ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 iran'a füze saldırısı ! ama nasıl olur?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/02/2005 :  15:02:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
biraz evvel haber kanallarında duyurdular iran kentlerinden birine uçaktan füze saldırısı diye

eğer bu doğru ise ve iran hava kuvvetleri füze atan uçağa müdahale edemediyse
iran hava kuvvetleri tırt çıkmış durumda!

fulas

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/02/2005 :  15:40:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bende biraz evvel sky news adlı yabancı bir siteden okudum ama buyuk kanalar bahsetmiyor. Iranın guney dogusunda bir nukleer plant sahasında patlama olmus tabı herzamanki gibi mollalar beceriksizlıklerını saklamak icin ( bizim hava kuvvetimiz fılan yok dememek ıcın) yakıt tankerinde patlama olmus ama patlamanın 12 mıl uzagındakı bır kasabada bıle patlama hıssedılmıs o kasabadakıler ucak saldırısı oldugunu soylemıs bu sabah saatlerınde olmus ama bu haberler henuz dogrulanmamıs durumda. Ama ben daha oncede ıddıa ettım Iran hava kuvvetı dıye bır sey yok erken uyarı dıyede bırsey yok ınanın bana eger amerıka Irana saldırırsa sımdıkı ırakta olan olur gerılla herbı olur Iran bır halt edemez. Umarım dogrudur o nukleer tesısı mollaların kafasına yıkmıslardır.
Saygılarımla

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  10:06:46  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Aranızda Rahmetli yazar Ercüment Ekrem Talu ve onun harika eseri "Meşhedi'nin Hikayeleri"ni bileniniz var mı? Birgün Meşhedi bir arkadaşı ile Kadıköy'den Yakacık'a faytonla yola çıkar. Yolda arkadaşına Yakacık'taki muhteşem konağını anlatır. Bostancı'ya geldiklerinde artık konağı unutmuş, onun yerine bahçe içindeki bağ evinden bahsetmeye başlamıştır. Kartal'a gelindiğinde de arazisi içinde çardaktan bahseder. Yakacık'a geldiklerinde ise bir köylü bağırır "Meşhedi, Meşhedi, eğer senin kümesi arıyorsan, geçen yağmurda yıkıldı!"

İran'ın kendi yeni teknolojileri ile geliştirdikleri gizli silahlardan bahsedilince aklıma bu hikaye gelmişti.

Hepinize sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  16:48:19  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Olasiliklar....
Patlamayla ilgili son gelismelere gore sebep yanlis cevirmediysem baraj calismasi sirasindaki bir patlama olarak geciyor ama ortalik karisik.Once bir ucagin fuze attigi,sonra iran ucaginin kazayla fuel deposunu dusurdugu :) ve en son da baraj calismasindan kaynaklandigi..Belki patlamanin sebebi Amerika ya da Israil kaynakli degildir ama Amerika'nin bunu Iran'daki nukleer calismalari ve buna tepkiyi gundemde tutmak,gerginligi devam ettirmek icin firsat olarak kullandigi kesin.Sahsen ben de Iran'in bu nukleer aktiviteleri bariscil amacla gerceklestirdigine inanmiyorum.Su anda resmen karsilikli psikolojik on savas yurutuluyor ,Iran Amerika'yi saldiri sonucunda sebep olacagi ekonomik kayiplar,tehlikelerle tehdit ediyor,saldiri geceklesmeden once taraflar birbirlerini olcuyor :) Sonuclar,tepkiler ne olur hesaplari yapiliyor ( dogal olarak petrol fiyatlari yukseldi,borsa dustu)...Bunun sonu nereye varir bilinmez,sartlar degisir, herkes kendi cikarini hesaplar,biz bu durumdan ne kadar etkileniriz,bizim katlanacagimiz sonuclar ne olur..dusunmek bile zarar verici.
Sevgiyle kalin...

I'D RATHER BE FLYING!

Edited by - wizzo on 18/02/2005 05:45:08Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  17:05:44  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
eski ürdün başbakanının öldürülmesi olaya başka bir boyut getirdi bence
amerika hedef şaşırtıyor olabilir orada bir şeyler karıştırdığı kesin eski başbakanı nı ya amerika yada israil gizli servisi öldürdü böylelikle suriye üzerindeki baskısını arttırdı bu baskı ya bir savaşla sonuçlanacak yada bu baskıyla amerika suriyeye istediğini yaptıracak emerikanın irana şimdiye kadar uyguladığı taktiklerden farklı bir şekilde girmesi gerekiyor çünki iran amerika için bile kapalı bir kutu bunu suriye topraklarında rahat hareket etmeden yapamaz bence suriye savaşmak yerine topraklarını amerikaya açacak
bu suriye ile ilgili gelişmeleri iyi değerlendirmek gerekir bence olası savaşın ana kapısı orada olacak

fulasSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000