ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 garip bir uçak motoru tasarlamak
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
garibaldi
üye

Turkey
2
Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/07/2004 :  17:20:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
öncelikle selam ilginç bir motor şöle herkesin fikriyle mesela içinde hareketli pek fazla parça olmayan (yani dönen) sonra ne bilim işte yakıt için farklı birşeyler kullanan mesela nasa yapmış lazer motoru yani şöle bişi
NASA’nın geliştirdiği, yakıt yerine lazer ışını kullanan uçağın ilk testleri başarıyla tamamlandı. Mucize ucağın nasıl çalıştığını bilmek ister misiniz ?

--------------------------------------------------------------------------------
Yerden yönetilen bir lazer ışını kaynağı ile havalanan minik uçağın, iletişim ve gözlem uydularına ucuz bir alternatif olması bekleniyor. Kanat açıklığı 1.5 metre olan uçağın yalnızca lazer ışınından aldığı enerjiyle havada kalması havacılık açısından bir dönüm noktası sayılıyor.

NASA'nın Alabama'daki Uzay Uçuşları Merkezi'ndeki test uçuşlarını yöneten bilim adamı Robert Burdine, "bunun lazer ışınıyla uçabilen ilk uçak" olduğunu belirtiyor. Pelesenk ağacından ve karbon fiber malzemeden yapılan son derece hafif (311 gram) uçağın üzerinde ışığa duyarlı panellerin bulunduğu bir elektrik motoru yer alıyor. Bir hangarda yapılan ilk denemede, panellere yansıtılan lazer ışınından aldığı enerjiyle havalanan uçağın lazer ışını kesilene kadar havada tur attığı belirtiliyor. Lazer uçaklarının yakıt ya da pil ihtiyacı duymadan çalışması büyük bir ticari potansiyel taşımasına yol açıyor. Bu uçakların cep telefonundan kablolu yayına kadar pek çok alanda kullanılabileceği belirtiliyor.

yani bis bunun daha iyisini düşünmeliyiz bence lazerle yaptılar biz yerden değil kendi lazer kaynağı olan bişi yaf bu nasıl olur arkadaşlar fikri olan vardır herhalde

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/07/2004 :  12:13:17  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba;

NASA'nın üzerinde çalıştığı ve sizinde bahsettiğiniz lazer ile çalışan uçak projesi aslında NASA'nın planlarının sadece basit bir kısmı. Bu proje uzu zamandan beri yürütülüyordu. Proje ile ilgili okuduğum bilgiler şöyle;

NASA'nın esas lazerli uçuş çalışmaları tamamen Uzak gezegenlere gidebilecek bir araç tasarımından yola çıkarak başlanan bir proje. Şu anda belirttiğiniz gibi hangarlarda yada test merkezlerinde değişik prototiplerle çalışılıyor. Esas düşünülen araç ise üzerinde yalnış hatırlamıyorsam 8 -10 futbol sahası büyüklüğünde yada daha büyük boytutlarda ancak streç film kalınlığında özel bir yelken ile araca herhangi bir yakıt konmadan uzaya gönderilmesi düşünülüyor. Yelken merkezi ay üzerinde kurulması planlanan bir Laser yayım merkezinden gönderilen laser demetleri aracın yelkenine çarparak rüzgar benzeri bir itme sağlayacak.

Konuyu sanırım bir dergide okumuştum en kısa zamanda bu dergideki konuyu tamamını sizlerin bilginize sunarım.

Saygılarımla
Murat ÇAKARSayfa Başına Git

garibaldi
üye

Turkey
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/07/2004 :  18:44:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ilginize teşekkür ederim en azından bir kişi bir şeyler yazmış amaç her nekadar farklı olsada okuyan bir kaç kişi olması beni sevindirdi.. ama ben hani dedim bisde çok sağlam beyinler var yani belki bir kaç kişi fikir birleşir orataya başka fikirler çıkar dedim ama belki ilerde artık

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000