orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 02:18:41
Merhabalar...Bir Starfighter tutkunu olarak Türk Hava Kuvvetleri'nde kullanılan ve günümüze ulaşmış F-104'lerle ilgili bir araştırma yapıyorum. Malumunuz bu uçaklardan çok sayıda üniversite kampuslerine, birlik bahçelerine hatta şehir meydanlarına vb dağıtıldı. Benim niyetim çürüyüp parçalanmadan fotograflarını çekmek ve F-104'ün THK'da kullanımıyla ilgili ayrıntılı bir kaynak hazırlamak. Eğer vaktim olursa ve becerebilirsem bunu internete de taşımayı düşünüyorum. Elimde bölük pörçük resim ve bilgi (örneğin elimdeki seri numarası listesi sadece F-104G için, bazı filo bilgileri birbirini tutmuyor) var. Sizden ricam çevrenizde gördüğünüz/bildiğiniz anıt olarak kullanılan F-104'lerin yerini ve mümkünse seri numaralarını benimle paylaşmanız. Ayrıca G modelinden başka THK'da kullanılan CF-104, F-104S seri numarası listesine sahip kullanıcılar bu bilgiyi benimle paylaşırsa minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler... Arda Mevlütoğlu Edited by - orko_8 on 19/04/2004 02:23:11 |
Hermes
üye
Turkey
32
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 10:06:42
Selamlar, İstanbul Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Teknik Eğitim Fakültesi önünde motoru ve gövde iki parça olarak bir F - 104 sergilenmektedir. Fakat tam modeli söyleyemeyeceğim. İstanbul dışında olanlar için bahsettiğim kampüs anadolu yakasında Kadıköy ilçesinde bulunmaktadır. |
haluksevel
Moderator
Turkey
203
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 11:59:09
Selamlar,İstanbul, Haliç'teki Rahmi M. Koç müzesinde bir adet F-104S sergilenmektedir. Bu uçak benim bildiğim kadarıyla elimizde kalan tek F-104S'dir. Müzenin havacılık sorumlusu, bizim sitemizin de üyesi olan Sn. İlhan İbrahimoğlu'dur. Sana yardımcı olacağından eminim. Haluk SEVEL |
fuatulas
üye
Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 12:32:34
bakırköy incirli mevkiiinde de bir f-104 var sanırım geçen yıl koydular fulas
|
haluksevel
Moderator
Turkey
203
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 14:14:31
Sevgili Arda,Sana Sn Bülent Yılmazer'le temasa geçmeni öneririm. Bülent Bey'in Mr. Ole Nikolajsen ile birlikte hazırladığı bir CD var. CD'nin adı "Turkish Military Aircraft 1912-1995". Bu aralar kitap haline getirme çalışmaları sürüyor. CD'yi de uzunca bir süre önce satışa sundular. Senin için çok faydalı olacağı görüşündeyim. Bülent Bey'in e-mail adresini aşağıda veriyorum. yilmazer@tr.net Çalışmalarında başarılar dilerim Haluk SEVEL Edited by - haluksevel on 19/04/2004 14:28:46 |
orko_8
üye
Turkey
58
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 19:11:33
Sevgili Hermes, haluksevel ve fuatulas,Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, gerçektem çok faydalı oldu. Bülent Yılmazer ile en yakın zamanda temasa geçeceğim, ancak şu aralar vakit üretmek benim için gerçekten büyük sorun. Tekrar teşekkürler... Arda Mevlütoğlu |
haluksevel
Moderator
Turkey
203
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/04/2004 : 20:19:47
Sevgili Arda,Benim e-mail adresim aşağıda: m_h_sevel@yahoo.com Bana e-maille ev adresini gönderirsen sevinirim. Elimdeki bazı dökümanları seninle paylaşabilirim. Lakin ben bunları "Uçaklar" kısmında "tarihte Uçaklarımız" ve "Savaş Uçakları" bölümünde "THKv 1950-Günümüze" kısmında yayınlayacağım ama şu anda 1923-1950 dönemi ile uğraşıyorum. O bölüme sıra ancak 8, 9 ay sonra gelir. Senin de beklemeye sabrın olmadığını hissediyorum. Selamlar ve sevgiler Haluk SEVEL |
Sancakbeyi
üye
1
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/04/2004 : 15:03:10
Herkese Selamlar.. Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum. Bu konuları ve diğer bahse konu çalışmaları yapan şahısları kutluyorum. Ellerine kollarına sağlık, yapım aşamasında olanlara da kolay gelsin diyorum.. Ancak ben bu ülkede bazı kamu kurumlarının Sosyal Sorumluluk adı altında yapması gereken sorumlulukları yerine getirmedikleri kanaatindeyim. Milletinin içerisinden çıkmış bir Ordunun kendi Milletindeki Askerliğe ve yan olaylarına meraklı bir kesimine karşı bu kadar dar görüş taşımasını anlıyamıyorum. Birincisi Konu havacılık. Taabiyeti Askeri ise Sorumlu olan Kurum Hava Kuvvetleridir. Bana söylermisiniz Hava Kuvvetlerinin hazırlamış olduğu ve bu ülkenin Havacılığının nerden nereye geldiği konusunda çeşitli araştırmaların ve verilerin derlendiği kaç KİTAP var. Kaç mecmua var. Veya özel sayılı kaç tane bilginin derlendiği kaynak var. ??????????????????????????????? Bu ülkede zamanında F-84,F-86,F-100,F-104'ler kullanılmış. İkinci Dünya Savaşını saymıyorum. Nerde bu uçaklar. Bu uçaklar hakkındaki veriler , kayıtlar , resimleri, kuyruk numaraları, hangi filolarda ne iş yaptılar, Kullanıldıkları zaman Pilotları tarafından kullanılan Armalar, Rozetler, simgeler,Kıbrıs Barış Harekatı ve Hava kuvvetlerinin rolü v.s. yaa bu kadar bilgi yi sizlerin veya başkalarının değil, Havakuvvetleri Komutanlığın derleyip, düzenleyip Milletine (bizlere) sunması lazım değilmidir. Yalnızca Türk Yıldızlrıyla bu işler olmuyor. |
meramyakali
üye
Turkey
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/05/2004 : 09:01:55
Merhaba.Konya Selçuk Üniv. kampüsünde bir tane F-104 olacaktı.Eğer öğrenebilirsem size seri noyu da ileteyim. |
pilot
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/05/2004 : 09:50:43
Selam herkese; F-104 Savaş uçaklarına o dönemin pilotları ''Uçan tabut'' adını vermişler. Nedeni ise en çok arıza yaparak düşen uçak olması idi sanırım. Günümüzdede artık bu uçağı ancak müzelerde ya da yol kenarında görebiliyoruz. Yani ''Uçan tabut'' artık yerde............ |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/05/2004 : 19:52:19
Yanılmıyorsam İtalyan Hava Kuvvetleri bu uçakları hala kullanıyor ama onlarında emeklilik günleri geldi Saygılar Birgi |