ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 Balon yapımı ve hesapları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
nuhfuli
üye

Turkey
2
Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/07/2003 :  09:43:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tamamen mekanik bir araç. Ama uçuş esasları nelerdir bilmiyorum. mesela toplam 1000kg ağırlığa sahip bir balonun uçması için kaç litre hacim ihtiyacı vardır bilmiyorum. Bu bilgilere de ulaşamadım. Bana yardımcı olurmusunuz. Deneyimlerinizden de faydalanmak isterim. Teşekürler.

nuhfuli

yavuzbalkan
üye

Turkey
61 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/07/2003 :  07:33:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba nuhfuli,

balon hesaplari icin biraz arsimet prensiplerine bak. bir sivi icindeki cismin ne kadar hacimle ne kadar agirlik tasiyabilecegini hesaplayabilirsin .lisede hani hesaplatiyorlardi ya bize akiskan icine su kadar hacimle batan cisme akiskanin uyguladigi kaldirma kuvveti gibi.sistemin serbet cisim diagramini (free body diagram) cizip ustune etkileyen kuvvetlerin yonlerini ve buyukluklerini dogru hesapladiktan sonra sistemin bileske kuvvetini bulursun. isin kaba hesabini boyle yapabilirsin sanirim.kolay gelsin.

"İstikbal Goklerdedir"
Mustafa Kemal AtaturkSayfa Başına Git

gurkancetin
üye

39 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/07/2003 :  17:01:04  Profili Göster  Ziyaret gurkancetin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
http://www.balloonhq.com/faq/whyfly.html adresinde balonlarin nasil uctugu net bicimde anlatiliyor. [ingilizce]

sozluk.sourtimes.org adresinde de zeplin, helyum vb sozcuklerle arama yapilarak bilgi bulunabilir. [turkce]

iyi gunler,
gurkan

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000