ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 DÖK İÇİNİ
 Ben Bir Ortaokul Öğrencisiyim
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
minipilo
üye

Turkey
24
Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/05/2004 :  19:03:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben orta sona giden bir öğrenciyim. Hava sporları ve pilotluğa karşı büyük ve inanılmaz bir ilgim var. Tabiki bende herkesin isteyip yaptığı gibi, bir pilot olma hedefini kurabilirdim. Yalnız astigmat, hipermetrop ve miyop göz rahatsızlıklarım var. Kısacası çevrem bu rahatsızlığımdan dolayı benim sivil bir pilot dahi olamıyacağımı düşünüyor. Bende, havacılık hayali kuran, havacı olmuş veya deneyimli kişilerle paylaşmak ve onlardan öneri almak istedim. Sizce ne yapabilirim?

Edited by - minipilo on 09/05/2004 19:05:11

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/05/2004 :  19:40:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Havacılık sadece pilot olmak değildir.Maalesef ülkemizde genel görüş 'havacılıkla ilgilenmek demek pilot olmak demektir' gibi bir görüş var.

Türk Hava Kurumu kurslarına başvurabilirsin.Her bir kurs sana yeni bir heyecan verecektir.

Mail adresim tayyarex@yahoo.com ,mail atarsan daha sağlıklı bir şekilde tartışabiliriz.

Saygılar
BirgiSayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/05/2004 :  21:05:17  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Birgiye katılıyorum. Havacılık diyice herkesin aklına Pilotluk geliyor. Ama Havacılık çok çeşitli dallar ayrılıyor. Belki şimdi aklında sadece pilotluk var. Ama Bir şekilde başka dallarıda tanıyabilirsen (Tek yol THK) Heyecanın ve isteğin başka yönlere kayacaktır.

Sayfa Başına Git

minipilo
üye

Turkey
24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/05/2004 :  15:02:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Hobi açısından havacılık tabiki sadece pilotluk değil. Yalnız meslek açısın ben sadece pilotluğu tanıyorum. Başka ne gibi meslek grupları olabilir sizce?

Sayfa Başına Git

minipilo
üye

Turkey
24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/05/2004 :  15:13:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Uçak mühendisliği dışında.

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/05/2004 :  20:12:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Gerek askeri gerekse sivil havacılık çok büyük bir alandır.Sana bir önek vereyim 2.Ana Jet Üssü (Çiğli - İzmir) HHO'dan mezun uçucu adayı teğmenlere uçuş eğitimi verir,o üste yaklaşık 1000'in üzerinde personel var ama bir yılda bröve takan teğmen sayısı ortalama 45.Sen o üste,uçakların motorlarını kontrol edebilirsin,kulede uçaklara trafik polisliği yaparsın :),yaparsın oğlu yaparsın anlayacağın .

Aslında o kadar çok şey var ki yapabileceğin,birden ne yapabilirim diyince kasıldım kusura bakma aklıma bir şey gelmedi,şöyle uzun uzun yazayım. Ya en basitinden bi havayolu şirketinde avukat olursun gene havacılığın içindesin demektir.

Saygılar
BirgiSayfa Başına Git

graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/05/2004 :  12:57:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkadaşlar.bence önemli olan o havayı solumak.uçmak tabiki önemli ama o şanslı bir azınlık için geçerli.sıfır hata(sağlık)istiyorlar.ama havacılık çok büyük bir sektör.özellikle teknik kısımlarıda zevklidir.ben pilot olamadım ama sırf o hava için uçk elek.konusunda staj yaptım.ve çok zevkli.düşünün siz olmadan o tayyara yerde bir metal yığını.ve o pilot sizin gözünüze bakıyor canını size emanet ediyor.bu güven telakisi bile sizi tatmin eder inanın.

Sayfa Başına Git

yakovlev
üye

Turkey
87 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/05/2004 :  13:50:21  Profili Göster  Ziyaret yakovlev'ın Anasayfasını   yakovlev a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
valla bir de flight engineerlik için bi araştırma yap istersen sonuçta uçağa kumanda edemiyosun ama yine de kokpittesinSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000