ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 Uçak teknolojilerine olan ilgimiz
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
viz_viz_ari
üye

19
Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  02:13:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Uçak teknolojilerine olan ilgimiz göz yaşartıcı arkadaşlar. bu ilgimizin artarak devam etmesi diliyorum.
Bu konuda hiç bir şey konuşamayacak kadar mı az şey biliyoruz?
Eminim kendimizi ve tabiki ülkemizi bu konuda geliştirmek için herkesin güzel bir fikri vardır.
Bildiğim kadarıyla şu anda teknoloji transferleri ve ortak projelerle işi kapmaya çalışıyoruz, şu andaki tek çıkış da bu gibi görünüyor.bunlara gereken ciddiyeti gösterirsek eminim iyi işler çıkacak ortaya.

NOT: sanırım buralardan SSM sitesine bir link hiç fena olmazdı.

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  12:37:01  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili vız vıa arı,

Forumda "Teknoloji" kısmına girdiğinde sağ üst köşedeki kutuda "bütün konuları göster"i tıklamanı rica ediyorum. Belki bugünlerde teknik konularda pek fazla tartışma yapılmıyor ama çok yakın bir tarihe kadar ne denli geniş ve derin tartışmaların, fikir alışverişlerinin yapıldığını göreceksin. Bu kadar kapsamlı teknik tartışma ortamının olduğu başka bir site bilmiyorum.

Senin başlatmak istediğin bir konu varsa ben seve seve katılmaya hazırım. Konu gövde tasarımı olabilir, motor konusu olabilir, ülkemizin askeri ve sivil havacılık gereksinimleri olabilir. Yalnız, izin verirsen bir konuda tavsiyede bulunmak istiyorum. Geçmişte tartışılan konuları dikkatlice incelemekte yarar var, yoksa arkadaşlarımızın önüne aynı konuları temcit pilavı gibi koymuş oluruz.

En içten sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 08/10/2004 12:42:40Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  15:42:44  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Haluk SEVEL tavsiyelerinde çok haklı.Forumda aynı konular pek çok farklı başlık altında tartışıldı ama gerek havacılık gerekse teknoloji hakkında konuşulacak pek çok konu var.Bence konuşulması gereken ilk konu "Türkiye'deki Havacılık Altyapısı".Bu başlıklı konuyu "Teknoloji" konusu altında açtım.

Birgi

Edited by - birgi on 08/10/2004 15:46:43Sayfa Başına Git

viz_viz_ari
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  17:28:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba,
Eski konuları kontrol ettikten sonra yeni bir konu açma fikrine katılmıyorum. Bu, önceki konularda konuşulan sorunlar çözüldü, fikirler değerlendirildi ve dosya kapandı gibi olmuyor mu? Bence bırakalım herkes istediği konuyu tekrar tekrar gündeme getirsin, isteyen okuyup cevabını yazabilir, bunun bir zararını göremiyorum. Bence bu temcit pilavından daha çok yememiz lazım, tabi bir de çok çalışmamız lazım, çook.
Sevgiyle kalın.

Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/10/2004 :  16:52:38  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar;

Öncelikle buranın yeniden canlanmasını sağlayabilirsek çok mutlu olurum arkadaşlar. Söylemeden geçemeyeceğim vız vız arı arkadaş temcit pilavı konusunda hem haklı hemde haksızsın haklı olduğun konu, doğru sorunları çözmemiz için dah abir çok kereler aynı konuları konuşmamız gerek ancak sonuçta biz ne karara varırsak varalım teknolojik çözümleri uygulayacak olanlar burada yazan belki bir kaç kişi dışında bizler olamayacağımız. Bu teknolojik imkanlara sahip olan ve uygulayan şirketler ve kurumlardır. Onlar ilerleme kaydetmediği sürece bizler ne desek boş ama olsun biz yinede boş konuşmaya devam edelim hiç değilse birşeyler öğrenmiş oluruz.

Haksız olduğun konu ise insanlar her gün aynı pilavı yemekten nefret ederler ve bizimde bunu yapmaya hakkımız yok. Yeni yemekler yamayı öğrenmemiz daha güzel ve lezzetli olur.

Birginin konusuna gelince öncelikle teşekkürler birgi.
Türkiyede havacılık alt yapısının nerelerde olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz onun dışında bu işe gönül veren insanların da durumunu biliyoruz ve halen yaşıyoruz önümüzdeki Berlin duvarını bir gün yıkabilirsek o zaman güzel birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Umarım tüm gücümüzü bu duvarı yıkmaya çalışıp bir an önce bu alt yapının daha düzenli,çalışır ve tüm isteyenlere ulaşmasını sağlamamız gerek.

SAygılarımla
Murat ÇAKARSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/10/2004 :  16:22:22  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Forum'da bir konunun geçmişte açılmış ve tartışılmış olması o konunun kapandığı ve bir daha tartışılmayacağı anlamına gelmez. Forumumuzdaki konular devamlı açıktır, isteyen arkadaşımız eski başlıklardan birine cevap yazıp konuyu hemen güncelleştirebilir. Benim belirtmek istediğim husus, eski forum konularından habersiz olarak açılacak bir konu mükerrer olmasının ötesinde eski geniş tartışmalardan mahrum olacak istenen derinliğe sahip olmayacaktır.

"Türkiye'deki Havacılık Altyapısı" konusuna gelince; söylenecek çok şey var. Herşeyden önce şunu belirtmek gerekir ki Cumhuriyet'imiz kurulmasından bugüne kadar geçen zamanda ülkemiz hemen hemen her konuda son derece yetişmiş elemanlara sahip olmuş bulunmaktadır. Türkiye'nin eleman açısından bir açığı olduğunu zannetmiyorum. Belki tek eksiklik F-22, JSF gibi projeleri yürütecek tecrübe ve birikime sahip olmamalarıdır.

Tabii altyapı teknik elemanlardan ibaret değildir. Sanayi kuruluşları da bu konuda çok önemli bir yer tutar. Bir uçağın her elemanını yapmak söz konusu olmadığına göre, bizde temel alt yapı olduğunu söyleyebiliriz. Ama "ben uçağın motorunu da yapacağım, avionikleri ve radarı da yapacağım, iniş takımlarını da yapacağım, fırlatma koltuğunu da yapacağım" derseniz maalesef bu resmin görüntüsü değişir. Bence önemli olan, mecut alt yapı ile neler yapılabileciğini tespit etmek ve bunu değişmez bir devlet politikası haline sokmaktır.

En içten sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

halil
üye

Turkey
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/10/2004 :  01:02:32  Profili Göster  Ziyaret halil'ın Anasayfasını   halil a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam arkadaşlar. ben ilk kez aranıza katılıyorum. herkezin yazdıklARINI OKUDUM
herkez haklı.. belkide ban soracksınız alt yapın varmı diye. biraz var ve araştırıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. arkadaşlar ben kendi uçağımı kendim yapmaya karar verdim ilk başta microlight veya gyrocopter tipi bir hafif araç yapmaya kararlıyım.ve sonrada galiştirmeye tabikii. sizlerin önerilerini bekliyorum. fakat bir sorunum var.. ben bu hafif araçlarda kullanacağım motoru türkiyeden nerde bulabilirim. ikinci el almak istiyorum çünkü denemelerde kullanıcam ilk önce..ikinci el olması dah iyi benim için.. hepinizin yardımını ve fikirlerini almak istiyorum eğer fikir olarak katkıda bulunursanız sevnirim.. halil@halibo.com

halilSayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/11/2004 :  07:05:14  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba;

Projende sana yardımcı olmak isteriz elbet. Aradığın motorun ikinci eli varmıdır bilgim yok ancak sıfırını temin etmek istersen İzmirde ROTAX motorları satan Klasik Halı Firması var orası ile temas kurabilirsin. İkinci el temin etmende de yardımcı olabilirler belki. İyi çalışmalar

Murat ÇAKARSayfa Başına Git

halil
üye

Turkey
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/11/2004 :  15:28:45  Profili Göster  Ziyaret halil'ın Anasayfasını   halil a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam. bu firmanın telefonunu ve websayfasını bilen varmıdır acaba. teşekkürler

halilSayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/11/2004 :  09:50:46  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Başka bir adres daha buldum burasıda rotax motorlar satıyor sana daha kapsamlı yardım edebilirler klasik halı'nın numarasını ancak yarın yazabilirim

Saygılar

www.efesair.comSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000