ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 havacilik icin yanlis ulkedesiniz
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
torpilsiz
üye

16
Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/10/2004 :  12:22:27  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkadaslar ben hollndada yasayan turkum ve atpl frozen, mcc,twinrating,boeing737-800 rating,tum bu lisanslara sahibim ayrica dort tane yabanci dilim var ve ben burda herseyi bitirdigimde ulkemde calismayi cok istedim ve hayallerle ulkeme gittim fakat,beni kapilardan kovaladilar yani yanimda bir dayi yokmus tabi bu benim sozlerim.birakin sizler bir cpl gibi lisanslarla bir yere varacaksiniz allah hepinizin yardimcisi olsun havacilik icin en yanlis ulkede ysiyosunuz,yinede elimden bu gavur dedikleri insanlar tuttu simdi ise hollandanin klm exel sirketinde ikinci pilotum ve mutluyum.

viz_viz_ari
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/10/2004 :  22:36:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
nasıl olur yaa, daha gecen aylarda thy'nin pilot alacagından bahsediliyordu.bence burada yanlıs insanlara rastladın belki de Türkiye şartlarını zorlayacak taleplerde bulundun.sebep olarak ne gosterdiler cok merak ettim.

Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/10/2004 :  15:45:48  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MErhaba;

Arkadaş haklı bu ülkede havacılık konusunda çalışmak için allah hepimizin yardımcısı olsun.

Gösterdikleri sebepler nelermi sadece tahmin yürüteyim;
1- Senin sahibi olduğun sertifikalar türkiyede geçersiz
2- Senin bilgilerin bizim için çok fazla o yüzden senle çalışmamız zor
3- SAhibi bulunduğun sertifikalar bizim için yeterli değil teşekkürler

bu ve bunun gibi bir çok saçma sebep bulabilirsiniz. BUnlar benim düşüncelerimdir üzgünüm.

SAygılar

Murat ÇAKARSayfa Başına Git

havacilikbumu
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/10/2004 :  18:02:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba

Konusulanlari biraz okudum, ve arakadasimizin is bulamammasi tabiki bizleri uzuyor birgun biz pilotlar hep yurt disinda degil yurdumuzda kendi vatanimiz icin ucmak isteriz, ama nedense turkiyede havacilik cok dar cerceveler icinde dönuyor ve bu cercevenin icinde bizlerin yer bulmasi cok zor oluyor !! Baska Yazilarimda belirttigim gibi avrupada bir pilot academisine girmek ve pilotaj bölumunu bitirmek cok zor oluyor, ben 5 dil bilipte matamatik vede fizik derslerini yuksek okullarda okuduguma dair girmek yinede zor oldu, ama nedense turkiyede illahiki universite lazimmis, bizim burda hava academilerinde aldigimiz dersler vede havacilik hakkinda ögrendigimiz seyler, bir pilot degil bir pilot ögretmeni yapabilecek hale getiriyor, ve hala niye turkiyede bizden universite isteniyor bilmem....Tabi birazda anliyorum, Benim sirketim olsa bende alirim amca oglunu pilot yapar sirketimde ucururum ben bu adama 40-50000 dolar öduyorum, ve bir senede pilot yapiyorum, ondan sonra bir kac line training den sonra "He Is released " Müresini vurup hadi bakam yolcularimiz sana emanet diye boeingmi artik airbus mu eline veriyorum !!! Bu kadar kolay !! Vayyy be ne kadarda kolay yaptim ben bu isi, ondan benim sirkete ayda 6-7 havari raporlari geliyor, niye geliyor anlamadim ben yaw !!!
Gecen benim pilot "anti skid " warning isigini bosverip de problem oldugunu görmeyip ben bu ucagi indiririm demis, hadi bakam demis kaptan, ucak indikten sonra, hopppp ucak pisti gecip cimenlikte kendi durduvermis.. allah Allah, Bak bu Benim pilotlarim iste....
Ve gecende bir ögrenci bizim bir pilotun "Tower" frekansindaymis Bakin Ne anlatti :Tower= "XXXX ??? Turn right Heading 260 , Aradan Bir dakika Geciyor Yine Tower = XXX Confirm You are In Right Turn? Bizim Pilot "Affirm We Are In Right Turn" Tower= Negative XXX You are In Left turn Demis !!! Ve ögrenci bana Dua edelim ogun Inbound Trafik Yoktu Yoksa Yolcularinin Hali ne olurdu dedi bana abi ...

Buna benzer cok sey anlatti, burda hic bir pilotu kucuk dusurmuyorum, sadece torpilin ve 1 senede yetistirilen pilotun bir kac ufak hatasini anlatiyorum...

Bu kadar ciddi vede guven istiyen bir sektörde böyle seylerin dönmesi insani cok uzuyor, bunlari bakmayip, nedense benim burda 3 senedir okumama laf atip sen universiteli degilsin ondan ucamazsin diyor !!

Biz bu JAR Lisansaliri alana kadar anamiz agliyor, neden bize guvenmeyipte 1 senede yetistirdigi pilota veriyor bu ucaklari, kolaymi o kadar avrupda hayatina havaciliga vermek..
anadolu Universitesinde kac arkadasim senelerce issiz kaldi niye o zaman yoktu bi universite isi, siz buna universite demeyin, sadece abimin oglu yada kendi oglumu yetistirecem diyin !! sirket senin ne yaparsan yap ama Biz burda parasini ödeyip ve ucaginiza pilotunuza gevenip ucan yolcunun guvenini konusuyoruz !!!

artik söyliyecek söz bulamadim, su anki halimden memnun vede turkiyede durumlar duzelene kadarda burda ucmaya kararliyim, ne yazikki turkiye bizim gibi avrupada hayatina havaciliga vermis insanlari yada turkiyede 4 sene okuyan pilotlari degilde alsin dayi oglunu ucurtsun yolcularini, vede gelsin sana ayda sayisi belli olmayan havari raporlari !!!

sayin admin Bazi yazilarimda biraz uslubum yalnis konustum, özur diler ve lutfen bu yaziyi herkesin okumasini isterim...

Edited by - havacilikbumu on 14/10/2004 18:05:03

Edited by - havacilikbumu on 14/10/2004 18:08:05

Edited by - havacilikbumu on 14/10/2004 18:09:59Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000