Gönderilme Tarihi - 18/05/2004 : 16:01:23
Selam, Hiç bir yere değil, Green Card için A.B.D. büyük elçiliği göçmen bürosuna başvurun. Kesinlikle hiç bir özel kurumun yardımını ne bekleyin ne de kabul edin. Ben az daha dolandırılıyordum. Allahtan göçmen bürosunu arayıp bana yollanan formları oradaki yetkiliye sordumda direkten döndüm.....
Gönderilme Tarihi - 03/04/2005 : 07:07:19
Amerikaya neden gelmek istiyorsun? Bu arada buraya gelmen icin buyuk elcilign sana faydasi olmaz yani sadece oraya gidip green karti vemiyorlar. Ya buradan biriyle evlencen yada burada birinci dereceden akraban olacak, bir diger yolsa green kart cekilisi basvurusu yapman. Bazen bu cekilistende cikiyor. Bunlarin disinda vize alipta gelebilirsin ya ogrenci yada turist vizesi gibi. Yalniz sana tavsiyem burada yasamak icnse kesinlikle gelme.... Egitimeyse gel onu yap geri don. Ben buranin vatandasi olmama ragmen 2 yil icinde geri donmeyi dusunuyorumki sen gerisini tahmin et. Burada 4 sene polislik yaptim NYPD' de ve su anda ucus egitimime devam etme karari aldim. Takdir edersinki bunlar oldugu halde geri donmek istiyoruz. Eger herhangi bir sorun olusa ozelden yada forumdan yaz cevaplamaktan memnun olurum.
Gönderilme Tarihi - 04/04/2005 : 15:28:22
Diger arkadaslarin ve Cilginpilot'un dedigi gibi basvurunu ya Green Card ya da Buyukelcilige (en guzeli Ank.daki konsolosluga) yapman lazim.Heves kirmak gibi olmasin ama parayi bulsan da gelmek zor,turist vizesi alman zor,neden dersen yasi genc olan, fazla mal mulk sahibi olmayanlara otomatikman A.B.D. kalir,geri donmez gozuyle bakiyor ve vize vermiyorlar.En guzeli kurs almak istedigin yerle baglanti kurup onlarin sana bir davetiye gondermesiyle alabilecegin ogrenci vizesi olur.Yalniz Cilgin pilotun dedigi gibi Amerika'da yasamak hayaliyle geliyorsan 1000 kez dusun derim,burasi yasanacak yer degil,gozumde hic buyutmedigim A.B.D.'ye geldigim gibi geri donmek istedim :)