ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 büyük saygısızlık.........
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 :  17:21:02  Profili Göster  scorpion22 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sözde baharın gelmesi bahanesiyle yerlebir edilmeye çalışılan değerler.............Nasıl bir saygısızlıktır yıllarca haklarına saygı duyularak tüm güvenlikleri sağlamak uğruna canlar verilip bu topraklarda TC vatandaşı olarak görülen ve asla ayrımcılık yapılmaksızın hukuksal haklara dahi sahip insanlar böyle davranabiliyor ve bayrağımıza saygısızlık edebiliyorlar anlamıyorum.Bizki düşmanlarının bayraklarını dahi ayaklar altına almayan saygı duyan bir ulusun çoçuklarıyız.Biz asla bunları haketmiyoruz.Göz göre göre bizi birbirimize düşürüyorlar.Bunları yapanlar bir düşünsün Türk olmak ne dir?Biz sadece bir toprak parçası üzerinde ortak birşeyler paylaşan insanlarız.Öncelikle TC vatandaşıyız dememiz gerek çünkü okadar karma bir toplumuz ki.Kaçımız orta asya türklüğünü bozmadan bugüne gelmiş ki ırkçılık yapsın.Bu ülke hep deriz ya bir mozaik ve temelinde de böyleydi biz yıllarca Ermenisi,Kürdü,Türkü hep birlikte yaşadık.Askerimiz,polisimiz hepimizi aynı koruyor.Ama azınlıklar hep ezikler.Bu eğer haksa bindiği dalı kesince mutlu olmaksa..... almanya da Türkler de mi ayaklanıp 2. Türkiye mi kurmalı.Bu büyük bir utanç.Düşmansak savaşacaksak savaşında bir etiği var.Bir gruru var.Bayrak yakmak çözüm değil.Ama şu da var kışkırtıyorlar.Sözde ırak merkezli kürdistanın kurulması için amerikan sömürgesi olmalarının aptallığının farkında değiller onlar da kandırıldı yıllarca ve kandırılıyorlar.Biz onlara cenneti verdik ama onlar cehenneme gitmek için diretiyor

.........

cekmecem
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 :  18:19:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kurtlerde aslinda bir bakima turklere benzer. Bir devlet kursalar bu gunun Turkiyesinin yolsuzluk hirsizlik hortumculugunun ahlaksizliginin daha berbatini yasiyacaklar. ve asiret devlet olgusundan uzun sure cikamiyacak bir topluluk kuzey irakta yasayanlar. zaten buda ileride kurulacak devletin verdigim ozelliklerininde bas nedeni. Egitim ogretim suan sifir saniyorum kuzey irakta yani yeterli degil. Kurtler sanirim ileride kurulacak devletin parildiyacagini saniyorlar ama buna hem kurtlerin kendisi izin vermez(yani isteselerde onlarin bir takim ozelliklerinden suanki sosyal devlet yapilari vs..) hemde oraya coreklenen amerika. e orayi saddamdan kurtaran amerika karsiliginda biraz petrol icmeli dimi. biraz derken bir elli yuz yil icerler dimi. burdaki kandirilmis kurt vatandaslarimiza ne diyelim o zaman. bakin guzel devletimizin guzel okullarinin kalitesine hicbir zaman yeni kurulacak kurt devleti ulasamaz bizim hukuk sistemimize hicbir zaman ulasamazlar(cok guzel demiyorum bizim icinde bunlar ama bize bu kotu halimize dahi ulasamazlar) e o zaman sevgili bazi kurt kardeslerimiz birakin su ulkemizin maddi manevi varligina saldirmayi bu ulkenin tadini cikarin okulana gidin ogrenin calisin TL kazanin bu ulkenin guzel yerlerinde tatil yapin mutlu yasayin bu ulkede. e yasamak istemiyoruz derseniz bir daha boyle bir ulkeyi zor bulursunuz?

elecSayfa Başına Git

Sirer
üye

Turkey
47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 :  19:33:18  Profili Göster  Ziyaret Sirer'ın Anasayfasını   Sirer a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Fazla söze ne hacet...

BAYRAK

Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü !
Işık ışık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selamlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter.

Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün.
Kızıllığında ısındık,
Dağlardan çöllere düşürdüğü gün.
Gölgene sığındık.

Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan;
Barışın güvercini, savaşın kartalı...
Yüksek yerlerde açan çiçeğim;
Senin altında doğdum,
Senin dibinde öleceğim.

Tarihim, şerefim, şiirim, herşeyim;
Yeryüzünde yer beğen:
Nereye dikilmek istersen
Söyle seni oraya dikeyim!

Arif Nihat ASYA

4.Air Force
411.Turkish Raiders Squadron Comm.
www.turkishstars.comSayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 :  19:47:54  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu güzel şiiri bizle paylaştığın için teşekürler.

.........Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/03/2005 :  11:12:58  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Benim tek umudum bu yakalanan yasi kucuk cocuklarin uzerinde ileride kisiliklerini zedeleyecek bir sey yapilmamasidir. Belli ki bu insanlar parayla, salak soylemlerle kandiriliyorlar. Bu olaylarin kokunde Turkiye'yi bolmek, ozellikle Guneydogu'dan kaynaklanan issizlik, sefalet ve egitimsizlik kaynaklaniyor. Ayni olaylari dedelerimiz zamaninda Araplar yapmadilar mi Osmanli'ya?
100 senedir Ingilizlerin, Fransizlarin vaadleri ile baskaldiran Araplar, ne gorduler karsiliginda? Ancak goreceksiniz, Kurt devleti de kurulucak zamani geldiginde. Hatta bunun sehvetine katilip bazi insanlari kiskirtmak da mumkun olacak. Onemli olan insanlari Kurt kokenli diye ayirmamak. Ne yazik ki bu Turkiye'de var.
Ermeni oldugu icin hava harp okuluna alinmayan insan biliyorum ben. Ya da dogum yeri Tunceli yazdigi icin ise alinmayan pilot da..

Sayfa Başına Git

huey
üye

38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/03/2005 :  12:40:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
,Ne yani Şimdi bu çocuklar ayaklarının altına alıp yakmaya çalıştıkarı bayrağın Türk Bayrağı olduğunun farkında değillerimiymiş yani!!! Soruyorum size 12-14 yaşında bir insan bu bilince sahip değilmidir yani!!! Güldürmeyin beni ... Ayrım yapılmasın tamam katılıyorum ama hakedende gereken cezayı almalıdır. Heleki ülke menfaatleri Söz konusuysa. Bahadır Bey Sen Amerikada yaşıyosun. Orada Amerikan Bayrağını yaksalar ne olur sen söyle...Daha geçen gün oradaki saldırılardan sonra yakalanan çocuklara kelepçe takmadılarmı???

Üzgünüm ama ne yazık ki kurunun yanında yaş ta yanar.

Saygılarımla
HUEY

Sayfa Başına Git

cekmecem
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/03/2005 :  21:24:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
olurmu oyle sey tabiki biliyorlar ama sonucta cocuk onlar degil babalari cezalandirilmali cunku onlara aileleri tarafindan yaptiriliyor ama ceza hangi birine ceza...?

elecSayfa Başına Git

cilginpilot
üye

USA
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  03:24:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slm arkadaslar! Bende Bahadir gibi Amerikada yasiyorum ancak kendisine katilmiyorum. Oncelikle kim olursa olsun ne olursa olsun bayraga ihanet edenin cezasi verilmeli. Bugun o bayragi yakan serefsizler yarin buyuduklerinde ulkenin baska degerlerine zarar vermeye calisacaktir. Bayrak yakmayi anlayacak kadar buyumuslerse cezasini cekecek kadarda buyumuslerdirki en agir ceza verilmeli. Butur kiskirtmalarla sozde kurt adini duyurmaya calisan boluculer 30 yildir savasarak biryere gelemediyseler bundan sonrada biz milliyetci Turk gencleri olarak buna izin vermeyecegiz. Bu bayraga ve bu vatana kalkan elleri daima kirdik bundan sonrada kiracagiz... Ne Mutlu Turkum diyene... Atanin izindeyiz... Saygilar

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  04:28:19  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Valla ben size bir sey diyeyim mi? Atanin matanin izinde degiliz. Olsaydik ne bankalar hortumlanirdi, ne 40 milyar dolar borc bir kalemde silinirdi. Atanin izinde olsaydik Turkiye'den simdiye kadar 2-3 oscar, 4-5 nobel cikardi.

turkiye'de laf salatasi yapmak konusunda kimsenin ustune yok. Neymis ATAM IZINDEYIZ? Atam bize bankalari hortumlayin, kendi bindiginiz dali kesin, birbirinizin girtlagina mi yapisin dedi? Atam "Turk milleti caliskandir " derken devlet dairelerinde Ramazan'da oruc tutanlarin ogle tatiline cikip , ondan sonra da aksam 4 'te iftar yemegine ciktiklarini nereden bilebilirdi?

Cetin Altan'in dedigi gibi turke turk propagandasi yapiyoruz. Oyle bir hale geldik ki, 250 milyar dolar borc, elimizden giden kibris, camilerdeki hutbelere karisan bir AB de "aman aramiz iyi olsun " diye sicak baktigimiz Incirlikle ugrasiyoruz.

Atamizin izindeyken boyleysek, olmasaydik ne olurduk onu merak ediyorum..

Bayrak olayina gelince.. "Alevileri oluduruyorlar" turunden "Ataturk'un evine bomba attilar " turunden galeyana getirmek olaylaridir bunlar. Baska bir sey degil. 12 yasindaki cocugu hapse atip, ondan sonra da nedenlerini arastirmazsaniz, onun eline kimin o bayragi verdigini bulmazsaniz degil o cocugu baska cocuklari da kaybedersiniz.

Ondan sonra $200 aylikla Guneydogudaki aileler cocuklarini kiralarlar kapkac cetelerine..

Turkiye egitime, nufus planlamasina, "her ile havaalani" gibi salak yatirimlara engel olamamanin ve onem vermesinin faturasini oduyor. Daha da cok odecegiz.. Goreceksiniz..

Sayfa Başına Git

cekmecem
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  07:13:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
BAHADIR ARKADASIM AYNEN KATILIYORUM. ATATURKUN VEFATINDAN ITIBAREN ICIMIZDEN ATATURK UN CEYREGI KADAR BIR ADAM CIKIP BASIMIZA GELEBILSEYDI SUAN BU SOSYAL SORUNLARLA BU BORC YUKUYLE ULKEMIZ PERISAN OLMAZDI. BASTAKILER ATATURKUN IZINDEYIZ DEYIP ATATURK'UN ADINI KIRLETMESELERDI BARI. ATATURKUN IZINDE OLANLAR ULKEYI BU HALE GETIRMEZDI..

elecSayfa Başına Git

BLACKOUT
üye

48 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  10:22:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Son günlerde memleketteki bayrak duyarlılığına dikkat çekmek istiyorum. Televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda, işte ,okulda, otobüste .... heryerde herkes "milliyetçi" kimliklerine bürünmüş durumdalar. Tüm bu tepki 14 yaşındaki bir eşşoğlueşşeğin TÜRK BAYRAĞI'nı ayaklar altına almasıyla mı ortaya çıkmalıydı. Polis memuru çıktı hedödhehö dedi ödüllendirildi. Senelerdir memleketin kötüye gittiğini, bayrağımızın anlamsızlaştırıldığını, topraklarımız üstündeki kötü emelleri korkusuzca söyleyen aydınlar-vatanseverler neden ödüllendirilmedi neden kimse bu kişileri dinleyip meydanlara dökülmedi ? Bu ülke milletiyle, hükümetiyle popülist bir yaklaşım içindedir. Senelerdir amaçsızca verilen tavizler bu ülkeyi bu duruma getirmiştir. 20 mart mersin olaylarında olanlar bunun küçük bir sonucudur, daha kötüleri de olacaktır. Ama tepki geç ve anlamsız olmuştur. Bugün meydanda olan kişiler iş yerlerine evlerine bayrakları çeken kişiler o bayrakları indirecekler ve basiretsiz yaşamlarına devam edeceklerdir. İnatla bayrak asmıyorum asmayacağım da ... bayrak benim kafamın içinde !

Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  10:28:50  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Böyle düşünüyor olman çok güzel.Atatürkçülük Kemalizm nedir? derken onun bize hep söylediği şeyleri bir kenara ittik.Lafta kaldı herşey.Gerçekten ne demek istediğini anlayıp yapabilseydik gerçekten buralarda olmazdık.Utanıyorum ki son zamanlarda üst rütbeli askerlerimiz de adını bu skandallara karıştırmaya başladı,CHP sözde Atatürk'ün izin de gidiyormuş görüyoruz.......Bizler sadece işimize geldiği gibi savunuyoruz olayları.....Çok çıkarcı ve yatarak yaşamanın yolunu arayan bir toplum olduk.Tüm dünya varolma savaşı veriyor geleceklerinden şüphe duyuyor biz elimizdekileri altın tepside biranlık çıkar için sunuyoruz.Biz gençler artık farklı davranmalıyız...Beden Eğt.öğretmeni olarak cuma törende öğrencilere İSTİKLAL MARŞINI okutuyorum.İnanın içim sıkılıyor.Bu kadar saygısız duygusuz ve anlamsız bir marş söylenemez.Düzeltemiyorum çünkü kimsenin umrunda değil.Kimse anlatmamış onlara bunun ne anlama geldiğini.Tarihlerini hiç öğrenememişler zaten.İnanın her cuma kürsüye çıkarken bu rezilliği görmemek için ayaklarım geri geri gidiyor...Duygularımızı kaybedip yozlaşıyoruz...Bunu yapan sadece o çocuk değil.Tepki olarak camına bayrak asan bir ailenin çocuğu.Sadece şekilciyiz.İçi boş değerlere sahibiz ve neyi neden savunduğumuzu bile bazen unutuyor bilmiyoruz.

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 :  10:42:26  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Çocuklarımıza bu günlere nasıl geldiğimizi öğretelim.Çocukken bana istiklal Marşını duyduğum yerde hazırola geçip söylemem,Bayrağa saygı için onu taşırken bile dikkat etmem öğretildi.Ben tüm milli bayramlara elimde bir bayrakla annem babamla giderdim.Bana bunlar öğretildi sıra bizde çoçuklarımıza bunları öğretelim 10 kasımlarda herkes trafikte dahi saygı duruşunda beklerken onlar saçmalık diyerek yürüyüp gidenlerden olmasın.Hala marşımızı okurken tüylerim ürperiyor ama onlar bunun ne demek olduğunu bilmiyorlar......o halde biz öğretelim.Onlara Türklüğü onlara Atatürk'ü anlatalım.Ama Atatür'ün yolunda yürümeyi öğretelim.

cekmecem
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/03/2005 :  00:30:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Blackout arkadasimin uzerinde durdugu bazi konulara deginmek istiyorum. Ben bayrak asanlarin buyuk bir kisminin popilist yaklasim icinde olduklarina inanmiyorum, bayrak asan herkesin icinde vatan sevgisi olduguna inaniyorum, bu bile ilerisi icin umut veren birsey degil mi? Turk Halkinin daha oncelerde gereken tepkileri verememesinin bircok nedeni vardi. Turk halki baya yoruldu bu zamana kadar. Turkiye'nin su anki durumuna gelmesinin en buyuk nedeni basimiza gelen basiretsiz yoneticilerdir Turk Halki degildir. Ben gercekten vatanini seven cok buyuk bir sessiz kalabalik oldugunu dusunuyorum. Ama ne varki turk halki 1938 den beri baya yoruldu. 1950 dp doneminde Turkiye dis borclanmaya acildi, bu zamandan itibaren Turkiye'de kose donme mantigi gelismeye basladi bence. Gerci bu zamanin politikacilarini o kadar suclamiyorum. Cunku Turkiye icin asil borclanma 1980 sonrasi ozal doneminde baslamistir. Bazilari Turkiye'nin bu donemde bir yukselise gectigini dusunuyor ama bu tamamen yanlis. Ozalin tek faydasi ulke piyasasini dis piyasaya acmaktir ama bu bile sagliksiz bir sekilde(hayali ihracat,isletmeleri tesvik adi altinda yapilan bedelsiz odemeler vs..) yapildigindan Turkiye'ye faydasindan cok zarari olmustur. Ozal doneminde gorulen ekonomik buyumenin tek nedeni disaridan alinan borclarin ic piyasaya akitilmasidir. Turkiyede bu donemde birseyler yapilmistir yol baraj vs ama bircok atil yatirimda yapilmistir, bu borclarin buyuk bir kismida bu zamanin hortumcularina gitmistir yani birseyler yapilmistir ama borcla suan torunlarimiza bile miras kalan o borclarla, e o zaman bu birsey yapilmis demekmi oluyor bu suna benziyor galeriden bir araba aliyorsun malvarligin artiyor ama bu arabayi bankadan aldigin borcunla almissin. 1980 donemindeki bir devlet adaminin utanmadan soyleyebildigi benim memurum isini bilir mantigiyla bu ulkenin parasi(yabancilardan alinan borclar) anap a ve cevresindeki anap dostu hortumculara akitilmistir. Yani alinan borclar nerde diye sorarsaniz bunlarin buyuk bir bolumu yuzlerce politikacinin burokratin banka hesaplarinda ve hortumcularin isvicredeki hesaplarinda yatmaktadir.
Simdi soruyorum. Sefalet icindeki Turk Halki nasil hakkini ariyabilirdi 1980 lerdeki enflasyonun yarattigi gecim sikintisiyla insanlarimiz sadece ailelerine bakabilmenin derdine dusmustu. Turk halkinin bu donemde sessiz kalmasinin diger bir nedenide(ki bu hala boyle) demokratik haklarini kullanamamis olmasidir. Vaktiyle ozal pkk icin bir avuc capulcu demisti hatirlayiniz ve ozal mantigiyla bunlar bir avuc capulcu oldugundan o donem baslari ezilmedi ve tebrikler ozal, bu capulculari bu hale getirdin. O donemler kac sehidimiz oldu sehit analarinin bu donemde bile bas kaldirmamasi ulkemiz insaninin vatan sevgisinin bir gostergesidir. simdi basa doneyim demokratik haklardan bahsettik 1980 lerden bu yana bizim halkimiz demokratik haklarindan en onemlisini (gosteriler yuruyusler) kullanamadi ki bu haklar bastaki hukumete kendine gel mesajlarini veren en onemli demokratik haklardir, bence demokrasinin islemesininde en onemli anahtaridir... ne demek istedigimi soyle basitce acikliyayim: kadinlar gununun kutlandigi basit bir yuruyuste bile aponun resimleri kirmizi yesil sari bayraklar acilmaktadir. Turk halki her hakkini aramak istediginde bu tip serefsizler hakkini arayan gurubun icine girip gosteriyi baska bir yone cekmek kendi propandalarini yapmaktadirlar. Saglikcilar toplanir yine bunlar bu grubun icindedir isciler toplanir yine bunlar mutlaka bu gurubun icindedir kendilerini gosterirler ogrenciler gosteri yapar yine bunlarin arasinda ogrenci olmayan serefsizler dolasir. avukatlarin gosterileri olur dikkat edin yine bunlarin adamlari vardir bu grubun icinde. Gosteri yapmak adeta pkk ve solcularla bagdasmistir Turk halkinca ve ulkesinin sevenler bu gosterilerde bulunmaktan kacinmislardir.

Iste Turk Halkinin sessiz kalmasinin nedeni bunlardir gecim sikintisi derdine dusmek ve vatan sevgisi dolayisiyla gosteri ve yuruyuslere katilamamak.
Bu sessizligin sonu hayirdir blackout arkadasim hic uzulme bu ulkede memleketini seven cok buyuk bir kalabalik var emin ol yilma...
Bazi seylerden bende sikayetciyim ama bu Turk Halkindan kaynaklanmiyor, Turk halkinin temelini sarsan baska durumlarda var onu duyarsizlastiranlar ornegin medya vbz (bunu baska bir forumda tartismak lazim) ama vatan ve bayrak sevgisi tum samimiyetiyle kafalarda var emin ol arkadasim gelecege umutla bakmamak icin hicbir engel yok...

elecSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000