogünleri de görelim.. ben varım :)) herkese sevgiler.. Ayfercim.. |
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/10/2002 : 10:04:40
harikasın kumandan bende varım eee hayal kurmakta üstüme yoktur :) ama hep hayallede olmuyo biz büyük bir grubuz eminin kurulan hayallerın buyuk bır bolumunu gerceklestıre bilirizfulas |
flyingtrakhian
üye
Turkey
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/02/2003 : 20:36:59
quote:
Arkadaşlar..küçük uçakların eğitiminde kullanılacak bir pisti kendi tırnaklarımızla düzelterek yapamaz mıyız..Bu konuda görüşlerini bekliyorum..Touch-and go yapacak parasız hiç bir pist yok..sadece çalışmalarda kullanılsın yeter bence.. Herkese selam..
Arkadaşlar;hala bu hattamısınız bilmiyorum ama,ben yeni farkettim.Trakyalı çiftçiyim.PPL'im var.Bundan 7-8 yıl önce pist ve hangar yaptım.birarkadaşla ortak fantom marka 2.el ulturalayt aldık fakat bu aletler hakikaten dert be kardeşim.Onca mesai ve strese karşı randımanlı uçuramadık.ve bıraktık.Güzelim hangarım birdaha kullanılmadı ve dağıldı.Pisti ise tekrar tarlaya dönüştürmek zorunda kaldım.Ama içimde uhte kaldı.Bir daha meraklı arkadaşlara rastlamadım.Fakat kafa dengi,havacılığı seven,az çok bilgili,demokrat ve atatürkçü arkadaşlarla tekrar başlayabilirim.Pist ve hangar yeri mevcut.hatta uçağı olan(PIPER falan)arkadaşa da ortak olabilirim.sevgiyle |
Fethi
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/02/2003 : 04:15:15
Ertan abi Trakyanin nersindensin.zamaninda trakyaya sune ilaclamasina gitmistik.belki senin araziyede ugramisizdir? |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/02/2003 : 14:08:53
Arkadaşım ne diyorsun ya..Ey millet duyun yeri bulduk..Celal Hocam, Ayfercim ve diğer bütün millet..artık laf zamanı değil..bu konuda yararlanabileceğimiz bütün arkadaşları bu sayfaya yazmaya davet ediyorum..en kısa zamanda buluşup neler yapabiliriz konuşalım.. Dostum, adını bilmiyorum ama güzel bi iş yaptın.. haydi artık n'olursunuz işbaşına!!bundan iyi fırsat olmaz.. |
ayfercim
Moderator
Turkey
46
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/02/2003 : 10:03:03
heeyyy bu muhteşem bişey yaaa :)) wallaa harikasınız.işte birliktelik bu :) hemen bir hafta sonu toplanıp konuşalım derim bende.. bu akşam gruba bir mail atayım bu konuyla ilgili.. acaip sevindim bu konuya.. süper bir destek bu sevgili arkadaşım ... bu konu grubada biraz hareket getirecektir mutlaka ..Cengiz arkadaşım haber verdi burdaki yazışmayı ,cengiz sanada çok teşekkür ederim.. işler okadar yoğunki foruma fazla bakamıyordum açıkçası.. Uzar'a da hemen haber vereceğim :) sevgiler Tayyareci dostlarım :) |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/02/2003 : 16:59:21
Umarım orada organize olur,aslanlar gibi uçurursunuz tayyareleri,eh bizde üniversitede İstanbul'a gelip,sebepleniriz arada Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |
celaluzar
Murat Yüksek
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/03/2003 : 03:00:05
Sevgili (Flyingtrakhian) Ertan Bey ve Sevgili Tayyareciler Birkaç gün önce Cengiz'in bu konudaki mailine aynen şöyle yanıt vermiştim. "iki gözüm Cengiz arazi nerede, mekan nerede ? " Keşke tayyare de dileseymişim :) Bu arada Hangar yaparsak TAYYARE BULURUZ :)) Ertan Arkadaşım bana bir mesaj yazarsan sevinirim. 0 532 3321912 Konuşmak istiyorum. Celal UZAR TAYYARECİ ---------------------- Toplantı önerisine de katılıyorum. -------------------------------------------------------------------------- [/quote]Arkadaşlar;hala bu hattamısınız bilmiyorum ama,ben yeni farkettim.Trakyalı çiftçiyim.PPL'im var.Bundan 7-8 yıl önce pist ve hangar yaptım.birarkadaşla ortak fantom marka 2.el ulturalayt aldık fakat bu aletler hakikaten dert be kardeşim.Onca mesai ve strese karşı randımanlı uçuramadık.ve bıraktık.Güzelim hangarım birdaha kullanılmadı ve dağıldı.Pisti ise tekrar tarlaya dönüştürmek zorunda kaldım.Ama içimde uhte kaldı.Bir daha meraklı arkadaşlara rastlamadım.Fakat kafa dengi,havacılığı seven,az çok bilgili,demokrat ve atatürkçü arkadaşlarla tekrar başlayabilirim.Pist ve hangar yeri mevcut.hatta uçağı olan(PIPER falan)arkadaşa da ortak olabilirim.sevgiyle [/quote] |
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2003 : 13:11:31
kumandan hafta sonu toplantı oldumu ? gerçekten bu harıka bir haber gerçi biraz uzak ama değer görev paylaşımında bende uzerime dusen ne varsa yapamaya calışırım gerçi bu güne kadar pek bişey yapamadım ama :( ben yinede hazırım kutlu olsun fulas |
flyingtrakhian
üye
Turkey
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2003 : 14:33:00
quote:
Ertan abi Trakyanin nersindensin.zamaninda trakyaya sune ilaclamasina gitmistik.belki senin araziyede ugramisizdir? fethi kardeş,ben marmara ereğlisine bağlı çeşmeli köyündenim.yani çorlu'nun deniz tarafında arazilerim.sen hangi firmada ilaçlama yaptın?
|
flyingtrakhian
üye
Turkey
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2003 : 14:37:47
quote: adım ertan pedirik m.ereğlisi,çeşmeli köyü.0532 246 79 52 bu bilgisayar denen aletten pek anlamıyorum.ancak bu kadar.. Arkadaşım ne diyorsun ya..Ey millet duyun yeri bulduk..Celal Hocam, Ayfercim ve diğer bütün millet..artık laf zamanı değil..bu konuda yararlanabileceğimiz bütün arkadaşları bu sayfaya yazmaya davet ediyorum..en kısa zamanda buluşup neler yapabiliriz konuşalım.. Dostum, adını bilmiyorum ama güzel bi iş yaptın.. haydi artık n'olursunuz işbaşına!!bundan iyi fırsat olmaz..
|
messerschmitt
üye
Turkey
66
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2003 : 20:42:58
fethi kardeşim antonovcudur.firmada değildi.neyse gelince kendisi anlatabilir ben fazla karışmayayım ayıp olmasın. |
ayfercim
Moderator
Turkey
46
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2003 : 22:46:17
merhabaaa herkese, henüz toplantı falan olmadı.. grubu burdaki yazışmalardan hebrdar etmek için yazdım ve önümüzdeki günlerde toplanalım diye öneri getirdim sadece birazdaha ısınsın hava belki havayıda bahane edip gelmeyen çok olur diye düşünüyorum..yine 3-5 kişi toplanırız..gerçi 3-5 farketmez önemli olan toplanmaktır :) isterseniz şimdiden bir tarih koyalım..nedersiniz arkadaşlar.. |
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2003 : 14:36:00
kumandan benım hafta sonları 2 de kursum var ona gore bır saat belirle olmazsada kursu asabilirm feda olsun gökyüzüne :)fulas |
Fethi
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 08/03/2003 : 03:37:59
Abi kususura bakma sana Ertan dedim.nerden ciktiysa ertan?? fuat abi biz Delibedir koyu ve civarinda calismistik.Biz Gazioglu koyu ve civarini ilaclamistik.Cok caliskan bir koy.bize cok iyi bakmislardi.Ogle arasi hemen yogurt ekmek,salata getirirlerdi. "Ye hocam sen cok zehir yuttun " :) derlerdi. Memlekete dondugum zaman gorusmek isterim sizin gibi tum tayyareci arkadaslarla. saygilar
|
celaluzar
Murat Yüksek
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 10/03/2003 : 01:56:39
Merhaba Arkadaslar Pazartesi Ertan Bey'i arayacagim. Bu arada Marmara Ereglisi - Çesmeli Köyü'nün yerini görmek isterseniz http://www.tayyareci.com/marmara.asp tiklayiniz. Celal UZAR Tayyareci |