ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 RJ-100
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
pilot
üye

13
Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/05/2004 :  16:16:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,
Geçenlerde bir gazetede RJ-100 tipi yolcu uçaklarını 'Bakterilerin' yediği yazıyordu?

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/05/2004 :  08:39:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Korezyon

Saygılar
BirgiSayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/05/2004 :  10:37:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hiç bu kadar gülmememiştim
çok yaşayın siz

fulasSayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/05/2004 :  03:02:58  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hic unutmam, Jaws ' in intikam yani serinin 4. filminde , kopekbaligi bir ucak yemisti.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/05/2004 :  18:28:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Olay bakterilerin koca uçağı bir güzel indirmesi değil tabi Yazıyı bende okudum,olay korezyon sonucu (metal aşınması) RJ'lerin yakıt tanklarında çatlaklar oluşması.Korezyonun nedeni ise yakıt deposunda birikip atılmayan suda oluşan bakteriler.

Saygılar
BirgiSayfa Başına Git

GENERAL
üye

USA
38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/05/2004 :  04:29:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
RJ ucaklarinda yasanan ve yasanacak problemleri gayet normal karsiliyorum.Kucuk ucak kullanimi icin ihale acan THY yoneticileri,goruntude yurtici ucuslara agirlik verecekti.Ekonomik olsun diye pervaneli ucak alicaklardi.Gidip kucuk ama 4 jet motoru olan RJ-100'leri buldular.Sonra ne olduysa(!)ayni gunlerde, Prens Charles'in Turkiye ozlemi nuksetti ve 3 gunlugune ulkemize hayran olmaya geldi.Hemen ardindan da RJ'leri kucagimizda bulduk.Mutlu bir tesaduf (!) tabii.
THY bu aralar yine yeni ucak sevdasina dustu,tum dunyada havayollari krize girmis ve cikis yollari ararken,THY muazzam yolcu kapasitesine (!) ucak yetistiremiyor galiba.
Benim gonlum 8-10 tane B-747-400 alinmasindan yana,cunki piyasadaki en pahali ucak bunlar,komisyonu da yuksek olur.Maalesef Concorde'lar hizmet disi kaldi alamadik,alsaydik muazzam prestij (!) kazanirdik dunyanin gozunde.Bir dusunun; 2-3 tane siyasimiz THY'nin bir Concorde'u ile,Istanbul'dan Antalya'ya tatile 20 dakikada gidiyor.Buyuk reklam olurdu,biz de gurura bogulurduk.Medyamiz ortaligi ayaga kaldirirdi, "THY ses hizini gecti".
Yakinda tanidik,bildik uluslararasi komisyoncu simalari Ankara civarlarinda gormeye baslariz.
Aslinda alacaklari ucaklara koltuk taktirmasalar cok daha ucuza maledebilirler.Zira THY'nin yolcu tasimak gibi bir sorunu hic olmadi.Maksat ucak alalim,vizyonumuz olsun,birilerinin komisyonlardan cebi dolsun.Vatandas zaten, ucak ile Uzay Mekigi'ne ayni uzaklikdan bakiyor.
THY trilyonlarca zarar ettigini acikladigi gun, Airbus THY'na "en yagli musterisi" oldugu icin odul toreni duzenlemisti.
Korozyon THK'da oldugu gibi THY'nin de yonetiminde aslinda.
Malum,gectigimiz yillarda benim THY'de cevrilen dolaplar ile ilgili yazilarim, forumdan silinmisti,simdilerde goruyorum ki THK konusunda yazilan hakli elestirilere cok daha musamahakar yaklasiliyor,darisi THY'nin basina.Basarilar dilerim.
Sevgi ve Saygilarimla

Edited by - GENERAL on 23/05/2004 05:03:18Sayfa Başına Git

GENERAL
üye

USA
38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/05/2004 :  19:57:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
aklima takilan bazi sorulari sizlere de sormak isterim;
Bir turlu ozellestirilemeyen THY,gercek bilancolarda surekli zarar ederken yeni ucak almakdaki amac nedir.THY'ni satin alacak ozel sektore, daha cok bedava ucak hediye etmek mi isteniyor ?
THY,personel,ucak,arac-gerec,ikram alimlarindaki torpiller ve yolsuzluklar yuzunden bugun zararina zarar katmakdadir.Kamuoyuna sunulan yuzeysel bilancolar, gercekleri yansitmamakdadir.
Siskin personel sayisi ve bunlarin astronomik giderleri yuzunden, akli selim hic bir ozel sektor yatirimcisi, THY'ni almayi ve isletmeyi dusunmemektedir.
Satisa cikmis olan THY'na, milyar dolari bulan yeni harcamalar (kesinlikle yatirim degil) yapmanin mantigi nerededir?
Yeni alinacak ucaklar kredi yolu ile temin edilecegine gore,altindan kalkilamayacak borclar ve giderler icinde yuzen bir havayolunu,kim neden alsin veya alacak ?
Sevgi ve Saygilarimla

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000