Fangio
üye
Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/03/2005 : 16:55:52
Merhaba Arkadaşlar, 2005-2006 dönemi Türk Sivil Havacılığı için yapılan yorumların çoğu gerçekten olumlu yönde.Beklentiler üst seviyede.Fakat daha henüz emekleme döneminde olan sektör yapısı itibarı ile gerek ulusal gerekse uluslararası hadiselere tamamen açık durumda.Bu perspektiften baktığınızda gerçekten içinizi umutsuzluğun kaplamasıda mümkün. Bilgilerimizi paylaşma imkanı bulduğumuz bu forumda bizler dahi birçok ülkenin yıllar önce çözdüğü konular hakkında fikir birliğine malesef varamıyoruz.Neyin nasıl yapılması gerektiği konusunda anlaşamıyoruz.Bırakın bizleri gerek hükümette gerekse özel sektörde konuyla ilgili yönetici kademesindeki insanlar dahi konuyla ilgili neler yapabileceklerini ,hangi kararları almaları gerektiğini,atılan adımların hernekadar bir ivme kazandırdıysada uzun vadede ne sonuçlar doğuracağını bilmiyorlar.Dolayısı ile kimse sektörün vizyonunu belirleyemiyor. Önümüzdeki döneme baktığımızda hükümetin daha ne kadar sektörü destekleyeceği,başka bir hükümet gelirse tavırlarının ne olacağı,holding ve büyük şirketlerin sektöre bakış açısının nasıl olacağı,yanıbaşımızdaki İran-Suriye-ABD gerginliğinin nasıl sonuçlanacağı,pilot açığı ve bu açığın nasıl kapatılacağı tartışmaları v.b. nice konuların cevabı Türk Sivil Havacılığını etkileyecek. Şahsi temennim ve beklentim ciddi bir ivme yakalanmışken bunun sürdürülmesi yönündedir.Böyle bir dönemde gerek hükümet gerekse özel sektör desteğine devam etmeli ve muhalefete düşmeden birlikte hareket etmelidir. Aslında yazdıklarım böyle bir konunun girişi bile olamaz fakat ben monolog yaparak sadece kendi yorumlarımı sizler aktarmak istemiyorum.Sizlerinde konu hakkında yapacağı yorum ve bilgilendirmeler neticesinde yeri geldikçe bende birkaç satır eklemek isterim. Arkadaşlar,bu başlık altında yazılacak olanlar belkide karar verme aşamasındaki birçoklarımızın geleceğine ışık tutacak ve yön verecek.Dolayısı ile Polyannacılık oynamaktansa umut kırıcı olsalar bile gerçekleri bilmek muhakkakki daha iyidir. Sizce önümüzdeki dönemde Türk Sivil Havacılığı'nı ne gibi gelişmeler bekliyor?Saygılar, Edited by - fangio on 14/03/2005 16:58:49 |