Gönderilme Tarihi - 04/01/2005 : 17:25:10
bu yazım paraşütçülük eğitimi almak istiyorum merakım var ancak böyle egitimlere nasıl katıla bilirim bir bilgim yok bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim kayıt için nelerin şart olduğu hakkında bilgi sahiplerinden bu bilgilerini paylaşmalarını diliyorum. saygılar mg_61@mynet.com
Gönderilme Tarihi - 04/01/2005 : 19:38:15
merhaba hilem.paraşütçülük hakkında THK nun sitesine bakıp bilgi edinebilirsin.umarım aradığın bilgileri oradan bulursn.
Gönderilme Tarihi - 04/01/2005 : 19:39:21
arkadaşım türk hava kurumu eskişehir-inönü de yazın paraşüt kursları açılıyor onlara katılabilirsin.ancak bildiğim kadarıyla (en azından)model uçak sertifikasına sahip olman gerekiyor.şartlarına bakarsan görürsün zaten.ancak bazı durumlarda (kontejyan dolmadığı taktirde) sertifikan olmasa da kabul edilebiliyorlar...detaylı bilgiyi www.thk.org.tr adresinden öğrenebilirsin...
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 11:47:04
yamaç paraşütü için model uçak sertifikasına gerek yok diye duymuştum..ve elini çabuk tutsan iyi olur kontenjanları çabuk doluyor..
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 16:50:31
paraşüt başlangıç kursu için model uçak kursu sertifikasına felan gerek yok. Bir an önce bir THK şubesine gitmeye ihtiyacın var. Çünkü paraşüt kursları kontenjan nispetinde yapılırlar. Kontenjanlar en geö nisan sonuna kadar kapanır. EĞer okulunda havacılık kolu varsa , bu kola kontenjan talep edebilirsin (okulunu bilmediğim için birşey diyemiyorum). Yoksa en yakın THK'ya vakit geçirmeden gidip gerekli belgeleri almalısın. YAş sınırı vardır. 18 yaşın alt için veli imzası gerekir. SAğlık raporu gerekir vsvs..gözlük engel değildir, boy engel değildir, aşırı kilo engel olabilir. Bedensel özür engel teşki eder. Kurslar Eskişehir-İnönü tesisinde yatılı olarak 7gün civarındadır..hava durumuna bağlı olarak 8-9 gün olabilir....doğru THK şubesine..---------->>>>>>>
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 21:34:45
Paraşüt kursu genelde çıkıyor çünkü kont. en geniş olan kurs. Ama kilon 75 ve üstüyse ya bir daha düşün yada 5 nokta taklasını çok iyi öğren. Çünkü kilosu çok olanlar baya bir hızlı düşüyorlar. atlayış günü rahatlıkla fark edersin, kim ağır kim hafif :)
Gönderilme Tarihi - 09/02/2005 : 16:04:43
Evet ortak cevap THK.Başvurularda yeni başladı hemen başvuru yap.Daha geniş bilgi ve tüm sorularının cevaplarını ANA SAYFADAN DA bulabilirsin.Ana sayfaa oldukça güzel düzenlenmiş içeriği de çok geniş.Tüm aradıklarını ordan bulabilirsin.Sana farklı alternatifler sunup başka sitelere de yönlendirir.Ama yeterli olmazsa sana bizde burdan yazarız ok?