serdarsay
üye
Turkey
1
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/11/2004 : 23:44:13
arkadaşlar ben siteye henüz kaydoldum hepinizi selamlıyorum ben helikopter pilotluğuna meraklıyım yaşım 30 acaba bu saatten sonra pilot olabilirmiyim.biriniz bana bilgi verirse sevinirim.sevgiler saygılar |
piloçe
üye
Turkey
117
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/11/2004 : 18:33:26
Gerçi tam anlamıyla bilmiyorum ama sanırım özel şirketlerden özel pilot lisansı alabilir ve pilot olabilirsiniz. Herhangi bir yaş sınırı var mı onu bilmiyorum. Ama isterseniz özel bu tür özel şirketlerin sitelerine girip bir araştırabilirsiniz. |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/11/2004 : 18:37:38
valla bence geç kalmış sayılmazsın cpl veren uçuş okullarıyla görüş bi bonair,topair,türk hava kurumu,samair gibi ancak lisansını alınca direk iş bulursun diyebilmek gerçekten zor tanıdığın varsa eğer işin daha kolay olur umarım birgün helikopeter pilotu olabilirsin uçak pilotluğu hakkında sorun olursa daha ii yanıtlayabilirimgökhan |
planorcu
üye
Turkey
21
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/12/2004 : 15:20:08
Bencede geç kalmış sayılmazsın özel kurslara katılıp lisanslarını alabilirsin ancak bu işi profesyonel yapmayı düşünüyosan,sivil döner kanat pilotlarına sektörde şu anda pek iş olmadığını söyleyebilirim, çünkü döner kanat mevzuu Türkiye'de kara havacıların elinde, Şu yılbaşında belli olacak yasayla emeklileri bi daha çalışmalarını engelleyebilirlerse o zaman işler açılabilir (Döner kanat mevzuunda...) saygılar,sevgiler; Oguzhan... |
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/12/2004 : 20:09:33
Serdar, 30 yaş eğer istiyorsan ve paran varsa geç değil. ancak harcayacağın zaman, ve paranın karşılığında, bu yatırımın sana geri döneceği zamanında hesabını yapmalısın. Bu tamamen iş bulma sürene ve alacağın maaşa bakıyor.En son hatırladığım Mach Air helikopter kursu veriyordu. Robin R22'ler ile temel eğitim veriyorlardı, fiyatıda 10.000$ civarında idi. Eskişehir SHYO'da helikopter pilotluğu bir süre önce vardı ama sanırım sadece okula ve devlete eğiitm veriyordu. En iyi kaynak olarak eğer vaktin varsa Atatürk Havalimanı Batı aprona gitmen. MachAir,BonAir hala orada ve uçuş okuları var. ellerinde tek bir helikopter olup eğitim veren birkaç kişi vardı (turizm amaçlı kuruluşlardı bunlar) ama eğitimleri ne derecede yeterli bilemiyorum. Türkiye'de helikopter pilot okulu bulmak çok zor. eğer yurtdışı imkanın var ise ona göre araştırır linkleri yollamaya çalışırım. Fikir edinmek için birkaç adres vereyim; http://www.quantumhelicopters.com/ www.sloanehelicopters.com www.kuki.co.uk www.foremansaviation.co.uk www.tigerhelicopters.co.uk www.heliflight.co.nz Hakan737Guven
|