ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Yamaçparaşütü Kursları ve Geçerliliği
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
birgi
üye

Turkey
392
Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/07/2004 :  19:40:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
THK dışında pek çok yerde yamaçparaşütü eğitimi veriliyor.Acaba bu eğitimleri bitirdiğimizde,THK'nin verdiği lisansa sahip olabiliyormuyuz?

Birgi

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/07/2004 :  14:13:25  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

THK disinda pek çok yerde yamaçparasütü egitimi veriliyor.Acaba bu egitimleri bitirdigimizde,THK'nin verdigi lisansa sahip olabiliyormuyuz?

Birgi

selam Birgi, bu biraz karışık bir konu. Aslına THK'da geçerliliği olan bir lisans vermiyor. Yada benim bildiğim vermiyor çünkü son birkaç yılda ne değişti bilmiyorum. En son verdikleri her ne kadar lisans olarak lanse edilsede aslında bir sertifikaydı. Yani uluslararası bir geçerliliği yoktu. Ancak serbest olarka uçan her yamaç paraşütçüsü İnönü kampının olanaklarından yararlanmak veya THK'nın yarışmalarına katılmak isterse THK'nın gözetiminde ya uçuş testinden geçerek yada kursa giderek bu lisansı almak zorundaydı.
Türkiyede yamaç paraşütü konusunda lisans veren çok klüp var. Bunların yurtdışından öğretmen pilot lisanslı öğretmenleri var ve yurtdışı kaynaklı lisans verebiliyorlar. ancak YP bir süredir Türkiyede rant kaynağı durumunada geldiğinden aldığın eğitim ile klüp uçucusu olabilirsin ama lisans vermeyebilirler. Hatta bu kursları dikkatli seç çünkü bazılarında hiçbirşey öğrenemeyebilirsin çünkü tatlı para kazanmak amacı ile yetersiz yada ciddiyetsiz eğitimciler yüzünden daha birşey öğrenmeden seni "yamaç pilotu" yapıverirler sende bu gazla ilk uçuşta belini sakatlarsın. ben sana türkiyedeki en eski klüplerden biri olan Alabatros ile temasa geç derim. Kuruluşunda benimde bulunduğum bu klüp aslında Boğaziçi Üniversitesi çıkışlıdır ama daha sonra ayrılıp bağımsız oldular. Çok iyi ve seviyeli paraşütçüleri vardır. Ancak hangi kursa gidersen git kendine en az 2-3yıl tanı derim. YP biraz tecrübe işidir ve yavaş yavaş pişmen lazım. ASLA GAZA GELME GETİRMELERİNE İZİN VERME. bunu bana yaptıklarında abantta bir tepeye şiddetli rüzgarda ters iniş şeklinde TopLanding yaptım, sakatlanmaktan ucuz kurtuldum. YP'nin tehlikeli yanı alabileceğin bir hasar doğrudan vücuduna olur ve genelde sırt bölgesi hasar görür. Bu yüzden dikkatli ve egolarına hakim olman gerek. Albatros'un adresi galiba www.albatros.org ama search ederk bulabilrsin. Son olark tekrar edeyim hiçbir YP kursu THK2nın verdiği lisansı vermiyor çünkü THK ile diğer klüpler uzunca bir zamandır ters kutuplardalar. Ama belki değişen birşey olmuştur. kimbilir.

iyi uçuşlar

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/07/2004 :  17:00:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ya benim zaten yp kursu almak gibi bir niyetim yok ama internette gezinirken pek çok klubün kurs verdiğini gördüm ve bunların geçerlilikleri kafamda bir soru işareti yarattı ama olurda bir gün yp işine bulaşırsam -ki bulaşırım gibi geliyor - tavsiyelerini dikkate alacağım Hakan Ağbi.

Teşekkürler

BirgiSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000