ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 PİLOTAJ
 2. DÜNYA SAVAŞI YILLARINDA ANTALYA
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
NAUTILUS
üye



1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/12/2003 :  21:15:28  Profili Göster  NAUTILUS 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese merhaba, yıllardır takip ettiğim halde ancak aktif üye olabildim,
Antalya'da bir havayolunda Dispatcher(dipeçer)olarak çalışan ATPL lisanslı pilotum, SCSPF 3 Yıldız eğitmen ve rehber balıkdamım, dolayısı ile havacılık ve dalıcılığı birlikte götürüyorum.
Kasım ayı Atlas dergisindeki Fransız gemisi "St Didier" ile ilgili makaleyi okumuşsunuzdur sanırım. Antalya yat limanının girişinde 20m'de başlayan bir batık olmakla birlikte İngilizler tarafından batırılan bir Fransız gemisi olması bakımından da oldukça ilginç bir hikayesi vardır. Yazıda da belirtildiği gibi Gladiator ve Blenheim'lar tarafından batırılıyorlar, o dönemde Kıbrıs, Girit, Rodos ve Malta üslerinden İngilizler uçuyorlardı ancak Girit ve Rodos üsleri Almanların eline geçtiğinden geminin batırıldığı 4 Temmuz 1941 günü bu uçaklar hangi üsleden geldiler? Gemide akla gelmeyecek her türlü mühimmat (ambalajında taşınan uçaklar dahil) ağır kamyonlar ve jipler -ki bunların bir kaçı uzun yıllar Antalya sokaklarında gezdi- 250 kadar asker ve subay oldugundan Kaptan Martin saldıran uçakları sayısı ve ayrıntısı ile verebilmiştir. Uçakların tanımlanması bu subaylar sayesinde olduğuna inanıyorum çünkü bir Swordfish ile Gladiator'ü ateş altındayken bir gemici birbirinden ayıraması neredeyse imkansızdır.
İnternet ortamında neredeyse WWII ile bütün İngiliz Sqn'larını taradım , ancak bu tarihte gerçekleştirilmiş bir görev bulamadım, aynı çekilde Taşucu civarında bir başka geminin batırıldığı dair söylenceler var ama nerede ve hangi gemi bulamadım, işin garibi denizyolları kayıtlarında da batırılan "St Didier" adlı geminin kaydı yok - ya da bulamadım-. Atlas dergisindeki konuyu işleyen Levent KONUK ( çok iyi bir sualtı fotografçısı ve Kemer Fisheye dalış okulu sahibi ) geminin batırılmadan önceki 30-40 kadar fotografına sahip olmayı başardı, Kpt.Martin'in hayattaki yakınlarıyla görüşmeyi de başardı. Yine Kemer Kababurun üzerinden WWI yıllarında, 110 top güllesinin 100 kadarını bir kaç yüz metre ötedeki başka bir Fransız gemisi olan "Paris"e isabet ettirerek batırmayı başaran Mustafa Onbaşının hikayesini kaleme almıştı.
Sonuç olarak, bu uçaklar hangi üsden gelmiş ve 4 temmuz 1941 tarihinde Antalya limanındaki bu gemiyi batırmış olabilir?
Dalışa ve uçuşa meraklı olanları Antalya'ya bekliyorum.
Hoşça kalın.

Edited by - NAUTILUS on 12/12/2003 21:29:29

Edited by - NAUTILUS on 19/12/2003 16:11:28

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000