selim59
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/03/2005 : 15:26:39
Ankara Akıncı üssünden kalkan F-16D tipi bir uçağımız Zonguldak iline bağlı Yenice ilçesi yakınlarında düştü. Pilotlarından henüz bir haber alınamadı. Umarım sağ olarak kurtulmuşlardır.selim |
selim59
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/03/2005 : 18:08:35
T.C. HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ BASIN BÜLTENİ TARİH : 03.03.2005 BÜLTEN NO : 06 1. 03 Mart 2005 Perşembe günü (Bugün) saat 12:30’da 4 ncü Ana Jet Üs Komutanlığına (Akıncı/ANKARA) ait bir adet F-16 uçağı eğitim uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle Karabük - Yenice civarında düşmüştür. 2. Kazada Hava Pilot Yüzbaşı Fatih DEVRAVUT ve Hava Pilot Üsteğmen Fatih KESKİN şehit olmuşlardır. 3. Kaza ile ilgili araştırma ve inceleme faaliyetleri devam etmektedir. Saygı ile duyurulur. .......................... Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ailelerinin ve silah arkadaşlarının başları sağ olsun. selim
|
umitat4
üye
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/03/2005 : 18:18:28
Allah rahmet eylesin... |
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/03/2005 : 22:05:09
Ölenlere Allah rahmet eylesin, cocuklarimiz öluyor, kahroluyoruz.Genel Kurmayin aciklamasina hayranim, Dunyada hic bir insanin, ordunun, uzmanin beceremedigi konulara iki saat icinde cözum uretiyorlar. Ne demisler basin bulteninde: "eğitim uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle dustu" demisler, bravo dogrusu. Bu ucaklari ureten ulkede bile aylari hatta seneleri bulan arastirmalar sonu ortaya cikan dusus nedenini iki saat icinde bulmuslar. Allah bu insanlari basimizdan eksik etmesin. Ne guzel bir meslek bu askerlik Turkiyede, insanlar öluyor, milli servet yok oluyor sorumlu bir kisi cikmiyor, sihirli cumle " teknik ariza" Bu teknik ariza sanirim tanrinin bir gazabi, kimse ne oldugunu bilmiyor. Asker ya hesap soramiyorsun, sordunmuda vatan haini ilan ediliyorsun. |
wizzo
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2005 : 03:29:01
Sehitlerimize Tanri'dan rahmet diliyorum, ailelerinin,silah arkadaslarinin,hepimizin basi sag olsun...Edited by - wizzo on 04/03/2005 03:29:36 |
bedri
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2005 : 09:11:58
Sevgili coşkun arkadaşım anladığım kadarayla askerliğe karşısın ama bence bu ülkede sapa sağlam ayakta kalan tek birim askeriyedir.eğer asker olmasaydı şu an türkiye çok vahim durumda olurdu diye düşünüyorum.Türkiye şu anda askeri gücü bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri aarasında yer alıyor haliyle bu da bize karşı hain planları olan ülkeleri oldukca endişelendiriyor.gelelim kendi içimize nerde bir olay olsa felaket olsa asker orda ,devletin ulaşması gereken fakat nedense ulaşamadığı yerlerde eğtiminden sağlığına kadar her şeyi asker yapıyor.tabiki geçmişte hataları olmuştur ama yaptıkları yanında çok küçük kalır.dünyanın her yerinde uçaklar gerek eğitim uçuşunda gerekse normal uçuşlarında düşebilir,önemli olan bunu en aza indirmektir va bence bizim silahlı kuvvetlerimiz bunu en iyi şekilde yapmaktadır.f-16 uçağının düşmesine ve pilotların ölümüne çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sebebi bulunur ve önlemi alınır.bence bi şeyleri eleştirirken biraz daha mantıklı ol. |
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2005 : 11:15:37
Bedri, yazimi nerenle okudun bilmiyorum ama bir daha, ancak bu sefer duygularina kapilmadan okumani tavsiye ederim. Halk dalkavuklugu bu ulkenin basina cok is acmistir. En iyisi gercekci olmaktir |
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/03/2005 : 11:35:57
coşkun birde şöyle düşün istersen, basın bülteni HKK tarafından yayınlandığı için herşeyi tam açıklığı ile yazmazlar.Kaza kırım raporları bile gizli sayılır bazen. askerliğimi HKK'da yaptim ve kütüphanede birçok senenin kaza kirim raporlarını okudum.Bunların hiçbiri saivil basına verilmez ve raporlar gereğine göre filo,komutanlık ve/veya bakım üslerine gönderilir. Bir çok kazada pilotlar arızayı havada tespit ederler ve uçağı kurtarmaya çalışırlar.(okuduğum çok örnekte var)Şehit pilotlarımızın düşmeden önce durum ile ilgili izahat verip vermediklerini nereden biliyorsun? kaza meskun mahalde olunca sivil basının haberi olur ve basın bülteni çıkar, oysa üslerde de birçok kaza oluyor. ben askeriyenin hem yanında hem karşısındayım ama pilotların hangi durumda olup nasıl rapor verdiğini bilemeyiz değilmi? o yüzden basın bülteni genelde klişe bir yapıya sahiptir. rapordan sonrada sebebin açıklanmasini bekleme.Askeriyeyi geç, bugüne kadar hangi sivil kazanın sebebi doğru düzgün açıklandıki?ölen pilotlarımıza allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum Hakan737Guven
Edited by - hakan737 on 04/03/2005 11:40:24 |
bedri
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 08:49:36
coskun sana daha önce de söylemiştim laflarına dikkat et diye ama sanırım problemin olduğu için bi şeyler basmıyo heralde.ben artık senin seviyene inip yazdıklarına cevap atmıcam.Ben burdan forumdaki diğer arkadaşlara sesleniyorum: lütfen bu terbiyesizliğe müdahale edin.Bence bu tür insanlar bu forumun seviyesini düşürmektedirler.Ben havacılıkla ilgilenen insanların daha seviyeli olduğunu düşünüyorum.teşekkürler. |
pilotgökçe
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 11:52:36
ALLAH RAHMET EYLESİN TÜM PİLOTLARIMIZA MEKANLARI CENNET OLSUN. TÜM JET PİLOTLARINI VE İLAÇLAMA PİLOTLARINI SEVİYORUZ SAYGIYLA ANIYORUZ.E.GÖKÇE Edited by - pilotgökçe on 05/03/2005 11:54:08
|
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 14:36:57
Bedri, yazimi nerenle okudugunu anladim.. |
bedri
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 20:19:21
Coskun,senin gibi bi insanın anlama kabiliyeti olduğuna çok şaşırdım.Bence senin bütün derdin ilgi çekmek ama bunu bu şekilde başaramassın.Bu yaptıkların kendini küçük düşürmekten başka bi şeye yaramaz. |
wizzo
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 21:31:38
Arkadaslar konusmalariniza cok istiyorsaniz ozelde yazisarak devam edebilirsiniz,ancak rica ediyorum lutfen burda yazarken tarziniza,tavriniza dikkat edin.Yazilanlari sadece ikiniz degil bizler de okumak zorunda kaliyoruz. Burada herkes dusuncesini yazmakta serbest ancak saygi cercevesinde. Ozellikle 2 yuce sehidimize ayrilmis bu sayfadaki gereksiz atismalari saygisizlik olarak algiliyorum,uzuluyorum,kiniyorum.Lutfen biraz saygi... Edited by - wizzo on 05/03/2005 21:35:09 |
pitts
üye
85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 : 22:48:16
selamlar arkadaşlar; önce birbiriyle böyle bir ortamda bu kadar seviyesizce konuşan insanları kınıyorum.Daha sonra pilotgökçe arkadaşım bu sitede bütün havacılar yazıyorlar sadece ilaçlama ve jet pilotları diye bir ayrım yapmazsan sevinirim. TÜM HAVACILIK CAMİASININ BAŞI SAĞOLSUN...ALLAH ŞEHİTLERE RAHMET AİLELERİNE BAŞSAĞLISI İHSAN EYLESİN... herkese iyi uçuşlar....... |
bedri
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/03/2005 : 17:49:06
Sevgili wizzo ve pitts arkadaşlarım böyle bir olaya karışmaktan büyük üzüntü duyuyor sizden ve diğer havacı dostlardan özür diliyorum.özellikle şehitlerimize ayrılan bu sayfada bu olayın ceyran etmesei beni daha da üzmüştür.Zaten şehitlerden üstteğmen Fatih Keskin benim yakınım;bu yüzden yeterince üzgünüm. Sadece bana yapılan terbiyesizliğe cevap vermek istedim yine de cevap vermemeliydim. TEKRAR ÖZÜR DİLERİM. |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/03/2005 : 22:22:33
Son zamanlar da git gide artan bu uçak kazalarında arkadaşlarını kaybetmekten büyük üzüntü duyan ama sık aralıklarla bunları yaşadığı için artık tepki vermeyen biri oldum.Duygusuzlaştım kısacası.Allah rahmeteğlesin.Ailelerine sabır versin.Haberlerde cenaze törenini izledim dikkatimi çekti.Bir gün önce 2 pilotun öldüğü söylenmesine rağmen medya yüzbaşı Derdavut'un cenazesi yayınlanıp ondan bahsetti peki diğer üsteğmen Keskin.O yaşıyor mu ?kurtulmuşta haberimiz mi yok acaba?Bu onlara yapılan bir saygısızlıktı ve medya gereksizliğini ve basitliğini birkez daha gösterdi.Çok sinirlendim dün haberleri izlerken.Bunun dışında sinirlendiğim bir konuda hala uçakların pilotlardan daha değerli olması.Uçak düşerse sen zaten ölüsün kurtulsan da çünkü uçacak bir uçağın yoksa yer hizmetine verilirsin.Bu da bir pilot için ölümden beterdir.Haklı olabilirler amerika gibi zengin bir ülke değilizki en ufak hatada fırlatalım kendimizi ve uçaklarımızı harcayalım ama nihayetinde insanız ve vicdanımız burda can kaybındansa mal kaybını tercih etmemizi sağlıyor.Sağlık olsun diyemiyoruz.Vatan sağolsun tamam da eğitimde verilen kayıplar bu kadar fazlaysa dönüp düşünmek gerek.Ama biz bu akılla gidersek her yönden zor.................. |
Sirer
üye
Turkey
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/03/2005 : 12:28:57
Göklerin Fatih'leri Mekanınız cennet olsun , o doyamadığınız gökyüzünde bir ışık olarak parlayıp bize bir ışık olacaksınız... Ruhunuz şad olsun... 4.Air Force 411.Turkish Raiders Squadron Comm.
|
Asker2
üye
Turkey
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/03/2005 : 16:02:16
Arkadaslar bu olaya cok uzuldum Pilotlarimiza Allah rahmet eylesin mekanlari Cennet olsun.Haberlerden duyduklarima gore pilotlarimiz ucak arizalandigi sirada firlatma koltuklarini acmayi basarmiz yanliz yere yaklastiklarinda agaca takilip sehit olduklari soyleniyor sizce bu dogru olabilirmi.Oguzhan Erdogan |
bedri
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/03/2005 : 17:37:36
sevgili arkadaşlar maalesef pilotlarımızın ikis de şehit olmuştur.Üsteğmen Fatih Keskin Artvin de defnedildiği için basına çok yansımadı.Bir de duyduğum kadarıyla pilotlar uçaktan atlamamışlar.Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması dileğiyle. iyi uçuşlar. |
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/03/2005 : 20:14:48
Bedri, önce demogoji yapmaya calistin, simdi de duygu sömurusu yapiyorsun "Zaten şehitlerden üstteğmen Fatih Keskin benim yakınım" sen gercekten okudugunu anlamiyorsun. |