ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Nereye Gidiyoruz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Bordo_Bereli
üye

Turkey
44
Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/08/2004 :  17:37:23  Profili Göster  Bordo_Bereli'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda devamlı olarak iyimser olmaya çalışırım. Hele hele TSK konusuna gelince erinden generaline güvenim tamdır. Ancak bazı konular da aklıma takılmıyor değil.

Bunların bazılarını sizinlede paylaşmak isterim.

1- Bazı yerlerde övünülerek - özellikle havacılar- HvKK'nın KKK'dan 100 yıl, DZKK'dan da 40 yıl önde bir teknolojiye sahip olduğun söyliyor. Eğer bir ülkede böyle teknoloji farkları varsa o övünülecek birşey değil, bence üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.

2- Pilotlarımız eğitim için ABD ve/veya diğer müttefik ülkelere gidiyorlar. Bunlara yani verdiklere eğitimlere ne derece güvenebiliriz? -11 Bordo Bereli olayını unutmayalım-

3- HHO-DHO-KHO sınavlarında asker çocuklarına tanınan ayrıcalık ne zaman bitecektir? Gerçekten subay olmaya istekli binlerce genç -benim gibi- bu yolla madur edilmiyor mu? ÖR : ÖSS'den 270 puan almış bir genci sırf babası asker olduğu için 250 puanla geçenler oluyor. DİPNOT: Şehit çocuklarına tanınan ayrıcalığı bende destekliyorum. O ayrı bir konu.

Evet dediğim gibi TSK'ye güvenim tamdır. Sadece aklımdaki soruları yazdım. Cevaplarınızı bekliyorum.

Evren "Bordo Bereli" Oğuz

viz_viz_ari
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/08/2004 :  19:32:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
oncelikle kendi kuvvetlerimiz arasındaki ustunlugu tartısmayı bırakıp, diger dunya ulkeleriyle kıyaslamalıyız.hava kuvvetlerimizle kara kuvvetlerimiz kendi aralarında bir sey yapmazlar sanırım.diger ulkelerin savunma sanayi teknolojilerini de biraz incelersek arada fark ortaya cıkıyor.zaten bir dusunun, bir ucagın tum elektronik sistemlerini disariya yaptirdiktan sonra o ucak ne kadar bizim ucagimizdir?
pilotlara ucma egitiminden once kendi ucaklarimizin elektronik aksamlarina hakim olup, bu konudaki disa bagimliligi en aza indirmeliyiz.sonra eminim pilotlarimizi burada da egitebiliriz, zaten pilotun kullandigi sistem eger turkiyede tasarlandiysa, takildiysa disariya gitmesine tabiki gerek kalmaz cunku o sistemi en iyi yine turkler bilir. ben kurtulusu turkiyede yapılacak bir aviyonik devrimde goruyorum.

Sayfa Başına Git

graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/08/2004 :  00:35:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
havacılar artistir sen onlara bakma.kkk'lerinden 100 yıl ilerde oldukları yalan.savaş piyade ve zıhlı birliklerle kazanılır bunu unutma.yoksa gelsinler ırak'ı alsınlar bakalım.hava gücü tahrip edicidir.ama son sözü karacılar söyler.
Gelelim teknoloji konusununa.kendi elek.harp sis. yapmadığımız sürece bizden adam olmaz. yıllarca saç kıvırdık ve bunuda uçak yapmak olarak nitelendirdik.Türkiye savunma sanayisi abd ve ab ülkelerinin himayesi altındadır.Biz onlar için çok iyi bir pazarız.eski oyuncaklarını bize satmayı ve daha sonra aa bak şunuda alırsan bu şunuda yapar deyip bizi sömürmeyi çok severler.Kendi yerli savunma sanayii'mizi kurmamızada engeldirler.hala 1960 yıllarsan kalma israilin yarım yamalak !moddern!leştirdiği f4 ler ve artık 18 yaşına gelmiş f16 larla uçuyoruz.vede biz 100 yıl ilerdeyiz.durun biraz gülim.yok böyle birşey arkadaşlar.savaş pazar savaşıdır.bu savaş üreticiler ve bizim gibi halkların savaşıdır.bakınız abd.ve ırak.ne oldu körfez harbinin bütün parası abd şirketlerinde.muhattab kim.ırak ve kaynakları.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000