solari
üye
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 : 04:41:07
Paraşüt başlangıç sertifikası olanların askerliğini kesin olarak kayseri de hava indirme birliğinde yaptıkları doğrumu..Bilginiz varmı acaba |
huey
üye
38
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 : 09:03:56
MerhabalarÖyle birşey olduğunu sanmıyorum çünkü benim askerlik yaptığım dönemde (283. İstihkam Yedek Subay) arkadaşlarımdan birtanesi hem paraşüt hemde ppl sertifakalrına sahipti. 4 aylık eğitimin sonunda da yanılmıyorsam Ankara kurası çekti. Kısacası sertifikalarının bi etkisi olmadı. Saygılarımla HUEY |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 : 09:24:15
Komando olma durumunda olabilir.acemi birliğinden sonra kurra çekeceğin için nereye gideceğin kesin olmaz sanırım.Açıkçası bu sertifika sana rahat askerlik yaptırmaz......... |
wizzo
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 : 15:22:33
Parasut sertifikasi,yabanci dil bilme,dalgiclik brovesine sahip olma vs.vs. gibi ozellikler bildigim kadariyla askerlikte gonderileceginiz birimde cok etkili oluyor,ozellikle de ihtiyac varsa! Ornek olarak torpili olmayan,filoloji mezunu,dalgic broveli,dagci bir tanidigim brove ve diger arti yonlerini belirtmedi,komando olmamak icin (sebepleri belirmek gereksiz o yuzden ayrintiya inmiyorum). Sonucta acemilikten sonra onu Ankara'ya KKK 'na tercuman burosuna gonderdiler.Kisaca askerlikte ozelliklerin dikkate aliniyor,o yonde gorevlendirilmen buyuk olasilik ama biraz da sans tabii.I'D RATHER BE FLYING! |
huey
üye
38
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2005 : 15:53:19
Dil konusunda wizzo haklı. zaten dil konusun da eğitimi olanları acemi eğitimi esnasında sınava tabi tutoyrlar. Başarılı olanlara meslek kurası adı altında görevlendirme yapılıyor. Ancak havacılık konusunda sertifika sahibi olanlara bu konuda bir yönlendirme yapılmıyor. Bu konuda tek bildiğim Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna bağlı helikopter pilotları (askerlik yapmamışlar ise) Kara Havacılık bünyesinde değelendiriliyor. " Sikorsky pilotu bir atğm. gördüğümde bayağı şaşırmıştım :)" Saygılarımla HUEY |
taylano
üye
8
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/03/2005 : 09:20:42
Merhaba,Ben parasut baslangıc sertifikamı lise3'e gectigim yaz 1989da almıstım. O zaman Inonu'deki hocalar artık kesin Kayseriye gidersiniz demislerdi. Askere Masterdan sonra 1997de gittim. O tarihte kesinlikle senin beyanın yoksa bu bilgi kullanılmıyordu. Ancak kendim parasutcuyum dersen Kayseri olabilirdi. Onun dısında ordu bu bilgileri bulmak icin ozel bir caba harcamıyor. Bırak parasut sertifikasını, master yapanlar kısa donem gitmek icin bunu bile beyan etmiyorlardı o zaman. İyi gunler... |
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 : 13:05:50
ben 1996'da 251.dönem olarak gittim. paraşüt ve planör sertifikalarımı verdim, sonuçta kütahyadan sonra Hava Kuvvetleri karargahında, istihkam bölüğünde yaptım!!!BÜTÜN ASKERLİĞİM BOYUNCA GÖRDÜĞÜM TEK UÇAK ODADAKİ F16 POSTERİYDİ...HRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hakan737Guven
|
huey
üye
38
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 : 14:18:02
Hakan Bey Askerlik yapan çoğu İnş.müh. ve Mimamrın kaderi aynı oluyor. İstihkam .... Saygılarımla HUEY |
solari
üye
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 : 15:45:46
Arkasdaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.Anladığım kadarıyla kesin olarak Kayseride veya Havacılıkla ilgili bir yerde yapacağız diye bi şey yok.Şans ve tesadüfe bakıyor biraz yani.. |
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/03/2005 : 19:29:33
solari aynen öyle sevgili kardeşim, bu işin hiç garantisi yok, tamamen o anki şartlara kalmış. Ama sana samimiyetle şunu söyleyeyim, askerlikten kaçış yko , illaki yapacaksın ama bizim o zamanki bölük komutanı (tanıyanlar bilir yzb.Aydın Şit--soyadı ile dalga geçmeyin!!)demiştiki, "askerliğinizi çekilirde yapan çekilmezde yapan gittiğiniz yerdeki komutanınız olacak, o yüzden nereye düşeceğim diye merak etmeyin komutanım kim olacak diye merak edin" demişti...benimki askerliği çekilmez yapan bir dangalaktı (bunu söylemekten de utanmıyorum aynen öyleydi) benim bölüğümde, bölük komutanı geçici görevle gittiği için yerine bir yzb ile ütgm bakıyordu, 5 tanede astsubay başçavuş vardı. içlerinden birisi herkese kök söktürürdü, bende adamı hiç sevmezdim ama samimiyetle söyleyeyim, meğer bölüğü bu adam ayakta tutuyormuş, ve hakikaten ayrılırken üzülmüştüm, adam son gün karşına alıp neden böyle davranması gerektiğini birbir anlattı bende hak verdim, yıldızlılarla değil ama bütün başçavuşlarla helalleşip ayrıldım. Kıssadan hisse, kimin nasıl bir insan çıkacağını bilmiyorsun askerde.Yzb değdim adama tuvalet bile teslim edilmezdi onu biliyorum ama adam Hava Kuvvetlerini karargahında mühendislik diploması olan bir yüzbaşı idi, şimdi terfi bile etmiştir. Ne dolaplar çevirdiğinide ben bilirim!!!okulda öğrendiğim mesleki bilgilerle, hayatta edindiğim bütün etik ahlaki değerleri çekmeyece koymuştum, benimle beraber tüm devreme ve o dönemki askerlere davranışlarını , attığı kazıkları unutmam.. Buradan ne çıkarıyoruz? benim askerliğimin güzel anıları yok, sadece bu adam müsvettesi yüzünden berbat anıları var. Askerliğimden hatırladığım tek şey, kendi çabalarımla karargahta bırakabildiğim eserler, Hava Kuvvetlerinin Karargahının içinde askerliğimi yapabilmiş olmam. O yüzden sen sen ol nereye gideceğini değil, nasıl bir komutana düşeceğini düşün :) o da senin elinde değil, şans :)
Hakan737Guven
|
silentwarrior
üye
17
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/03/2005 : 23:31:46
Elimdeki ppl ile ben de aynı şeyi düşünmüş ve sormuştum... Ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı... Acemi birliğinde, "Ağır vasıta"; usta birliğinde ise, "Makam şoförü" oldum!:)Son derece yoğun bir tempoda (günde ortalama 130 km) ve ortalama 4 saatlik uyku ile, askerlik görevimin nasıl geçtiğini anlamadım... Bununla birlikte, yukarıda yazılanlar kesinlikle doğru! Askerliğinin nasıl geçeceğini belirleyen, görev yaptığın yerdeki insanlardır... Şimdiden hayırlı teskereler!
|