ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 Malzeme
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mach3
üye

1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/11/2004 :  23:20:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkadaslar..
ben marmara güzel sanatlar grafik mezunuyum, ama en az grafik tasarim kadar sevdigim ve ilgi duydugum bir diger dal da havacilik.. Amatör bir modelciyim, modelciligim bundan 15 yil önce THK türkkusu model uçak (A-1,A-2) kurslarina katilmamla basladi diyebilirim. Simdileri meni modeller çiziyorum. Merak ettigim daha büyük modellerde ve insansiz uçaklarda kullanilabilecek saglam ve hafif tasiyici ve kaplama madde ve malzemeleri. Eger konu ile ilgili bilginiz varsa ve paylasmak isterseniz beklerim..

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/11/2004 :  16:02:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Malzeme mühendisliği okumak isteyen biri için bu konunun açılması çok iyi oldu,teşekkürler !

Birgi

"Ya yolunda yürürüz,ya uğrunda ölürüz!"Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/11/2004 :  16:24:06  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MErhaba;

Ewet bu tip malzemeler var ve kullanılmakta ancak şu anda sadece havacılık endüstrisi başta olmak üzere sınırlı alanlarda kullanılmasından dolayı pahalı materyaller olarak kalmakta.

Karbon-fiber plakalar başta olmak üzere birçok malzeme çeşidi kullanılıyor ve bunlar hafiflik/dayanıklılık oranları çok iyi olduğu için şu anda gözde malzemeler. Örneğin F1 araçlarındaki kokpit ve burun kısımlarının malzemesi karbonfiber plakalardan ısı ile form vermek sureti ile kullanılmkatadır.

Size tavsiyem modellerinizde kullanabileceğiniz yegane malzeme havacılığın temel malzemesi olan alaşımlı alüminyumdur. En rahat temin edebileceğiniz malzeme bu gözükmekte.

SAygılarımla
Murat ÇAKARSayfa Başına Git

sanalpilot
üye

Turkey
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/11/2004 :  15:11:27  Profili Göster  Ziyaret sanalpilot'ın Anasayfasını   sanalpilot a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
herkese selamlar

ben bu forumda yeniyim uzun zamandır ilgiyle izlemekteyim.gerçekten de güzel şeyler paylaşılıyor gördüğüm kadarıyla.benim asıl ilgimi çeken mach3 arkadaşımın yazdığı topic.ben de senin gibi modelciyim havacılık kanıma işledi diyebilirim bu güne kadar 50 nin üzerinde rc model uçak yaptım hala daha da yapmaya devam ediyorum.son projem de 3,5metrelik radyo kontrollü bir model f16 savaş uçağı daha önce 2metrelik yapmıştım fakat istediğim ağırlık oranını yakalayamadığım için maket olarak satmak zorunda kaldım.gövdesini ahşap iskeletten yapmıştım üzerini de polyester malzemeyle kaplamıştım. boş haliyle 10 kg lik bir ağırlığa ulaştı uçuramayacağımı anlayınca maket olarak elden çıkardım gerçi o haliyle bile çok güzel bir maket olmuştu ya .. şimdi yeni bir malzeme keşfettim biraz pahalıya geliyor ama oldukça sağlam ve bir o kadar da hafif oluyor.eğer bu tür projelerin varsa şiddetle tavsiye ederim.şimdi gelelim kullandığım maddeye bildiğimiz fiber piyasada ki diğer adı da tül olarak geçer ve epoksi dediğimiz reçine ve sertleştirici ihtiva eden bir tür kuvvetli bir yapıştırıcı hatta son zamanlarda aldığım bilgilere göre tai de üretilen f16 savaş uçaklarının kanatlarının montajında kullanılan kuvvetli bir yapıştırıcı.bunu kullanıyorum ve oldukça iyi sonuçlar elde ettim sana da tavsiye edebilirim.hatta bir diğer projem olan f16 simulatöründe kullanacağım cockpit içinde bu maddeyi kullanmayı düşünüyorum.kullanımı kolay ve piyasadan kolayca elde edebiliyorsun.karbon fiber anlatıldığı kadar pahalı değil sadece uygulamasını ve nereden alınması gerektiğini bilmeniz yeterli ben bunu beceremem derseniz fiber uygulamasını bilen birisine giderseniz cebinizdeb yüklü bir miktarda para çıkabilir. bu konu da daha fazla bilgi isteyen olursa sev seve yardımcı olabilirim

331viper
331 türk akıncılarıSayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2004 :  15:28:31  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba;

Ewet haklısınız fiber de çok hafif bir malzeme ancak modeli uçururken yapacağınız bir hata yada yere çarpma durumunda tüm modelin tekrardan inşaası gibi bir durumda söz konusu olabilir. ANADOL marka otomobilinde gövdesi fiber sert bir darbe aldığı zaman kırılabiliyor buna dikkat ederseniz hiç bir sorun yaşamazsınız ancak malzemenin hakkını verip iyi bir işçilik yapmak gerekiyor özellikle kanat profilini tutturmak için epeyce uğraşmanız gerekecek bunuda ancak kalıp kullanarak minimum seviyeye düşürebilirsiniz.

Birde merak ettiğim bir konu var Yaptığınız F16 yı çok merak ettim yıllar önce bizde aynı tür bir model üzernde çalışmıştık 1/5 ölçekli idi ancak motor problemi ortaya çıkınca yarım bırakmak zorunda kaldık. Eğer kabul ederseniz size yardımcı olmak isterim.

SAygılarımla
Murat ÇAKAR
Sayfa Başına Git

sanalpilot
üye

Turkey
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/12/2004 :  12:14:00  Profili Göster  Ziyaret sanalpilot'ın Anasayfasını   sanalpilot a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tabi ki her türlü yardım teklifine açığım gerektiği yerde yardımlarınızdan faydalanmaka isterim.şu anda tek takıldığım nokta motor konusu jet teknolojisi bambaşka bir teknoloji şu nada bu teknolojiyi inceliyorum sanırım epey de yol aldım galiba internetin gözünü seveyim.aradığım here türlü bilgiyi bulabiliyorum.son zamanlarda kafamda tek kişilik uçak projesi belirmeye başladı bu konuda benimle fikir alışverişi yapabilecek arkadaşalr umarım forumda mevcuttur.ben malzeme teknolojisi yönünden şaslı olduğumu düşünüyorum.çünki buırsa malzeme yönünden oldukça gelişmiş istediğim her türlü malzemeye ulaşabiliyorum

331-viper
331.türk akıncılarıSayfa Başına Git

sanalpilot
üye

Turkey
9 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/12/2004 :  12:15:37  Profili Göster  Ziyaret sanalpilot'ın Anasayfasını   sanalpilot a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu arada yakında forumda yaptığım f16 nın resimlerini yayınlayacağım.

331-viper
331.türk akıncılarıSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/12/2004 :  14:32:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hatırladığım kadarıyla THK'daki puchacz planörlerinin gövdeside fiberden yapılma.

Birgi

"Ya yolunda yürürüz,ya uğrunda ölürüz!"Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000