Arkadaşlar ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda devamlı olarak iyimser olmaya çalışırım. Hele hele TSK konusuna gelince erinden generaline güvenim tamdır. Ancak bazı konular da aklıma takılmıyor değil.Bunların bazılarını sizinlede paylaşmak isterim.
1- Bazı yerlerde övünülerek - özellikle havacılar- HvKK'nın KKK'dan 100 yıl, DZKK'dan da 40 yıl önde bir teknolojiye sahip olduğun söyliyor. Eğer bir ülkede böyle teknoloji farkları varsa o övünülecek birşey değil, bence üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.
2- Pilotlarımız eğitim için ABD ve/veya diğer müttefik ülkelere gidiyorlar. Bunlara yani verdiklere eğitimlere ne derece güvenebiliriz? -11 Bordo Bereli olayını unutmayalım-
3- HHO-DHO-KHO sınavlarında asker çocuklarına tanınan ayrıcalık ne zaman bitecektir? Gerçekten subay olmaya istekli binlerce genç -benim gibi- bu yolla madur edilmiyor mu? ÖR : ÖSS'den 270 puan almış bir genci sırf babası asker olduğu için 250 puanla geçenler oluyor. DİPNOT: Şehit çocuklarına tanınan ayrıcalığı bende destekliyorum. O ayrı bir konu.
Evet dediğim gibi TSK'ye güvenim tamdır. Sadece aklımdaki soruları yazdım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Evren "Bordo Bereli" Oğuz