ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Önemli bir yıldönümü
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
haluksevel
Moderator

Turkey
203
Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/10/2004 :  08:12:44  Profili Göster  haluksevel'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bugün 6 Ekim 2004, Türk Havacılık Tarihi'nde çok önemli bir gün;ilklerden birinin yaşandığı bir gün. 1925 yılının Ağustos ayında Alman Junkers firmasının da ortaklığıyla kurulan TOMTAŞ (Tayyare Otomobil ve Motor Türk Anonim Şirketi) Kayseri'de fabrikasını tamamlamış ve 6 Ekim 1926'da üretime açmıştır.İlk Türk yapımı uçak olan Junkers A20'ler kısa bir süre sonra teslim edilmeye başlanmıştır.

1911'den 1922'ye kadar aralıksız süren savaşlardan yorgun düşen, kaynakları sınırlı, fert başına düşen milli geliri 50 Doları bile bulmayan bir ülke 20'nci yüzyıla damgasını vuran dahi bir liderin önderliğinde büyük atılımlar yapmış, büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Bu devrimlerden biri de ülkemizde başlatılan Sanayi Devrimi'dir. Havacılık sahasındaki atılımlar, Kayseri'de uçak ve motor fabrikası kurulması, Eskişehir'de uçak fabrikası kurulması teşebbüsleri hep o günlerin eserleridir ve ülkemizdeki Sanayi Devrimi'nin ilk adımlarıdır.

Bugün benim için bir Havacılık Bayramı sayılır. Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Günümüz, bayramımız kutlu olsun.

En içten sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 06/10/2004 09:15:05

ReNK
üye

Kazakhstan
26 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/10/2004 :  06:12:06  Profili Göster   ReNK a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yak Alacon adindan Butun Turk Tayyarecileri tarihi olayla kutlamak istiyorum !!! Herkese hayirli ucuslar dilerim!!!

rinatSayfa Başına Git

viz_viz_ari
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  01:53:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
"1925 yılında yokluklar içinde başladığımız ve ilk uçağımızı üreterek başarıyla adım attığımız havacılık sanayinde, bugün, uçak fabrikaları, bir çok yan sanayi kuruluşu, sistem ve yazılım firmalarıyla tüm dünyada aranılan uçak üreticisi, entegratör konumuna geldik, kendi göklerimizde kendi uçaklarımızı uçurmanın haklı gururunu yaşıyoruz."
İşte, çok iyi bir zamanda girdiğimiz havacılık sanayi, geleceği gören, vatansever insanlar tarafından yönetilseydi (şartlar elverseydi demek istemiyorum çünkü kendi şartlarımızı kendimiz yarattık) belki de 6 Ekim gerçekten bayram olurdu ve yukarıdaki gibi kulağa çok hoş gelen şeyler yazabilirdik.
Şimdiye kadar yapılanların boşa gitmemesi dileğiyle..

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000