demirturk
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/07/2004 : 18:03:00
Arkadaşlar, acil yardıma ihtiyacım var. Turkish Defence dergisinin telefonunu bilen varsa lütfen bildirsin.Dergiye ulaşamıyorum, aylardır çıkmadı ve ne oluyor bilgim yok.Son durumu bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler.Demir Bükülmez Demir |
orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/07/2004 : 18:19:38
Dergi basıldı ve abone dağıtımı yapıldı. Bayilere dağıtımı önümüzdeki günlerde yapılacak. Ben aboneyim, benim elime ulaştı dergi. Web sitesinde ise hosting firmasından kaynaklanan bir sürünceme söz konusu. Bu hafta içinde tamamen devreye girecek diye biliyorum.Edited by - orko_8 on 05/07/2004 00:44:48 Edited by - orko_8 on 05/07/2004 00:49:12 |
erdal
üye
16
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 16:52:38
dergi benimde elime geçti şok içindeyim tamamen formalite icabı hukiki vebalden kurtulmak için abonelere dağıtılmak üzere basılmış bir dergi ile karşılaştım bu derginin bayilerde satılması imkansız samanlı kağıt gibi bir sarı kağıda basılmış renkler soluk soluk vede dergi şimdi bilemiyorum ama ilk sayının yarısı kadar filan sayfası var galiba eni boyuda daha küçük konularda internetten alalecele toplanmış hep bildiğimiz konular açıkcası ilk sayı ile hiç ama hiç alakası yok 2. sayının Şok içindeyim resmen kandırıldık sitede yok kime derdimizi anlatıcaz bilemiyorum.
|
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 16:57:16
erdal haklı dergiyi bende gördüm çok çok kötü gazetelerin hafta sonu ekleri gibi bir şey çok kızgınız he hayaller ile takip ettik iyiki yıllardır ilk göz ağrımız S&H yi bırakmadık inanıpta
|
orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 19:19:34
İletin tekrar aramızda, hoşgeldin...Söyle bakalım iletin kardeş, 2. sayı kaç sayfa? Örneğin 30. sayfadaki resim altı yazısını zahmet olmazsa bizimle paylaşır mısın? Ben dergiyi kaybettim, siteye de ulaşamıyorum malum. Bu sayıda yer alan konuları bizimle paylaşırsan, dergiyi sabırsızlıkla bekleyen okuyuculara da hizmet etmiş olursun. Ha, mümkünse sayfa numaraları ile birlikte yazarsan çok makbule geçer. Kimse iki sayfalık makale için boşa para harcamak istemez değil mi? En samimi dileklerimle... Arda Mevlütoğlu |
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 20:11:40
orko abi eve koşa koşa gittim niyetim 30. sayfayı açıp seni bozmaktı ( tabi 30 sayfa var ise) ama dergiyi dünkü gazeteler ile birlikte çöpe atmışlar gazete nin pazar ekleri yada insert eklerinden sanıp atmışlar. Dedimya dergiden çok samanlı kağıttan gazete eki gibi salaş bir şeydi çokta üzülmedim atıldı diye ama sana cevap vermeyi çok isterdim doğrusu bu arada site için gerçekten çok çok üzgünüm ben bu kadar olacağını tahmin etmedim biraz yavaşlar hosting den uyarı alırlar okurken beni hatırlarlar kızarlar filan dedim ama gümledi 2 dakkada 1 aydırda doğrultamadılar yani korkmasam gidim verin şunu neyle uğraşıyorsunuz bu kadar deyip iki dakkada düzelticem ama kızarlarmı bilmiyorum. gerçi 2. sayıyı 4 ayda basanlar için bir siteyi çalıştırmakta heralde 1 sene filan sürer. Çayı kaç dakkada karıştırıyorlar merak ediyorum yada.. |
erdal
üye
16
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 20:24:18
30. sayfada güdümlü füzeler ile ilgili yazı var |
orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 21:02:30
Dergiyi çöpten mi çıkarıp baktın iletin?Gittikçe ilginçleşen bu durum hakkında ön bilgisi olmayanlar için: onbaşı: iletin'in TD forumdaki paravan rumuzlarından biri. Tespit edildiğinde uzaklaştırılmıştı. erdal: iletin'in şu anda kullanmakta olduğu yeni rumuzu. Geçtiğimiz günlerde kendisi TD foruma saldırmakta kullandığı kodları açıklamış, kendini deşifre etmişti. Enteresan olan nokta, şu anda onbaşı kendisinin siteye saldırmış olduğunu yazıyor. Nasreddin Hoca'nın fıkrası gibi: "Kedi buradaysa et nerede, et buysa kedi nerede?" Buna ilaveten, sanırım sana baskı hatası bir dergi ulaşmış iletin kardeş. Çünkü saman kağıt, küçük boyut, az sayfa gibi şeyler söz konusu değil. Yoksa bu sayının 112 sayfa olduğunu, kağıt kalitesinin ilk sayıdakiyle aynı olduğunu farketmemen mümkün değil. Derginin ofisine gidersen eminim ücretsiz olarak yenisiyle değiştirirler. Adres zaten ilk sayıdaki künyede mevcut, ona bakabilirsin. Tabi onu da çöpe atmadıysan eğer... Edited by - orko_8 on 05/07/2004 21:07:58 |
mehmetcemilkale
üye
USA
166
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 21:30:37
Ilk sayisini almistim. Ben dergiyi begendim, daha genc, daha dinamik insanlar yazar olunca, yazilara da yansiyor bu durum. Bence agirlikli olarak yerli savunma sanayimiz tanitilmali. Yabanci savunma sanayisi urunleri zaten epey biliniyor. Hayir onlar tanitilmasin demek istemiyorum ancak yerli savunma sanayimiz sadece savunmamizin degil, milli teknolojimizin de bel kemigi olacaktir. Unutmayin, savunma, ozellikle savunma havaciligi teknolojisi dunyanin en ileri teknolojilerindendir ve bu arastirmalarin sonucu diger endustri kollarinda da rahatlikla uygulanabilir. Ornegin, medikal goruntu isleme ile radar goruntu isleme bazi acilardan birbirlerine benzer. Uydu goruntu analizinde yuzey analizleri kullaniliyor, benim calistigim alan, ben OSU da radyolojide calisiyorum. Yanimizda askerler var!!!! Umarim yeterli olmustur. Turkiye, yeni tank ihalesi ve uretimiyle zaten otomotivde guclu olan konumunu iyice yukarilara tasiyacaktir, belki de bu tank ihalesine katilan firmalar, kendi tasit markalarini yaratacaklardir.Biraz daha "bilinmeyeni" ve bizim icin "hayati" olani, yani yerli savunma sanayimizi tanitirlarsa cok iyi olur. Ben inaniyorum, Krauss Maffei' den randevu alabilecek derecede unu olanlar, ASELSAN, HAVELSAN, TAI gibi kurumlardan rahatlikla randevu alirlar. Yoksa daha once de belirttigim gibi, uzulerek tekrarlayayim, reklam brosurunden farki kalmaz. S&H' de de, TD' de de bu eksigi gordum. Ataturk Turkiye' si olarak da dergilerimize ingilizce isimler vermekten kacinsak fena olmaz mi? Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :))) Edited by - mehmetcemilkale on 05/07/2004 21:33:15 Edited by - mehmetcemilkale on 05/07/2004 21:35:50 |
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/07/2004 : 23:29:28
tamam tamam şakaydı dergiye abone değilim sadece şaka yaptım bu arada abone olmayanlar dergiyi ne zaman alabilecek birde site olayı itiraf ettiği gibi erdal ın işi benle hiç alakası yok ben barışçılım
|
oy61
üye
1
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 : 02:28:09
Ben dergiye abone olmama rağmen hala 2. sayı elime geçmedi üstüne üstük yazdığım maillerede cevap alamıyorum. Sevgili orko 8 dergiye ne zaman ulaştın acaba? |
demirturk
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 : 09:38:10
Arkadaslar,yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. Ben abone oldugum halde halen dergiyi alamadim. Derginin telefonlari bende yok, daha dogrusu kaybettim.Ricam bu numaralari bilen arkadaslarin bana bildirmeleri.Dergiyi arayip durumu sormak istiyorum.Simdiden tesekkurler.Demir Bukulmez Demir |
yavuzca
üye
Turkey
11
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 : 10:16:27
td tel: 0212 2715058 |
ayfercim
Moderator
Turkey
46
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/07/2004 : 13:39:45
sayin Onbasi saka yapilacak bir konu olmadiginin umarim farkindasinizdir..saka anlayisinizi da anlamak mumkun degil.en azindan gosterilen emege sayginiz olsun , elestirilerinizin yapici olmasi icin derginin yazi isleriyle irtibata gecip fikrinizi belirtmeniz daha yerinde olacaktir.. once karalayip sonra da sakaydi diye cekilmeniz hic hos degil..yapilan elestirilerin ve yazilarinizin sonuclarinin nerelere gidecegini dusunerek, sizleri daha duyarli olmaya davet ediyorum.. konularin kisisellesmesine degil bilgi akisi olmasina ozen gosterelim.. herkese iyi gunler dilerim.. |
yavuzca
üye
Turkey
11
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/07/2004 : 23:08:17
Galiba TD dergisinin en büyük zaaf noktası abone dağıtımları... |
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/07/2004 : 12:28:22
TD DERGİSİ YARIN AÇILACAĞI SÖYLENEN FORUM UNU SADECE ABONELERİNİN KULLANIMINA YADA PAYLAŞIMINA AÇARSA ÇOK AYIP EDER PARASI OLMAYANLARIN GİREMEDİĞİ SOSYETE DİSKOSU GİBİ DAVRANMASINLAR SAKIN
|
yavuzca
üye
Turkey
11
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/07/2004 : 14:23:32
İNŞALLAH YARIN AÇILIR! |
orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/07/2004 : 15:23:34
Onbaşı, nam-ı diğer iletin,Turkish Defence forumununda yeni yapılan düzenlemeyle sadece Turkish Defence dergisine abone olanlar foruma mesaj yazma yetkisine sahip olacaktır. Bundaki esas amaç, foruma yazı yazan kullanıcıların, en azından bir kaynağı düzenli takip eden, belirli bir bilgi seviyesine sahip kişiler olmasının seviyeye yapacağı pozitif katkıdır. Ancak bu sayede Turkish Defence, referans olma iddiasını gerçekleyebilir. Aksi takdirde senin gibi art niyetli şahıslar çirkin saldırılarda bulunup, zorlukla korunmaya çalışılan kalite ve seviyeyi düşürebilir - ki geçmişte bu savı doğrulayacak pek çok eylemin bulunmaktadır. Kısacası Turkish Defence forumu, sadece dergi abonelerinin katkıda bulunabileceği, ancak herkesin takip etmesine açık bir sanal tartışma platformu haline gelecektir. Saygılarımla Arda Mevlütoğlu |
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2004 : 08:21:59
orko bir hata yaptık pişmanda olduk uzatmaya gerek yokki bu kadar nick imi jedi ye vermeleri onuruma dokundu bir an celallendim cinnet gibi bir şey yani artık geçti bak iyi biri gibi davranabiliyorum bir kere daha genel kullanıma açsanız olmazsa abonelere çevirirsiniz yazamazsak nasıl katılımcı oluruz iletişim hakkımızı elimizden almayın bayiden alıyoruz işte bizde aboneyiz ne farkı varki üstelik size paketleme adresleme nakletme sıkıntısı yaşatmayan aboneleriz bayi bayi gezip daha pahallıya dergi alanlar tukaka mı olucak yani esefle kınıyorum bu tutumunuzu birde biz reklam almayız gerçek hizmet veririz gibi SH a ucu giden dokundurmalar yaptınız şimdi küçük menfaatler için akıl oyunları yaparak güya insanları kıytırık bir forum u kullanabilmek için dergiye abone olmaya zorluyorsunuz. Ben hiç böyle bir ticari zeka görmedim. Çok çocukca ve etik dışı. Bir iletişim misyonu olan gayret nasıl iletişim denizinde özgürlükler denizinde forum katılımını parayla yapar. Ben bunu kabul etmem şimdiden söyleyim sonra siniriniz bozulmasın. Karşımda elit lerin lak lak ına tahammül edemem. yarım gün bile çalışamaz o forum açık söyleyim o şartlarda. Önlem aldık sanmayın bu ilkel müdehalenin önlemi yoktur webmaster ınız bunu size söyleyecektir. Ortada biryerlerde uzlaşalım. |
onbaşı
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2004 : 08:31:43
o zaman derginin arasına insert koyun içinde her dergi için ardışık ID numarası olsun bizde bayiden aldığımız dergi ile foruma üye olabilelim. dergi dergidir abone olmak istemiyoruz çalınıyor kardeşim poste kutusundan sabah çıkan akşam dönen insanlarız. İş yerine desek o zamanda militarist damgası yeriz anlamaz makul çoğunluk tank sevdamı manyakmı bu adam neler okuyor derler. yani bu işi 3. sayda yapın 2. sayıda böyle gitsin olmazmı e |
yavuzca
üye
Turkey
11
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2004 : 20:09:03
BUGÜNÜN AYIN 15 İ VE HALA TD FORUM YAYINLANMADI.NEDENSE VERİLEN TARİHLERE UYULMUYOR ... DURUN BAKALIM DAHA NE KDAR BEKLEYECEĞİZ. BÜYÜK BİR SABIR YAŞADIK BU YIL... |