ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Nasıl Pilot Olunur
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
ksirocco
üye

10
Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/10/2004 :  11:53:03  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Pilot olmak için nerden başlanır, ne yapılır?
Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Ha bi de bu soruyu lisans mezunu durumundaki biri için soruyorum.
Şimdiden teşekkürler.

ksirocco
üye

10 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/10/2004 :  22:24:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Çok teşekkür ediyorum. Baya bi zamanını aldım heralde ama işime yarayacak bilgileri verdin.
Tekrar teşekkürler...

Sayfa Başına Git

WAYKING_818
üye

Denmark
35 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/10/2004 :  13:04:29  Profili Göster  Ziyaret WAYKING_818'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan Beyin yazdiklarina bir kac kelime eklemek istedim...
Hakan Beyin dedigi gibi profesyonel pilot olmak icin iki tur sinav cesidi vardir,Birisi avrupada adi buyuk olan JAA ve ôburu ise Amerikada Verilen FAA.Bunlarin Ikiside ICAO kararlarina dayanilarak kurulmustur,ama bunun altini cizmek lazimki, senin amarikada Faa Atpl sinavini alman avrupada calismana Yetmez, yani Jaa amerikada okuyan pilotlari avrupada ucurtmak iStemiyor, Faa lisansini burda ucuslarla sinavlarla ceviriyorsun.... Bu kanunun cok gösterilen nedeni var, bunlardan bir tanesi ise amerikada Atpl sinavinin cok kolay alinmasidir, ögrenciler bir kac ay Atpl teorisini okuduktan sonra sinava 1 ay kala ellerine 850 sayfalik bir kitap veriliyor ve bu kitabin icinde ise faa tarafindan sorulan tum sorular var, yani pilot adaylari bu kitabi ezberleyip sinavi sapur suppur aliyorlar, bu mesela JAA´de yok, her sinavda yeni soru yapilir eskilerin kullannilmasi tamamem yoktur, eskiler pilot adaylari icin sadece egitim icin kullanilir, ve sonra sinavda yeni sorular uretilir... (Bizde ve bir kac daha skandinavia okullarinda böyle)Ondan bu sartlar su anda amerikada acilmis bir kac okul tarafindan veriliyor, artik ne kadar kalitesi varsa onu konusmak bizim haddimiz degil....hakan beyin dedigi gibi amerikada ucuz alirsin,ama is bulman belki turkiye gibi bir yerde kolay olabilir, ama avrupada calisman icin bu lisanslarin cevirilmesi lazim, yani seni yeni bir atpl sinavina koymak gibi....

Saygilarimla Hepinize emniyetli ucuslar dilerim..

WAYKING_818
Danish Flight Academy

Edited by - WAYKING_818 on 16/10/2004 13:06:23

Edited by - WAYKING_818 on 16/10/2004 13:08:43Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/10/2004 :  20:43:59  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
cevaplar; tarafımdan, gördüğüm lüzum üzerine silinmiştir

saygılar

Hakan737Guven

Edited by - hakan737 on 17/10/2004 20:49:19Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/10/2004 :  16:15:14  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

cevaplar; tarafımdan, gördüğüm lüzum üzerine silinmiştir

saygılar

Hakan737Guven

Edited by - hakan737 on 17/10/2004 20:49:19

"hakan737" mesaj silmeyi nasıl başardığını sorabilir miyim?!!!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/10/2004 :  14:06:04  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
kolay oldu, her forumda olduğu gibi mesajlar sadece yazan ve/veya admin tarafından silinmiyormu? bende onu yaptim, sil'e gittim, onay sordu onalyladim silindi...

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/10/2004 :  00:38:46  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

kolay oldu, her forumda olduğu gibi mesajlar sadece yazan ve/veya admin tarafından silinmiyormu? bende onu yaptim, sil'e gittim, onay sordu onalyladim silindi...

Hakan737Guven

Gerçekten kolay olmuş!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/10/2004 :  16:01:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Pilot olmak için nerden başlanır, ne yapılır?
Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Ha bi de bu soruyu lisans mezunu durumundaki biri için soruyorum.
Şimdiden teşekkürler.

sevgili ksirocco arkadaşım. Eğer 24 yaşını geçmediysen Anadolu Üniversitesine girerek pilot olabilirsin. Veya hava harp okuluna girip askeri piloT olursun. Eğer Anadolu Üniversitesi diyorsan sivil havacı olursun. Ayrıca özel şirketlerden özel pilot lisansı alabilirsin. Yanlız bunda bir yaş sınırı var mı bilmiyorum. Sen bana hangisini yapmak istediğini söylersen ben sana daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.tr

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/10/2004 :  16:04:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu arada lisans mezunu derken ne kast ettiğini anlayamadım.

PİLOÇE

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000