ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Yeni TCK
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
haluksevel
Moderator

Turkey
203
Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2005 :  15:06:55  Profili Göster  haluksevel'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Avrupa Birliği'ne entegrasyon ile süregelmekte olan çalışmaların paralelinde TCK (Türk Ceza Kanunu)nunda da büyük değişiklikler yapıldı. Hatta kanun baştan yazıldı. Yeni kanun birçok sınırlamaları kaldırmakla beraber yeni sınırlamalar da getiriyor. Örneğin bir kişi hakkında uluorta ithamda bulunmanın takibi ve cezalandırılması gibi. Bu konu ile ilgili olarak webmasterimiz Celal Uzar'dan bir e-mail aldım. Kendisinin izniyle mektubu aynen yayınlıyorum.

1 nisan da geçerli olacak yeni TCY sanırım bizi yakından ilgilendiriyor. Forum sayfasında en son ziyaretiniz cumlesinin hemen sağına en az bir ay sure ile soyle bir uyarı koyabilir miyiz! konulardan önce görünmeli.

mesela: sevgili tayyareciler
Biliyorsunuz 1 nisan 2005 den itibaren yeni Türk Ceza Yasası yürürlükte olacak. Bu yasa bizi de yakından ilgilendiriyor. bugüne kadar yasal takibe
Alınmamış olsak da bu tarihten itibaren risk artıyor. Halen yayında olan birçok masum konu 1 nisandan itibaren suç teşkil edecek. Geçmişe yönelik uygulanabilir mi bilemiyoruz. Suç teşkil edecek yazılar, özellikle 3ncü şahısları hırsızlıkla,yolsuzlukla, yetkilerini kötüye kullanmakla,adam
kayırmakla itham, her türlü hakaret vs.. Bu durum tayyareci.com’un kapanmasına, yazı sahiplerinin de elektronik takip yolu ile tespit edilmesine kadar varacak, ve bizden yazının sahibinin tespit edilmesinde işbirliği istenirse yardımcı olmak zorundaymışız.

forum çalışma sisteminde hiçbir değişiklik yapmıyoruz. Herşey eskisi gibi devam edecek. Sizler lütfen otokontrolu sağlayınız. Suç teşkil edecek yazı
yazanları uyarınız. Gerekirse bizi de uyarınız. 1 nisandan önce yazılmış yazılardan silinmesini istediğiniz konular var ise bize yazınız.

lütfen http://www.tayyareci.com/copyright.htm sayfasını okuyunuz.

Evet, mesaj bu kadar. Bunu beğensek te, beğenmesek te uymak zorundayız. Bugüne kadar hiçbir art niyet düşünmeden yazdığınız tertemiz ve pırıl pırıl bir idealizimi yansıtan yazılarınızda biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Bugüne kadar dikkat etmişsinizdir, biz moderatörler hiçbir zaman bir yazıyı kaldırmak eğiliminde olmadık. Yeter ki o yazı kişilere çok büyük hakaretler içermesin veya politik tandansları bu platforma taşımasın.

Herşeyi bundan böyle de havacılık sınırları içinde kalarak, kişilere ispatı olmayan suçlamalarda bulunmayarak yazmaya devam edeceğiz. Sitemiz Türkiye'nin en çok izleyeci çeken, en kapsamlı havacılık sitesi. Dünya klasmanında da ilk 30 arasında yanılmıyorsam.Bu siteden birçoğumuz çok şeyler kazandık.Örneğin benim yüzünü hiç görmediğim ama elektronik posta ile yazıştığım Yurtiçinde ve yurtdışında arkadaşlarım oldu. Buna ilaveten hepinizden çok şeyler öğrendim, ben de birşeyler vermeye çalıştım. Bu siteyi daha da yüceltmek bizim gayretlerimizle olacaktır.

En içten svgi ve saygılarımla

Haluk SEVEL

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/03/2005 :  11:24:16  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Haluk Sevel,

bu tam olarak şu anlamlara mı geliyor?
- Tayyareci forumunda yapılacak herhangi bir eleştiride (konu farkı gözetmeksizin), kişi adı doğrudan zikredilemeyecek.
veya
- Tayyareci forumunda herhangi bir konuya herhangi bir kişi tarafından yapılacak eleştirilerde, eleştiride bulunan kişinin, eleştirdiği kişi ve/veya konu hakkında elinde gerektiği hallerde sunmak üzere somut kanıtlar olmasımı gerekecek?
- Her ne olursa olsun, eleştiride bulunan kişi, eleştirdiği konu hakkında herhangi bir kişinin ismini zikretmediği gibi, çağrışımda bulunamayacak, tahmin edilmesini kolaylaştırabilecek tanımlamalarda bulunamayacak, benzetmelerde bulunmayacak.

Hnagi şart olursa olsun en baştaki kurala kişisel olarak saygılıyım. Mesnetsiz iddialar ile kişi ismi zikretmek çok ahlaki değil.
Ne varki bizler sıradan halkatan kişileriz, bir çok tecrübemiz, yazılı veya somut kanıtlara dayanmayan , yaşanmışlıklar ve görsel tecrübelerimize ait. Aynı zamanda kişisel fikrimizi beyan etme, sebep sonuç ilişkilerinde "sorumluluğu yazana ait" bir eleştirel bir forum ortamında bulunmaktayız.

Sadece bir kez yaşama hakkına sahip olduğumuz hayatımızda, geçmişte kişisel hırsları uğruna gelecek nesillerin hayat akışını tamamen değiştiren ve bu nedenle bir çok insanın kaderi ile oynandığı, ve daha kötüsü birbaşkasını veya başkalarının ve hatta toplumların kaderlerinin, o toplumu yönetmeye yetmeyecek ancak hasbelkader bu yetkiyi eline almış kişilerin 45 yıldır iki dudağı arasından çıkan sözlerle hayatını düzenlemeye çalışan bir kişi olarak eleştiri hakkımı her alanda kullanmak kişisel hak ve özgürlüğüm olmalıdır. Üstelik bu demokrasinin bir gereğidir, yani özgür düşünce ve fikirleri ifade etmek.

Avrupa birliği yasaları uyum çalışmaları nezdindeki bu kanun bana göre kisisel ifade özgürlüğünü elden almak anlamına geliyor. Tayyareci, kimlik olarak bir görüş veya ideoloji savunmamakta.Üstelik benzer biçok forum gibi aynı amaca, yani tartışmaya yönelik en iyi hizmeti vermekte.

Bu yazdıklarım sadece Tayyareci için olmamakla beraber, ülkemizin giderek Avrupa birliği çatısı altında bir federal devlet yapısına bürünmekte olduğunu göstermekte. Eleştirel bir toplumdan uzak olmak, halkın , halk adına tasarrufta bulunmakla yükümlü olan kişiler üzerindeki kurmaya çalıştığı, kurmak zorunda olduğu sorumluluk psikolojisinin kaldırılması demektir. Buda beraberinde otokontrol denilen mekanizmanın kalkması, toplumsal tepki ve reflekslerin zayıflaması , basit anlamda demokratik yollarla anayasal diktatörlük demektir.

Eleştiri yok, tepki yok. Bu durumda forumlarada ihtiyaç yok. Muhtemelen bundan sonra şu konuları şu yada bu şekilde doya doya tartışamayacağız;

Türkiyede sivil havacılığın dünü bugünü yarını
THK'nın dünü bugünü yarını
THK'nın havaya savrulan 4.5 milyon doları
Türkiyedeki atıl havaalanları
Türkiyede havacılık ile ilgili her türlü kanuni, yapısal aksaklıklar
Geleceğimizi ipotek altına alan geçmişimizdekiler!
Havacılık geleceğimizi ipotek alan diğer geçmişimizdekiler!
Neden havaalanında uçak seyredemiyoruz?
Havacılık üzerine bütün "neden? li "sorular

çok iç karartıcı değilmi? benim içim daha kara oldu artık.Avrupa birliği daha başımıza neler getirecek???

saygılar

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

pitts
üye

85 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/03/2005 :  15:27:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar
sevgili hakan a sonuna kadar katılıyorum.İsteyen istediği kurumu istediği gibi yönetecek sanal ortam dahil onu eleştirenler ceza çekecek oh ne kadar güzel bir olay o zaman sadece tayyareci forum değil hiçbir forumda özgür fikirler beyan edilemeyecek çünki eleştirdiğiniz konu sahibi veya tüzel kişilik sizden şikayetçi olabilecek bu uyumlaşmamı yoksa sesini çıkartmayan bir toplummu yaratılmak isteniyor pek anlamış değilim.Ayrıca ben yazılarıma aynı üslupda devam etmeyi düşümnüyorum çünki yazdıklarım genelde herkesin bildiği ve hak verdiği doğruluğundan asla şüphe etmediğim konular.
hepinize saygılarımla...

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/03/2005 :  08:22:05  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler, Sevgili Hakan,

Ben bir hukukçu değilim. Yeni TCK'dan sizlerin anladığı kadar anlıyorum. Benim amacım yeni uygulamayı sizlerin bilgilerinize sunmak. Mesnetsiz bir şekilde insanları suçlayıcı yazılar yazmak, kişilere hakaret etmek hiçbirimizin yapmak istemediği hususlardır. Konuya bu açıdan bakmanızı öneririm. Yine de istediği üslupta yazabilir; mesuliyeti de tamamen kendine ait olmak koşuluyla.

En içten sevgi ve saygılaımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

bedri
üye

Turkey
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/03/2005 :  21:23:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bence herkes istediği kişi ya da kuruluşları eleştirebilir bunda bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.Sanırım haluksevel dostumuzun söylemeye çalıştığı bunu biraz daha ölçülü bir şekilde yapmamaız yanılmıyorsam.Zaten bu forumdaki herkesin yani havacılığa gönül vermiş herkesin düzeyli insanlar olduğuna şüphe yok.Sanırım hakan arkadaşımın da düşüncesi böyledir.Ayrıca hakan arkadaşımızın dediklerine de sonuna kadar katıldığımı belirtmek istiyorum.Saygılrımla.

Edited by - bedri on 30/03/2005 21:32:17Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/03/2005 :  10:13:42  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Mutabık.

.........Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/03/2005 :  16:07:29  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan ve Pitts,
ikinize de katilmamak elde degil bu kanunun salakligi karsisinda. Ancak ortada bir de Haluk Sevel'in madur olmasi boyutu var isin. Buyuk bir olasilikla, birileri bu siteyi gammazlayacaklar, sonra da sitenin sahibi olanlarldan cikarilacak aci. Neden? Cunku asil yaziyi yazani bulmak uzun is. Sokakta ekip arabasinin onunde kapkac yiyen bendeniz icin kilini kipirdatmayan polis gelip de "bakalim kim yazmis bu yaziyi, IP adresi neymis, digital footprint'i neymis ?" diye arastirma yapmayacak.

Ote yandan, Turkiye'de zaten herkesi elestirmek suc, ceza, vs. vs. Kisisel haklar acisindan pek de gelismis bir ulke oldugumuzu zaten soyleyemeyiz. O nedenle simdiki kanunlari cikaranlar, zaten bazi seylerin uzerine tuz biber dokmekle mesguller.. O da ayri konu..

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000