ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 TURK SIRKETLERININ UCUS MUH. ALIMI
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
CHEROKEEBOY33
üye

49
Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/06/2004 :  09:43:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Arkadaslar uzun zamandir yazamadim sizlere,yararli olabilecek bazi haberleri sizlerle paylasmak istiyorum...

Bildiginiz gibi Airbus in bazi tiplerinde ucus muhendisi arkadaslar gorevlidir (baska tip ucaklardada var tabiki) bu arkadaslarin genel gorevi ucus sirasinda basinc ayari basta olamk uzere bircok ucus bilgisini kaptanla paylasmak-kaptani ikaz etmektir.Ucus muhendisi kaptan ile beraber ucaktaki sistemleri en iyi bilmesi gereken kisilerin basinda gelir (checklistler dahil) degerleri kaptana iletir-loglari tutar..
Ucus muh olmak icin minumum ppl gerekli olsada su anda 2 havayolunda hicbir havacilik egitimine sahip olmayan kisiler ucus muhendisi olmus ve halen olmaktadir...sirketler kendi bunyelerinde actiklari kurslarda teorik olarak ucak tipini ve sistemleri tum ekibe ve ucus muhendisine ogretir daha sonra ucus muhendisleri kendi brans konularini gorup Belcikaya 10 sorti simulatore giderler buradada basarili olunca SHGM ye sirketleri basvurarak ucus muh. lisansi alirlar...bu yolla nice kaptan arkadasimin oglu-veteriner bir arkadas-steward bir arkadas ucus muhendisi olmustur ama bu olaylarda herzamanki gibi tanidik olmasi gerek...kadro son derece kisitli ve kursa basvuran ppl-cpl sahibi insanlarda var.....ucus muh inis kalkislarda kumanda almadigindan su anda 2 turk charter sirketi hicbir havacilik deneyimi olmayan arkadaslari da yetistiriyor-maas 2000 euro civarinda....zaten ucus muh verilen kurslarida icinde hicbir sevgi-kabiliyet ve havacilik ilgisi olmayan kisilerin basarmasida imkansiz

BULUTBEY
üye

Turkey
23 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/06/2004 :  19:47:46  Profili Göster   BULUTBEY a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla

MERHABA ARKADAŞLAR UÇUŞ MÜHENDİSİ (FE) OLARAK KADRO VERİLEN ŞİRKETLER ŞUNLAR:
1.ONUR HAVAYOLLARI
2.MNG HAVAYOLLARI
3.FLY HAVAYOLLARI
4.OREX HAVAYOLLARI
5.BARON AIR CARGO

İYİ UÇUŞLAR HEPİNİZE.

Sayfa Başına Git

Koray
üye

United Kingdom
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/06/2004 :  22:28:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba arkadaslar,

Ucus muhendisleri hakkindaki ilginc yazinizi okudum...havacilikla ilgisi olmayan kisilerin bu tur gorevlere kisa bir egitim aldiktan sonra atanmasi bence tartisilir. Herkes buna katilmayabilir...ama ote yandan verilen egitimin yeterli seviyede oldugu muhakkak bence. Pek fazla bilgim olmayan bu konuda tahmini yorum yapmak istemiyorum...

Bu arada ben gecen sene Ingiltere'de Ucak muhendisliginden mezun oldum...su an yine Ingiltere'de ayni alanda Master yapiyorum...Kulagima bu aralar TAI'nin mezun ucak muhendisi aradigi geldi, acaba bu konunun dogruluk orani nedir? Bu konuda bilgisi olan varsa ve benle paylasirsa sevinirim. Buna ek olarak Turkkusunda JAR-PPL(A) egitiminin kosullarini bilen varmi aranizda? Kosul derken fiyat gibi konular...

Guvenli ucuslar,

Koray
LondraSayfa Başına Git

yakovlev
üye

Turkey
87 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2004 :  15:52:11  Profili Göster  Ziyaret yakovlev'ın Anasayfasını   yakovlev a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slmlar acaba havayolu şirketleri bu flight engineer kurslarını periyodik olarak
açıyorlar mı yoksa cok seyrek mi oluyor ppl olmasının alımlarda büyük bi etrkisi olur mu herkese hayırlı uçuşlarSayfa Başına Git
DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2004 :  22:00:15  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Koray bey; Tai en son elektronik mühendisi aldı, kaç kişi aldı bilmiyorum. Türk hava kurumnda CPL 42700 euro'ydu en son.

Sayfa Başına Git

Koray
üye

United Kingdom
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2004 :  23:48:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Cagdas bey,

Bilgileriniz icin tesekkurler...Aslinda pilotluk nereye gitseniz belli bir maliyeti var. Zaten finansal engelleri asmak kisinin hem istegine hemde biraz sansina bagli heralde...

Guvenli ucuslar

KoraySayfa Başına Git

Koray
üye

United Kingdom
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2004 :  23:50:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu arada biliyorsan PPL ne kadar THKda?

KoraySayfa Başına Git

sodincer
üye

45 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/06/2004 :  00:31:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
TAI iki-üc hafta kadar önce hürriyet gazetesine eleman alimi icin ilan vermis.
Nasil ve nereye basvurabilecegini www.tai.com.tr den ögrenebilirsin.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000