ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Eleştiriler Üzerine (THK Savaş Filoları)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Bordo_Bereli
üye

Turkey
44
Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/06/2004 :  20:20:15  Profili Göster  Bordo_Bereli'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Değerli Tayyareci Dostlarım
THK Savaş Filoları adlı dizi http://geocities.com/turkordusu adlı siteden alınmıştır. Dizinin altında benim imzan olduğundan yanlış anlaşılmalara yol açmıştır. Ben kimsenin emeğine karşı saygısızlıkla bulunmak istemedim. Yalnızca sizlerin dikkatini bu konu üzerinde yoğunlaştırmak istedim. Bunda da inşallah başarılı olmuşumdur. <Levent ÖZGÜL> arkadaşımızdan da çok özür dilerim. Dediğim gibi onun bu konu üzerindeki emeğine saygısızlık göstermek istemedim. İnşallah beni anlar. İmza konusuna gelince tamamen benim dikkatsizliğim sonucu oluşan bir olay. "İmzanızı içermesi için işaretleyin." bölümü dikkatimden kaçmıştır.
Evet, bu olay benim hatamdır bunu KABUL EDİYORUM ve tüm TAYYARECİ arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Böyle bir olayın bir daha olmayacağı sözünü verir saygılarımı sunarım.

Evren "Bordo Bereli" Oğuz

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/06/2004 :  13:57:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Orko gibi dusunmemistim ben, sadece tavsiye vermistim, hepsini bir baslikta toplayip, altina link versek daha akillica olur demistim cunku ne kadar az baslik olursa, konuyu bulmak o kadar kolay olacaktir.

Ornegin birkac ay sonra konular arka arkaya durmayacak ve dagilacaklar, bulmak da zaman alacak.

Yoksa, intihalcilikle suclamadim sizi.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

Edited by - mehmetcemilkale on 10/06/2004 13:59:38Sayfa Başına Git

orko_8
üye

Turkey
58 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/06/2004 :  14:54:23  Profili Göster   orko_8 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Kaynak göstermeden alıntı yapmak ve dahası alıntıyı kendi ürünü olarak göstermek intihaldir, özellikle akademik çevrelerde ciddi bir suçtur. İnternet ortamında ise durum kişinin oto kontrolüne kalmıştır, daha vicdani bir meseldir. Ancak uyarı veya yerine göre site yöneticisi müdahalesiyle engellenebilecek bir durumdur. Link veya yazar adı vermek etik açıdan kabul edilebilir bir davranış olurdu, ancak benim uyarı yaptığım yazı serisi o haliyle intihal kapsamına girmekteydi. Bu ise en başta emeğe saygı bağlamında kabul edilemeyecek bir durum teşkil etmekteydi. Söz konusu kullanıcının hatasını kabul etmesi ve tekrarlamayacağına dair güvence vermesi son derece olumludur, kendisini bu davranışından ötürü tebrik ediyorum. Ancak araştırmacılara ve meraklılara saygı açısından belli bazı etik değerlere özen gösterilmesi bu gibi forumlara yazı yazanların öncelikli görevi olmalıdır diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Arda Mevlütoğlu

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000