ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 PİLOTAJ
 merhaba
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Airbus
üye



3
Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/01/2005 :  16:01:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.16 yaşında lise 1 öğrencisiyim.ufaklığımdan beri hayalim olan pilot olma isteğini bu yaşa gelene kadar maket uçak yaparak dindirdim.ama artık iş ciddi.malum lisedeyim seneye bölüm seçeceğim.tm veya fm seçeceğim.ben aslında pilotluk istiyorum bunun için tm okunuyor bildiğim kadarıyla.ama size sorum fm okuyup üniversteye girerken uçak müh. seçtikten sonra bitirince pilotluğa tekrar başvuru diye birşey söz konusumu?uçak mühendislerine öncelik tanınıyormu?beni bu konuda aydınlatırsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

iyi günler...

AiRBuS

Edited by - Airbus on 28/01/2005 17:13:14

scorpion22
üye


Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/01/2005 :  17:34:55  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sana tavsiyem tabiki FM seçmen çünkü ilerde pilot olamazsan önünde daha çok seçme şansın olur.Biliyorsun ki sayısalda daha fazla bölüm var.Onun da dışında uçak mühendisliği ya da havacılık mühendisliği okuyarak kendine iyi bir iş ve havacılık konusunda kendini tatmin edeceğin bir iş alanı seçme şansın olur.Tabi bir pilotun uçtuğu alet hakkında eğitim alması çok daha güzel.Tavsiyem büyük düşünmen.Hedeflerini büyük koy ki BAŞARISIZLIK DURUMUNDA BİLE kaybın fazla olmasın:)

.........Sayfa Başına Git

Airbus
üye



3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/01/2005 :  21:38:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
vrdiğin fikirler için teşekkürler.fm benim için daha hayırlı olacak herhalde...

AiRBuSSayfa Başına Git

Black
üye



50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/01/2005 :  00:45:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam
İlk önce hoşgeldin,senin gibi aramıza yeni katılmış bir kardeşimize tabiki yardımcı olmaktan memnun oluruz.
Sevgili kardeşim herşeyden önce sana şunu söyleyeyim ben bir Pilotum ve şu bir gerçek ki hep pilot olmak istedim ve oldum,uçak mühendisi olup ta daha sonra Pilot olacaksan bence vakit kaybından başka birşey olmaz inancındayım.
Çünkü uçuculukla mühendislik arasında aslında pek bir bağlantı yok,ikisi tamamen ayrı şeyler,bana göre kendini yapmak istediğin mesleğe yönelik kanalize edersen daha iyi olur inancındayım.
Tabiki takdir senin ....

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

Airbus
üye



3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/01/2005 :  12:15:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.sizin gibi pilot abilerimizin fikirleri benim için çok değerli.ben pilotluğu kafaya koymuştum yani eninde sonunda pilot olacağıma inanıyorum.ama uçak mühendisliği okursam pilot olarak iş bulamasam bile elimde bir mesleğim olur diye düşünmüştüm.

AiRBuSSayfa Başına Git

Ucakmuhendisi
üye



3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2005 :  22:54:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar..
Airbus kardeşim, eğer amacın pilot olmaksa uçak mühendisliğini okumanın sana büyük bir faydası olmayacağını söyleyeyim. Ancak şu da bir gerçek ki uçak mühendisi bir pilotun uçuşa ve uçağa bakış açısına diğer hiç bir mühendislik dallarında ya da salt pilotluk okullarında sahip olamazsın.
Herşey bir yana, pilot olmak için sağlıklı olmak, uçuşa elverişli olmak ve belli bir miktar paraya sahip olmak kafi iken; uçak mühendisi olmak için Türkiye'de ilk 5000 kişiye girmen gerekiyor. Ayrıca şunu da ifade edeyim ki, gerek İTÜ'de gerekse ODTÜ'deki uçak/havacılık mühendisliği bölümleri, mezun olunması en zor bölümler sıralamasında ilk 3'te, bilemedin ilk 5'te yer alırlar. Değişik bi bölüm olsun, uçak mühendisliği yazayım diye okula gelen arkadaşlardan şu an 5., 6. senelerini okuyanlar var tanıdığım.
Sana tavsiyem uçak mühendisi olmak için büyük bir istek taşımıyorsan bu alanı düşünme. Zira pilot olmak için sana büyük bir avantaj sağlamayacağı gibi uzun bir eğitim hayatı yaşamana neden olabilir bu kararın..

Sayfa Başına Git

Black
üye



50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2005 :  23:21:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam

Sevgili Airbus kardeşim,ilk önce eğer elimde meslek olsun diyorsan o zaman gidip başka bir bölümde okuyabilirsin,çünkü Mühendis arkadaşımın belirttiği üzere uçak mühendisi olmanın malesef bu ülkede pek avantajı yok hatta bir çok uçak mühendisi açıkta ne yazıkki,o nedenle kendine daha başka ve geçerli bir bölüm seçersen ve aynı zamanda pilotluk için gerekli uçuşları yaparsan mezun olduğunda hem pilot hemde üniversite mezunu birisi olarak meslekte yerini alırsın,hem bakarsın bir gün beraber uçarız seninle olmazmı ::))

Sayfa Başına Git

piloçe
üye


Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/01/2005 :  13:25:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar. Öncelikle aramıza hoş geldin. Öncelikle pilot olmak için tm okuman gerektiğini yazmışsın. Eğer Anadolu ü. Pilotaj bülümünden bahsediyorsan mf okuman gerekiyor. Yoksa yanılıyor muyum? Bildiğim kadarıyla üniversite sınavında sayısal 195 barajını aşıp daha sonra özel yetenek sınavı için başvuru yapılıyor. Arkadaşlar yanılıyorsam lütfen söyleyin çünkü bu benim için çok önemli. Son olarak benim düşüncem pilot olmak büyük bir iş. Yani ya pilot olmak istiyorsundur ya da istemiyorsundur. Her zaman seni başarıya ulaştıran şey çok istediğin bir hedeftir. Bence senin ya pilot olamazsam gibisinden düşünmemen gerekir. Hiçbir şey imkansız değildir. Eğer yanılgıya düşersen hedefine ulaşma ihtimalin daha da azalır.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.trSayfa Başına Git

küçükkanat
üye



14 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/01/2005 :  14:32:10  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
üniversite bitirip sonra pilot olayım diyorsan uçak mühendisliği şart değil.elektrik -elektronik müh. de okuyabilirsin.hem iş olanağı daha çok..bence zor değil.aynı şekilde uçak mühendisliği için de çok seviyorsan çalıştığın saatler işkence gibi gelmez ve uçaklar hakkında herşeyin en ince ayrıntısına kadar okumaktan mutlu olursun.ilgi duyacağın bir bölüm seçmen önemli.ben elektronik müh.okuyorum.ilk başlarda keşke uçağı seçseydim dedim çünkü sürekli uçaklara ilgim kayıyordu.bir ara sadece kütüpanedeki havacılık elektroniği ile ilgili kitapları okuyunca elektroniği anlayabildiğimi sandımsadece "saplantı".sonra düzeldim gerçi.herşeyi anlıyormuşum meğer. Bir de kendini pilotluğa okadar kaptırma derim.iste,çalış olursa olur olmazsa can sağlığı..
ve bukadar laftan sonra ben tabiki mf taraftarıyım.Ancak eğer pilotaj bölümü dışında da tm seçeyim mi acaba diyorsan evet tm yi seç .çünkü pilotluk için uygun olsan bile bu mühendislik için uygun olmadığın anlamına gelir.mühendislik için fizik ve matematiği (uçak müh için özellikle) çok sevmen gerekir.iyi bir mühendis olayım dersen tabii..


Sayfa Başına Git

Ucakmuhendisi
üye



3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/01/2005 :  14:54:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tekrar merhaba..
Black arkadaşımın mesajında belirttiği konuda bir yanlış anlama olmuş sanırım. Bu hususu düzeltmek için yazıyorum. Önceki mesajımda belirtmek istediğim şey uçak mühendisliği okumanın pilot olmak için önemli bir avantaj sağlamadığı.
Yoksa meslek olarak şunu samimi olarak söyleyebilirim ki uçak mühendisliği özellikle son 3 yıldır en çok aranan meslekler içerisinde. Benim dönemimden mezun arkadaşların hepsi iş bulduğu gibi, yine hemen hepsi şu an ileri gelen havacılık şirketlerinin yanısıra satış ve ihracat hacminde Türkiye'de ilk üçte bulunan otomotiv, dayanıklı-tüketim, savunma alanlarından çalışıyorlar. Öyle ki geçenlerde yapılan THY alımlarında basuran uçak mühendisi sayısı ihtiyacın cok altında kaldığından bu ihtiyaç uçak mühendisliğine yakın olan uzay muhendisliği mezunlarından karşılanmış. Dolayısıyla hem iş alanı hem de havacılığa yakınlık açısından uçak mühendisliğini tavsiye ederim. Ancak önceki mesajımda belirttiğim üzere kazanmak ve mezun olmak için bayagi bir emek sarfetmen gerekiyor.
Sevgiler..


Sayfa Başına Git

piloçe
üye


Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/02/2005 :  09:19:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Anadolu Üniversitesi - Pilotaj bölümüne girmek için sayısal okumak gerekiyor. En azından üniversite sınavında sayısal baraja bakılıyor. Acaba yanılıyor muyum? Ve Hava Harp Okulu içinde sayısal (mf) gerekiyor diye biliyorum.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.trSayfa Başına Git

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000