Gönderilme Tarihi - 23/06/2004 : 22:53:56
Arkadaşlar son günlerde medyada TAI'nin Lockheed Martin'in %42'ni alacağı yönünde haberler okumaya başladım. Doğrudur, yanlıştır yorum yapamayacağım.Ama insallah doğrudur. Bilgisi olanlar lütfen cevap yazsın.
Gönderilme Tarihi - 23/06/2004 : 23:49:11
Sanırım haber yanlış anlaşılmış...
TAI'nin (Tusas Aerospace Industries) hissedarları ve hisse payları şu şekildedir:
Türk Uçak Sanayii A.Ş (TUSAŞ): %49 Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı: %1.9 Lockheed Martin: %42 General Electric: %7
Söz konusu haberlere konu olan gelişme, Lockheed Martin'in sahip olduğu %42'lik hisse payının satın alınması ile ilgilidir ve bu yönde çalışmalar bildiğim kadarıyla devam etmektedir.
Gönderilme Tarihi - 24/06/2004 : 09:20:05
bu son yıllarda duyduğum en güzel haber
iletin kardeş bunu zamanında söylemişti zamanı gelince verirsin bir kaç yüz milyon dolar alırsın amerikalıların payını amerika ekmeni yedi tai nin bu işler o kadarda zor değil bir şekilde ikna olurlar demişti.
ilk kez f16 projesi için harcanan paralara ikna oldum amerikalılarla havacılık sanayimizi kurmak imkansız mutlaka ne yapıp edip tai yi millileştirmek ve brezilya gibi başımızın çaresine gücümüz yettiği kadar bakmak zorundayız. İnanıyorumki satın alma gerçekleşir ise tai de yeni bir dönem başlayacak. Satmazlarsada yolumuza kayseri hava ikmali uçak fabrikasına dönüştürüp devam etmek en akıllıcası Kimse çok fazla tai de sabit yatırım var sanmasın ordaki makina araç gereç yatırımı en fazla 2 f16 kadardır
Gönderilme Tarihi - 25/06/2004 : 03:53:38
Selamlar, Arda Bey'in söylediği doğru Türkiye Lockheed'in sahip olduğu %42'lik TAI hissesini almayı planlıyor.Kuruluşun millileştirilmesi amaçlanıyormuş.
Bu arada iptal edilen helikopter ihalesi ile yerli üretime yönelinmesi planlanıyordu.Bundan da daha ucuz olduğu gerekçesiyle ortak üretim ve yerli üretimden vazgeçilip hazır alma yoluna gidilecekmiş...