ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 ucak tasarimi
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
oguzhan
üye

United Kingdom
5
Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2004 :  14:29:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba arkadaslar ben sitenize yeni kayit oldum.Turkiyenin kendi savas ucagini artik gelistirmesi lazim olduguna inaniyorum.Cunku senelerdir dis guzlerin baskisi altinda kaliyoruz,Ama artik havacilikta buyuk adimlar atilmaya baslanda ancak bir turlu kendi savas ucagimizi yapamadik ve uretemedik.Daha gecen gun tayyareci sitesinde hava kuvvetlerinin 2006 veya 2007 yillari arasinda F-35 savas ucagi alacagini duydum ve sasirdim ama bence bu da yeterli olmayacak.Biz hala F-4 savas ucagi kullanmaktayiz.Amerikada F-4 leri amerikan hava kuvvetleri hedef ucak veye egitim ucagi olarak kullanmakta.Su yillarda bir savas ciksa F-4 le hangi savas ucagi vurulabilirki.Komsumuz yunanistan bile 100 adet F-2000 savas ucagi almakta ve cok yakin bir tarihtede bunlari kullanmaya baslayacak o zaman egedeki hava ustunlugumuzun buyuk bir bolumunu kaybedecegiz.Turk savas ucagi dedinmi aklimiza hemen F-16 lar geliyor bizde cok sayida F-16 kullaniliyor ama F-16 bir ulke icin yeterli bir savas ucagi degil.Sadece ulke savummasina yeterli.Peki siz F-16 nin yapim planini biliyormusunuz kisa mesafede av onleme.Peki biz boyle bor projeye katilamazmiyiz katiliriz bizde F-2000 savas ucagi alabiliriz.Bence bu haava kuvvetlerimiz icin cok yararli olur.Ve F-35 lere deginilelim bunlarda cok iyi savas ucaglari ama sadece
F-35 ler bir ulkenin ihtiyazlarini karsilamaya yeterli degil F-35 lerle birlikte F-2000 projesine katilabiliriz.Bu da hava kuvvetlerimiz icn cok yararli olur.Artik kabustan kurtulalim baska ulkeler savas ucagi gelistirirken biz sadace ucaktan izliyoruz bizimde calismalarimiz var ama bana yeterli degil gibi geliyor bence yeni Turk yapimi savas ucagi icin calismalara hiz verilmeli.

oguzhan

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000