ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 THY-AKP-AB ÜÇGENİ
 Yeni Konu  Konu Kiltli
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Bordo_Bereli
üye

Turkey
44
Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/08/2004 :  20:40:07  Profili Göster  Bordo_Bereli'ın Sitesini Ziyaret Edin
Arkadaşlar son günlerde THY üzerinde oynanan oyunlar sivil havacılıkla ilgilenen ve ULU ÖNDERİN İstikbal Göklerdedir sözünü kendine ilke olarak alan herkesi üzdüğünü düşünüyorum. Bu yazıyı yazmak için birkaç gün düşündüm. Belki kayde değer bir gelişme olur diye. Ama hiç bir gelişme olmadı.
Aksine durum daha da ciddileşti.

T.Erdoğan Fransa ziyareti sırasında TÜRKİYE'NİN en gelişmiş sivil havacılık kuruluşlardan biri olan THY'nın nasıl siyasete alet edileceğini bize öğrettti.(!)
Bildiğiniz gibi Fransızlar başında beri Türkiye'nin AB'ne üyeliğine karşı çıkıyorlardı. Yalnız Tayyipin Fransa'ya yaptığı ziyaret sonrası iş değişti.
Fransızlara milyarlarca dolar rüşvet vererek onlarıda bağladık.
Beni esas olarak üzen onlara rüşvet vermemiz değil Atanın bize emanet ettiği havacılığı bu hale düşürmemizdir.

Atatürk uçaklarin henüz daha birakin savaslarda kullanilmasini normal günlerde bile kullanilmadigini ve birçok kimse için ölüm kutusundan baska bir sey olmayan günlerde ,Fransa'da Abidin Daver'e söyledigi uçaklarla ilgili söyle demistir:
"Teyyareler gün gelecek savaslarda önemli roller oynayacaktir."
1908 yilinda söylenen bu söz ,Abidin Daver'in hiç aklina yatmadigini itiraf etmistir.Çünkü o yillarda uçagi savasta kullanilmasi akillarda dahi yok gibi bir seydi.

Uçaklarin ilk deneme ve gelisme dönemleriydi. Fransa'da yapilan bir uçak gösterisine katilan, birçok ulusun temsilcileri arasinda, Osmanli atesesi olarak Mustafa Kemal'de katilmisti. Gösteriyi izleyenler, sirasiyla uçaga bindirilerek gezdiriliyorlardi. Sira Mustafa Kemal'e geldiginde, gösteride bulunan ve genç atesenin komutani olan sahis, birden bir rahatsizlik duyarak Mustafa Kemal'in uçaga binmesine engel oldu. Öteki temsilcilerle havalanan uçak kisa bir süre sonra düstü ve içindekilerden sag kurtulan olmadi.

Evren "Bordo Bereli" Oğuz

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/08/2004 :  10:50:14  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder
Evet bu konuya Bende katılıyorum. Özellikle Bir ara Türk Hava Yollarının Boeing için hem bakımı hem işletmesi Airbus a göre daha avantajlı diye açıklama yapıp şimdi kalkıp 36 Airbus alması açık kanıt. AB ye peşkeş çekmenin yanısıra, THY deki deneyimsiz kadrolaşmada çok acı. THY de yöeticilerin neredeyse %75 i değişmiş. İşbaşına gelenler, Havacılıkla alakası olmayan kişilermiş. Durum git gide karışıyor. Bakalım ileriki dönemlerde daha neler göreceğiz?

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/08/2004 :  10:09:22  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını
beyler siz MUZ cumhuriyetindemi yaşıyorsunuz allah aşkına?!!! sanki bunlar ilk defa oluyormuş gibi konuşuyorsunuz! devletin işleyişi bakkalın işleyişine benzemez arkadaşlar. O koltuğa oturduğunuzda bazı şeyleride arkanızda bırakıp ülke menfaati içinde düşünmek, süregelen ve devamlılığı olan devlet politikalarını çarka göre devam ettirmeniz gerekir. THY'de uçak alımında bu olay ilk defa olmuyor biraz eskilere bakarsanız. THY'ye ilk A340'larda benzer birAB politikası manevrası ile gelmişti. Hatırlayın bakalım gümrük birliği anlaşması zamanını. Diğer yandan THY uçaklarını değiştirmeye filyou büyütmeye karar verdiği zamanda AB'yi cezalandırmak için Boeing'e 47 uçaklık hatırı sayılır bir sipariş vermişti. Arkadaşlar almadan vermek Allah'a mahsusdur. Ülkelerarası her türlü ilişki karşılıklı pazarlıklar ile olur. Diğer yandan karar mercilerindeki rüşvet konusuda her iki taraf içinde geçerlidir. Unutmayınki Türkiye F16'ları seçerken o zmanki Hava kuvvetleri komutanı Tahsin ŞAhinkaya'nın başı daha sonra rüşvet ile biraz ağrımış sonra olay kapanıvermişti. AYnı şey devlet kademesinde bir çok olayda var zaten; bakınız Gürcistan ile havaalanı anlaşmazlığı konusu; Türkiyenin o dönemki başbakanı ile rüşvette anlaşılamaması..tabiiki sümen altı oldu buda. Bradley zırhlı taşıyıcı içinde aynı şey söz konusu. Daha geniş düşünürseniz otomotiv sektörü için bu ülkede yıllardır politikacılar ve partiler rüşvet kaynağı oldu , sebep öncelikli olarak demiryolu ardından deniz ve sonra hava taşımacığı gelişmesin diye.. siz Fransa'da tarihimizde ilk kez birşey için rüşvet analmında bir anlaşma yaptığımızı sanıyorsunuz?
Bu ülkede sadece bir salak karaoğlan elindeki en büyük kozu pazarlık konusu yapmayı beceremedi ve sonra 70cent'e muhtaç olduk. Kıbrıs savaşı sırasında boğazları ruslara açmayı koz olarak kullansaydık yada incirlikten ABD'yi gönderme tehditinde bulunsaydık acaba o zaman ABD F100'Lerin yedek parçalarını vermemeye devam edermiydi? sonuçat bir faal uçakları yedek parça olarka kulandık, mühimmatıda pakistandan aldık...aman ne ileri görüşlülük.
daha çok örnek var, biraz düşünün, siz bile işinizi yaptırmak için her yerde rüşvet'e mecbur kalıyorsunuz. Partizanlık ise her devlette her zaman her yönetimde olacaktır. Koalisyonda da Telekom'u alan MHP oraya ne kadar gereksiz adam varsa doldurmuştur aynı DYP, CHP,DSP ve ANAP gibi. ne fark bekliyordunuzki? burası Türkiye :))

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Bordo_Bereli
üye

Turkey
44 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/08/2004 :  16:33:30  Profili Göster  Ziyaret Bordo_Bereli'ın Anasayfasını
Ben bu konuyu partiler çatışmasına dönüştürmek istesem çok daha değişik şeyler yazardım.
Eğer konu AB-Türkiye ilişkilerine kaydıysa bende birşeyler söylemek isterim.
Avrupa birliğinden gün almaya çalışırken hangi ülke bizim kadar yalakalıklar,şovlar yaptı bana söyler misiniz? Avrupa Birliğine gireceğiz diye vermediğimiz taviz kalmadı? Yakında ülkemizide elimizden almaya kalkaşacaklar, aynı kıbrıs ve g.doğu gibi. Kendimize güvenmemiz lazım arkadaşlar. Neden Avrupanın kapısında kemik bekleyen köpek durumuna düşelim. Ülke menfaatleri o ülkenin onurunun ve uluslararası kamooyundaki güveniyle sağlanır bunuda unutmayalım.

Saygılarımla

Evren "Bordo Bereli" OğuzSayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2004 :  19:51:37  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını
quote:

beyler siz MUZ cumhuriyetindemi yaşıyorsunuz allah aşkına?!!! sanki bunlar ilk defa oluyormuş gibi konuşuyorsunuz! devletin işleyişi bakkalın işleyişine benzemez arkadaşlar. O koltuğa oturduğunuzda bazı şeyleride arkanızda bırakıp ülke menfaati içinde düşünmek, süregelen ve devamlılığı olan devlet politikalarını çarka göre devam ettirmeniz gerekir. THY'de uçak alımında bu olay ilk defa olmuyor biraz eskilere bakarsanız. THY'ye ilk A340'larda benzer birAB politikası manevrası ile gelmişti. Hatırlayın bakalım gümrük birliği anlaşması zamanını. Diğer yandan THY uçaklarını değiştirmeye filyou büyütmeye karar verdiği zamanda AB'yi cezalandırmak için Boeing'e 47 uçaklık hatırı sayılır bir sipariş vermişti. Arkadaşlar almadan vermek Allah'a mahsusdur. Ülkelerarası her türlü ilişki karşılıklı pazarlıklar ile olur. Diğer yandan karar mercilerindeki rüşvet konusuda her iki taraf içinde geçerlidir. Unutmayınki Türkiye F16'ları seçerken o zmanki Hava kuvvetleri komutanı Tahsin ŞAhinkaya'nın başı daha sonra rüşvet ile biraz ağrımış sonra olay kapanıvermişti. AYnı şey devlet kademesinde bir çok olayda var zaten; bakınız Gürcistan ile havaalanı anlaşmazlığı konusu; Türkiyenin o dönemki başbakanı ile rüşvette anlaşılamaması..tabiiki sümen altı oldu buda. Bradley zırhlı taşıyıcı içinde aynı şey söz konusu. Daha geniş düşünürseniz otomotiv sektörü için bu ülkede yıllardır politikacılar ve partiler rüşvet kaynağı oldu , sebep öncelikli olarak demiryolu ardından deniz ve sonra hava taşımacığı gelişmesin diye.. siz Fransa'da tarihimizde ilk kez birşey için rüşvet analmında bir anlaşma yaptığımızı sanıyorsunuz?
Bu ülkede sadece bir salak karaoğlan elindeki en büyük kozu pazarlık konusu yapmayı beceremedi ve sonra 70cent'e muhtaç olduk. Kıbrıs savaşı sırasında boğazları ruslara açmayı koz olarak kullansaydık yada incirlikten ABD'yi gönderme tehditinde bulunsaydık acaba o zaman ABD F100'Lerin yedek parçalarını vermemeye devam edermiydi? sonuçat bir faal uçakları yedek parça olarka kulandık, mühimmatıda pakistandan aldık...aman ne ileri görüşlülük.
daha çok örnek var, biraz düşünün, siz bile işinizi yaptırmak için her yerde rüşvet'e mecbur kalıyorsunuz. Partizanlık ise her devlette her zaman her yönetimde olacaktır. Koalisyonda da Telekom'u alan MHP oraya ne kadar gereksiz adam varsa doldurmuştur aynı DYP, CHP,DSP ve ANAP gibi. ne fark bekliyordunuzki? burası Türkiye :))

Hakan737Guven

Sevgili Hakan; lütfen bundan sonra vurgulu yazman gereken kelimeler dışında mesajlarını kırmızı renkle değil normal renkle yaz. Katkına teşekkürler!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/08/2004 :  13:02:02  Profili Göster
SEVGILI HAKAN 737
ÜZÜLEREK MESAJINI OKUDUM. BU ÜLKEYİ SON 30 YILDA YÖNETENLERİN İÇİNDE ULUSAL ONURUMUZU EN COK KORUYAN CEKTİRDİĞİ AİLE FOTOGRAFLARINDA HİÇ HIRSIZ VE UGURSUZ OLMAYAN SAYIN BULENT ECEVITE APTAL KARAOGLAN DIYE HAKARET ETMENİ KINIYORUM. bULENT ECEVİTİ ULKEYİ IYI YONETMEDIGI ICIN SUCLAYABILIRSIN AMA BU ULKENIN KIMSEYE CIGNETMEMISTIR. EGER 74 DE ECEVIT YERINE TAYYIP OLSAYDI BU TESLIMIYETCI POLITIKAMIZLA KIBRIS RUM CUMHURIYETINI ILK TANIYAN BIZ OLURDUK. KOTUDEN MISAL OLMAZ DERLER AMA SEN KOTUYU MISAL OLARAK KULLANARAK TAYYIBI AKLAMYA CALISIYORSUN BUNU YAPARKENDE BU ULKEYI DAHA ONCE YONETENLERLE ADINI BIR ARADA ANILMASI BILE KENDISINE HAKARET OLCAK SAYIN BULENT ECEVITE APTAL KARAOGLAN DIYCEK KADAR SEVIYEYI DUSURUYORSUN. SANA TAVSIYEM ONCE ECEVITIN SIYASI HAYATINI VE ONUN ABD VE DIGER EMPERYALIST GUCLERE KARSI VERDIGI ONURLU MUCADELEYI OKU SONRA DIGER HIRSIZLARIN TESLIMIYETCI POLITIKALARINI OKU SONRADA BIRAZ INSAFIN VARSA APTAL KARAOGLAN DEMEYE DEVAM ET.
SAYGILARIMLA

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/08/2004 :  23:27:02  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını
1-bundan sonra mesajlarımı normal renkle yazarım, aslında kırmızı benim heryerde kullandığım bir renktir ama sorun değil, kural kuraldır.
2-Evren, konuya başlanıç biçimin benim düşüncelerimi bu şekilde ifade etmemi gerektirdi. Eğer konunun partiler çatışmasına gitmesini istemiyorsan bu konuyu epeyce bir farklı yazman gerekirdi, senin konu ile ilgili ifaden ve konu başlığın doğrudan bakış açısını bu noktaya getiriyor. Ben be AKP'nin nede BAşbakan'ın savunucusuyum ama eğer adalet herkese eşit dağıtılacaksa (benim kişisel görüşüm) bu konudan bugüne kadar ülkenin geldiği noktadan sorumlu olan diğer kişi ve kuruluşlarda pay almalıdır. Benim de biraz agresif başladığımı farkettiğim için özür dilerim. Ancak , yinede cevabi düşüncelerim özünde aynı.
3-Sevgili Korgeneral, hangi jenerasyondan olduğumuzu bilmiyorum ancak herkesin siyasi ve siyasetçi görüşleri ayrı olabilir. Buna saygı duymalısınız. Siz ve/veya bir başkası bu sözden alınacak veya siyasi görüşünüze uymayacak diye kendi değerlerimden vazgeçmem samimi olmaz. Bülent Ecevit size göre Emperyalist güçlere karşı onurlu ve dimdik ayakta dururken, bana göre 1974 yılı ve öncesinde 1. Kıbrıs Harekatından sonra geçen sürede ve hatta 1974 yılından sonra bugüne kadar Kıbrıs mevzusunu siyasi hayatına malzeme yapmıştır. Eğer Kıbrıs sorunu 1974'den beri çözülemediyse bana göre Bülent Ecevit'in öncesi , kendisi ve sonraki hükümetleri doğrudan pay sahibidir. 1970'li yıllarda Türkiyenin stratejik konumunu Türkiyenin lehine kullanamayan kişiler yine aynı dönemdeki 30-40 yıllık siyasi hayatımızın basiretsizliğidir. Tayyip o gün olsaydı belki Henri Kissinger'in blöfünü görüp, "haa demek ambargo koyacaksınız, bende sizin üsse el koyuyorum, boğazları açıyorum, hadi bakalım uğraşın ruslarla "derdi. NATO üyesi iki ülke silahlı çatışmaya giriyor , ortak bir kara parçası söz konusu ama nedense o günkü problem AB'ye taşınıp 2004'e geliyor. Sizce bugün olsa Ecevit adayı verirmiydi yoksa AB'nin kapısına gelip girememeye neden olan kişi damgasınımı yerdi? Siz hala emperyalist güçlere karşı verilen savaş ve 6.filo dönemini savunuyorsanız sizin bileceğiniz bir konu beni ilgilendirmez ancak benim bugünkü hayatımı ilgilendiren(1970 doğumluyum) tüm ulusal yatırımın yapılacağı yılları heba eden kişilere bu yakıştırmada bulunmam benim kişisel tasarrufumdur. Kimsenin elinde sihirli değnek yok, koltuğa oturulunca bir işden verim almanız için senelerin geçmesi lazım. Bu ülkenin nufusunun en verimli olduğu 1965-1980 yıları arası kabu edinizki kayıp yıllardır. Eğer içiniz rahat edecekse aynı yakıştırmayı gönül rahatlığı ile tüm siyasetçilere özellikle Demirel ve Erbakan'a, arada benim tekayyüt'ümün ermedi ve birkaç darbenin yapılmasını gerektiren Atatürk ve İnönü sonrası tüm siyasetçilerede ekleyebilirsiniz ama beni aslı bu ülkenin üzerine yıllarca kara bulutları getiren, Tayyarecideki birçok konu başlığınıdaki "neden??????" sorusunun cevabı olan 3 kişi ilgilendiriyor ; Ecevit, Demirel ve Erbakan. Yakın zaman için ise bugün ortada olmayan isimler.
Son olarak , aslında siyaset konuşmayı hi ama hiç sevmem, ilk defa burada bu kadar uzun yazdım. Ecevit'in hayatını okuyarak onun siyasi kabiliyetini anlamak bana göre abesle iştigal. Ben bugün 1970'den beri geçtiğimiz günlere kadar hayatımda olan ve hayatımın doğduğum gününden bügünen kadar başımda bilfiil siyasetçi olarak, benimle olduğu kadar Türkiyedeki her bireyin hayatına yöne veren bir kişinin ne bana ne Türkiye'ye göreceli olarak faydalı bir katkıda bulunduğuna inanmıyorum . Eğer aksi olsaydı, 1974'de adaya ya çıkılmazdı, yada bugün KKTC 1974'den beri tanınan bir ülke olurdu. 1980 ihtilali olmazdı, hayatımdan hemde tam eğitimimin ortasında koca koca yıllar çalınmazdı, sanırım ben doğmamışken atılan imzalar ile AET'nin ilk üyelerinden biri olurduk, çağdaş bir ülkede yaşar, 34 yaşında elinde kapı gibi master diploması akademik kariyeri, meslek sahibi biri olarak gelecek endişesi yaşamazdım.
Bu yüzden sevgili Korgeneral, siz Ecevit'i Emperyalist güçlere onurla karşı koyan bir başkomutan olarak kabul edin ben diğer siyasetçilerle beraber 30 yaş grubundaki herkesin hayatını kabusa çevirip yok eden kişi olarak kendi istediğim gibi kabul edeyim. Neyse çok uzadı bu konuda...siz kendiniz için ben kendim için düşüneyim en doğrusu bu, yoksa bizde birbirimizi yeriz burada.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/08/2004 :  07:59:39  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını
Arkadaşlar lütfen konuyu partiler ve liderleri arası siyasi tartışma haline getirmeyin! Taktir edersiniz ki; forumumuzda bu tür tartışmalar hoş değil!

Ayrıca, forumumuzda hakaret kapsamına giren kelimeler yasaktır. Bundan sonra bu tip kelimeler kullanmamaya lütfen özen gösterin!

Bundan böyle bu kelime atılan mesajlarda otomatik olarak banlanacaktır!

Saygılar;

Türk YıldızıSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konu Kiltli
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000