Yazan |
Konu |
|
idefix111
üye
Turkey
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/01/2005 : 19:13:02
önceki baslıkta beni oldukca bilgilendirdiniz,bu beni cok sevindirdi,gercekten tsk ederim.ama ben bu isi gercekten cok ciddi düsünüorum ve kesinlikle basvurucam.yönetmelikteki özelliklerin hepsine uyuyorum fakat daha fazla bilgi almak istiorum. mesela yazılı sınav veya sözlü mülakatta ne gibi seyler soruluyo?sınavdan önce bi hazırlık yapmalımıyım,yapmalıysam ne?ve malum koskoca türkiyede tek pilot yetistiren okul burası ve sadece 10 kisi alıyor,ögrenci alımlarında torpil sözkonusu oluyomu? (yani fazla umutlanmalımıym?) bu konularda yardımcı olursanız cok sevinirim. tskler. |
piloçe
üye
Turkey
117
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 20/01/2005 : 18:27:47
Bu konuyu açmana sevindim idefix. Benim de sormak istediğim şeyler var. Öncelikle ön kayıt sonrasında olacağın 3. sınav kişilik testi amacında bir şey. Bildiğim kadarıyla puanlamaya katılmıyor. Ayrıca muayeneden sonraki uçuşlarda öncelikle sana havada yapman gerekeni karada anlatıyorlar. Ve sana anlattıklarını havada ne derece anlayıp uygulamaya geçirdiğiine bakıyorlar. Burada önemli amaçlarından bir tanesi anlama ve anladığını uygulama kabiliyeti diye duymuştum. Benim sormak istediğim ise 1. ve 2. sınavda ne sordukları. Yani normal matematik fen vb. mi yoksa farklı şeyler mi? Bunu sormam saçma olabilir ama gerçekten hiç bir bilgim yok. Bir de mülakat tabiki. Orada ne tip sorular çıkar karşımıza?PİLOÇE tugce@eser.gen.tr |
planorcu
üye
Turkey
21
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/01/2005 : 09:43:54
Arkadaşlar selamlar, sınavda ilk 3 test sırasıyla, 1.si genel matematik yani basit problemler işlem gibi(hızlı düşünme ile ilgili), 2.si IQ test şekil içinde şekil bulma, domino taşlarının dizim sırası gibi şeyler)buda aynı şekilde hızlı düşünme ve uygulayabilme), 3.sü görsel ve işitsel hafıza buradanda (Görsel hafıza sınavı gerçekten zor, işitsel hafıza pek zorlamaz bunlarda adlarındanda anlaşılacağı gibi hafıza testleri)1. testte eleme yok diye biliyorum, 2. testte 200 olan kişi 100 e, 3. testte 100 olan kişi sayısı 50 ye iner burdan mülakata girilir mülakat sonunda sayı 30'a iner bu 30 kişi sağlık muayenesine gider çok kasıntı değil en fazla 1-2 kişi elenir. Bundan sonra uçuşlar başlar. 2 sorti olmak üzere 1. sortide hoca hem anlatır uygular, hem öğrenciden yapmasını ister, 2. sortide ise emniyet irtifasına çıkıldıktan sonra kumandalar tamamen öğrencidedir. bu 2 sorti hocalar tarafından değerlendirilir ve 10 asil 5 yedek öğrenci seçilir. Zor gözüküyo ama kendine güveniyosan bi problem olmaz.... Kuşlar uçuşuma ,kızlar gülüşüme hasta :)
|
|
|