ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Pilotluk-Üniversite
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
DEVIL
üye

Turkey
108
Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/05/2004 :  15:31:35  Profili Göster  DEVIL 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba;Buğün Sabah gazetesinin pazar ekinde okuduğum haber, ne zamandan beri aklımı karıştıran bir souyu aklımda gene gündeme getirdi. Acaba Pilot olmak için illede üniversite mezunu olmalıyız. Ben açıkçası lisenin son senesinden beri çalıştığım için üniv. hiç düşünmedim. Ama hata ettiği anladım. Benim ileriki yıllara dair planım. Özel uçuş okullarından birinden CPL alıp, sektöre girebilmekti. Ama bugünkü gazetedeki haberde "eğitmek için sadece üniv. mezunlarını alıyoruz" yazısını okuyunca. "Eğitmek için üniv. mezunlarını alıyorlarsa. İşe girmek için kesin şartlardan biride üniv. mezunu olmalı" diye düşünmeye başladım. Acaba doğrumu?Bu konuda bilgisi olan varsa, beni aydınlatabilirmi?

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2004 :  09:34:26  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Havayolları pilot personel alımlarında önceleri üniv. şartı aranmazken ilk kez THY' nin başlattığı pilotluğun yanında bir de üniv. diploması olsun düşüncesi diğer havayollarında da yerleşmeye başlamıştır. Başlarda Mühendislik Fakültelerinden ( özellikle Makina Müh. ) mezun aday alımı yaparken dah sonra işletme iktisat gibi bölümlerden de aday alımı yapmaya başlamıştır.

Fakat halen ülkemizde üniversite şartı gözetmeden pilot alan havayolları olduğunu duymuştum. Şimdilerde CPL+IR seviyesini bile yeterli görmeyip ATPL seviyede pilot adayları aranıyor. Gün geçtikçe şartlar zorlaşıyor. Herkese bol şanslar.

Sevgiler,
HERMES

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000