Gönderilme Tarihi - 22/01/2005 : 12:24:24
slm arkadaşlar acaba f.e olarak uçtuktan sonra cpl almaya karar verdiğimizde f.e olarak uçulan saatler bir işe yarıyor mu yani cpl kursunun süresi azalıyor mu dolayısıyle cplin maliyeti azalıyor mu cvplarınız için şimdiden teşekkürler
Flight Enginner olarak yapılan uçuşlar CPL almak istediğinizde hiç bir şekilde sayılmıyor ve yeniden başlıyormuş gibi değerlendiriliyorsunuz. Flight Engineer olarak uçabilmeniz içinde ayrıca Flight Engineer Lisansınızın olması gerekiyor.Bunuda gene Pilotlar gibi eğitim alıp Simulatöre gidip geldikten sonra alabiliyorsunuz... Tabiki Flight Engineer uçuşlarının her ne olursa olsun değerlendrilmesi gerektiğine inanıyorum,ama Prosedür işte
Gönderilme Tarihi - 23/01/2005 : 20:13:56
allah allah Türkiye'de F.E. li uçak mı kaldı ya? sadece a 300 var sanırsam b727 ler de artık devre dışı. Yani bence sertifika bile alınsa geleceği yok. hatırladığım kadarıyla fly da a 100 mng de de 727 var bir kaçar tane ama dediğim gibi geleceği olduğunu sanmıyorum!!!
Gönderilme Tarihi - 23/01/2005 : 22:48:08
Kesinlikle katılıyorum,FEO'lu uçak Airbus 300 ler var ama onlarında birkaç sene sonra kullanımdan kalkacağı malum, saygılarımla
Gönderilme Tarihi - 27/01/2005 : 09:48:40
su anda turkiyede onur-fly-mng-orex-kuzu ve saga da toplam 23 ucakta feo lar var...onur daki feo arkadasim 4 yildir ucuyor ayda 2000 euro aliyor onceden abd de cpl almisti...birdahaki aya md de fo egitimine baslayacak....feo kurslari ucretsiz acilir havayolu bunyelerinde ve tercihen ppl cpl olan torpilli vatandaslar girer ama fly airde havacilikla hic ilgisiz insnalarda feo olmustur....bizzat tanirim....yeterki kursu bitirin ve ucagin sizi ilgilendiren sistemlerini anlayip bilin....