ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 Kumandalı Zeplin Yapmak İstiyorum.
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
djozkan19
üye

Turkey
1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/10/2003 :  13:11:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bana zeplin görevi okul ödevi olarak verildi. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim. Formu biraz okudum şu baloncu siteye de girdim ARCHMED konusunda bilgileri aldım onun dışında da elektronik kısmı ile ilgili biraz bilgi almak istiyorum. Balonun malzemesi ne olmalı mesela ?
Gibi sorular var kafamda ...
Teşekkürler...

wing
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/10/2003 :  23:19:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam aşağıdaki sitede bir resim var http://www.gadgetsuk.com/xcart/catalog/product_16222_RC_airship.html
RC Airship diye arama motorlarına arattırısan bol miktarda ingilizce dökümana ulaşırsın .. Bir de bu adreste link ler var ;http://www.myairship.com/reference/address_rc.html...
Balonun malzemesini kırtasiyelerden kolayca bulabilirsin çok hafif , nikelajlı kaplık naylonları kullanabilirsin balonun şekline göre kesip parçaları hava sızdırmayacak şekilde derby -bally gibi yapıştırıcılarla yapıştır ancak yaptığın balon bir üçlü kanepe kadar büyük olmalı ..
İçine helyum doldurman ve yedekte helyum bulundurman gerekir (Hidrojenden kesinlikle uzak dur )..
Çalışmaları mutlaka geniş havadar bir ortamda(ATELYEDE) özellikle helyum gazı ile çalışırken ev ortamına (odalara) getirme herhangi bir kaçırma durumunda ortamdaki hava yerine helyum gazı hızla yayılır sağlığa zararlı ve ortam oksijeninin oranını bozarak nefes almayı güçleştirir ...
Bu bir ödev ise bunu ancak spor salonu gibi bir yerde gösterebilirsin , kumanda ve pilleri kaldıracak bir balon epey büyük olur...
Götüreceğin yere hemen hemen sönük halde (tam sönük olmasın çeperler yapışır ).götürüp orada bir doldurma subabı vasıtası ile doldur gösteri bitince tekrar boşaltman gerekir...
Bu söylediklerim helyumlu kapalı balonlar için geçerli sıcak hava balonu yapmak daha zordur yanmaz ipek türü özel kumaş gerekir ve kalkabilmesi için oda kadar hacmini ısı ile dodurmak ayrıca bütan vs..gibi tehlikeli gazlarla çalışmak gerekir ortam emniyeti olmadığı sürece sıcak hava işine hiç girme...
Kumanda basit bir iki kanal olabilir (oyuncak araba kumandası ) iki küçük elektrik motoru (pervaneli)1.5 voltluk balonun altına sağa ve sola bir hafif karton boruya bağlanır kumanda kanallarından biri bir motora diğeri öteki motora elektrik verip kesmede kullanılır böylece hem ileri gidiş hemde yön değiştirme basitçe sağlanmış olur ...Kolay gelsin ......

Hava açık ,rüzğar 4 kn mutedil ,pist on-sekiz kalkış serbesSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000