quote:
6 ayda cpl alman imkansız sadece Spl lisansın 1.5 ayda gelicek diğer lisans prosüdürlerinide içine katarsan en erken 12-13 ay sürer eğitimin...Cpl ve Ir sınavları ileri derecede zor bir sınav+çok ileri derece ingilizcen vardır umarım çünkü 14 tane 450 sayfalık Jeppesen kitabı yemen yutman gerekecek..."tabiki benimde :)"
Kaptanlık için enaz 2 senelik üniversite mezunu olman lazım bildiğim kadarı ile...
atpl kursu zaten cpl ile hemen hemen aynı yani ır ve cpl derslerine iyi hazırlanırsan atpl çok kolay zaten kitaplarda aynı...
2006 ocak ayında senin iş arama sürecine girmen imkansız yani 200 saat uçuşun enaz 150 saati 1-1.5 saatlik uçuşlardır yani en iyi ihtimalle 140 sortiye ihtiyacın var yanlızca uçuş için...140 kere üst üste uçuran uçuş okulu varsa shyo hariç söyleyin bizde oraya gidelim :))Dediğim gibi yanlızca lisansının gelmesi en erken bir ay...
işe alım formülü: torpil+torpil+torpil+mükemmel derecede ingilizce+torpil...
ya anlamıyorum 6 ayda 200 saat uçuş artı yer dersi+sınavlardan geçmeni taahüt ediyorlar ben daha sınavların hepsini bir kerede veren insan duymadım vede hadi ben geldim sınav olayım gibi bir mantıkta yok...Sınavlar için adanaya gidip gelmen bir hafta :P
Araştırmalarını daha detaylı yapmanı öneririm...
---------
ilgilendiğin için teşekkürler.görüşmek üzere...