ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ASKERİ PİLOTLUK
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
n/a
deleted



96
Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  15:00:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Üniversiteden mezun olan biri neden askeri pilot olarak orduda görev yapamaz...Askeri liseler harp okulları neden vardır.Şayet üniversite mezunu olmak askeri pilotluk için yeterli ise askeri okullar devlet için bir kambur mudur?
SEVGİYLE KALIN
AFACAN

leydi
üye



11 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  18:20:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
altyapı diye birşey var.Pilot olacak kimselerin alt yapıları olmadan bu eğitimleri vermek aptallık olur.askeri okullarda verilen eğitim özgüveni arttırıcı bilimsellik yaklaşımını kavratan ve de özellikle şahsi disiplini geliştiren eğitimlerdir.yoksa devlet aptal mı 8 sene bu kadar adamı beslesin.Korgeneral arkadaşıma göre altyapının hiç bir önemi yok anlaşılan.ona göre herkes pilot olabilir nereden mezun olursa olsun.Hatta tıbbiyeden bile.komiksiniz yaaa.graf sana gelince afacan yüzbaşımı dinle.onun verdiği bilgileri küçümseme.komik durumlara düşüyorsun.yıllarını bu işe adamış ve onlarca öğrencisi olan hocamıza karşıda kırıcı olma.ayıp ediyorsun.
leydi
uçak mühendisi

Sayfa Başına Git

Korgeneral
üye


USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  18:52:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Leydi
Aramıza hoş geldin. Buraya geldiğine göre sende havacılık aşığısın. Merak etme biz birbirimizi kırmayız.Bana alt yapıdan soz edermisin biraz. Ne olur Tıbbıye deme bana. Benden olmaz kabul ediyorum ama senden niye olmasın sen ucak muhendisisin. Harp okulunu bitiren her teğmen ucak muhendisliği ve endüstri mühendisliği diploması alıyorda sen niye pilotluk brövesi alamıyasın. Harp okulunu bitiren hangi alt yapıyla mezun olur bana anlatsana teknik konu ve askeri disiplin dısında.Hava harp okulunu bitiren jet pilotu olmak isteyen teğmenleri olamazsın arkadas diyen tek kıstasın sağlık oldugunu biliyormusun. Sağlık sorunu dısında o teğmeni JET PİLOT ADAYI olmaktan engel tutan başka bir sey yoktur. Taki İzmirde yada konyada yada ankarada elenene kadar. Buda ne demek oluyor mezun olduktan sonraki 3 yılda savaş pilotu olunuyor. Yani alt yapı filan hikayeeee.
Tekrar hoş geldin

Sayfa Başına Git

graf
üye


Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  19:42:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
leydi selam.ilk önce burda özgürce tatrtışıyoruz.kimse birbirini kırmak ve hakaret etmek için burada değil.bilgi-görüş alış verişi.benim düşüncelereim beni bağlar,sen katılmıyorsan katılmadığını yazarsın.gerekçe göstermekte arzuna kalmıştır.komik duruma düştüğümüde sanmıyorum.mühendissin değilmi?ozaman aritmetik bilmen lazım.yaz o zaman.afacan yüzbaşı 1972 doğumlu.1994 yılında taaruz taburunanda uçamaya başalamış.22 yaşıda.harp okulundan yeni mezun olması lazım.bırak cobrayla pkk mücadelesi.98 yılında öğretmen yaş 26.bana 26 yaşında hemde taaruz taburunda öğretmenlik.ordamısın nerde aritmatik.takdir okuyanların.yinede bir kara havacı olduğu için onu seviyorum.

Sayfa Başına Git

n/a
deleted



96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  22:52:09  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili korgeneral anlaşılan bu eğitim süreci konusunda sizlerle anlaşamayacağız.sizler uçuş eğitiminden bahsediyorsunuz.Bense pilotaj eğitimi alabilmek için bireylerin aldıkları ön eğitimden bahsediyorum.Neyse anladım ki ayrı tellerden çalıyoruz.Bu konuda birbirimizi ikna edemeyeceğimiz ortada.Yinede değerli katkıların için teşekkür ediyorum.Yalnız bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Jandarma havacılar harp okulunu bitirirler.Ardından 1 yıl piyade okulunda eğitim alırlar.Daha sonra ankarada jandarma okullarında 1 yıl eğitim alırlar.Kıtalarına giderler belli bir süre sonra pilotaj kursuna katılabilirler.Bu konuda sizi yanlış bilgilendirmişler malumat.
Sevgili graf sana gelince dostum telefon numaramı verdim sana .Beni arayabilirsen tanışırız.Bu konuları yüz yüze konuşuruz.Anladığım kadarı ile sende bizim ailemizden birisin.Benim uçuş okuluna başladığımda hocam teğmendi sevgili graf.Mantıksal olarak sana genç rütbede öğretmenlik ters geliyor olabilir.Ama TSK olan gerçek uçuş işleri genç pilotların üstündedir.Yani ütğm ve yzb.Öğretmenlerin çoğu ütğm.dir.Şu anda 4 .yılında olan yeni bir ütğm nime cobra öğretmen kursu verdim.Yani şu anda öğretmen.Neyse tanışırsak seni davet de ederiz gelir bizleri o çok sevdiğin kahramanları yakından görme fırsatın olur
SEVGİYLE KALIN
AFACAN

Sayfa Başına Git

leydi
üye



11 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/01/2004 :  23:04:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Korgeneral pilot olamamanın acısını çok derinden yaşadığını anlıyabiliyorum.Ama bak sende en az pilotluk kadar değerli ve öz veri gerektiren bir işi yapmaktasın.Sizin gibi kaharamanlarımızla da övünüyoruz hiç şüpheniz olmasın.Fakat afacan hocamın söylediği şeyler biraz farklı.Sizler uçuş eğitiminden o ise uçuş eğitimi verilecek bireylerin hazırlanmasından ve bu hazırlığın özel bir hazırlık olduğundan bahsediyor.Sorun burada.Herneyse.Graf arkadaşım bırak bu aritmatik
işlerini.Bende öğretmenlerin bu kadar genç olduklarını gördüğümde şaşırmıştım.Neyse hocamın dediği gibi aynı ailedensiniz demek ki.Biz bir RWR konferansında tanışmıştık.Havacılığa meraklı iseniz tanışmanızı tavsiye ederim.

Sayfa Başına Git

TOW_MISSILE
üye



13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/01/2004 :  01:09:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yaw afacan hocam neden bu burnunun dikine giden korgeneral ve graf nickli arkadaşları ikna etmeye çalışıyorsunuz.Boşverin.Bunlar ikna olmazlar.Bizler daha ciddi konularda sizden bilgiler bekliyoruz.Mesela helikopter aerodinamiği konusunda size sormak istediklerim var benim.Geçen görüşmemizde bahsettiğiniz gerileyen paldeki negatif stol bölgesini emailde biraz açarmısınız.İstanbulda toplanmayı düşünüyoruz.Martta.Gelebilecekmisiniz.Saygılar...

Sayfa Başına Git

messerschmitt
üye


Turkey
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/01/2004 :  21:54:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurabilmek için milyon dolarlık jetleri kullanan askeri pilotların iyi bir eğitim alması gerektiği muhakkak.
ancak bu öğrencilere niçin illede mühendislik eğitimi verildiği ve ellerine birer lisans tutuşturulmaya çalışıldığını anlayabilmiş değilim?yani bu kişiler harp okulunu bitirdikten sonra istifa edip mühendislik falanmı yapacaklar!
eğer kişi o okula girdiyse pilot olacaktır.esas amaç bu değilmi?
uçurtmadan başla, bütün hava araçlarını kullanmasını öğret.işin matematiksel yönü bir yana uçmanın zevkini aşılaki yarın daha çiğlideyken hava yollarına kapağı atmayı düşünmesin.

her şey bir yana, kendi uçağını bu tarihe kadar üretememiş bir ülkenin, en iyi pilotları yetiştirdiğini ve en iyi teknik servisi yaptığını söylemeside tam bir kara mizah.çünkü ekonomik şartlar ve yokluklar o kadar fazla ve uzun süredir aynı şekilde devam ediyorki, insanlar çoktan kenara itilmiş.önemli olan makinalar.onlar bozulmasın, kırılmasın.işte bu yüzden teknisyenlerimiz çok iyi, pilotlar hep uçaklarını kurtarmaya çalışırken şehit oluyor.

Sayfa Başına Git

sorguc
üye


Turkey
1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/02/2004 :  00:01:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Mrb tayyareci büyüklerim [8)
13Şubat 2004 itibariyle forumunuza katılmış bulunmaktayım.
lise son sınıfta olup oss ye hazırlanmaktayım otomotiv ve havacılık alanına ilgi duyuyorum ama çok fazla bi bilgiye sahip degilim Sene başından beri soranlara "odtü havacılık (358 puan) olmassa itü uçak müh.(353 p.) oda olmassa hava harp okulunu (en az 310 p. olur) düşünüyorum" diyorum Ama dediğim gibi nasıl okunur ne tür çalışma şartlarıyla karşılaşıyor bilemiyorum. H.H.O. beni sarmazsa vazgeçme şansım olamaz herhalde veya üniversiteden mezun olup limon satmak zorunda kalırmıyım bu yüzden kararsızım. Tabi otomotiv alanında da düşünürüm. Küçükken otomobillere uçaklardan daha da meraklıydım.
Eğer değerli görüşlerinizle beni objektif bir şekilde aydınlatmaya çalışırsanız sevinirim. Sevgiler,Saygılar...
]

ultr@sorgucSayfa Başına Git

lovemen21
üye


Turkey
1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/10/2005 :  20:18:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaşlar merhaba.ben cihan.bu siteyi internette araştırırken buldum.size bir sorum olacak eğer yanıtlarsanız çok sevinirim.ben sivil havacılık sektöründe pilot olmak istiyorum.lise mezunuyum.öss ye hazırlanıyorum.nereye başvurmam gerekiyor?nasıl ve nerden detaylı bilgi alabilirim?pilot olabilirmiyim???

c 21Sayfa Başına Git

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000