ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Türkçe Havacılık Kitapları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
birgi
üye

Turkey
392
Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/09/2004 :  16:45:27  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bugüne dek yazılmış Türkçe havacılık kitapları neler acaba?Benim bildiğim THK'nun bazı yayınları var(ancak tam listeye sahip değilim),bir de Vecihi Hürkuş'un yazmış olduğu ve geçmiş yıllarda Yapı Kredi Yayınlarınca basılmış olan "Bir Tayyarecinin Anıları" var.Bu yayınları liste olarak bile derler toparlarsak,eminim çoğu meraklı insan için iyi bir kaynak oluşur.

Birgi

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2004 :  08:50:34  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bende mevcut olan Türk Havacılığı ile ilgili kitapların bir envanterini çıkarıp birkaç güne kadar burada yayınlayacağım. Yanlız bu kitapların büyük bir kısmı, üzülerek söylüyorum, THKv Komutanlığı'nın yayını olup "Hizmete Özel"dir. Yani bu kitaplar piyasada satılmamıştır. Ancak sahaflarda belki bulunabilir. Bu listeyi yarın sizlere vermeye çalışacağım. Her arkadaş ta bildiklerini buraya aktarırsa Sevgili Birgi'nin öncülüğünde çok güzel bir envantere sahip olmuş oluruz.

Ben bugün size dört değişik CD'den bahsedeceğim. Bunlar Türk Havacılığı'nın bulunması güç şaheserleri. Dört CD de İngilizce, ama takibi son derece kolay. Türk Havacılığı'na gönül vermiş herkesde bulunması gerekli.

1. Turkish Military Aircraft, 1912-2000...Ole Nikolajsen, Bülent Yılmazer
2. Ottoman Aviation, 1909-1919............Ole Nikolajsen, Bülent Yılmazer
3. Turkish Starfighters...................Ole Nikolajsen
4. Civil Aviation in Turkey, 1923-2000....Ole Nikolajsen, Tuncay Deniz

Bunlardan "Turkish Military Aircraft, 1912-2000" isimli CD'nin kitap halinde basılma aşamasında olduğunu Sevgili Bülent Yılmazer'den öğrendim; heyecanla bekliyorum.

En içten sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 10/09/2004 10:11:33Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2004 :  10:58:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu CD'leri İzmir'de temin edebileceğimiz bir yer varmı?

BirgiSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2004 :  12:23:10  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu CD'lerin tamamını Sayın Bülent Yılmazer'den temin edebilirsiniz. Bülent Bey'in e-mail'ı ve telefonları aşağıddır.

e-mail : yilmazer@tr.net
iş tel : 0312.3954236
cep tel: 0532.5593191

Ben bu tip yayınların, arkadaşlara hizmet olması açısından sitemizden de temininin mümkün olmasını diliyorum. Bu konuyu Sn. Celal Uzar'la konuşup sizleri de bilgilendireceğim.

Bu arada Sn. Bülent Yılmazer'den de çok güzel bir haber geldi."Ottoman Aviation 1909-1919" isimli eseri 2005 yılında bastırmak üzere hazırlıklara başlamış. Şu anda eserin bazı kısımlarını revize ediyormuş. Umarım eser yalnız İngilizce değil Türkçe-İngilizce olarak basılır.

En içten sevgi ve selamlarımla

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 10/09/2004 12:27:04Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2004 :  15:42:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Benim konuyu açma amacım sivil kaynaklı kitaplardı ama sayın Haluk Bey benim düşünemediğim bir noktadan girdi konuya;Türk Hava Kuvvetleri'nin yayınları.Eminim bu kitaplarda pek çoğumuz için iyi bir kaynak olacaktır.

BirgiSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2004 :  20:39:55  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Birgi, Sevgili Tayyareciler,

benim kitaplığımda bulunan kitapların listesini aşağıda sunuyorum.

1. Bir Tayyarecinin Anıları, Vecihi Hürkuş..........................YKY, 2000
2. Türk Havacılık Tarihi 1912-1914 (1. Kitap).......................THKv,1950
3. Türk Havacılık Tarihi 1914-1916 (2. Kitap/1. Cilt)...............THKv,1951
4. Türk Havacılık Tarihi 1917-1918 (2. Kitap/2. Cilt)...............THKv,1951
5. Türk Havacılık Tarihi 1918-1923 .................................THKv,1953
6. Havacılık tarihinde Türkler-2, 1918-1939,........................THKv,1997
7. Havacılık Tarihinde Türkler, 1918'e kadar........................THKv,1971
8. Alçak Uçuş.......................................................YKY, 2002
9. Hava Şehitleri Albümü (Toplam 3 cilt)............................THKv,1999
10. Uçak Albümü (Toplam 3 cilt)......................................THKv,1984
11. Türk Havacılık Kronolojisi, Stuart Kline........................HAVAŞ,2002
12. Unutulmayan Anılar, 1911-1988....................................THKv,1989
13. THKv Akrotimi....................................................THKv,1995
14. 1974'den 2001'e "Phantom" Ailesi.................................THKv,2001
15. C-47 "Dakota" Ailesi.............................................THKv,2001
16. F-102 "Delta Dagger" Ailesi......................................THKv,2001
17. "Mentor" Ailesi..................................................THKv,2001
18. THKv'de T-6 "Harward"............................................THKv,2001
19. F-5 "Freedom Fighter" Ailesi.....................................THKv,2001
20. "Thunder" Ailesi (F-84G, F-84F, F-84Q ve RF-84F).................THKv,2001
21. F-100 "Super Sabre" Ailesi.......................................THKv,2001
22. "Starfighter" ailesi.............................................THKv,2001
23. "Silver Star" Ailesi (T-33A, T-33 Mk-III, RT-33).................THKv,2001
24. Tayyare Tanıma (Gizlilik dereceli)...............................THKv,1954

Bunların haricinde bir de basılmamış bir eser vardır:

25. Türk Havacılık Tarihi,1922-1930,Ankara 1948...................(Basılmamış)

Bunların haricinde eminim Nuri Demirağ ile ilgili kitap veya araştırma yazıları da vardır. Bilenler kaynak gösterirlerse memnun olurum. Bir de Kıymetli ağabeyim, mesleğimin duayenlerinden Sayın Şükrü Er'in Kayseri Tayyare Fabrikası ve Türkiye^de uçak üretimi ile ilgili araştırmaları vardır. Tabii muhakkak Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sayın Sabiha Gökçen'in de...

Gördüğünüz gibi eserlerin çoğunluğu THKv'ye ait. Zamanımıza kadar çok değerli çalışmalar yapmışlar, Ama yine üzülerek söylüyorum, yayınlarını yalnız kendilerine saklamışlar, toplumla paylaşmamışlardır. İnşallah bundan sonra değişirler.

Bu kitapların herbiri diğerinden daha güzel. Özellikle "1" ve "8" no.lu kitapları elinize alınca bırakamıyorsunuz; bir solukta okuyorsunuz.

İlk iki mesajımda belirttiğim kitap haline getirilmekte olan CD'lere ilaveten Sayın Celal Uzxar'ın da çok hacımlı ve harika bir çalışması var. Konusu başlangıçından günümüze kadar ülkemizde havacılık eğitimi, eğitim filoları, eğitim uçakları. Tamamlanmış eser için sponsor aradığı kanaatindeyim.

Tabii bunalrın haricinde, örneğin "Uçak Nedir?", "Nasıl Çalışır" gibi tercüme yayınlar da vardır. Ama konumuz Türk Havacılığı olduğu için bunlara girmek istemiyorum.

Haluk SEVELSayfa Başına Git

yilmazer
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/09/2004 :  23:48:35  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Sayın Haluk Sevel’in de belirttiği gibi Türk havacılığı ile ilgili Türkçe yayınların sayısı hem çok az, hem de bunların birçoğu resmi yayın olarak basıldığı için sivil halka satışa sunulmamış eserler. Son birkaç yıldır, daha çok anı kitabı olarak havacılığımızla ilgili birkaç eser yayınlandı. Sayın Haluk Sevel’in bahsettiklerine ilaveten, çok kısa bir süre önce basılarak satışa sunulan birkaç anı kitabını sizlere duyurmak ve tavsiye etmek istiyorum:

Türkiye’de Tayyarecilik 1910-1924, Avni Okar, YKY, Nisan 2004*

Köklerden İlklere, Sabahat Tuna, Kastaş Yayınevi, Haziran 2004

Cranwell Hatıraları-Bir Havacı Teğmenin Güncesi, Canip Orhun, YKY, Temmuz 2004

*) Basın meslek ilkelerini hiçe sayan, her türlü erdemden yoksun şahısların güdümünde, içler acısı bir durumda olan Türk medyasındaki cahil yazarlardan bahsettiğim mesajımda bu kitaptan bahsedilmişti.

Sayın Haluk Sevel’in bahsettiği; Türkiye’de havacılık sanayinin kurulmasında öncü rol oynayan Nuri Demirağ’ın bu alandaki faaliyetlerinden bahseden iki kitap bulunmaktadır. Yayın tarihlerinden de anlaşılacağı gibi bu eserlerin baskıları tükenmiş durumda.

Nuri Demirağ Kimdir, Ziya Şakir, Kenan Matbaası, 1947

Nuri Demirağ’ın Hayat ve Mücadeleleri, y.y., Nu.D. Matbaası, Eylül 1957

Türk havacılığına karşı özel bir ilgisi ve sevgisi olan Sayın Ole Nikolajsen’le 15 yıldır beraber çalışıyoruz. Daha sonradan aramıza katılan sevgili Tuncay Deniz’in de katkılarıyla çalışmalarımızı basılmaya hazır hale getirdik. Türk havacılığının uluslararası alanda tanıtılabilmesi ve yayınevlerinin pazarlama politikalarına paralel olarak daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşması için bu eserler İngilizce olarak hazırlandı. Sayın Ole Nikolajsen ve Tuncay Deniz’le beraber hazırladığımız ve henüz basılı yayın haline getiremediğimiz kitapları şimdilik CD üzerinde ilgilenenlere sunuyoruz.

2000 yılından beri bunların kitap olarak basılması ve yayınlanması çabalarımız devam ediyor. “Turkish Military Aircraft” isimli çalışmamıza İngiltere’de bir yayınevi ilgi gösterdi ve programına aldı, ancak ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz kesin bir söz alamadık.

Son birkaç yıldır havacılığımıza ilginin artması nedeniyle, Osmanlı Havacılığı üzerine olan çalışmaya bazı yayıncılar ilgi gösterdiler. 2005 senesinin sonuna kadar havacılığımızla ilgili birkaç önemli ve önceliği olan proje nedeniyle şimdiden çok yoğun bir çalışma içinde olmama rağmen, bu eserin de orijinal haliyle İngilizce ve ayrıca Türkçe olarak yayına hazır hale getirilmesi ve basılması da gündemde. Bu konuda bir gelişme olursa buradan sizlere duyuracağım.

Hepinize sevgi ve selamlarımla,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/09/2004 :  13:03:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Nuri Demirağ Bütün Dünya adlı dergide kapak olmuştu.Bu dergi bende mevcut fakat şu an taşındığım için,dergi ile ilgili fazla bilgiye sahip değilim,en kısa sürede bu bilgiyi sizlerle paylaşacağım.

BirgiSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/09/2004 :  19:13:40  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Sevgili Bülent Yılmazer'e çok teşekkür ederim. Bahsettiği kitaplardan ilk ikisini hemen alacağım. Onları okumanın çok zevkli olacağı kanaatindeyim.

Arkadaşlar,
Biz okuma özürlü bir milletiz. Görüyorsunuz, "Türkçe Havacılık Kitapları" deyince kaç kişi mesaj attı, kaç kişi fikrini söyledi. Ama bu bizim toplumumuzun genelinde hakim olan bir özelliktir. Ben sabahları eskiden işime vapurla giderdim; aynen Kadıköy-Karaköy, Üsküdar-Eminönü vapurları gibi. Bu vapurlarda sabah gezetesi okuyan yalnız birkaç kişi görürdüm, kitap okuyan ise hemen hemen hiç kimse... O yıllarda işim icabı sık sık Moskova'ya giderdim, hala da gidiyorum ya. Orada bizim boğaz vapurları yok ama başka bir toplu taşıma aracı var. Toplam metro ağı 274 kilometre. Sabah ve akşamları ağzına kadar dolu oluyor. Ama ne görüyorsunuz biliyor musunuz! Hemen hemen herkes kitap okuyor; gazete okuyan ise azınlıkta. Tabii okumayan bazı kişiler de var. Yüzlerine bakınca hemen anlıyorsunuz. Ya Orta Asyalı, ya Kafkasyalı veya orada çalışan Türk işçileri. Neyse daha fazla uzatmayayım; inşallah bu hastalıktan kurtuluruz.

Ben bu arada Türkçe olmayan ama havacılık meraklılarının, özellikle İngilizce bilenlerin çok dikkatini çekecek, referans kitabı seviyesindeki bazı kitaplardan bahsetmek istiyorum.Bu kitapları aşağıda listeliyorum:

1. MiG, 50 years of secret aircraft design..................Belyakov, Harmann
2. Fighting Cockpits, 1914-2000.............................L.F.E. Coombs
3. Fulcrum..................................................Alexandr Zuyev
4. Scale Aircraft Drawings..................................Air Age Publishing

İlk kitabı yazan kişi Anastas Mikoyan'ın ölümünden sonra MiG tasarım ofisinin başına geçen, şimdilerde emekli olan bir kişi. Hiçbir yerde bulamayacağınız resim ve projeler var. Çoğu prototip veya gizlilik dereceli.

İkinci kitapta ise "cockpit"lerin gelişimini bir film şeridi gibi izliyorsunuz.

"Fulcrum" MiG-29'un takma adı. Bu kitabı yazan şahış bir MiG-29'u Rusya'dan Türkiye'ye kaçıran, Trabzon Havaalanı'ba indiren kişi. Polisiye romanı gibi...

Son eser ise özellikle modelciler ve maketçilere hitap ediyor. 1.Dünya Savaşı'nın popüler uçaklarının çizimlerini burada bulabilirsiniz.

Tabii İngilizce kitaplar bunlardan ibaret değil. Ama en önemli bulduğum 4 kitabı sizlere sunmaya çalıştım.

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 17/09/2004 08:30:38Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/09/2004 :  16:23:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Köklerden İlklere adlı kitabı okurken,Rıfat Uçanel'in "Büyük Türk Tayyarecilerinden Ender Akoğlu" adlı bir kitabının olduğunuda gördüm,acaba bu kitap hakkında aramaızda daha fazla bilgiye sahip olanlar varmı?

BirgiSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/09/2004 :  20:13:53  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
evet bu kitap bende var,Ender Akoğlu'nun hayatını ve uçuş hayatından anıları anlatıyor. birkaç sene önce bir sahafta gördüm ve aldım. Hazır konu açılmışken, burada bahsedilen kitaplardan en fazla 10 tanesini kitapçılarda bulmak mümkün. Özellikle Türk havacılığı hakkında nedendir bilinmez kitap yok. Ben bulabildiğim kitapların bir listesini daha önce bu forumda yazmıştım. Ancak en çok kızdığım Hava Kuvvetlerinin, bu konuda ana kaynak olmasına rağmen bu kitapları halka yaymamasıdır. Gizlilik dereceli, askeri teknik ve mesleki kitapları bir kenara koyarsak Hava Kuvetlerinin elinde havacılık tarihimiz hakkında çok değerli kitaplar var. Neden sivile açılmadığının makul ve mantıklı bir sebebi varsa öğrenmek isterim. Stuart Kline'in kitabını elde etmek neredeyse imkansız, kitapçılarda yok ve bulsanız bile para ile satın almak muhtemelen epeyce bir pahalı olacak.Ben kitabı kitaba resim kaynaklığı yapan bir tanıdığımın evinde gördüm ve göz gezdirdim ve aynı halde çıkacak ise, benzer kalite ve cinsdeki yabancı kitapların yaklaşık 150$civarında olduğunu düşünürseniz, eksiltilmediği ve kalitesi değişmediği sürece fiyatı tahminen 100milyon civarında olabilir.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

yilmazer
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/09/2004 :  21:14:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Havacılığımız ve havacılarımızla ilgili akademik çalışmalar çok azdır. Maalesef mevcut çalışmaların çok büyük bir kısmı da yeterli araştırma yapılmadan yayınlanmış çalışmalar oldukları için birçok eksikler ve hatta yanlış bilgileri de içermektedirler. Bunun nedenlerinden biri araştırmayı yapanların sadece yerli kaynaklardan faydalanmaları, yurtdışı arşiv ve kaynaklara başvuruda bulunmamalarıdır. En büyük nedenlerden biri de, başvurdukları kaynaklarda yer alan bilgilerin orijinal belgelere ulaşılarak teyit edilmemesi nedeniyle daha önce tekrarlanmış yanlışların katlanarak çalışmalarında yer almasıdır. Oldukça vahim bir durum yaratan bu akademik disiplin eksikliği askeri tarihimizle ilgili diğer birçok yayında da görülmektedir.

Prof.Dr. Rifat Uçarol’un, Hava Harp Okulunda Albay rütbesinde Öğretim Üyesi bulunduğu sırada yayınlanan “Büyük Türk Havacılarından Enver Akoğlu” isimli çalışması bazı eksikliklerine rağmen havacılarımız üzerine yapılmış en iyi akademik çalışmalardan biridir.

Özellikle, Enver Akoğlu’nun 1937 yılında Hollanda’da Fokker firması test pilotu ve Birinci Dünya Harbinde Osmanlı semalarında teyit edilmiş 6 hava zaferi kazanan ilk ve tek Osmanlı Ordusu hava ası olan Emil Meinecke ile beraber gerçekleştirdikleri Fokker G-1 uçağı test uçuşu, bu uçuş sırasında yaşanan ölümcül motor arızasının Emil Meinecke’nin üstün tecrübesi sayesinde kendilerine hiçbir zarar gelmeden atlatılması ve bu olay sırasında Enver Akoğlu’nun soğukkanlılıkla sükunetini korumasından hiç bahsedilmemesi en önemli eksiklerden biridir.

Eksiklerine rağmen bu kitap içerdiği bilgi, belgeler ve fotoğraflar açısından havacılarımızla ilgili en başarılı akademik yaşam öyküsü çalışmasıdır ve havacılığımıza ilgi duyan herkese kuvvetle tavsiye ettiğim bir kitaptır.

Selam ve sevgilerimle,

Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.netSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/09/2004 :  18:00:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Türk Hava Kurumu'nun çıkardığı kitaplarıda bulabilirsek,iyi bir kaynakça oluşturabiliriz.

Birgi
Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/10/2004 :  15:01:44  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Sayın Bülent Yılmazer'in bahsettiği iki kitap ta bugün kargo ile geldi. "Türkiye'de Havacılık 1910-1924" isimli kitabı birkaç saat içinde okuyup bitirdim. Son derece akıcı bir üslupta yazılmış bir eser. Sayın Avni Okar kendi yaşadıklarını çok güzel bir şekilde anlatmış. İzmir'in kurtuluşundan sonra Musul'a bölük seviyesinde bir uçucu birlik gönderildiğini bu kitaptan öğrendim.Keza çok iyi bildiğimi zannettiğim bir hususun da burada tam tersi belirtiliyor. İzmir'in kurtuluşundan sonra Yunan Kuvvetleri'nden Breguet Br.14 ve deHavilland DH9'lara ilaveten 3 adet Caudron G.III'ün ele geçtiğini bilirdim. Birçok eserde de bu bilgi bu şekilde geçerdi. Ama Sayın Avni Akol kitabında Yunanlılar'dan Br.14 ve DH-9'ların ele geçtiğini, Caudron G.III'lerin ise İtalyanlar'dan satın alınıp deniz yoluyla Antalya'ya getirildiğini, ancak İstiklal Savaşı sona erdiğinden bu uçakların hemen hizmete sokulmadığından bahsediyor. Ancak İzmir'de kurulan uçuş okulu'nun elindeki tek Avro eğitim uçağının dşmesinden sonra bu uçakların monte edilip hizmete sokulduğunu yazıyor.

İstiklal Savaşı'mızda kullanılan SPAD-XIII'ler bir İtalyan pilotu olan Parakini'den satın alınmıştı. Peki bu şahıs bu uçakları nereden ele geçirmişti? Bu uçaklara senkronize makinalı tüfekler nasıl takılmıştı? İstiklal Savaşı'nda hiç yabancı havacı bizim saflarımızda görev almış mıydı? Büyük Taarruz'da havacılarımızın oynadığı çok önemli rol neydi? Daha nice enteresan bilgi var. Eser toplam 113 sayfa, etiket fiyatı 6.000.000,-TL. Ancak www.estore.com veya www.kitap-net.com gibi sitelerden alırsanız %20 ila %30 arası indirim var.

Havacılık tarihine meraklı bütün tayyareci arkadaşlarıma tavsiye ederim.

viz_viz_ari
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  02:01:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaşlar bir de "Uçaklar ve Helikopterler" diye bir kitap var. yazarı Kaya Şahin. Eleron, flaperon, swash plate, afterburner, FLIR, bunlar çok bir şey ifade etmiyorsa ve ilginizi çekiyorsa mutlaka tavsiye ederim. tabiki kitabın içeriği bunlarla sınırlı değil.heyecanı kaçmasın diye hepsini anlatmıyorum :)

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  12:12:50  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Son iki üç yıl içinde YKY (Yapı Kredi Yayınları) Türk Havacılığı'yla ilgili üç kitap yayınladı.

1. Alçak Uçuş
2. Türkiye'de Tayyarecilik
3. Cranwell anıları

Havacılık konusunda yayın kıtlığı içinde bu üç eserle öne çıkan bu güzide kuruluşumuza hepiniz adına teşekkür etmek istiyorum.

huey
üye

38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  14:30:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Arkadaşlar

"Uçaklar Ve Helikopterler" Adlı kitap gerçektende çok iyi. gerek metin gerekse resimlerle çok detaylı olmasada uçuşun temel prensiplerini güzel bir şekilde anlatmış. Haluk Bey YKY nin yayınlamış olduğu "Alçak Uçuş" adlı kitabı nerden bulabileceğim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim

Saygılarımla

HUEY

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/10/2004 :  14:44:52  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
"Alçak Uçuş" isimli YKY yayınını daha önce internet adreslerini vermiş olduğum sitelerden almak mümkün.

Selamlar ve saygılar

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000